Man klaagt Microsoft aan over Xbox 360

beldoire had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe Xbox 360 raakt overhit en blijft vervolgens hangen. Dat zegt Robert Byers uit Chicago. Hij heeft Microsoft, de fabrikant van de spelcomputer, nu al voor het gerecht gedaagd. Volgens de man heeft Microsoft in de haast om de concurrenten Sony (Playstation) en Nintendo (Revolution) voor te blijven, een niet- of slecht werkende gameconsole afgeleverd.

De Xbox is in Amerika sinds eind november verkrijgbaar. Byers zegt dat de power supply en de central processing unit in de 360 oververhit raken, waardoor de hittegevoelige chips aangetast worden en de console vastloopt.

Microsoft heeft al laten weten de zaak niet te willen seponeren. Meer gebruikers hebben geklaagd over de console dat hij gedurende het spelen een zwart scherm en vele errors geeft. Microsoft bevestigt dat er meer berichten over slecht werkende Xbox 360-consoles zijn binnen gekomen.

De rechtszaak is vrijdag in Illinois. Robert Byers wil zijn geld terug en wil dat wereldwijd alle Xbox 360's teruggeroepen worden om te worden gecontroleerd en gerepareerd.