Concert: Kings of Leon

Kings of Leon speelt in de Ziggo Dome. De mannen zijn al jaren bekend van verschillende hits, maar het nieuwe album 'Mechanical Bull' lijkt niet echt van de grond te komen. Toch is het vol in Amsterdam op maandagavond 2 juni. FOK!reviewer Kim Raven was voor FOK! aanwezig.

De rockband speelt een heel strakke show. Door voorgaande recensies en eerdere geziene shows verwachtte ik er bijzonder weinig van. Maar dat maakt de verrassing groter dan ooit. De heren spelen graag oude nummers, dat was ook in 2011 op Pinkpop al het geval. Daarnaast zijn ze ook niet van plan om gezellige praatjes te houden met het publiek.

persfoto Kings of Leon
persfoto Kings Of Leon

Dat heeft ook zo zijn charme. Nauwelijks interactie met het publiek betekent namelijk ook meer nummers in de tijd dat ze op het podium staan. Voor een hitshow hoef je niet naar Kings Of Leon. Zij spelen niet wat het publiek wil, zij kiezen wat ze willen spelen. Spelen ze dan bijna alleen maar onbekende nummers? Nee, dat absoluut niet. De nieuwe bekende nummers zoals 'Temple', 'Wait For Me' en 'Supersoaker' komen voorbij. En natuurlijk hits als 'Use Somebody' en 'Sex On Fire'. 

Deze nummers worden uiteraard uit volle borst meegezongen. De mannen hebben het naar hun zin, ze lachen en de dingen die ze zeggen lijken zelfs gemeend. Het geluid is goed, dus het is voor iedereen een fijne avond. Ook de visuals zijn goed: er wordt gewisseld van grote schermen met bewegende bloemen en andere vormen naar smallere schermen over het gehele podium waarop de band in één keer te zien is. Dit is een lust voor het oog, zonder tekort te doen aan de ruige rock die de heren maken. 

Persfoto Kings Of Leon
Persfoto Kings Of Leon

Zanger Caleb Followill is goed bij stem, er wordt goed gespeeld. Het is een strakke show vol goede rock. Vooral de oudere en vaak onbekende nummers klinken goed. Hier lijken de bandleden meer zin in te hebben dan de 'verplichte' hits. Ondanks dat het publiek deze nummers niet meezingt, wordt er flink meebewogen met de hoofdjes in het publiek. Het publiek eet zelfs uit Followills hand. Zodra hij begint te klappen, klapt iedereen mee, tot in de bovenste ring van de Ziggo Dome. Enthousiast publiek en een enthousiaste band. 

De afwisseling tussen oude en nieuwe nummer is precies goed. Dus de afsluiter 'Sex On Fire' met een hoop vuurwerk en glimlachende bandleden geeft zelfs een kippenvelmoment. Een Ziggo Dome dat meeschreeuwt, dat doet hopelijk zelfs de koele heren van Kings of Leon iets.