Uitvallers bang voor kwalificatie

Verschillende teams en coureurs zijn bang dat ze tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een nadeel gaan ondervinden. Met name uitvallersMark Webber, Ralf Schumacher en Kimi Räikkönen vrezen voor een slechter kwalificatieresultaat.

Het circuit in Montreal staat bij de teams en coureurs bekend als een stoffige baan, waar het moeilijk is om in het begin van de sessies grip te vinden. Aangezien Webber, Schumacher en Raikkonen op de Nürburgring zijn uitgevallen, zullen de coureurs vroeg in de enige kwalificatie hun snelle ronde moeten rijden. Er wordt gevreesd dat dat een stempel op hun kwalificatie zal drukken.

Dieter Gass van Toyota zie de kwalificatie van Ralf Schumacher dan ook niet met positieve gevoelens tegemoet: "Het uitvallen van Ralf op de Nürburgring betekent dat hij de tweede auto op de baan zal zijn in de enige kwalificatie en dat geeft hem zeker een nadeel. Het circuit van Montreal is deels een straatcircuit en daardoor erg stoffig aan het begin van iedere sessie. Eén auto voor ons maakt wel verschil, maar nog lang niet genoeg, want het vraagt normaal vijf of meer auto's eer de baan zodanig verbetert dat de tijden sneller worden."

Kimi Räikkönen zag in de laatste ronde de winst in de Grand Prix van Europa aan zijn neus voorbij gaan. Nu vreest hij dat zijn uitval ook voor de komende race voor moeilijkheden gaat zorgen: "Ik zal zaterdag nogal vroeg de baan op moeten voor de kwalificatie. Dat zal zeker een nadeel zijn, want de baan is altijd nogal vies."