R.U.S.E.

Handige controls
Een belangrijke feature in een RTS-game zijn natuurlijk de controls. Deze zijn voor de console waarop ik het speelde (Xbox 360) redelijk goed uitgevoerd. Met de Y-knop open je het menu voor het maken van manschappen en R.U.S.E.-kaarten, en ook het micromanagement is erg simpel gehouden waardoor het spel goed in zijn eenvoud valt te spelen. Op de PlayStation 3 is dit spel te spelen met Move, dit schijnt erg goed te werken maar dit kon niet worden getest. R.U.S.E. ziet er ook uit als een pareltje, zoals eerder gezegd kun je gigantisch ver in- en uitzoomen en op welke manier je ook speelt, het spel ziet er uitstekend uit. Er is namelijk echt een oorlog bezig op de map, de focus ligt dan wel op jouw vuurgevecht maar ook een kilometer verderop is iedereen bezig om de vijand te verslaan. Mortieren slaan in, vliegtuigen vliegen over, er is genoeg detail om van te smullen. Het geluid mag er ook zeker zijn, bij die grafische effecten krijg je ook de goede geluiden te horen en dit klinkt lekker. Al is de voice-acting nou niet echt van topniveau, niemand maakt in het heetst van de strijd een sarcastische opmerking naar de generaal, kan het er mee door.

Oorlog met z'n twee
Als je na een tijdje door de singleplayer hebt kunnen werken, of die niet meer aan kon, is het uiteraard tijd voor de multiplayer. Deze is redelijk standaard, je kunt vooraf kiezen in welke tijd je speelt, hierdoor zijn sommige gevechtstuigen niet beschikbaar aangezien die nog in ontwikkeling waren. Het leuke is wel dat het spel in co-op te spelen valt, dat is hier ook goed uitgewerkt aangezien je dan makkelijker een strategisch plan kan maken én snel kan aanvallen.

R.U.S.E.

Conclusie:
R.U.S.E. is een matig spel. De ideeën die ze hebben zijn erg goed, de R.U.S.E.-kaarten klonken echt als iets dat de gameplay helemaal op zijn kop kan gooien, maar het komt er niet uit. Het draait alsnog om het zo snel mogelijk maken van units en deze naar de vijandelijke basis te sturen. Samen met de frustrerende gameplay is dit zeker een gemiste kans voor Ubisoft. Uiteraard doet R.U.S.E. ook dingen leuk, de map die ze hebben gemaakt is niet alleen leuk om te zien maar deze helpt ook in het heetst van de strijd. Ook ziet het er grafisch leuk uit, de geluiden zijn goed en is het spel in co-op zeker leuk om te spelen. De controls werken naar behoren en wanneer het werkt is de toevoeging van de R.U.S.E.-kaarten leuk gedaan, maar voor de rest komt dit spel niet boven het middelmatige uit.

 

Pluspunten

Minpunten Cijfer   
+ Leuke ideeën...
- ...maar matig uitgewerkt
6
+ Audiovisueel is goed
- Frusterende gameplay
+ Controls werken naar behoren
- Gameplay-mechanieken voelen nutteloos aan