Voorbeschouwing CL (Dinsdag)

Vanavond staat de laatste speelronde op het programma in de Champions League voor de Poules E t/m H. In deze ronde vallen de definitieve beslissingen. Welke clubs bekeren door, welke clubs moeten genoegen nemen met een plaatsje in de UEFA Cup en voor wie is het Europese avontuur dit seizoen over?

Poule E:
Deze poule is misschien nog wel het interessantste van de avond. Nog drie clubs maken kans om door te dringen tot de laatste 16 beste clubs. Enkel Fenerbahçe is uitgeschakeld voor de 1/8e finales, maar maakt nog wel kans op een UEFA Cup-ticket. Aan PSV is het de taak om te winnen, om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van de andere wedstrijd.

Programma:
PSV - Fenerbahçe
AC Milan - Schalke '04

Scenario's:

* Onderlinge resultaat tussen AC Milan en Schalke '04 beslissend voor de tweede en derde plaats in de Poule.

Poule F:
In deze groep is alles al beslist, enkel de strijd om de nummer één plaats staat nog open. Deze gaat tussen Olympique Lyon en Real Madrid. Rosenborg BK is al zeker van de UEFA Cup, omdat het een beter onderling resultaat heeft dan Olympiakos, mochten de Grieken winnen en de Noren verliezen.

Programma:
Olympique Lyon - Rosenborg BK
Olympiakos - Real Madrid

Scenario's:

Poule G:
Ook in de groep met de winnaar van vorig jaar - Liverpool - en het rijke Chelsea valt vanavond weinig te beleven. Beide Engelse clubs zijn al door en strijden alleen om de eerste plaats. Het Spaanse Real Betis is ook verzekerd van een UEFA Cup plaats, want het kan Chelsea niet verstoten door het slechtere onderlinge resultaat.

Programma:
Chelsea - Liverpool
Real Betis - Anderlecht RSC

Scenario's:

Poule H:
In de laatste groep is nog wel enige spanning te bespeuren. Internazionale is al door naar de volgende ronde, maar de overige drie clubs hebben ook nog kans om Inter te vergezellen. Het FC Porto van Co Adriaanse heeft de kleinste kans op de volgende ronde. Het moet dan winnen van Artmedia en hopen dat Inter de Rangers verslaat.

Programma:
Glasgow Rangers - Internazionale
Artmedia Bratislava - FC Porto

Scenario's:

Huidige Poulestanden

Submitter:  Bron: FOK!sport