Capcom Classics Collection

Yngwie
De historie
Er zijn in het verleden flink wat games geweest die de wereld op zijn kop hebben gezet. Waar vernieuwingen in moderne games regelmatig alleen in de graphics te vinden zijn, was het jaren geleden nog zo dat er vaak een spel uitkwam waar je destijds volledig door weggeblazen werd. Computerspellen stonden nog in de kinderschoenen en ontwikkelaars kwamen regelmatig met revolutionaire ideeën op de proppen. Als je dan nu terug gaat kijken blijkt het meestal een simpel spelletje te zijn, maar vaak wel uiterst verslavend. Eén van de grote namen uit de arcade-tijd is Capcom. Capcom is opgericht in het jaar 1979 onder de naam Capsule Computers en heeft sinds 1984 al vele hits op zijn naam staan.



Tien tot twintig jaar later zijn veel van deze games nog steeds populair onder de oudere gamers die het al sinds hun jeugd spelen. Maar ook veel nieuwe gamers merken bij het spelen van oudere games dat een aantal van deze spellen zeker hun charmes hebben. Deze retro-trend is eigenlijk al lang aan de gang wat te zien is aan de vele emulatoren die in de loop der tijd geschreven zijn. Capcom heeft nu een compilatie uitgebracht van 22 games die ze tussen 1984 en 1992 uitgebracht hebben. Op eentje na zijn het allemaal conversies van de arcade versies. Alleen Super Ghouls \'n Ghosts komt van een ander systeem af namelijk de SNES. Niet al deze games zijn ooit uitgebracht in Europa. Vulgus en 1943 Kai bijvoorbeeld zijn oorspronkelijk alleen te spelen geweest in Japan. Een compilatie zoals dit is dan ook een mooie mogelijkheid om eens met deze games in aanraking te komen.

De games zijn te selecteren vanuit het algemene menu. Hier kun je door de games bladeren en er verschijnt informatie over het jaartal van release samen met een screenshot/video van het spel zelf zodat je alvast kunt zien hoe het eruit ziet. Hier is ook verdere achtergrondinformatie van de game op te vragen en het is zelfs mogelijk om extraatjes te unlocken van elke game. Wat je hier precies voor moet doen staat netjes aangegeven. Zo zal er onder andere artwork te zien zijn en muziek te beluisteren zijn. Het zal in veel gevallen echter wel pittig zijn om alles te unlocken, maar dat draagt alleen maar bij aan de levensduur van de game. Het is gelukkig niet simpelweg een verzameling oude spellen, maar biedt dus best wel wat extra\'s.