Tot woensdag vertragingen rond A'dam CS

Tique had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De gevolgen van de ontsporing van een goederentrein maandagavond bij Amsterdam Centraal zullen nog zeker tot woensdag merkbaar zijn. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen en ProRail dinsdag laten weten. De NS blijft in ieder geval tot woensdag met minder treinen rijden, waardoor reizigers in alle richtingen rekening moeten houden met vertragingen van een half uur tot een uur.

Maandagavond ontspoorden de eerste vijf wagons van een goederentrein met grind op het emplacement aan de westkant van het station door nog onbekende reden. Bij de ontsporing werd de bovenleiding naar beneden getrokken, en braken er ook een aantal palen waar de bovenleiding aan vast zit. Hierdoor moest de spanning van de bovenleidingen van spoor 1 tot en met spoor 10 gehaald worden.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de ravage groot is. Het bovenleidingportaal, waaraan de bovenleidingen vast zitten, moet over een breedte van zes sporen vervangen worden. Pas als dat gebeurd is, kunnen de reparaties aan de sporen en aan de wissels beginnen. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk in de loop van de dag duidelijk worden.




De goederentrein richtte maandag een ware ravage aan