Diefstal opgelost door telefoon

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen diefstal uit een zwembadkluisje is op een wel heel makkelijke manier opgelost. Een 20-jarige man uit Opheusden kwam er in een zwembad in Tiel achter dat de spullen die hij in zijn kluisje had opgeborgen, gestolen waren. De man deed melding van diefstal bij de receptie en belde daar het nummer van zijn mobiele telefoon.

Verrassend genoeg ging de telefoon van de man in een ander kluisje in de kledingruimtes over. Toen de medewerkster van het zwembad de locker opende, zag de Opheusdenaar daar zijn spullen liggen. Hij kreeg zijn eigendommen terug en de zwembadmedewerkster belde de politie. Deze kon de dader gemakkelijk opsporen doordat er in het kluisje een identiteitsbewijs van een onbekende man lag. Aan de hand van de pasfoto werd hij door een stel agenten opgezocht en uit het bad gehaald. Toen hem gevraagd werd naar het voorval ontkende de man dat het kluisje van hem was en zei een andere locker in zijn bezit te hebben. Deze kon hij als bewijs echter niet openen. Later verklaarde de man dat hij de spullen uit een volgens hem niet afgesloten kluisje had gehaald en het voor de veiligheid in die van hem had opgeborgen.

De man is aangehouden op verdenking van diefstal. Een 19-jarige vrouw uit Ophemert die bij hem was, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.