Zes ploegen melden zich voor ProTour

Zes ploegen hebben zich bij de UCI aangemeld om in de ProTour te mogen deelnemen. Waarschijnlijk zal er hoogstens één plek in de ProTour vrijkomen.

Bij de start van de ProTour hebben 19 van de 20 ploegen meerjarige contracten met de UCI afgesloten. Vanwege financiële onzekerheden kreeg Fassa Bortolo slechts een eenjarig contract. Het management van Fassa Bortolo, Silver Team S.r.l., heeft zich nu gemeld voor een langer verblijf in de ProTour, maar ook vijf Continental pro teams hebben zich gemeld voor de mogelijk vrijkomende plaats.

France Cyclisme (AG2R Prévoyance), Red Team S.r.l. (Acqua&Sapone - Adria Mobil), Blue Sea Services LLC (Naturino-Sapore di Mare), GD Comunidad Valenciana (Comunidad Valenciana) en Bono Del Ciclismo - Selle Italia (Selle Italia-Colombia) willen graag de stap naar boven maken. Drie van deze teams hadden voor de komst van de ProTour al de hoogste licentie van de UCI. De beslissing over toetreding van de ploegen tot de ProTour zal volgens de UCI pas eind oktober worden genomen. Vooraf zullen de teams door Ernst&Young worden onderzocht op hun met name financiële stabiliteit.