UEFA-preses steunt Liverpool

In de komende dagen houdt het uitvoerend comité van de UEFA een telefonische conferentie met onder meer de vraag of Liverpool zijn CL-titel mag verdedigen.

Op de steun van voorzitter Lennart Johansson kan de ploeg van trainer Rafael Benitez in ieder geval rekenen: ”Net als in iedere andere sport moet een kampioen de kans krijgen zijn titel te verdedigen”.

De veertien leden van het comité gaan zich in de komende dagen buigen over de kwestie. Johansson wil niet zijn mening doordrukken: ”Iedereen is vrij zijn mening te hebben tijdens de stemming”. De Zweed vindt wel dat Liverpool in ieder geval in de voorronde zou moeten uitkomen.

In de geschiedenis van de Europacup I en later Champions League is het nog nooit voorgekomen dat een ploeg zijn titel niet mocht verdedigen. De huidige problematiek is ontstaan door de vijfde plaats in de competitie van Liverpool, een plaats die slechts goed is voor het spelen van UEFA Cup. Twee weken geleden won de ploeg echter wel een zinderende Champions League finale tegen AC Milan.