Together ADE Special

Amsterdam Dance Event (ADE) strijkt al voor de 17e keer neer in Amsterdam. Amsterdam stond deze week (van 17 tot en met 21 oktober) vol met zoals de naam al zegt, dansevenementen. Op zaterdag 20 oktober was er het grootste drum ‘n’ bass en dubstepfeest van Nederland, Together, in een ADE Special editie in Heineken Music Hall en natuurlijk was FOK erbij.

Grote namen in dubstep en drum ‘n’ bass-land passeren vanavond de revue, ondanks dat deze muziekstroming in Nederland alles behalve mainstream is, is de Heineken Music Hall voor deze zaterdagavond toch helemaal uitverkocht. Er staan mensen rijen dik te wachten buiten en er worden continu gecontroleerd groepen mensen naar binnen gelaten. Hierdoor komt iedereen gelijkmatig binnen, waardoor de eerst artiest Karimooo voor een half lege zaal staat te draaien. Het handjevol Togetherbezoekers gaat vol met enthousiasme en drugs al voor 23.00 uur los.

Zodra het tijd is voor Feed Me begint de zaal al flink vol te lopen. Er is nog ruimte zat om overal te kunnen dansen. Een avond zoals deze is voor veel mensen het feestje van het jaar. Het publiek bestaat uit alle leeftijden en alle nationaliteiten. Dat wordt bijna pijnlijk duidelijk als er bij Noisia opeens in het Nederlands met het publiek gepraat wordt en er bijna niemand reageert.  

In Beatbox (de ruimte boven) is het wat rustiger, het is er lichter, minder lasers, minder oogstrelend, maar ook hier gaat iedereen uit zijn dak. 

Na de set van SubFocus is het tijd voor de headliner van de avond: Chase & Status. De zaal lijkt op z'n hoogtepunt qua temperatuur te komen. Iedereen staat in de zaal en danst tot 'ie plakkerig is van het zweet. Een warmgedraaid publiek dat voor jou komt meekrijgen is niet zo moeilijk, maar toch is de opbouw van de set perfect. Op de juiste momenten de juiste breaks. Chase & Status weten wat ze doen.

Ook Nero en Noisia weten wat ze doen. Deze heren draaien minder mainstream, geen popdeuntjes, maar gewoon keiharde dubstep. Hierdoor is er meer ruimte om te dansen. Veel mensen zitten en hangen bezweet een beetje in de Heineken Music Hall rond. Naarmate de avond vordert wordt het balkon voller, maar de zaal blijft gaan. Iedereen danst en heeft het naar zijn zin. 
 
Rond een uurtje of half vijf tijdens de set van Noisia taait deze partyganger af. Het is genoeg geweest, moe gedanst pak ik de nachtbus naar Amsterdam.