F1: Verstappen zegeviert in enerverende sprintrace Miami

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Miami de sprintrace op zijn naam geschreven. De Nederlander leidde van start tot finish voor Charles Leclerc en Sergio Perez. Achter dit trio waren fraaie gevechten die de gehele race duurden.

Verstappen startte in de sprintrace vanaf poleposition, terwijl Alexander Albon na wijzigingen aan de auto vanuit de pits moest vertrekken. Verstappen pakte de eerste positie voor Leclerc en Daniel Ricciardo die vanaf plek vier kwam. Eerste uitvaller was Lando Norris die slachtoffer werd van een agressieve remactie van Lewis Hamilton die Fernando Alonso aantikte. De Spanjaard raakte Aston Martin-teamgenoot Lance Stroll die Norris weer raakte. Zowel Norris als Stroll konden uitstappen.

Na drie rondjes werd het veld weer vrijgegeven waarbij Verstappen meteen een gaatje met Leclerc trok. Daarachter snoepte Perez al snel de derde plaats van Ricciardo af. De Australiër haakte echter wel bij de Mexicaan aan zodat hij Carlos Sainz en Oscar Piastri achter zich kon houden. Daarachter reed Nico Hülkenberg op plek zeven, terwijl Haas-teamgenoot Kevin Magnussen Hamilton van zich af hield.

De strijd tussen Magnussen en Hamilton was zo heftig dat Magnussen diverse straffen opliep vanwege het afsteken van de baan. De strijd was bikkelhard en beiden reden af en toe naast de witte lijnen. Yuki Tsunoda profiteerde hiervan door het duo in te halen.

Na negentien enerverende ronden schreef Verstappen de sprintrace in Miami op zijn naam, voor Leclerc en Perez. Ricciardo werd na een sterke race vierde, voor Sainz, Piastri, Hülkenberg en Hamilton die in de slotronde Tsunoda nog passeerde. De Japanner ging echter wel met een punt naar huis omdat Hamilton een straf kreeg voor te snel rijden in de pits onder de safety car.