Concert: Miley Cyrus

Miley Cyrus gaf op zondag 22 juni een hitsig kinderfeestje. Was jij er ook bij? Je werd niet thuisgebracht, maar je ouders stonden vast buiten te wachten. FOK!schrijver Kim Raven was in de Ziggo Dome om verslag te doen. De Ziggo Dome is op zondag 22 juni niet uitverkocht, maar staat vol meisjes met een gemiddelde leeftijd van 14.

Miley begint, zoals het een goede popdiva betaamt, te laat. Hierdoor loopt de show uit tot ongeveer 23.15 uur. Qua tijd die Miley op het podium doorbrengt, krijgt iedereen in ieder geval zeker te weten waar voor zijn geld. 

Dat je naar Miley Cyrus gaat om haar zangkwaliteiten is niet de meest logische keus. Zingen komt het er niet echt uit vanavond. Misschien is ze gewoon te stoned of misschien kan ze echt niet zingen, dat zullen we nooit weten. Maar het is vanavond in ieder geval niet goed, op enkele positieve uitschieters na. De achtergrondzangeressen redden haar hele zangperformance. Maar hé, wie luistert er nu naar haar zangkwaliteit? Het gaat toch om de show?

© FOK.nl / Erik Luyten
Foto door Erik Luyten - www.erikluyten.nl

Die show, daar zit het wel écht goed mee. Wat een geweldige show! Op het grote scherm verschijnt een grote foto van haarzelf waar opeens een luik opengaat ter hoogte van haar mond. Ze maakt haar entree door van haar eigen tong als glijbaan naar beneden te glijden. Met natuurlijk haar benen in de lucht. Niet geschikt voor kinderogen op een kinderfeestje. Wel komen er overal ballonnen in het publiek, om de kinderen toch nog een beetje zoet te houden. Er verschijnen animaties op het grote scherm van onder andere Miley zelf in de stijl van Ren & Stimpy. Een heel grote donkere twerkende vrouw en een liliputter met een Britney Spears-masker vergezellen Miley op het podium tijdens 'SMS' van het album Bangerz!. En dit is pas het openingsnummer. Bij elk nummer komt er iets wat met het nummer te maken heeft in voor. Zoals al het geld dat rondschiet tijdens 'Love Money Party'. Ook laat Miley iedereen met elkaar zoenen tijdens 'Adore You'. Kom je op het grote scherm dan wil ze liefde zien. Alle 14-jarige meisjes die het durven, zoenen met elkaar. Dit is alles behalve een kinderfeestje.

Eigenlijk komt alles wat je van Miley Cyrus verwacht voorbij. Ze maakt masturbeergebaren en zit zelfs echt in haar eigen pakje. Ze slaat de twerkende danseressen op hun billen, laat zich betasten op een groot bed, twerkt zelf, doet haar benen wijd, continu. Ze komt met een joint het podium op, vliegt door de zaal op een hotdog. Het kan allemaal niet gekker en het draait allemaal om seks.

© FOK.nl / Erik Luyten
Foto door Erik Luyten - www.erikluyten.nl

Daarnaast is de lichtshow geweldig en zijn de animaties briljant. Van zingende poezen tot spacende paddestoelen, je blijft kijken. Zelfs de 'gewone' animaties met heel veel gekopieerde Mileys in regenboogkleuren trekken je aandacht. Confetti, vuurwerk en alles om Amerika in de zeik te nemen komt tevoorschijn tijdens het slotnummer 'Party In The U.S.A'.

Miley Cyrus geeft een hitsig kinderfeestje waar ik mijn eigen dochter van 14 jaar nooit naartoe zou laten gaan. Maar het was een lust voor het oog, voor de kinderen, voor de vaders, voor de moeders en de verdwaalde twintiger en dertiger. Haar zang is dan misschien niet om over naar huis te schrijven, iedereen is uitgelaten tijdens en na deze show. Was je er niet? Dan heb je zeker te weten iets gemist.