FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 juni 2005

'Vierdaagse-terrorist' krijgt 10.000 euro vergoeding

Gurb en Maddy_K hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsEen man die vorig jaar werd gearresteerd en zes dagen werd vastgehouden op verdenking van het plannen van een terroristische aanslag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, is vandaag een schadevergoeding van 10.000 euro toegekend. De Syriër Gaffar H. had 50.000 euro geëist, maar liet via zijn advocaat weten tevreden te zijn met de uitspraak.

De 38-jarige man uit Beek-Ubbergen werd samen met de 33-jarige Libanees Khalid M. opgepakt nadat de politie informatie ontvangen had over een ophanden zijnde actie tegen militaire deelnemers aan de Vierdaagse. Een telefoonnummer in de mobiel van de Syriër was volgens het OM een link naar het terreurnetwerk al-Qaeda. H. werd echter zes dagen na zijn arrestatie weer op vrije voeten gesteld. Het OM bepaalde in november 2004 geen verdere vervolging in te stellen, omdat het onvoldoende belastend bewijsmateriaal had.

Mateschitz: "Klien rijdt hele seizoen"

Christian Klien is zeker van een racestoeltje voor de komende vier races. Teameigenaar Dietrich Mateschitz ziet de Oostenrijker echter het liefst de rest van het seizoen achter het stuur van de Red Bull.

De Oostenrijkse eigenaar van het team voorspelde dat Klien de rest van het seizoen de Grands Prix voor Red Bull Racing zal rijden. "Klien rijdt de rest van het seizoen. De eerste vier races rijdt Klien zeker. Voor daarna moeten we kijken of nieuwe mogelijkheden komen."

De positie van Vitantonio Liuzzi bij het team staat dus op losse schroeven, zeker omdat Scott Speed de komende twee races op vrijdag de derde wagen van Red Bull zal besturen. Boze tongen beweren dat Liuzzi nog dit seizoen het racestoeltje van Jacques Villeneuve zal overnemen bij Sauber Petronas.

Patentinbreuk kost Microsoft 8,9 miljoen dollar

De Amerikaanse rechtbank heeft softwarefabrikant Microsoft schuldig bevonden aan patentinbreuk. Het bedrijf moet daardoor een slordige 8,9 miljoen dollar betalen aan een uitvinder uit Guatamala. De uitvinder, Carlos Armando Amado, heeft een patent op een technologie die Microsoft gebruikt in Excel en Access.

Het patent van Amado behelst een koppeling tussen Excel en Access via één spreadsheet. Al in 1990 legde Amado het patent vast, en probeerde het daarna zonder succes aan Microsoft te verkopen. Amado was destijds student aan de Stanford University.

In een reactie zegt Microsoft het te betreuren dat het deze boete moet betalen. Daarentegen is de softwaregigant tevreden dat de rechtbankjury de meeste claims van Amado verwierp. Amado had om een schadevergoeding van enkele honderden miljoenen dollars gevraagd.

Sauber dicht bij BMW-deal

Sauber en BMW zijn dicht bij een overeenkomst voor het leveren van motoren voor het Zwitserse team in 2006. Teambaas Peter Sauber gaf in het Italiaans tijdschrift Autosprint toe dat de twee partijen op het punt staan een deal te sluiten.

Peter Sauber gaf toe dat er nog niets is getekend tussen het team en de motorfabrikant, maar dat hij uitkijkt naar een snelle afhandeling van de overeenkomst. "Ik hoop dat we snel tot een deal zullen komen. Dat zou in het voordeel van beide partijen zijn. Helaas zijn we nog niet zover."

Het is voor het eerst dat Sauber zinspeelt op een motordeal tussen het team en BMW. Eerder ontkende het Zwitserse team alle geruchten dat BMW volgend jaar haar motoren aan Sauber zou leveren.

Trajectcontrole A2 woensdag weer in werking

Automobilisten die over de A2 rijden doen er verstandig aan om vanaf woensdag weer extra te gaan letten op hun snelheid. De trajectcontrole, die in maart door onbekenden werd vernield, zal dan weer operationeel zijn. Dat heeft het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

Het trajectcontrolesysteem op de A2 werd in maart in brand gestoken. De elektronica van het systeem raakte daarbij dusdanig beschadigd dat het systeem maanden niet werkte. Momenteel telt Nederland op zes plekken permanente trajectcontrole en wordt in Flevoland gebruik gemaakt van een mobiel systeem.

Timmy Simons niet naar Feyenoord

Timmy Simons zal niet naar Feyenoord komen. Technisch directeur Marc Degryse van Club Brugge, waar Simons nu voetbalt, bevestigde aan het Belgische Sporza Radio dat Simons voor Feyenoord te duur is en dat de club daarom afhaakt.

Feyenoord bracht gisteren een officieel bod uit op de huidige aanvoerder van Club Brugge. Club boog zich daar vandaag over, en liet Feyenoord weten niet akkoord te kunnen gaan. Volgens een aantal media zou Feyenoord drie à vier miljoen euro hebben geboden.

Volgens geruchten zou ook PSV interesse in Simons hebben. Degryse liet weten niet van PSV-interesse op de hoogte te zijn.

Naam van land voortaan op euromunt

Alle nieuwe euromunten die vanaf nu worden geslagen zullen de naam van het land van herkomst moeten gaan dragen. Dat geldt voor zowel de Oost-Europese EU-landen wanneer zij euromunten mogen uitgeven, als ook voor de huidige eurolanden die munten met een nieuw ontwerp willen slaan.

Voor de nationale zijde van een euromunt golden tot voor kort slechts twee regels: er moeten twaalf sterren op staan, en het jaar van uitgifte moet er op vermeld staan. De ministers van Financiën van de EU hebben dinsdag besloten daar een paar voorschriften aan toe te voegen. Hoe langer de euro namelijk in gebruik is hoe meer buitenlandse geldstukken in de portemonnee van de consument te vinden zijn. De ministers willen dat de consument gemakkelijk kan zien uit welk land de muntjes afkomstig zijn.

Verder is er vastgelegd dat er een nieuw ontwerp moet komen voor de muntjes vanaf 10 cent. Op die muntjes staat namelijk een kaart van Europa, maar die is verouderd sinds de uitbreiding van de EU vorig jaar mei met tien landen. De kleinste stukjes van 1, 2 en 5 cent tonen een wereldbol op de voorkant en hoeven dus niet te worden veranderd.

'Van melk drinken word je dik'

TechXP en knopsky hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Glas MelkMelk drinken is dikmakend. Althans bij kinderen. Uit een Amerikaans onderzoek onder 12.000 jongeren in de leeftijd van negen tot veertien jaar blijkt dat hoe meer melk een kind drinkt, hoe groter de kans is dat hij of zij te stellen krijgt met overgewicht. Meer dan drie glazen per dag zou de kans op overgewicht met een kwart doen toenemen.

Het onderzoeksresultaat staat lijnrecht tegenover beweringen dat het drinken van melk afvallen bevordert. De zuivelindustrie in Amerika voerde jarenlang een promotiecampagne, waarin het nuttigen van voldoende zuivelproducten per dag als goed voor de lijn werd bestempeld. In een reactie laat een woordvoerster weten dat deze campagne vooral gericht was op volwassenen. "Volgens onderzoek heeft het calcium in zuivelproducten een positief effect op het afvallen, als je het tenminste in combinatie doet met lichaamsbeweging en het reduceren van calorieën", reageert diëtiste Deanna Segrave-Daly.

Een opvallend uitkomst van het onderzoek was overigens dat juist halfvolle en magere melk blijken samen te gaan met een hoger gewicht. "Het kan zijn dat kinderen makkelijker naar melk met minder vet grijpen. In dat geval is het niet zozeer de melk, maar zijn het de calorieën die schuldig zijn", stelt onderzoekster Catherine S. Berkey.

De Mol denkt aan tweede zender

John de Mol zegt te denken aan het oprichten van nog een tv-zender, naast zijn zender Talpa. De mediatycoon verklaarde dat in een interview met Paul Rosenmöller dat 18 juni zal worden uitgezonden door de Ikon.

In het bewuste interview zegt De Mol dat slechts één zender geen goede basis is om te overleven in het Nederlandse medialandschap. Daarnaast verklaarde hij dat de strijd om rechten op de naam 'Tien' nog niet gestreden is. "Ik blijf vinden dat de rechter een verkeerde beslissing heeft genomen. Die beslissing gaan wij waarschijnlijk aanvechten. Al was het maar om de eventueel tweede zender die we gaan starten Tien te noemen."

Britney zoals ze nooit meer zal zijn

Nu Britney Spears zwanger is van haar eerste kind, zullen er naar alle waarschijnlijkheid weinig pikante foto's meer van haar zien.
Wat op zich best jammer is, want al kan ze niet zingen, leuk op de foto staan kan ze wel.
Laten we alsnog maar hopen dat het popprinsesje na haar zwangerschap weer snel de sportschool induikt om de zwangerschapskilo's er weer af te trainen, zodat ze weer fijne fotoshoots kan doen.

Met dank aan Together-Alone voor de submit

Kunstenaar haalt blootfoto's van festival

De Nederlands-Hongaarse kunstenaar Zsolt Horvath heeft zijn bijdrage aan het fotofestival Naarden Festival-OFF teruggetrokken. De levensgrote gedeeltelijk naakte portretten van acht mannen en vrouwen kregen veel commentaar, en werden in de nacht van zondag op maandag door onbekenden met zwarte verf gekuist.

Eerder waren de werken al verhuisd van een plek nabij woningen naar de kop van de Nieuwe Haven in Naarden, nadat buurtbewoners klaagden over de confrontatie met zichtbare penissen en vagina's. Een collega-kunstenares meende vervolgens de foto's ludiek te moeten 'aankleden', door er met elastiek katoenen onderbroeken op te bevestigen. De portretten bevatten in beroepskledij gestoken mannen en vrouwen, die een soort van fotolijst voor zich houden waarop hun geslachtsdeel te zien is.

-
Nieuwsgierig? De acht werken zijn hier te zien.

Nintendo gaat 1000 WiFi hotspots in Japan plaatsen

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat er tegen het einde van het jaar ongeveer 1000 WiFi hotspots in Japan moeten komen. Via deze hotspots kunnen Nintendo DS-bezitters gratis en draadloos online games tegen elkaar spelen. Deze hotspots zullen in grote warenhuizen en gamewinkels geplaatst worden.

Het bedrijf liet ook weten dat het al met de planning bezig is over het plaatsen van deze hotspots in onder andere Europa en de Verenigde Staten. Satoru Iwata, president van Nintendo, maakte bekend dat ongeveer 25 ontwikkelaars hebben gezegd dat ze geïnteresseerd zijn in het maken van WiFi-compatible games voor de DS. WiFi wordt steeds populairder en wordt voornamelijk gebruikt op vliegvelden en in restaurants. Iwata zegt dat online gaming nog lang niet de populariteit geniet die het kan genieten, omdat mensen niet al te graag maandelijks betalen voor toegang tot een netwerk en door het moeizaam tot stand komen van een verbinding naar een netwerk. 'Vanwege deze redenen hebben lang niet alle mensen die een game met online-mogelijkheden gekocht hebben daadwerkelijk verbinding gehad met een netwerk en het spel online gespeeld', aldus Iwata. Hij wil dat minstens 90% van de mensen die een WiFi-compatible game voor de DS koopt er ook online mee gespeeld heeft.

Voor het einde van dit jaar moeten de eerste WiFi-compatible games van Nintendo zelf in de winkels liggen, namelijk Mario Kart DS en Animal Crossing to Go!

Nintendo heeft nog steeds 94% martkaandeel in de portable gaming industrie. De grootste concurrent is op dit moment de PSP van Sony welke afgelopen jaar is gelanceerd. Nintendo verwacht 12.4 miljoen verkochte DS-handhelds voor maart volgend jaar. Ook verwacht de gigant uit Japan dat de software verkopen van de DS op 35 miljoen stuks moeten liggen rond maart volgend jaar.

Ondanks het uitkomen van de Nintendo DS verwacht Nintendo dat de Gameboy Advance SP nog twee jaar goed blijft verkopen, mede door de grote lijst games die er voor beschikbaar is en de introductie van nieuwe gadgets voor de handheld in de toekomst. Het bedrijf liet ook iets los over de Gameboy Micro: 'Although it's small, we are not going to sell it for cheap', aldus Iwata.

Tenslotte zei Iwata ook nog iets over de Revolution. Naast het al vaak gehoorde argument dat de console voor een redelijke prijs verkocht gaat worden kon Iwata zeggen dat er meer details over het apparaat in de aankomende herfst vrijgegeven worden.

Santini volgt legende Roux op

Jacques Santini is de opvolger van Guy Roux bij AJ Auxerre. Daarmee keert Santini terug naar zijn vaderland.

Santini werd afgelopen zomer door Frank Arnesen gelokt naar Tottenham Hotspur. Na vier maanden vertrok de Fransman alweer bij de Spurs. Hij had vooral moeite met de taal en communiceerde onvoldoende met de spelers.

De voormalige Franse bondscoach is positief gestemd: ”Ik ben blij en ik heb er vertrouwen in dat ik het werk van een monument in het voetbal, zoals Guy Roux, kan voorzetten”. Roux was liefst 44 jaar in dienst bij de provincieclub. Afgelopen weekend kondigde hij zijn vertrek aan.

Voordat Santini de uitdaging in Engeland zocht was hij onder meer trainer bij Olympique Lyon. In 2001 won hij met die ploeg de Franse beker en in 2002 het landskampioenschap. Daarna werd hij bondscoach van Frankrijk. De 53-jarige trainer won nog de Confederations Cup, maar op Euro 2004 volgde in de kwartfinale een roemloze uitschakeling tegen Griekenland.

Henk Vos naar kelder Belgisch voetbal

Henk Vos heeft een contract getekend bij de Belgische derdeklasser Racing Mechelen.

De 37-jarige spits voelt zich allerminst te groot voor de derde klasse: ”Ik wil gerust in de derde klasse spelen, zolang ik maar lekker kan voetballen”, sprak de veteraan op de website van Racing Mechelen.

Bij zijn huidige werkgever, Germinal Beerschot, liep zijn contract af. Hij kwam in België terecht nadat hij opstapte bij Top Oss, in februari. Bij die ploeg hervond de goaltjesdief zijn plezier in het voetbal. Vos rekent op mooie tijden in Mechelen: ”Volgens mij zit er voor Racing een mooie tijd aan te komen. Ik hoop dat ik mee kan helpen aan de realisatie hiervan”.

Henk Vos verslindt ploegen alsof het zakdoekjes zijn. In Nederland speelde Vos voor RBC Roosendaal, Willem II, PSV, Eindhoven, Feyenoord, NAC Breda en FC Den Bosch. In 475 wedstrijden in het betaalde voetbal scoorde hij 138 doelpunten.

Nipte overwinning Jong-Oranje

Jong Oranje heeft nog steeds kans om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap van 2006. Het team van bondscoach Foppe de Haan won met 2-1 van Finland, met twee goals van Klaas-Jan Huntelaar.

In de 32e minuut van de wedstrijd scoorde Huntelaar via een kopbal de openingstreffer. Net na rust werd de stand weer op gelijke hoogte getrokken dankzij een doelpunt van Ville Lehtonen. In de laatste minuut van de normale speeltijd kopte Huntelaar Oranje naar een onverdiende maar wel belangrijke overwinning.

In de stand heeft Nederland nu net als Tsjechië 14 punten, maar Oranje heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. De Tsjechen wonnen met 2-0 van Macedonië. Als woensdag de Roemenen Armenië verslaan nemen zij weer de leiding over in Groep 1. De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsen zich voor de play-offs.

Vrouw vindt 100.000 euro in oude wasmand

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonHet zal je maar gebeuren: koop je op een vlooienmarkt iets onbenulligs, blijkt het een fortuin te herbergen. Het overkwam een vrouw uit de Duitse deelstaat Beieren.

Op een vlooienmarkt kocht de vrouw een oude wasmand voor zeven euro. Omdat de mand een muf geurtje verspreidde wilde de vrouw de binnenbekleding van de mand wassen. Toen ze de bekleding uit haar mand verwijderde kwam er contant geld tevoorschijn ter waarde van 15.300 euro. Ook vond de vrouw twee spaarbankboekjes, tezamen goed voor zo'n 87.000 euro.

De vrouw meldde haar vondst bij de politie, want, zo verklaarde ze, "Ik wou toch nog met een gerust geweten kunnen slapen". Onderzoek heeft uitgewezen dat het geld toebehoorde aan een inwoonster van Passau, die twee jaar geleden is overleden. De erfgenamen van die vrouw, die twee jaar geleden nog achter het net visten, kunnen aanspraak maken op het fortuin. Het is niet bekend hoeveel de eerlijke vindster krijgt.

Azerbeidzjan ontslaat Carlos Alberto

Azerbeidzjan heeft bondscoach Carlos Alberto de laan uit gestuurd. Aanleiding was de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Polen.

De ploeg van Carlos Alberto maakte een machteloze indruk tegen de sterke Polen. In groep 5 van de WK-kwalificatie staat de ploeg kansloos laatste, met slechts twee punten uit zeven wedstrijden. Dieptepunt was ongetwijfeld de 8-0 nederlaag in Polen, van afgelopen maart.

Carlos Alberto was een fenomenale voetballer. In 1970 werd hij wereldkampioen met Brazilië. De ‘kanaries’ versloegen met wervelend voetbal Italië met 4-1. Na een aanval over vele schijven scoorde Carlos Alberto met een diagonaal schot de vierde goal.

Federer ontsnapt aan nederlaag

Roger Federer is in Halle ontsnapt aan een unieke nederlaag. De Zweed Robin Söderling maakte het de Zwitser erg lastig.


Söderling won de eerste set na een tie-break. Ook in de daaropvolgende set kon de jonge Scandinaviër een tie-break afdwingen. Daarin gingen de kansen op en neer, maar uiteindelijk bleek Federer de meest koelbloedige: 8-6.

In de beslissende set snelde Federer naar een 3-0 voorsprong. Die snelle break bleek beslissend: het werd 6-4 voor Federer, die zich onder de laatste zestien schaart. Daarin speelt hij tegen Florian Mayer.

Een nederlaag zou het einde van een unieke grasserie voor de Zwitser hebben betekend. Zowel in 2003 als in 2004 wist hij in Halle en op Wimbledon te winnen. Dat komt neer op een reeks van 24 wedstrijden op gras zonder nederlaag. De laatste keer dat Federer op gras verloor was tegen Mario Ancic tijdens Wimbledon 2002.

Smit ook volgend seizoen bij Willem II

Arvid Smit speelt ook in het nieuwe seizoen voor Willem II. De club uit Tilburg huurt de middenvelder voor nog een seizoen van PSV. Eerder meldden we al de Tilburgers graag door wilden met Smit.

Tevens wil Willem II Jatto Ceesay en Kemy Augustien langer aan zich binden. Ceesay zou een eenjarig contract kunnen tekenen bij de ploeg van trainer Robert Maaskant. Willem II wil ook met Augustien om de tafel gaan zitten om te praten over een langer verblijf in Tilburg.

Daarnaast zoeken de Tilburgers nog een spits voor het nieuwe seizoen. Ze hebben al hun oog laten vallen op Danko Lazovic van Feyenoord, maar ook ADO Den Haag wil de Serviër graag inlijven.

Van Den Brom Hoofd opleidingen Ajax

John van den Brom wordt per 1 juli aanstaande het nieuwe hoofd jeugdopleiding van Ajax. Daarnaast zal de oud-voetballer van ondermeer Ajax en Vitesse ook actief blijven als trainer van jong Ajax.

Afgelopen seizoen werd jong Ajax kampioen in de beloftencompetitie. Tevens werd de A1 onder van de Brom ook kampioen.

Tussen 1993 en 1995 speelde van den Brom 44 competitiewedstrijden voor Ajax. Daarna kwam hij nog in actie voor Istanbulspor, Vitesse en De Graafschap. In juni 2003 stopte hij in het Betaalde voetbal.

EU weigert paspoortcontroles met Zwitsers af te schaffen

M.Picanto en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Europese Unie wil de paspoortcontroles met Zwisterland niet opheffen zolang dit land geen Oost-Europeanen toelaat om er te werken. De Europese Commissie meldt dit vandaag als reactie op het Zwitsers referendum van zondag, waarin werd besloten om aan te sluiten bij het Schengenverdrag.

Het laatste moet nog wel aan de kant van de Europese Unie goedgekeurd worden. De Europese Commissie stelt echter dat een vrij verkeer van personen ook een vrij verkeer van werknemers inhoudt.

Dumoulin wint in Dauphiné

Samuel Dumoulin heeft de tweede etappe over 187 km van Givors naar Chauffailles in de Dauphiné Liberé gewonnen. Hij was de snelste van een kopgroep van vier en nam daardoor ook de leiding in het klassement.

Vanaf het begin van de etappe zijn er vier man in de aanvallen. De vier komen allemaal uit Frankrijk: Frédéric Bessy (Cofidis), Samuel Dumoulin (AG2R Prévoyance), Frédéric Finot (FDJeux.com) en Anthony Charteau (Bouygues Telecom). Ze werken goed samen en het peloton jaagt nauwelijks. Daardoor loopt de voorsprong snel op, tot een maximum van ongeveer twintig minuten.

Dan vindt onder andere Discovery Channel, de ploeg van de leider in het klassement, George Hincapie, het gat wel erg groot worden en gooit het tempo omhoog in het peloton. Andere ploegen die meewerken zijn Rabobank, Phonak, Liberty Seguros, Bouygues Telecom en Gerolsteiner. De voorsprong van het leidende kwartet daalde hierdoor snel.

Uiteindelijk is Dumoulin van de enige niet-Pro-Tourploeg die deelneemt, AG2R, de snelste. Tweede en derde worden Charteau en Bessy. De voorsprong op het peloton is voor Dumoulin groot genoeg om daarmee ook de leiderstrui van de Amerikaan Hincapie over te nemen.

Halo filmscript afgerond

Alex Garland heeft het script voor een eventuele Halo film afgerond waardoor er nu op zoek moet worden gegaan naar een filmmaatschappij die het op zich neemt er een film van te maken. Creative Artist Agency gaat er voor zorgen dat het script in ieder geval flink zal opvallen bij de maatschappijen door de kopieën ervan te laten bezorgen door koeriers in Master Chief pakken.
Samen met het script zal de Master Chief nog een belangrijke boodschap hebben voor de filmmaatschappijen. Hij vraagt ze het concept even door te lezen en diezelfde avond nog een bod uit te brengen. Men hoopt door deze actie dat de maatschappijen flink tegen elkaar zullen gaan opbieden.


"Scriptje kopen?"

Complete lijst Xbox 360 titels voor dit jaar

In het Official Xbox Magazine heeft Microsoft een lijst geplaatst met alle games die nog dit jaar voor de Xbox 360, de opvolger van de Xbox, zullen uitkomen. Sommigen zullen al bij de launch in november verkrijgbaar zijn, de rest volgt tussen dan en kerst.

- Perfect Dark Zero (Rare)
- Full Auto (Sega)
- Project Gotham Racing 3 (Bizarre Creations)
- Tiger Woods PGA Tour 2006 (Electronic Arts)
- The Outfit (THQ)
- Condemned: Criminal Origins (Sega)
- Quake IV (Raven)
- Need for Speed: Most Wanted (Electronic Arts)
- Kameo: Elements of Power (Rare)
- Tom Clancy's Ghost Recon 3 (Ubisoft)
- Call of Duty II (Activision)
- The Elder Scrolls IV: Oblivion (Bethesda Softworks)
- The Godfather (Electronic Arts)

Glazer zet zoons aan het roer

De nieuwe grootaandeelhouder van Manchester United, miljardair Malcom Glazer, is bezig zijn macht door te voeren in de Engelse topclub. Dinsdag plaatste hij drie van zijn zoons in het dagelijkse bestuur van de club.

Joel, Avram en Bryan Glazer zullen de dagelijkse leiding van de club over nemen van voorzitter Roy Gardner en de bestuursleden Ian Much en Jim O'Neill, die alledrie zijn ontslagen.

Glazer heeft met 76.2 procent een meerderheidsbelang in de club gekocht. Ondanks het hevige protesteren van de supporters blijft de Amerikaan proberen om ook de overige aandeelhouders uit te kopen.

Arveladze voor twee jaar naar AZ

Shota Arveladze heeft dinsdag een tweejarig contract getekend bij AZ. De 32-jarige aanvaller komt transfervrij over van Glasgow Rangers.

Eerder meldden we al dat de zaakwaarnemer van de Georgier had gezegd dat de overgang zo goed als rond was. Arveladze speelde eerder in Nederland, toen kwam hij uit voor Ajax. De afgelopen vier seizoenen speelde de 52-voudig international in Schotland. Bij AZ zal Arveladze de opvolger zijn van Robin Nelisse, die naar FC Utrecht vertrekt.

"Volgend seizoen wil ik revanche "

Ondanks dat het niet onverwacht was, is de degradatie uit de Holland Casino Eredivisie toch hard aangekomen in Doetinchem.

"De klap is vrijdag al gekomen. Maar ook deze wedstrijd was weer een domper. Ik ben er op gebrand om volgend jaar revanche te nemen. Ik wil het huzarenstukje herhalen dat ik bij Den Bosch heb uitgehaald," aldus trainer Gert Kruys tegenover Omroep Gelderland.

Technisch directeur Han Berger was minder optimistisch. Hij zei dat de degradatie inhoudt dat er verschillende spelers de club zullen verlaten en wees ook op de financiële problemen waar de Doetinchemers mee kampen. "Zoals het er nu naar uitziet kunnen we volgend jaar volgend seizoen geen rol van betekenis spelen."

Kruys zegt dat het geen probleem hoeft te zijn als er door de leegloop moet worden gekozen voor jongere en goedkopere spelers. "Daar is niks mis mee. Al moeten die jongens wel een bepaald niveau hebben. Beste is een goede mix om ze zo in te passen."

Lotz neemt afscheid van wielersport

Marc Lotz stopt met wielrennen. Dat laat hij in een brief aan zijn fans op zijn website weten.

Lotz schrijft een emotioneel verhaal op zijn site: ”Wil aan iedereen die ooit ‘hup lotsie' heeft geroepen mijn verhaal kwijt. Nooit gedacht dat ik zoveel fans had.”
Zijn gastenboek puilt namelijk uit van de steunbetuigingen.

Verder maakt hij een metafoor met het afzien in de wielersport en zijn toekomstperspectief: ”Alle klassiekers, vijf keer de Tour: ze deden pijn. Maar nu de spijt, de weg naar de maatschappij en vooral nooit meer in het peloton, wordt het meest afzien ooit”, schrijft de dopingzondaar.

Vorige week gaf de Limburger toe EPO te hebben gebruikt. De Belgische wielerbond zal zich uitspreken over een straf. Lotz reed namelijk op een Belgische licentie. De onderzoeksrechter in Tongeren zal beslissen of Lotz strafrechtelijk zal moeten worden vervolgd.

Sluiter verliest dik op Queen's

Raemon Sluiter heeft in de eerste ronde van het grastoernooi van Queen's geen tegenstand kunnen bieden aan Mark Philippoussis, hij verloor met 6-4 6-0.

Sluiter kon de Australiër, die de laatste maanden veel kwakkelt met blessures, volgen tot 4-4. Daarna serveerde de Rotterdammer matig en kon geen enkele game meer winnen. Philippoussis won er acht op rij. Philippoussis ging hierdoor door naar de tweede ronde van het voorbereidingstoernooi op Wimbledon dat over 13 dagen begint.

Het was de derde keer, in evenzoveel ontmoetingen met 'The Scud' dat Sluiter verloor van de Australiër, die bekend staat om zijn snoeihard service.

Bianchi nieuwe oefenmeester Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft met Carlos Bianchi een nieuwe trainer. De Argentijn tekende een contract voor twee seizoenen.

Bianchi is de opvolger van César Ferrando, die vorige week werd ontslagen. De tweede club uit Madrid kende een zeer tegenvallend seizoen. Het eindigde op de elfde plaats.

De grijzende Argentijn heeft al een lange loopbaan achter de rug. Hij trainde onder meer Vélez Sarsfield en Boca Juniors. Met Boca won hij in 2000 en 2003 de wereldbeker voor clubteams. Vorig jaar verliet hij Boca na de nederlaag in de finale van de Copa Libertadores.

Valeev wil in Nederland blijven

Ruslan Valeev zal aankomend seizoen waarschijnlijk weer in Nederlander voetballen. Valeev staat in de belangstelling van een aantal Duiste clubs, maar wil zelf in Nederland blijven.

"Ik wil in Nederland blijven. Nog één jaar en dan krijg ik een Nederlands paspoort," aldus de speler. Bij De Graafschap zal zijn contract niet worden verlengd, maar dat vind hij niet erg. "Ik ben heel moe van dit jaar geworden. Achteraf had ik in de winterstop beter naar AGOVV kunnen gaan."

De Oekraïner, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in Doetinchem, wil naar een club die vooral verzorgt voetbal speelt. Ondanks dat er een aantal Duitse club zich hebben gemeld, is dat geen optie. Köln en Mainz hebben zich gemeld, maar ik wil niet naar Duitsland."

Armstrong: "Bang van de tijdritten"

Hoewel hij dit weekend nauwelijks enkele seconden verloor in de Dauphiné-proloog op zijn winnende ploegmaat Hincapie zegt Lance Armstrong schrik te hebben van de tijdritten in de komende Tour de France

Op de persconferentie voor de Dauphiné-rit vandaag sprak Armstrong over zijn "gebrek" aan tijdritkilometers in de Tourvoorbereiding tot nog toe. "Ik heb minder wedstrijden gereden, minder tijdritten ook, en net het ontbreken van tijdritten is hetgene wat mij het meeste schrik aanjaagd" aldus Lance.

De schrik zit er blijkbaar nog steeds in door zijn prestatie in de 29,9 km lange tijdrit in de Ronde van Georgia zes weken geleden waar hij bijna twee minuten verloor op ex-ploegmaat Floyd Landis. Vorig jaar reed Lance in de afsluitende Tourtijdrit Landis (toen 4de) nog op bijna drie minuten.

Morgen echter krijgt Lance een laatste kans om zijn tijdrit voor de Tour te testen. In de Dauphiné staat dan een 46,5 km lange tijdrit op het programma. Met specialisten als ex-wereldkampioen Botero, opkomend talent Contador, ex-tourproloogwinnaar Moreau en andere hardrijders als Peschel en De Galdeano aan de start zal voor Lance zijn vormpeil duidelijk moeten worden. Hij zal er ook zijn nieuwe tijdritfiets testen.

Verderop in de Dauphiné staan ook nog ondermeer de Mont Ventoux en de Joux-Plane op het programma. De twee bergen die door zijn duel met Pantani in 2000 een van de weinige zwarte bladzijden op Lance zijn Tourpalmares vormen.

De druk op Armstrong stijgt, want afgelopen weekend toonde grote concurrent Jan Ullrich in de Duits-Zwitserse semi-klassiekers ook al zijn stijgende vorm. Ullrich rijdt volgende week zijn "grote test" in de Ronde van Zwitserland.

'Kans op psychose bij Marokkanen groter'

Knip had ons via de nieuws-submit te melden:

Jonge Marokkanen lopen bijna tien keer zo veel risico op een psychotische stoornis en acht keer zo veel op schizofrenie, dan autochtonen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Utrechtse psychiater en epidemioloog Jean-Paul Selten. Allochtonen hebben sowieso in het algemeen een grote kans op een psychose of schizofrenie dan autochtonen.

De verhoogde kans op deze stoornissen heeft volgens Selten onder meer te maken met het gevoel er niet bij te horen en niet mee te tellen. Volgens de Amsterdamse psychiater prof. Don Linszen, hoofd van de Adolescentenkliniek van het AMC/De Meren, zijn psychiatrische stoornissen nog steeds een groot taboe. ''De families gaan er niet mee naar de dokter. Jongeren met een psychose worden nog te vaak bij oudere patiënten met schizofrenie behandeld. Dan nemen ze de benen, want zo willen ze niet worden.''

Vooral jonge allochtonen blijven vaak buiten het beeld van de psychiatrie en krijgen daardoor niet de behandeling die ze behoeven. Verwaarlozing van een psychose kan leiden tot ernstige vormen van schizofrenie. Tegenwoordig zijn er succesvolle, familiegerichte behandeling voor de vroege fasen van psychosen. Maar dan moeten patiënten wel in behandeling komen.

Volgens Linszen gaat het in absolute cijfers om een klein aantal. ''Maar de schrik slaat je om het hart als je ziet dat de groep elk jaar groter wordt omdat mensen niet tijdig worden behandeld.'' Veel 'gestoorden zijn of raken verslaafd en komen terecht in het daklozencircuit.

UEFA-preses steunt Liverpool

In de komende dagen houdt het uitvoerend comité van de UEFA een telefonische conferentie met onder meer de vraag of Liverpool zijn CL-titel mag verdedigen.

Op de steun van voorzitter Lennart Johansson kan de ploeg van trainer Rafael Benitez in ieder geval rekenen: ”Net als in iedere andere sport moet een kampioen de kans krijgen zijn titel te verdedigen”.

De veertien leden van het comité gaan zich in de komende dagen buigen over de kwestie. Johansson wil niet zijn mening doordrukken: ”Iedereen is vrij zijn mening te hebben tijdens de stemming”. De Zweed vindt wel dat Liverpool in ieder geval in de voorronde zou moeten uitkomen.

In de geschiedenis van de Europacup I en later Champions League is het nog nooit voorgekomen dat een ploeg zijn titel niet mocht verdedigen. De huidige problematiek is ontstaan door de vijfde plaats in de competitie van Liverpool, een plaats die slechts goed is voor het spelen van UEFA Cup. Twee weken geleden won de ploeg echter wel een zinderende Champions League finale tegen AC Milan.

'Vmbo'ers niet gewenst als stagiairs'

Leerlingen uit het vmbo hebben sinds kort de mogelijkheid een oriënterende stage te lopen bij bedrijven. Alleen heeft het bedrijfsleven weing interesse in stagelopende vmbo-scholieren. Uit een onderzoek blijkt dat 66% van de bedrijven vmbo'ers geen stage aanbiedt. De meeste bedrijven geven als verklaring dat de begeleiding té arbeidsintensief is. Ze willen wel vmbo-stagiairs, maar alleen als die in hoge mate zelfstandig kunnen functioneren.

Mbo en hbo leerlingen zijn geliefder bij het bedrijfsleven. Bedrijven zien het zelfs als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om mbo- en hbo-scholieren een stageplek te bieden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Duo Market Research, in opdracht van Ecabo, een organisatie die naar eigen zeggen een 'brug vormt tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs'.

Leboeuf stopt met voetballen

Frank Leboeuf heeft zijn carrière beëindigd. Dat liet de 37-jarige routinier weten in een interview met de kranten France Soir en L’Equipe.

Leboeuf was aan het afbouwen in Qatar, na een imposante loopbaan. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld het winnen van het WK 1998. In de finale tegen Brazilië verving de kale verdediger Laurent Blanc, die geschorst was.

De Fransman begon zijn loopbaan als prof bij Hyeres. Na een paar kleine clubs kwam hij terecht bij RC Strasbourg. Daar wekte hij de interesse op van Chelsea. Op Stamford Brigde beleefde hij zijn beste jaren.

Van 2001 tot 2003 speelde Leboeuf voor de club uit zijn geboortestad, Olympique Marseille. Hij speelde vijftig keer voor de Franse nationale ploeg.

Van Beukering : Liever geen eerste divisie

Jhon van Beukering, spits bij De Graafschap, dat gisteren degradeerde naar de eerste divisie, weet nog niet of hij in Doetinchem wil blijven.

"Ik weet niet of dit mijn laatste wedstrijd op de Vijverberg was." Bij degradatie kan de spits door een clausule in zijn contract voor een half miljoen euro vertrekken.

"De vraag is wie dat betaalt. Tot nu toe nog niemand. Ik wil liever niet de eerste divisie niet in. Wie wel?", aldus de spits. "Dit was bepaald geen geslaagd seizoen. Al met al kwamen we toch tekort. Na de winterstop liep het even beter, maar daarna ging het snel bergafwaarts".

Submit Part 10

De submit was weer vol. Submit - Deel 9 is hier te vinden.

In Bleach 'Em mag je de irritante beesten, die je tuin verneuken, ombrengen.

Ooit al eens willen weten wat er in een tornado gebeurd? Bekijk dan Inside a Tornado.

Als er nog mensen zijn die op zoek zijn naar leuke foto's, bekijk dan deze Babe Pictures, ze hebben geen pop-ups of zo iets en het is helemaal gratis!

Dit filmpje zal ongetwijfeld al bekend zijn, maar het is zo verschrikkelijk melig

Deze autoband weet z'n plaats goed te vinden

Porno, maar dan op de ASCII-manier.

Met dank aan Disorder, qu63, sv3n, RoOoYtJuH en een aantal onbekende voor de submits

[Upd] Jos ontkent test ChampCars

Jos Verstappen zal deze week nog een tweede test voor het HVM Champcar team uitvoeren. Met de blessure die Bruno Junqueira opliep tijdens de Indy 500 zijn er weer mogelijkheden aan de andere kant van de oceaan.

De kans bestaat dat één van de huidige HVM rijders naar het team van Junqueira, Newman/Haas Racing, overstapt. Wellicht dat Verstappen dus weer in kan stappen in dat vrijgekomen plekje bij HVM.

Update:
De bron, grandprix.com, heeft het nieuws inmiddels ingetrokken. RTL Autosport meldt dat Verstappen het nieuws ontkent.

Manchester meldt zich bij PSV voor Park

Een transfer van Park Ji-Sung naar Manchester United komt steeds dichterbij. De Engelse club heeft zich officieel bij PSV gemeld voor de Zuid-Koreaanse middenvelder.

"We willen hem behouden, maar de enige die daarover kan beslissen is Park zelf", aldus de perschef van PSV,Pedro Salazer-Hewitt, tegenover de BBC.

Trainer Guus Hiddink zou een reden kunnen zijn voor Park om ins land te blijven. "Hij heeft namelijk heel veel respect voor hem", liet zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker eerder in De Telegraaf weten. In 2002 verbaasde de trainer van PSV vriend en vijand door als bondscoach van Zuid-Korea de halve finales van het WK te halen met Park als een van zijn beste spelers.

Tot woensdag vertragingen rond A'dam CS

Tique had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De gevolgen van de ontsporing van een goederentrein maandagavond bij Amsterdam Centraal zullen nog zeker tot woensdag merkbaar zijn. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen en ProRail dinsdag laten weten. De NS blijft in ieder geval tot woensdag met minder treinen rijden, waardoor reizigers in alle richtingen rekening moeten houden met vertragingen van een half uur tot een uur.

Maandagavond ontspoorden de eerste vijf wagons van een goederentrein met grind op het emplacement aan de westkant van het station door nog onbekende reden. Bij de ontsporing werd de bovenleiding naar beneden getrokken, en braken er ook een aantal palen waar de bovenleiding aan vast zit. Hierdoor moest de spanning van de bovenleidingen van spoor 1 tot en met spoor 10 gehaald worden.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de ravage groot is. Het bovenleidingportaal, waaraan de bovenleidingen vast zitten, moet over een breedte van zes sporen vervangen worden. Pas als dat gebeurd is, kunnen de reparaties aan de sporen en aan de wissels beginnen. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk in de loop van de dag duidelijk worden.




De goederentrein richtte maandag een ware ravage aan

Cheppih klaagt staat Israël aan

Voormalig Moslim Wereld Liga-directeur van Nederland Mohammed Cheppih is boos op Israël. Hij is zelfs zo boos dat hij een klacht gaat indienen tegen de staat Israël. De 28-jarige Cheppih werd zaterdag de toegang tot het Joodse land geweigerd.

Cheppih reisde met een aantal jongeren. Doel van de reis was om het contact met het Palestijnse volk te versterken. Vanwege veiligheidsmaatregelen mochten Cheppih en reisgenote Rana Nassar het land niet in. Vier meegereisde jongeren mochten wel Israël in.

De in Tilburg wonende Cheppih over het gebeuren: ''Ik heb qua slechte behandeling veel meegemaakt in Oostbloklanden, maar zo erg als nu nog nooit. Ik werd uitgescholden, afgesnauwd en kreeg met moeite een glas water. We zijn vernederd en slecht behandeld''. Beiden werden gedurende uren verhoord. Ook moesten ze zich volgens Cheppih uitkleden en werd hun bagage doorzocht op wapens. ''Na uren werd ik meegenomen naar een andere locatie van het ministerie van Defensie. Daar begon alles opnieuw: hoe heet je vader, hoe heet je grootvader, waar ben je geboren. Maar ze vroegen me ook naar oppositiegroepen in Irak en naar websites waar ik nooit van heb gehoord'', aldus de in Marokko geboren Cheppih.

AEL
Cheppih was in 2003 kanidaat-voorzitter voor de Arabisch Europese Liga Nederland. Hij trok zich terug omdat hij zijn draai niet kon vinden bij de AEL.

Toen hij nog beoogd AEL-voorzitter was liet hij weten dat hij van plan was geld te doneren aan Palestijnse organisaties die zelfmoordaanslagen steunen. Ook meldde hij als aankomend AEL-leider een Islamitische zuil te willen stichten. Cheppih kwam door zijn uitlatingen onder vuur te liggen van schrijver/columnist Gerrit Komrij, die hem tot grote woede van Cheppih onder meer de ''loonslaaf van moordenaars en bloedjassen'' noemde.


Cheppih, boos op Israël

Jan en het sprookjesbos

Jan was een man van 34 jaar en warme bakker van beroep in het sprookjesbos. Hij had een bloedmooie vrouw waar heel het dorp jaloers op was en over sprak. Jan had één probleem, omdat hij bakker was moest hij 's avonds vroeg naar bed om elke ochtend vroeg broden te bakken. En niet alleen 's ochtends, maar ook 's middags en op koopavonden zelfs 's avonds, want Jan was bakker bij de Appie Heijn. Ergo, het seksleven was totaal ruk. Op een dag lag zijn vrouw niet in een kanten lingeriesetje op Jan te wachten, maar was ze weg. Jan volgde als de drommel haar spoor het bos in.

Omdat Jan wilde niet verdwalen in het grote bos en hij bakker was strooide hij broodkruimels op de weg waar hij liep. Jan liep en liep en liep, en toen hij oplette en achterom keek zag hij dat heksen zijn broodkruimeltjes opaten. Jan was verdwaald! Ten einde raad liep hij naar een ANWB-paddestoel en klopte 3 maal. Paulus de Boskabouter deed zijn deurtje open en zei dat zijn vrouw 6,5 kilometer naar het oosten lag. Zes en een halve kilometer, dat is nogal een eind dacht Jan. Maar gelukkig kwam hij even verderop de Gelaarsde kat tegen. Hij leende zijn zevenmijlslaarzen en liep met grote stappen naar de plek waar zijn vrouw zou moeten zijn. Halverwege werd Jan aangesproken door een meisje in een rood Tele2 jasje met een kapje op haar hoofd. Ze bleek zwavelstokjes te verkopen, omdat je ’s nachts gemakkelijk dood kon vriezen in het bos. Jan was daar echter niet bang voor, hij kende de grote boze wolf erg goed en die had in zijn warme huisje nog zeven geitjes in zijn voorraadkast liggen. Jan had een aantal jaar geleden de jager in zijn oven gegooid en kon dus altijd bij de wolf binnenkomen. “Wat heb je grote laarzen”, zei het meisje. “Ja”, zei Jan, “daar kan ik hard mee lopen” en prompt stond Robin Hood voor zijn neus en eiste zijn laarzen op. “Maar ik moet mijn vrouw vinden!” riep Jan. Robin Hood was onverbiddelijk, onder bedreiging van pijl en boog moest Jan de laarzen aan Robin Hood afgeven, die terstond de laarzen doorgaf aan Swiebertje, die net van Eucalypta’s thee-uurtje kwam. Swiebertje was dolblij met de laarzen, nu kon hij eindelijk naar het Dolfinarium om Flipper te ontmoeten. Jan was het geneuzel helemaal zat en liep naar de snackbar om een broodje poep te bestellen. De 40 rovers draaiden zijn broodje klaar, maar voor Jan zijn honger kon stillen werd hij bruut van zijn broodje bestolen door Nils Holgerson die op zijn Vogel Rock door het luchtruim suisde. “Schurk! Vlegel! Schavuit!” riep Jan en hij rende achter de grote vogel aan tot hij het duo in een grot zag verdwijnen. “Papier hier” riep Jan, en de grot ging voor hem open. Binnen zag hij de zeven dwergen droevig rond een spiegeltje zitten. Assepoester bleek te zijn vertrokken naar oma met een grote mand vol koekjes, de dwergen in teneur achterlatend. “Waar is Assepoester heen?”, vroeg Jan nogmaals. “Naar oma, naar oma, naar oma, ben je doof of zo” antwoorden de dwergen. Toen Jan de grot in liep kwam hij bij een spinnewiel. “Goedemiddag Repelsteeltje”, zei Jan vrolijk, “Weet jij waar mijn vrouw is?”. “Drie keer links”, zei Repelsteeltje vanaf zijn stoel. Jan ging drie keer links, kwam weer bij de stoel aan en zag daar zijn vrouw zitten met naast haar een appel waar één hapje uit was. Jan kuste zijn vrouw die onmiddellijk een enorm lange neus kreeg. Dat is frappant, dacht Jan en hij stapte samen met haar in zijn DeLorean. Eenmaal terug in 1985 was alles weer normaal en ze leefden nog lang en gelukkig. Einde!

Racistische carnavalswagens leiden tot rechtszaken

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Acht jongeren moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden wegens het meerijden in carnavalsoptochten met wagens vol racistische en discriminerende tekens en leuzen. Nog eens 22 andere jongeren krijgen van de officier van justitie een taakstraf of een transactie opgelegd. Van de acht die voor de rechter worden gebracht, zijn er vier minderjarig.

Alle jongeren komen uit Achtmaal en Wernhout, twee kerkdorpen van de gemeente Zundert. In februari reden daar twee wagens rond met teksten als 'Vol=Vol', 'Wij zijn de baas in Nederland' en 'Negerstoel 1000 volt.' Ook stond op één wagen WP, de afkorting van White Power. Het Bureau Discriminatiezaken West-Brabant deed indertijd meteen aangifte bij de politie wegens discriminatie.

De acht verdachten die moeten voorkomen reden allen mee op de carnavalswagen van de Bocht. Daarop hing onder meer de tekst Negerstoel 1000 Volt. Van hen die op de wagen van de Zuipkiekes meereden, hoeft niemand voor te komen.

Inmiddels is een optochtreglement opgesteld dat voor de hele gemeente Zundert van kracht zal zijn. Dat moet voorkomen dat in de toekomst weer wagens met racistische leuzen meerijden.



De desbetreffende carnavalswagens

AZ wil verder met Vlaar

AZ wil het contract met speler Ron Vlaar opwaarderen en verlengen. De 20-jarige speler heeft nog altijd een jeugdcontract en de Alkmaarders willen voorkomen dat de speler de club verlaat met een lage transfersom.

Dit seizoen maakte Vlaar, die nu tot de selectie van het Nederlands elftal behoort, zijn debuut in het betaald voetbal. De verdediger is tevens een belangrijke speler in het Nederlands elftal van spelers onder de 20 jaar. Aankomende vrijdag speelt Vlaar met dat team de openingswedstrijd van het WK tegen Japan.

Dopingonderzoek Museeuw afgerond

De onderzoeksrechter in het Belgische Kortrijk heeft het dopingonderzoek rond Johan Museeuw, Jo Planckaert, Chris Peers en Mario De Clercq afgerond.

In september 2003 begon het gerecht met een aantal huiszoekingen in het kader van een dopingonderzoek rond de West-Vlaamse veearts José Landuyt en wielermasseur Herman Versele. Het parket vond toen ondermeer mogelijk bezwarende producten bij enkele amateurrenners en profrenners Museeuw, Peers, De Clercq en Planckaert. Laatsgenoemde kwam vorige week nog in opspraak na een getuigenis van ex-ploegmaat Phillippe Gaumont.

Eind vorig jaar kreeg de wielerbond al inzage in het dossier en vond dat er voldoende bewijzen waren om de (ex-)renners voor vier jaar te schorsen. Volgens de gerechterlijke procureur kan ook het gerecht nu de eindvordering opstellen en krijgt de hele zaak voor de renners dus ook nog een strafrechtelijk staartje.

Affaire voor De Gucht in België nog niet voorbij

De lieve vrede mag dan weer getekend zijn tussen België en Nederland, na de 'onhandige' uitlatingen van minister Karel De Gucht van Buitenlandse zaken over premier Jan Peter Balkenende, in zijn eigen land is men er nog niet over uitgesproken. De Belgen discussiëren daar niet over de uitlatingen over Balkenende, maar over het feit dat De Gucht in eerste instantie ontkende het gezegd te hebben.

Toen de krant Het Laatste Nieuws het interview met De Gucht publiceerde, waarin stond dat De Gucht de Nederlandse premier ''een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid'' vond en ''een man in wie ik geen spoortje charisma kan ontwaren'', zei De Gucht dat hij dat nóóit gezegd had. De krant speelde daarop aan het NOS Journaal een tape van interview toe. Daaruit bleek dat De Gucht niet één, maar tot drie keer toe Balkenende stijfburgerlijk noemde. Daarop zei De Gucht dat zijn woorden niet zo bedoeld waren, en bood hij zijn excuses aan.

De Belgische journalistenbond AVBB-VVJ betreurt het dat De Gucht ''de schuld'' voor het diplomatieke incident ''in de schoenen van de pers heeft proberen te schuiven''. Volgens de journalistenbond heeft De Gucht geprobeerd om zijn politieke hachje te redden door de geloofwaardigheid van een krant onderuit te halen.

Ook nu borrelt er nog wat. De Gucht zegt namelijk dat zijn citaten nooit gebruikt hadden mogen worden in het interview met Het Laatste Nieuws: ''Mijn standpunt is duidelijk. Er is nooit toestemming geweest om het interview te publiceren. Het is aan iedereen om te beslissen of ik al dan niet gelogen heb. Voor het overige zeg ik niets meer over deze zaak''. Het Laatste Nieuws ontkent op haar beurt dat er geen toestemming was voor het interview..

-
De letterlijke tekst op tape (audio link NOS).

FC Den Bosch bijna rond met Daerden

FC Den Bosch heeft zo goed als zeker een nieuwe trainer. Volgens het Brabants Dagblad zal Jos Daerden volgend seizoen de oefenmeester zijn van de Bossche formatie.

De 50-jarige Belg zit op dit moment zonder club. Eerder coachte hij Beveren, Lommel, Lierse SK, FC Eindhoven en Bergen.

In het Brabants Dagblad is hij positief over de club: "Den Bosch is een profclub, heeft een keurige accommodatie en de ambitie om weer snel door te stoten naar de Eredivisie. De gesprekken waren positief. In principe zie ik het wel zitten met Den Bosch."

Tevens bevestigt manager Van der Hoorn de interesse in Stefan Jansen. Nu speelt Jansen bij het Oostenrijkse SW Bregenz. Vorig jaar moest Jansen nog weg bij Den Bosch, omdat hij niet goed genoeg zou zijn voor eredivisievoetbal.

Gamen in de bios?

"[...]
Deze zomer komt er een lanparty in twee digitale bioscoopzalen van Utopolis Cinema in Almere. De spectatorview zal dan in beide zalen op een 21 meter groot scherm via digitale projectie te volgen zijn. In elke zaal kunnen op het 'podium' zo'n 30 spelers plaats nemen. Aan de precieze uitwerking, zoals tijd, entree en prijzen wordt nog gewerkt. Wanneer je interesse hebt mail dan naar fun@tafproductions.com Ik hou je dan op de hoogte.
[...]"


Bovenstaande valt te lezen in een topic op de site van de HCC Games Gebruikers Groep.

TAF Productions heeft onder meer meegewerkt aan de De Bus, het vroegere reality programma van SBS 6.

Verdere informatie is helaas nog niet bekend.

Blind wil Heitinga als centrumverdediger

Trainer Danny Blind van Ajax heeft Johnny Heitinga gezegd dat de speler zich volgend seizoen moet gaan richten op de positie van centrumverdediger.

Het afgelopen seizoen maakte de 21-jarige Heitinga voornamelijk speelminuten als vervanger van Hatem Trabelsi, rechts achterin. "Ik heb een gesprek gehad met Danny Blind en moet me gaan richten op het centrum. Daar moet ik de opbouw gaan verzorgen en dominant zijn. Danny wil de Johnny zien van anderhalf jaar geleden," aldus de international.

In de WK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roemenië speelde Heitinga ook als centrale verdediger, als vervanger van Khalid Boulahrouz.

Snelheidsbegrenzer in bestelbusjes

Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag gezegd dat bestelbusjes een snelheidsbegrenzer moeten krijgen. De begrenzer zou ingesteld moeten staan op een maximum van 100 kilometer per uur.

Verder zouden de busjes een zogeheten 'snelheidsassistent' moeten krijgen (een apparaat dat de bestuurder automatisch inlicht over de geldende maximumsnelheid). Zo moet worden voorkomen dat in de bebouwde kom, waar de maximumsnelheid lager ligt dan 100, toch nog te hard wordt gereden.

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat is in overleg met het bedrijfsleven over afspraken. Als het bedrijfsleven akkoord gaat met de invoering op alle bestelbusjes, is een wetswijziging niet nodig.

Twijfel in EU over houden referendum

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Na het besluit van Groot-Brittanië om het referendum daar voor onbepaalde tijd in de ijskast te zetten, hebben ook de Tsjechen besloten geen referendum te houden. In Portugal daarentegen zal het in oktober referendum gewoon doorgaan. Volgens de Portugese minister van Buitenlandse Zaken, Diogo Freitas do Amaral, is de Britse houding niet van invloed op Portugals organisatie van een referendum.

Freitas do Amaral sluit ondanks dat niet uit dat de Europese topconferentie van 16 en 17 juni een andere koers oplevert. De bewindsman vreest dat het huidige voorstel voor een Europese grondwet het in deze vorm niet zal halen. Er zou een betere tekst moeten komen.

De Tsjechische premier Paroubek noemt een volksraadpleging op korte termijn "onmogelijk". Dit zei hij met het oog op de Britse verwerping en het Franse en Nederlandse "nee". Paroubek ziet het besluit van de Britse regering als een aanmoediging voor het Tsjechische nee-kamp. Wel pleit de onlangs aangetreden premier voor een discussie over de toekomst van de grondwet.

Uitvallers bang voor kwalificatie

Verschillende teams en coureurs zijn bang dat ze tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een nadeel gaan ondervinden. Met name uitvallersMark Webber, Ralf Schumacher en Kimi Räikkönen vrezen voor een slechter kwalificatieresultaat.

Het circuit in Montreal staat bij de teams en coureurs bekend als een stoffige baan, waar het moeilijk is om in het begin van de sessies grip te vinden. Aangezien Webber, Schumacher en Raikkonen op de Nürburgring zijn uitgevallen, zullen de coureurs vroeg in de enige kwalificatie hun snelle ronde moeten rijden. Er wordt gevreesd dat dat een stempel op hun kwalificatie zal drukken.

Dieter Gass van Toyota zie de kwalificatie van Ralf Schumacher dan ook niet met positieve gevoelens tegemoet: "Het uitvallen van Ralf op de Nürburgring betekent dat hij de tweede auto op de baan zal zijn in de enige kwalificatie en dat geeft hem zeker een nadeel. Het circuit van Montreal is deels een straatcircuit en daardoor erg stoffig aan het begin van iedere sessie. Eén auto voor ons maakt wel verschil, maar nog lang niet genoeg, want het vraagt normaal vijf of meer auto's eer de baan zodanig verbetert dat de tijden sneller worden."

Kimi Räikkönen zag in de laatste ronde de winst in de Grand Prix van Europa aan zijn neus voorbij gaan. Nu vreest hij dat zijn uitval ook voor de komende race voor moeilijkheden gaat zorgen: "Ik zal zaterdag nogal vroeg de baan op moeten voor de kwalificatie. Dat zal zeker een nadeel zijn, want de baan is altijd nogal vies."

Vastgebonden jongen (13) mishandeld

De politie van Zaanstad heeft drie jongeren (13, 14 en 15 jaar) aangehouden wegens het mishandelen van een buurtgenoot. Het 13-jarige slachtoffer zou door de drie in de buurt van de Westzanerdijk zijn vastgebonden.

In totaal is de jongen 20 minuten vastgebonden geweest, waarin hij bespuwd, geschopt, geslagen, bedreigd en met rommel besmeurd werd. Het politiewijkteam Zaandam-West, dat de zaak in onderzoek heeft, sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zes ploegen melden zich voor ProTour

Zes ploegen hebben zich bij de UCI aangemeld om in de ProTour te mogen deelnemen. Waarschijnlijk zal er hoogstens één plek in de ProTour vrijkomen.

Bij de start van de ProTour hebben 19 van de 20 ploegen meerjarige contracten met de UCI afgesloten. Vanwege financiële onzekerheden kreeg Fassa Bortolo slechts een eenjarig contract. Het management van Fassa Bortolo, Silver Team S.r.l., heeft zich nu gemeld voor een langer verblijf in de ProTour, maar ook vijf Continental pro teams hebben zich gemeld voor de mogelijk vrijkomende plaats.

France Cyclisme (AG2R Prévoyance), Red Team S.r.l. (Acqua&Sapone - Adria Mobil), Blue Sea Services LLC (Naturino-Sapore di Mare), GD Comunidad Valenciana (Comunidad Valenciana) en Bono Del Ciclismo - Selle Italia (Selle Italia-Colombia) willen graag de stap naar boven maken. Drie van deze teams hadden voor de komst van de ProTour al de hoogste licentie van de UCI. De beslissing over toetreding van de ploegen tot de ProTour zal volgens de UCI pas eind oktober worden genomen. Vooraf zullen de teams door Ernst&Young worden onderzocht op hun met name financiële stabiliteit.

Senaatsvoorzitter tegen referenda

Senaatsvoorzitter Yvonne Timmerman-Buck (CDA) vindt de uitkomst van het EU-referendum allesbehalve een overwinning van de democratie. Zowel politici als burgers moeten bij zichzelf te rade gaan. Ze reageeert hiermee op uitspraken van politici, die meer gebruik willen maken van referenda.

Ze zei dit gisteren bij de officiële bekendmaking van de uitslag van het referendum door de Kiesraad. "Parlementariërs zijn geen doorgeefluik van burgers. Het medewetgeven en controleren van de regering vergt volksvertegenwoordigers die de burgers als leidinggevend accepteren. Dat zou het vragen van advies aan de burgers overbodig moeten maken."

Yvonne Timmerman-Buck breekt met de parlementaire gewoonte dat de voorzitter van een Kamer geen stelling neemt in politiek geladen kwesties. Hierover zegt ze: "Als ik zie dat politici hun gezag in het geding brengen, is het mijn plicht als kamervoorzitter daar tegenin te gaan." Ook voor haar collega, Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas, staat het nog niet vast of er meer volksraadplegingen moeten komen.

Belle Belucci

Together Alone was nog even wat foto'tjes aan t kijken en surfen, en toen kwam ze nog aardig wat mooie foto's van Monica Bellucci tegen. ze heeft niet zo heel veel films met haar in de hoofdrol gezien, maar als Persephone in The Matrix trilogie maakt ze aardig wat indruk. Want zoveel uitstraling hebben niet veel actrices.Geweldige vrouw dus, helemaal omdat ze nog steeds zo'n lichaam heeft na het krijgen van een kind.

Together Alone via de submit

Gymles blijkt gevaarlijkste onderdeel op school

ALTF4 had ons via de nieuws-submit te melden:

De gymles blijkt gevaarlijkste onderdeel te zijn op de basisschool. Bijna de helft van de ongelukken op scholen vinden plaats tijdens de gymnastiekles. De stichting Consument en Veiligheid deed hier onderzoek naar en het eindrapport, 'Veiligheid op de basisschool', zal aan minister van Onderwijs Van der Hoeven worden aangeboden.

Eén van de oorzaken van de vele gym-ongelukken zou deels te weten zijn aan het feit dat er docenten voor de groep staan die niet zijn opgeleid om gymles te geven. Ook blijkt dat de grootte van de groepen met leerlingen die gelijktijdig les krijgen vaak van invloed te zijn op de risico's. Het steeds groter maken van groepen en het steeds minder aanstellen van vakdocenten in het basisonderwijs wordt in het algemeen toegewezen aan de bezuinigingen die ook in het onderwijs moeten worden doorgevoerd.

In 4 procent van alle ongevallen op school leidt het letsel tot een bezoek aan het ziekenhuis. Ruim éénderde (37%) van de letsels bestaat uit botfracturen.

NBA: Detroit Pistons naar finale NBA

De Detroit Pistons hebben de NBA-finale bereikt. De titelhouder won de zevende wedstrijd van de play-offs in de Eastern Conference met 82-88 van de Miami Heat.

Richard Hamilton en Rasheed Wallace hadden een groot aandeel in de score, met respectievelijk 22 en 20 punten. Het slotduel in de best-of-seven-series kon gedurende de gehele wedstrijd alle kanten op. Een minuut voor het einde van de wedstrijd stond Heat nog met 79-78 voor.

Center Shaquille O'Neil, goed voor 27 punten, kon niet voorkomen dat de Pistons alsnog langszij kwamen. En in de eindfase van de wedstrijd hielden de bezoekende club het hoofd koel.

In de finale zullen de Pistons het moeten gaan opnemen tegen de winnaar van de Western Conference, Sant Antonio. De eerste wedstrijd is aankomende donderdag.

Oudste hoerenmadam ter wereld gearresteerd

svenski had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw van 80 jaar is in de Amerikaanse staat New Jersey ontmaskerd voor het runnen van een escortbureau. Met haar arrestatie is mogelijk de oudste hoerenmadam ter wereld achter slot en grendel gezet.

De 80-jarige Vera Tursi runde het illegale escortbureau 'August Playmates' vanuit haar tweekamerappartement. Ze was in deze business beland nadat haar dochter, die het escortbureau had opgericht, enkele jaren terug was overleden. De hoogbejaarde vrouw voerde ter verdediging aan dat ze de inkomsten hard nodig had om haar medicijnen en doktersrekeningen te kunnen betalen. Van het geld dat haar escortgirls per uur verdienden, hield de oude hoerenmadam ruim éénderde voor zichzelf. De vrouw is volgens de lokale pers aangewezen op een looprek en een ademhalingstoestel.

"Feyenoord praat met Club Brugge over Simons

De zaakwaarnemer van Timmy Simons, Guy Bonny, heeft laten weten dat Feyenoord deze week met Club Brugge zal onderhandelen over een transfer van de Belg.

"Ze zullen voor de eerste keer over geld praten", aldus Bonny in de Belgische krant De Morgen. Feyenoord is al dicht bij een persoonlijk akkoord met de 28-jarige middenvelder van de Belgische club. Simons heeft nog een doorlopend contract bij Club Brugge en de club wil dan ook een hoge prijs voor de Belgische international.

Vorige week zei Bonny nog dat de Rotterdamse club snel stappen moest overnemen om Simons te contracteren omdat het te lang zou duren allemaal.

Lazio Roma neemt deel aan Inter Toto Cup

Om volgend seizoen toch nog UEFA Cup-voetbal te kunnen spelen, zal Lazio Roma als enige Italiaanse club deelnemen aan het Intertoto Cup-toernooi.

De Italiaanse club zal in de derde ronde van het minst aansprekende Europese clubtoernooi beginnen. Livorno zag af van een plaats in de Intertoto Cup, de nummer negen van de Italiaanse Serie A voelde er weinig voor in de tweede ronde te moeten instappen.

Het leven is een ballentent

Het leven is een ballentent. Met ballentent bedoel ik in dit geval geen teleurstellende kroeg maar een attractie waarvan er op iedere kermis nog wel één te vinden is. De pacifistische tegenhanger van de schiettent. Je houdt de kansen letterlijk in eigen hand. Drie ballen voor een euro. Hoe meer blikjes er omvallen, hoe groter de prijs. Waarom het leven een ballentent is? Ik zal het uitleggen.

Tweederde Nederlanders eens met De Gucht

MDF had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Uit een opiniepeiling, uitgevoerd door Maurice de Hond, blijkt dat ongeveer tweederde van de Nederlanders zich schaart achter de kritiek die de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht, in een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws uitte op premier Balkenende. Wel vinden de meeste Nederlanders het ongepast dat de bewindsman die mening in het openbaar heeft geuit. In het gewraakte interview noemde De Gucht Balkenende, tot ontsteltenis van de Nederlandse regering, 'een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid, een man in wie ik geen spoortje charisma kan ontwaren'.

Karel De Gucht
Karel de Gucht

Alhoewel De Gucht naderhand zijn excuses aanbood moest de Belgische ambassadeur zich maandagochtend bij minister Bot van Buitenlandse Zaken verantwoorden voor de uitspraken van zijn landgenoot. Inmiddels is het conflict tussen de beide buurlanden bijgelegd, via een telefonisch onderonsje tussen Balkenende en zijn Belgische collega Verhofstadt. In een gezamenlijke verklaring lieten de twee weten de uitspraken van De Gucht te betreuren.

Extreme casemods

Casemods voor de PC (of consoles) zijn helemaal zo vreemd niet meer. Af en toe komen we echter een casemod tegen die we de moeite waard vinden om te delen.

Zo is er bijvoorbeeld de TIE Fighter casemod van David Barry:

Hij maakte deze casemod voor de Sience Fiction casemod wedstrijd van Extreme Tech.

Enkele cijfers:

* De totale kosten van de casemod waren 300 dollar (excl computerapparatuur)
* Het project heeft vier maanden geduurd om te voltooien
* Er zit een AMD Athlon XP 1800+ in

Enkele Mega Man X Collection details

Capcom heeft een paar nieuwe details van Mega Man X Collection losgelaten. De collectie bevat alle Mega Man X games, deel 1 t/m 6, plus de Mega Man Battle & Chase welke nooit buiten Japan is uitgekomen.

Capcom heeft bevestigd dat Ocean Group, een voice acting bedrijf dat verantwoordelijk is voor de voice acting in Mega Man X: Command Mission en Mega Man X8, ook de stemmen van Mega Man X Collection zal inspreken. In de planning staan nieuwe stemmen voor X, Zero, Sigma en Dr. Light tijdens het spelen van Mega Man X4. Mega Man X6 zal ook in het Engels ingesproken worden. Naast deze twee titels gaan er geruchten rond dat álle Mega Man X games opnieuw zullen worden ingesproken. Capcom heeft al gezegd dat áls dit door gaat, de speler altijd nog de optie zal krijgen de stemmen aan of uit te zetten in het optiemenu. Naast nieuwe stemmen zullen ook de vertalingen herzien worden, zodat de games foutloos in de schappen komen te liggen.

Ook is bekend dat de GameCube-versie van Mega Man X Collection herconfigureerbare controls zal kennen; er schenen nogal wat problemen te zijn met de controls van Mega Man Anniversary Collection.

Doe mee met de open beta van MMORPG Irth Online

Magic Hat Software heeft vandaag aangekondigd dat iedereen mee kan doen met de open beta van de MMORPG Irth Online. De beta loopt van vandaag tot 5 juli.

De wereld van Irth Online wordt bevolkt door drie PvP rassen. Je hebt de Arcadians in het besneeuwde Noorden, de Morbus in de zuid-oost gelegen moerassen en de Mezoteks in het tropische zuid-westen. Deze drie rassen vechten al duizend jaar met elkaar om bepaalde levensbelangrijke grondstoffen in het bezit te krijgen. Deze oorlog inspireerde pilgrims van alledrie de rassen om een nieuw en vreedzaam volk te beginnen. Dit volk is non-PvP en overleeft door handel en niet door vechten. Spelers komen in de wereld als er een vaag vredesbestand is aangenomen en kunnen het verloop van elk ras dus gaan bepalen.

De wereld van Irth Online kent een open ended skill systeem. Spelers kunnen elke skill leren die in de game te leren valt zonder limitaties van ras of class. Het vooruitgangssysteem is ook uniek met de skill-over-time feature.

Irth Online maakt gebruik van de laatste DirectX9 technieken. De characters in het spel zijn erg gedetailleerd en je kunt maar liefst 10 mijl van de wereld zien zonder fog of war of andere technische snufjes om de framerate te besparen.

Inschrijven kan dus hier

Windows op de Nintendo DS

Het is mogelijk om een (uitgeklede) versie van Windows op je Nintendo DS te laten draaien. Hiervoor moet je wel een aantal dingen doen die niet iedereen wil/kan, maar als je het eenmaal hebt draaien kan je onder andere Paint en de calculator gebruiken.

De features omvatten op dit moment:

* 100% Touch Screen Integration which means:

Drag-able and Resize-able Windows
Virtual Keyboard for easy text editing
Clickable Buttons and other Controls

* Cool new Application Lunching system - Icons
* On-Screen Real-Time-Clock
* Can hold ANY GBA WinS application

In de toekomst zijn webbrowsers, instant messengers en document viewers mogelijk.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.