Tigertje gaat naar de hoeren

Joris (Tigertje)
De rosse buurt van Arnhem, gelegen in het Spijkerkwartier, inmiddels al ruim 40 jaar op deze locatie gevestigd moet verkassen naar een andere locatie. Dit is al vele jaren de wens van de gemeente Arnhem. Er wordt al zeven jaar lang een juridische strijd gevoerd om de raamprostitutie daar weg te krijgen. De Raad van State heeft de gemeente Arnhem nu in het gelijk gesteld. De exploitanten krijgen derhalve aan het einde van dit jaar geen nieuwe vergunning.
Nu valt hier een hoop voor te zeggen. Raamprostitutie trekt een zware wissel op een woonwijk, heeft invloed op de huizenprijzen, zorgt voor veel onrust voor de bewoners, brengt veel autoverkeer met zich mee en trekt doorgaans een hoop ongewenst gajes aan.
Anderzijds, er is ook een grote behoefte aan prostitutie, getuige de vele bezoekers. Er wordt hard gewerkt, en een hoop geld omgezet (hoewel dit helaas vaak in de zakken van pooiers/loverboys belandt).
Je zou prostitutie dus kunnen zien als noodzakelijk kwaad. In ieder geval zal je het niet zomaar kunnen uitbannen, daarvoor is de vraag ernaar te groot. En niemand is er bij gebaat als het verdwijnt in het illegale circuit. De politie van Arnhem heeft ook al aangegeven dat de controle op loverboys aanzienlijk wordt bemoeilijkt als de rosse buurt verdwijnt.

Van deze zaken is men in Arnhem ook wel op de hoogte. Er is dus een alternatieve locatie beschikbaar gesteld. Op een industrieterrein. Echter, hier staat nog helemaal niks omdat het gebied niet voldoet aan de milieueisen. Dit terwijl de kwestie dus al zeven jaar speelt.

En van dit laatste snap ik dus helemaal niets. Ik kan volledig achter de gedachtegang van het Arnhemse gemeentebestuur staan, een rosse buurt in een woonwijk is niet handig. Ook kan ik begrijpen dat je naar jarenlang juridisch gesteggel zo snel mogelijk een einde wil maken aan deze kwestie.
Maar zorg dan in ieder geval voor een behoorlijk alternatief!

(bij deze nomineer ik het gemeentebestuur van Arnhem voor de Buttplug)