DVD: Jim Hensons Muppet Family Christmas

Heb je altijd al eens kerst willen vieren met de Muppets, de bewoners van Sesamstraat, de Freggels en Jim Henson? Laat Jim Henson's Muppet Family Christmas je dan in de juiste kerstsfeer komen. De kerstspecial uit 1987 is namelijk nu voor het eerst verkrijgbaar op DVD.




Voor een fan als ik is deze release een zegen; mijn uit Canada geïmporteerde videoband toont inmiddels meer sneeuw dan Muppets en was dringend aan vervanging toe. Aan de andere kant van de oceaan is Jim Henson's Muppet Family Christmas al langer op DVD verkrijgbaar en gelukkig sinds korte tijd ook in Nederland in de markt gezet. Jim Henson's Muppet Family Christmas houdt het midden tussen een speciale kerstaflevering van de Muppets en een korte kerstfilm. De Muppets besluiten op uitnodiging kerst te vieren bij de moeder van Fuzzy The Bear op het platteland en zetten de boel daar flink op (kerst)stelten. Alleen Miss Piggy heeft problemen met het bereiken van het huis, maar er komen ook nog veel extra gasten: enkele bewoners van Sesamstraat en de Freggelgrot komen op bezoek. Niet alles loopt van een leien dakje: de bestelde kalkoen blijkt springlevend te zijn en zich te verheugen op het avondeten. Ook de Zweedse kok blijkt de nodige problemen te veroorzaken.




Jim Henson's Muppet Family Christmas is geen avondvullende kerstspecial, maar de 41 minuten die we voorgeschoteld krijgen zijn wel hartverwarmend. Op sommige momenten springt het glazuur van je tanden, maar de bijzonder leuke gebeurtenissen en de sfeervolle liedjes weten je binnen de kortste keren in de kerstsfeer te krijgen. De release op DVD is bijzonder goed qua kwaliteit, zeker in vergelijking met de matige videoband die bijna twintig jaar geleden werd uitgebracht. Op de DVD vinden we naast een paar trailers geen bonusmateriaal. Voor iets meer dan veertig minuten Muppets is de adviesprijs van bijna tien euro wel aan de hoge kant. Je krijgt er gelukkig wel een hoop leukigheid voor terug, een echte aanrader.



Label: Bridge H.E. Releasedatum: 18 november 2005 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!