Night Of The Proms 2012

Het jaarlijks terugkerende evenement waar popmuziek en klassieke muziek naadloos in elkaar overgaan heeft dit weekend Rotterdam weer aangedaan. FOK! was op vrijdag 23 november bij Night of the Proms 2012 in Ahoy aanwezig.

Dit jaar is een jaar met veel grote popnamen, zoals Glennis Grace en The Jacksons. En natuurlijk het Nederlands klassieke talent Remy van Kesteren.

© FOK.nl / FOK!fotograaf freud
(c) FOK!fotograaf freud

Het orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot speelt samen met de Night of the Proms huisband Electric Band verschillende klassieke stukken en begeleiden natuurlijk alle popmuzikanten.

Glennis Grace zingt een prachtige versie van Euphoria en natuurlijk haar eigen hit Afscheid, waarna Remy van Kesteren aan de beurt is. Deze Nederlander is nog maar 23 jaar en speelt solo op de harp zonder begeleidend orkest. Normaal speelt hij voor zalen met 200 man, wat zo'n Ahoy met ruim duizend bezoekers natuurlijk extra groots maakt.

© FOK.nl / FOK!fotograaf freud
Glennis Grace (c) FOK!fotograaf freud

Naturally 7 is een acapella band, maar geen standaard acapella band. De heren maken met hun stemmen het geluid van een volwaardige band. Zonder moeite pakken ze het publiek met hun prachtige stemmen, daarnaast hebben ze ook nog eens humor in hun show zitten.

Ahoy klapt lekker uit de maat mee bij Anastacia, natuurlijk speelt ze haar bekendste hit Outta Love. Ze laat vooral een blijvende indruk
achter door haar gekke bekken en humor tussen de nummers door.

Waarna het tijd is voor Night of the Prom's John Miles met zijn klassieker Music. Natuurlijk zingt hij het grootste gedeelte van dit lied met
een van te voren opgenomen band mee, maar dat mag de pret niet drukken. Iedereen in de zaal klapt mee. En Miles weet na jarenlange ervaring met twee vingers in zijn neus het publiek voor zich te winnen.

Joelend worden The Jacksons als hoofdact onthaald. Natuurlijk zingen ze hun eigen hits, zoals ABC, met bijbehorende smoothe pasjes die bij de heren horen. De Jacksons krijgen de zaal met gemak mee, noemen hun overleden broer Michael meerdere malen en doen waar ze goed in zijn, heel Ahoy laten dansen.

© FOK.nl / FOK!fotograaf freud
The Jacksons (c) FOK!fotograaf freud

De volledige reportage van FOK!fotograaf freud vind je hier.