Uitslag PSV - Fenerbahçe

Ambrosius
In de laatste wedstrijd van de groepsfase heeft PSV met 2-0 van Fenerbahçe gewonnen. Hierdoor bereikte de Eindhovense ploeg de volgende ronde van de Champions League. Doelpunten waren er van Cocu en Farfán.

De wedstrijd stond in het teken van de gisteren overleden Frits Philips, daarom werd er voor de wedstrijd één minuut stilte gehouden. PSV speelde zonder de geblesseerde Reiziger en Beasley. Hun plaatsen werden ingenomen door Lucius en Robert. De wedstrijd ging van begin af aan gelijk op, beide ploegen kregen weinig echte kansen. In de veertiende minuut nam Farfán een vrije trap, hieruit kon Cocu ongehinderd de keeper verschalken met een kopbal.

Fenerbahçe werd na de 1-0 wat gevaarlijker, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Gomes. Halverwege de eerste helft moest Afellay het veld verlaten met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door de jonge Aissati. PSV kon, zonder zelf echte kansen te creëeren, zonder gevaarlijke momenten voor of tegen de rust halen met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers als de mannen die de kleedkamer ingingen. Kort na rust moest Gomes een goede redding verrichten om Anelka van een doelpunt te houden. Daarna werd PSV wat sterker. Er kwamen een aantal kansen, maar geen doelpunten.

Michael Reiziger kon toch nog een half uur spelen. Hij verving de matig spelende Robert. Farfán schoof daarop naar de linkerkant en Lucius schoof door naar voren. Vanuit een vrije trap halverwege het veld kon Cocu Vennegoor of Hesselink bereiken. De Tukker zette met het hoofd Farfán in goede positie. De Peruviaan kon met z'n linkerbeen de 2-0 inschieten kort voor tijd. Hierdoor was het zeker dat PSV zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League.

Enkele minuten na de treffer sloeg de vlam nog volkomen onnodig in de pan toen Cocu stevig doorging op Serkan, na een vermeende klap van de Turk in het gezicht van Farfán. De aanvoerder van PSV mocht vervolgens van geluk spreken dat hij er met slechts een gele kaart vanaf kwam.

PSV-Fenerbahce 2-0 (1-0)
'14 Cocu 1-0
'85 Farfán 2-0