Dumoulin wint in Dauphiné

Ambrosius
Samuel Dumoulin heeft de tweede etappe over 187 km van Givors naar Chauffailles in de Dauphiné Liberé gewonnen. Hij was de snelste van een kopgroep van vier en nam daardoor ook de leiding in het klassement.

Vanaf het begin van de etappe zijn er vier man in de aanvallen. De vier komen allemaal uit Frankrijk: Frédéric Bessy (Cofidis), Samuel Dumoulin (AG2R Prévoyance), Frédéric Finot (FDJeux.com) en Anthony Charteau (Bouygues Telecom). Ze werken goed samen en het peloton jaagt nauwelijks. Daardoor loopt de voorsprong snel op, tot een maximum van ongeveer twintig minuten.

Dan vindt onder andere Discovery Channel, de ploeg van de leider in het klassement, George Hincapie, het gat wel erg groot worden en gooit het tempo omhoog in het peloton. Andere ploegen die meewerken zijn Rabobank, Phonak, Liberty Seguros, Bouygues Telecom en Gerolsteiner. De voorsprong van het leidende kwartet daalde hierdoor snel.

Uiteindelijk is Dumoulin van de enige niet-Pro-Tourploeg die deelneemt, AG2R, de snelste. Tweede en derde worden Charteau en Bessy. De voorsprong op het peloton is voor Dumoulin groot genoeg om daarmee ook de leiderstrui van de Amerikaan Hincapie over te nemen.