Niet Pogacar maar Narváez wint openingsrit Giro d'Italia

Jhonatan Narváez heeft de openingsetappe in de Giro gewonnen. De Ecuadoriaan was in een sprint met drie renners sneller dan Maximilian Schachmann en Tadej Pogacar. Narváez is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

De Giro d'Italia ging vandaag van start en het was direct een lastige rit met enkele klimmetjes in de finale. Tadej Pogacar was de grote favoriet voor de dagzege en nadat vroeg een kopgroep van zes na vijf kilometer wegreed was er snel de controle van UAE Emirates. De ploeg van Pogacar zorgde ervoor dat de voorsprong van de kopgroep niet te groot werd.

Op twintig kilometer van de streep voerde UAE Emirates het tempo op de beklimming van de Colle Maddalena op en Thymen Arensman kwam direct in de problemen en zou tijd verliezen. Ook Romain Bardet moest vlak voor de top passen en de Fransman zou ook op achterstand binnenkomen.

Tussen de Colle Maddalena en San Vito, de laatste helling van de dag reed er een groep weg met daarbij onder andere Maximilian Schachmann en Damiano Caruso en begon met een halve minuut voorsprong op het peloton, waar Pogacar direct versnelde. De Sloveen reed snel het gat dicht naar de kopgroep met Jhonatan Narváez in het wiel. De Ecuadoriaan kon de hele beklimming het wiel volgen van Pogacar en samen kwamen ze over de top van de San Vito. Schachmann kon in de afdaling snel terugkomen en met z'n drieën reden ze naar de finish, waarin Narváez de snelste was, voor Schachmann en Pogacar.

Narváez is ook de eerste leider in de Giro d'Italia en begint morgen in de roze leiderstrui. Zondag is de aankomst bergop in Oropa. In 2017 lag daar voor het laatst daar de finish in de Giro d'Italia en wist Tom Dumoulin te winnen.

Results powered by FirstCycling.com