Concert: The Script

De derde grootste show ooit van de Ierse band The Script vond plaats op 25 januari in Ziggo Dome in Amsterdam. Uitverkocht en met meer vrouwen dan mannen in het publiek is het een warme show met veel kippenvelmomenten.

Het voorprogramma The Original Rudeboys is helaas slecht belicht, vanaf een afstand is niet goed te zien wie er op het podium staat. De band warmt de zaal goed op, maar echt los gaat het publiek pas zodra ze bij hun laatste nummer de naam The Script noemen.

De toegestroomde dames en heren komen natuurlijk voor de hoofdact. Het grote publiek kent The Script van de hit Hall of Fame samen met Will.i.am van het album #3 dat in 2012 uitgekomen is, maar ze zijn veel meer dan een hitje.

© FOK.nl / Peter v.d. Ham

(The Script door FOK!fotograaf Peter v.d. Ham)

The Script heeft tot het tweede nummer nodig om het publiek uit hun handen te laten eten. Pas halverwege We Cry krijgen de mannen de hele ramvolle Ziggo Dome aan het klappen tot in de bovenste rij op de tweede ring. Terecht merkt frontzanger Danny O' Donoghue op: "I wish you could see what I see right now". Het ziet er echter vanuit de zaal al indrukwekkend uit.

Het concert heeft een goede afwisseling van hits, zoals hun allereerste hit The Man Who Can’t Be Moved, en nieuwe liedjes van het laatste album, zoals If You Can See Me Now. Ook de afwisseling rustige nummers en de nummers met gitaren zoals Breakeven is precies goed.

De band lijkt oprecht verbaasd over de hoeveelheid respons vanuit het publiek, wat een lawaai produceren die vrouwelijke fans tegenwoordig. Het publiek danst, zingt en klapt mee en juicht uitbundig na elk nummer.

© FOK.nl / Peter v.d. Ham

(The Script door FOK!fotograaf Peter v.d. Ham)

De jonge meisjes kijken gespannen bij elke aankondiging of hun favoriete nummer gespeeld gaat worden. De heren maken er een echte show van, inclusief een atje van het biertje van gitarist Mark Sheehan. Waarna de intro komt over dronken smsjes naar je ex sturen, een telefoon wordt uit het publiek gevist door de frontman om vervolgens de song Nothing helemaal te zingen met die telefoon in zijn hand.

Beide zingende heren zijn goed bij stem en het totaalplaatje klopt. Er straalt energie, blijheid en vooral echtheid van deze show af. De mannen spelen niet dat ze het naar hun zin hebben, maar hebben het echt naar hun zin. Wat wil je ook met een uitverkocht Ziggo Dome vol met voornamelijk vrouwen.

The Script eindigt met de hits For The First Time en Hall of Fame. De band en het publiek gaan zeer waarschijnlijk allemaal met een warm gevoel de ijzige kou weer in naar huis.