Trein ontspoord bij Amsterdam Centraal

junkieXXXL, -sone- en Rowdie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Aan de westkant van treinstation Amsterdam Centraal is vanavond een goederentrein ontspoord. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het treinverkeer is door het ongeluk wel totaal in de war gestuurd. De goederentrein, geladen met grind, was onderweg van Amsterdam-Westhaven naar Roosendaal. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Op het emplacement aan de westkant van het station ontspoorden de eerste vijf wagons van de trein. Twee van de wagons zouden zijn omgevallen, zo heeft een ooggetuige gemeld. Door het ongeval is een gedeelte van de bovenleiding naar beneden getrokken, en is een aantal palen waar de bovenleiding aan vast zit afgebroken.

Hierdoor moest de spanning op spoor 1 tot en met spoor 10 van de bovenleiding afgehaald worden, wat voor een grote chaos heeft gezorgd. Er rijden nog wel treinen van Amsterdam Centraal in oostelijke richting, maar naar Zaandam, Haarlem en Schiphol is momenteel praktisch geen treinverkeer mogelijk.

De bergingswerkzaamheden gaan volgens ProRail zeker nog de hele avond in beslag nemen, en mogelijk nog langer. Reizigers van en naar Amsterdam Centraal moeten rekening houden met forse vertragingen.


De goederentrein nam een deel van de bovenleiding mee