FOK! op het spoor van de Mol 2012 - Aflevering 10

Net als de twee voorgaande seizoenen gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. Net als vorig jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Inleiding
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 4 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 5 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 6 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 7 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 8 
FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 9 


Beaudelaire

Het hoge woord is eruit: Anne-Marie is de Mol. Eerlijk gezegd had ik het wel een beetje aan zien komen, maar ik had het niet gehoopt. Dat Hadewych zou winnen dat zag iedereen na de omhelzing van vorige week. Zo niet, dan heb je of een enorme bord voor je kop of je zat vuistdiep in de tunnel van Hadewych. Eerste reactie naar de bekendmaking: hmpf.

Het was wederom een grote deceptie, de laatste aflevering. De bekendmaking van de Mol was wederom leuk gedaan, maar het was vorig jaar toch veel beter. De lat lag te hoog. Weliswaar is mijn hartslag ieder jaar weer het hoogst op de dag van de ontknoping, zenuwslopend. 

Dat Liesbeth de Mol niet is vind ik erg jammer. Zij was namelijk een betere Mol geweest dan Anne-Marie. AM liet het te vaak afhangen van de overige kandidaten door maar niets te doen. Epische Molacties als geld jatten, de groep tegen elkaar opzetten of keihard in iemands gezicht liegen zat er helaas weer niet in. Nu moeten we het doen met een weggegooid krijtje en het claimen van een rake pijl. Dat waren de hoogtepunten van de acties en dat zegt genoeg.

Ook de hints waren weer van een matig niveau. Niet echt spannende dingen die werden aangekondigd. Natuurlijk heeft de Mol de tijd in aflevering 1 een uur teruggezet, maar die actie had iedereen gedaan als hij/zij de Mol was. Ik had ook het gevoel dat de JONGENS=JUNG IS-hint niet bedacht is door de makers, maar doordat hij op internet rondging is opgepakt. De hint werd niet heel erg specifiek genoemd in de aflevering.

Tsja, wat kunnen we er nu nog over zeggen. In ieder geval dat de strijd tussen MrManiak en mijzelf nog steeds op een gelijkspel blijft steken. Beiden hadden we 0 keer Anne-Marie goed. Het blijft dus 1-1. Over de rest: matige hints, matige Mol, maar ook de opdrachten waren niet echt spectaculair genoeg en ik miste de strijd tussen de kandidaten. 

Het lijkt nu alsof ik het een kutprogramma vind en het nooit meer ga kijken, maar integendeel. Er is geen programma beter dan Wie is de Mol?. De montage is ieder jaar weer prachtig, maar we worden met z'n allen gewoon verwend. Het moet ieder jaar beter en spectaculairder en soms is er gewoon een matig jaar. Voor mij is dat duidelijk dit jaar, want vorig jaar was het enorm spannend. 

Rest mij nog te zeggen dat iedere lezer die elke week weer smachtend zat te wachten op deze special bedankt mag worden. Bedankt voor het lezen en het reageren! Grote kans dat wij er volgend jaar gewoon weer bij zijn om jou van de laatste verdenkingen op de hoogte te stellen. Seizoen dertien is in ieder geval al bevestigd en wij kunnen niet wachten.

Tip voor het befaamde zwarte gat:

- Peking Express (Net5, vanaf 1 april)
- De Schat van Oranje (SBS6, vanaf 30 maart)
- Expeditie Robinson (volgens de geruchten)