Concert: Beyoncé

De Ziggo Dome stroomt op dinsdag 18 maart vol voor niemand minder dan Beyoncé. FOK!reviewer Kim Raven is erbij om verslag te doen van dit concert.

Om acht uur stipt begint het voorprogramma Monsieur Adi. Hij mixt wat hits aan elkaar, maar krijgt het publiek niet warm in zijn half uur showtime. Natuurlijk klapt het publiek mee en gaan de armen in de lucht voor hits als 'Can't Hold Us' van Macklemore, maar het is overduidelijk dat iedereen komt voor de Queen of Pop.

Beyonce

Geduldig wacht het publiek op The Mrs. Carter Show. In een kleine twee uur bezit Beyoncé met gemak de uitverkochte Ziggo Dome. Hoe doet ze dat dan? Het lijkt wel alsof ze het doet zonder enige inspanning. Zuivere uithalen, zoals in de cover 'I Will Always Love You' van Dolly Parton en daarnaast natuurlijk ook alle danspassen zoals in 'Flawless' en 'Single Ladies'. Er zijn zowel nieuwe als oude liedjes te horen en de show zit goed in elkaar.

Beyonce

Zoals het een grote Amerikaanse popzangeres betaamt, zijn er veel special effects en is het een oogstrelende show. Met video's tussen de nummers door, teksten die over feminisme gaan, vuurwerk en dansers. De gehele band bestaat uit vrouwen, wat een echt pluspunt is voor iemand als Beyoncé. Ze benadrukt hiermee dat vrouwen niet minder zijn dan mannen, erg belangrijk voor de jonge meiden die aanwezig zijn. Al dansend met een grote glimlach doet Beyoncé waar ze goed in is: het publiek vermaken. Ze praat nauwelijks met het publiek, dus het lijkt van een afstandje alsof ze überhaupt niet met het publiek communiceert.

Beyonce

Toch zingt ze aan het einde van haar show nog een 'happy birthday' voor een van de fans die een sjaal met 'it's my birthday' omhoog hield gedurende de show. Dus harteloos is de zangeres totaal niet. Wel jammer dat veel liedjes niet volledig gezongen worden, maar dat is wel steeds meer van deze tijd. Het is en blijft een gelikte Amerikaanse popshow.

Beyonce

Is daar iets mis mee? Nee totaal niet. Beyoncé zingt fantastisch, steelt de show en geeft iedereen een goed gevoel. Ze danst sexy zonder dat het vulgair wordt. Dit is gewoonweg waar voor je geld, fan of geen fan.

Beyonce

(Foto's: Robin Harper /Parkwood Entertainment/PictureGroup)