Nintendo gaat 1000 WiFi hotspots in Japan plaatsen

Steven (Steeven)
Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat er tegen het einde van het jaar ongeveer 1000 WiFi hotspots in Japan moeten komen. Via deze hotspots kunnen Nintendo DS-bezitters gratis en draadloos online games tegen elkaar spelen. Deze hotspots zullen in grote warenhuizen en gamewinkels geplaatst worden.

Het bedrijf liet ook weten dat het al met de planning bezig is over het plaatsen van deze hotspots in onder andere Europa en de Verenigde Staten. Satoru Iwata, president van Nintendo, maakte bekend dat ongeveer 25 ontwikkelaars hebben gezegd dat ze geïnteresseerd zijn in het maken van WiFi-compatible games voor de DS. WiFi wordt steeds populairder en wordt voornamelijk gebruikt op vliegvelden en in restaurants. Iwata zegt dat online gaming nog lang niet de populariteit geniet die het kan genieten, omdat mensen niet al te graag maandelijks betalen voor toegang tot een netwerk en door het moeizaam tot stand komen van een verbinding naar een netwerk. 'Vanwege deze redenen hebben lang niet alle mensen die een game met online-mogelijkheden gekocht hebben daadwerkelijk verbinding gehad met een netwerk en het spel online gespeeld', aldus Iwata. Hij wil dat minstens 90% van de mensen die een WiFi-compatible game voor de DS koopt er ook online mee gespeeld heeft.

Voor het einde van dit jaar moeten de eerste WiFi-compatible games van Nintendo zelf in de winkels liggen, namelijk Mario Kart DS en Animal Crossing to Go!

Nintendo heeft nog steeds 94% martkaandeel in de portable gaming industrie. De grootste concurrent is op dit moment de PSP van Sony welke afgelopen jaar is gelanceerd. Nintendo verwacht 12.4 miljoen verkochte DS-handhelds voor maart volgend jaar. Ook verwacht de gigant uit Japan dat de software verkopen van de DS op 35 miljoen stuks moeten liggen rond maart volgend jaar.

Ondanks het uitkomen van de Nintendo DS verwacht Nintendo dat de Gameboy Advance SP nog twee jaar goed blijft verkopen, mede door de grote lijst games die er voor beschikbaar is en de introductie van nieuwe gadgets voor de handheld in de toekomst. Het bedrijf liet ook iets los over de Gameboy Micro: 'Although it's small, we are not going to sell it for cheap', aldus Iwata.

Tenslotte zei Iwata ook nog iets over de Revolution. Naast het al vaak gehoorde argument dat de console voor een redelijke prijs verkocht gaat worden kon Iwata zeggen dat er meer details over het apparaat in de aankomende herfst vrijgegeven worden.