Cabaret: Dames voor na Vieren - Bruids- en grafwerk

Vrouwelijk cabaret door Dames voor na Vieren en dan ook nog over trouwen en rouwen. Dat moet een goede combinatie worden. In het theater Figi in Zeist zijn de dames er klaar voor en om stipt 20.15 u start de show Bruids- en grafwerk.

Dames voor na Vieren bestaat uit Anne van Rijn en Hanneke Drenth. In deze show worden zij muzikaal begeleid door Daniël van Veen. De dames vullen elkaar goed aan. Met zijn drietjes zijn zij ook goed op elkaar ingespeeld: het oogt als een geoliede machine. De grappen zijn soms op het randje van 'kan dit wel', maar wat wil je ook met dit soort onderwerpen. Een vrouw die tegen haar dode man praat en vervolgens met een doosje as in haar handen zit. Luguber misschien, maar ook erg grappig. 

Wat Van Rijn en Drenth ook goed kunnen, is acteren. De stukken mime zijn geweldig geacteerd en soms zelfs grappiger dan de gesproken grappen. Zeker het stuk waarin de dames de verslaving van de telefoon uitbeelden. Dat stuk is echt wel een hoogtepunt te noemen.

Vernieuwend is de hele show helaas niet, de grappen gaan over alles wat je verwacht als het over het trouwen tot het rouwen gaat. Maar grappig is het wel degelijk. Dus de tijd vliegt, voordat je weet is het afgelopen. Misschien bulder je niet van het lachen of ben je niet verrast, maar Bruids- en grafwerk van Dames voor na Vieren levert je zeker een leuke avond op. 

Dames voor na Vieren - Bruids- en grafwerk gezien op 28 februari in Figi in Zeist. De show is nog tot en met 30 mei 2014 te zien. Voor de speellijst klik hier.