FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 september 2010

Nieuwe testvlucht met zonnevliegtuig

Een team avonturiers wil komend weekeinde met een prototype van een op zonne-energie aangedreven vliegtuig over Zwitserland heen vliegen. In 2013 willen ze met het toestel rond de wereld vliegen. Dat hebben ze donderdag gezegd.

Eerder demonstreerde het team al dat met het vliegtuig ook 's nachts gevlogen kan worden, toen ze in juli tijdens een testvlucht 26 uur non-stop in de lucht bleven. Nu wil piloot André Borschberg van de thuisbasis van het toestel, in Payerne, naar de zuidwestelijke stad Genève vliegen. Van daaruit wil hij naar de andere kant van het land vliegen en landen in Zürich.

[WK] Oranje via strafpushes naar finale

Het WK hockey is alweer ruim over de helft en vanavond staan de halve finales op het programma. Om 21.30 uur begon het Nederlandse vrouwenelftal aan hun wedstrijd tegen het team van Engeland.

Nederland begon sterk aan het duel en liet snel zien dat het de favorietenrol niet zomaar kreeg toegedicht. De eerste strafcorners waren dan ook voor Nederland maar tot driemaal toe wist het hier niets mee te doen. Ook Engeland kwam natuurlijk in het spel voor maar was vooral bezig om te verdedigen en had moeite om onder de druk van Oranje vandaan te komen. Het was Nederland dat het spel maakte en al vroeg druk kon zetten op de Engelse ploeg.

Het Nederlandse team kwam echter na twintig minuten met een minder te staan door een groene kaart van Naomi van As. Nog geen twee minuten later was het ook Dirksen - Van de Heuvel die naar de kant kon met een gele kaart voor een fysieke overtreding op haar tegenstandster. Gelukkig mocht Van As al weer snel terug het veld in en wist Nederland het doel met twee vrouw minder gewoon schoon te houden. De Engelsen kregen misschien wel mede door de overtalsituatie wat meer kansjes en uiteindelijk een strafcorner door een overtreding van Janneke Schopman. Ook de Engelsen hadden moeite met de strafcorner en deze belandde evenmin in het net.

In de tweede helft was de openingsfase eigenlijk van hetzelfde laken en pak als in de eerste helft. Het was Nederland dat druk probeerde te zetten op de Engelse tegenstander om zo maar dat doelpunt te forceren. Engeland zag meerdere malen hun counter vrij eenvoudig worden gestopt. Ook het middengedeelte van de tweede helft was exact hetzelfde. Het was Engeland dat wat meer kansen kreeg en uiteindelijk, volledig tegen de verhouding in, op voorsprong wist te komen. Nederland had nog een klein kwartier om deze achterstand van het scorebord te spelen. Een tiental minuten voor tijd gebeurde het dan ook uiteindelijk. Een strafcorner van Nederland kwam via Maartje Paumen terecht bij Schopman en die wist deze met gevaar voor eiigen leven binnen te werken. In het resterende gedeelte van de wedstrijd gebeurde er niet heel veel of het moest zijn dat een gegeven strafcorner in het voordeel van Nederland werd herroepen na het beoordelen van de beelden door de video-umpire. Beide landen konden zich dus gaan klaarmaken voor de verlening volgens het golden goal principe.

De verlening die als er niet gescoord wordt tweemaal 7,5 minuut zal duren begon goed voor de Nederlandse dames. Een prima kans na anderhalve minuut hockey werd gemist door Kim Lammers. Nederland kwam daarna ook weer goed weg doordat Joyce Sombroek prima ingreep. Beide ploegen krijgen door de vermoeidheid van de tegenstander wat meer kansen. Nederland kwam echter opnieuw met een speelster minder te staan. Lidewij Welten kreeg een gele kaart omdat ze de bal wegtrapte na een fluitsignaal. Nederland en Engeland raakten steeds meer aan elkaar gewaagd en daarmee werd het spel leuker om naar te kijken. Beide ploegen wisten uiteindelijk niet meer te scoren en dus zou het duel uiteindelijk op strafballen worden beslist.

Nederland - Engeland 1-1

56' Macleod 0-1

61' Schopman 1-1 (sc)

Strafbalserie

Nederland 
Paumen
Schopman
Goderie
Welten
Lammers

Engeland
Richardson
Cullen
Walsh
Craddock
Rogers

Valve noemt Xbox LIVE een 'trainwreck'

Valve blijft de PlayStation 3 prijzen en de Xbox 360 afkraken. Hun commentaar gaat dit keer over Xbox LIVE en hoe slecht de service is. Studiohoofd Gabe Newell wil dat de situatie verandert, want nu is het een 'trainwreck'.

Newell had verwacht dat er iets moois uit Xbox LIVE zou ontstaan, maar op die uitspraak is hij teruggekomen. "We thought that there would be something that would emerge, because we figured it was a sort of untenable", refererend aan Xbox Lives software update-beleid.

"Oh yeah, we understand that these are the rules now, but it's such a train wreck that something will have to change. Uiteraard doet de PS3 het in dat opzicht beter. "That's why we're really happy with the current situation with the PS3. We're solving it now in a way that is going to work for our customers, rather than assuming something is going to emerge later that will allow us to fix this."

Zo zou Xbox Live er vroeger uit hebben gezien.

Drie verdachten mensenhandel opgepakt

Drie mensen zijn maandagochtend opgepakt op verdenking van mensenhandel. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De drie zouden vrouwen in de prostitutie hebben laten werken en ze hebben uitgebuit.

De verdachten zijn een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 63-jarige Rotterdammer. Ze zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. Die heeft besloten dat ze nog zeker veertien dagen blijven vastzitten.

Het onderzoek naar de praktijken van het drietal liep al enkele maanden. Agenten kwamen de verdachten op het spoor, nadat tijdens een controle in de escortbranche een destijds 16-jarig meisje werd ontdekt. Naar aanleiding van haar verklaring werd een tweede slachtoffer van toen 16 jaar ontdekt.

De meisjes hebben verklaard te zijn geronseld door de 18-jarige vrouw. De verdachten waren volgens de politie actief in Rotterdam, Capelle en ook elders in Nederland.

De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten. Beide slachtoffers zijn op een veilige plek ondergebracht.

De drie werden in hun woningen aangehouden. In de woning in Capelle aan den IJssel was ook een 2-jarig kind aanwezig, dat is overgedragen aan Jeugdzorg.

Meer Nederlanders naar Spanje om eiceldonatie

Het aantal Nederlandse vrouwen dat naar Spanje reist om daar een eicel van een Spaanse vrouw te kopen om zwanger te worden is de afgelopen jaren flink gestegen. Gingen in 2006 nog twintig Nederlandse vrouwen daarvoor naar Spanje, vorig jaar waren dat er tweehonderd. Dat aantal zal dit jaar oplopen tot ruim vierhonderd.

Dat meldt Nieuwsuur donderdag na een rondgang onder dertig Spaanse klinieken. In Spanje is commerciële eiceldonatie toegestaan, in Nederland niet. Afhankelijk van de kliniek kost eiceldonatie in Spanje tussen de zes- en tienduizend euro. De ziektekostenverzekering keert voor een behandeling in Spanje een even hoog bedrag uit als voor een IVF-behandeling: zeventienhonderd euro.

Het CDA en de PvdA hebben vragen gesteld aan minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) over de kwestie. De twee partijen vinden dat behandelingen die in Nederland niet zijn toegetsaan niet mogen worden vergoed door de verzekering.

Frans Duijts beste zanger van Nederland

Frans Duijts, Glennis Grace en Nick & Simon zijn donderdagavond onderscheiden met een Buma NL Award. Frans Duijts ontving de award voor beste zanger, Glennis Grace mocht de award voor beste zangeres in ontvangst nemen en Nick & Simon werden uitgeroepen tot beste groep.

Ook andere artiesten vielen in de prijzen. Wesley, bekend van het SBS-programma Popstars, werd verkozen tot het grootste talent. Edwin van Hoevelaak, auteur en producent van onder anderen Jeroen van der Boom, kreeg de award voor beste auteur. De lifetime achievement award ging naar Emile Hartkamp, die nummers schreef en produceerde voor artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber en Koos Alberts.

De Buma NL Award-uitreking is de eerste awardshow voor het Nederlandstalige lied. De prijzen werden overhandigd op de eerste dag van Buma NL, een evenement in Den Bosch waarop het Nederlandstalige lied centraal staat.

Frans Duijts
Frans Duijts, de terechte winnaar. (Foto: Novum)

Voorbeschouwing Grand Prix van Italië

Komend weekend staat op Monza de laatste race van het Europese Formule 1-seizoen op het programma: de Grand Prix van Italië. Ferrari wil op het thuiscircuit altijd vlammen en om dit jaar nog mee te doen in de titelstrijd moeten de coureurs van de renstal uit Maranello een dubbelzege gaan boeken. Zal het ze lukken, of komt McLaren net zo sterk als in België voor de dag? Kunnen de Red Bull rijders de druk aan en kunnen Renault en Force India weer meedoen tussen de toppers? We weten het zondagmiddag.

Het Autodromo Nazionale di Monza is één van de oudste circuits op de Formule 1-kalender. De in 1922 geopende baan bestond uit een normaal circuit en een komgedeelte. Van het laatste deel zijn nog resten terug te vinden, maar deze worden niet meer voor het racen gebruikt. Voor de Formule 1-motoren is deze baan de zwaarste van de kalender omdat er het grootste deel van de ronde volgas wordt gereden. De snelheden liggen er hoog en de downforce is laag.


Bron: FIA.com

Lengte: 5.793 km
Aantal ronden: 53
Totale lengte: 306.720 km
Ronderecord: 1:21.046 (R. Barrichello - Ferrari F2004, 2004)

Coureurs

Pos. Rijder Team Punten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 182
2 Mark Webber Red Bull Racing 179
3 Sebastian Vettel Red Bull Racing 151
4 Jenson Button McLaren-Mercedes 147
5 Fernando Alonso Ferrari 141
6 Felipe Massa Ferrari 109
7 Robert Kubica Renault 104
8 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 102
9 Adrian Sutil Force India F1 45
10 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 44
11 Rubens Barrichello Williams 30
12 Kamui Kobayashi Sauber 21
13 Vitaly Petrov Renault 19
14 Vitantonio Liuzzi Force India F1 13
15 Nico Hulkenberg Williams 10
16 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 7
17 Pedro de la Rosa Sauber 6
18 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 3
19 Heikki Kovalainen Lotus F1 0
20 Karun Chandhok HRT F1 Team 0
21 Lucas Di Grassi Virgin Racing 0
22 Jarno Trulli Lotus F1 0
23 Timo Glock Virgin Racing 0
24 Bruno Senna HRT F1 Team 0
25 Sakon Yamamoto HRT F1 Team 0


Constructeurs

Pos. Team Punten
1 Red Bull Racing 330
2 McLaren-Mercedes 329
3 Ferrari 250
4 Mercedes Grand Prix 146
5 Renault 123
6 Force India F1 58
7 Williams 40
8 Sauber 27
9 Scuderia Toro Rosso 10
10 Lotus F1 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0


Autodromo Nazionale di Monza ademt autosporthistorie en dat is overal te zien. Een groot deel van de oude kombaan is nog aanwezig, maar daar komt de Formule 1 sinds het dodelijk ongeval van Wolfgang von Trips waarbij ook veertien toeschouwers in 1961 omkwamen niet meer. Maar ook zonder de kombaan blijft het circuit gevaarlijk, zoals het dodelijk ongeval van Jochen Rindt in 1970 bewees.

Ferrari is traditioneel sterk op het thuiscircuit en gesteund door de tienduizenden tifosi reed het team uit Maranello al achttien maal naar de overwinning. De overwinning die de meeste indruk heeft gemaakt is die uit 2004. Juan Pablo Montoya had de snelste bolide en zette met de Williams in het tweede deel van de kwalificatie met een gemiddelde snelheid van ruim 262 kilometer per uur de snelste ronde met een Formule 1-auto ooit neer. Toch was het Rubens Barrichello die voor Ferrari de poleposition pakte.

De Braziliaan viel evenwel in de beginfase van de race ver terug omdat het Italiaanse team het verkeerde rubber had gekozen. Teamgenoot Michael Schumacher spinde, maar dankzij snelste ronde na snelste ronde reden de scharlakenrode bolides alsnog naar een dubbelzege.

Twee jaar geleden was het in Monza een regenachtig weekend en had Ferrari de grootste moeite om vooruit te komen. Dit had niet Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel. De Duitser reed zich naar een verrassende poleposition voor Heikki Kovalainen en Mark Webber. Nog groter was de verrassing dat hij de race eenvoudig wist te winnen en hiermee de jongste coureur ooit werd die in de F1 een zege boekte.

In 2009 reed Lewis Hamilton met de inferieur geachte McLaren naar de poleposition, voor het wederom goed presterende Force India dat met Adrian Sutil de tweede plaats opeiste. Kimi Räikkönen startte als derde. Hamilton behield na de start zijn eerste plaats, voor Räikkönen en Sutil. Daarachter sloten de Brawns van Rubens Barrichello en Jenson Button aan.

Doordat de Brawns in de race slechts éénmaal hoefden te stoppen bleken zij in het voordeel te zijn op het Italiaanse circuit. Barrichello en Button zetten met name in het middendeel van de race de snelste rondetijden neer, waardoor ze uiteindelijk als eerste en tweede finishten. Räikkönen werd door Sutil fors onder druk gezet, maar de Fin gaf net als een week eerder geen krimp en eindigde ditmaal als derde. En Hamilton? Hij crashte in de laatste ronde bij het uitkomen van de eerste Lesmo in de muur en zag een zekere derde plaats in rook opgaan.

Vrijdag 10 september 2010
10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 11 september 2010
11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 12 september 2010
14:00 Formula 1 Gran Premio Santander d'Italia 2010

Nederlandse tijden

Datum Tijd Programma
Za 11 september 13.55-15.15 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Kwalificatie
Zo 12 september 13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Pre-show
Zo 12 september 13.55-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Race
Zo 12 september 20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - Italië - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 11 september 13.10-15.15 uur BBC1: Formule 1 - Italië - Kwalificatie
Zo 12 september 13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - Italië - Race
Zo 12 september 20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Italië - Samenvatting
Nederlandse tijden


Dag Minimum Maximum Neerslagkans Weerbeeld
Vrijdag 13 °C 24 °C 10 % zonnig
Zaterdag 14 °C 26 °C 0 % zonnig
Zondag 14 °C 26 °C 0 % zonnig
Bron: The Weather Channel

'Duitse Wilders' stapt op bij Bondsbank

Auteur Thilo Sarrazin, in de media ook wel eens aangeduid als 'Duitse Wilders', stapt vrijwillig op als bestuurslid van de Bondsbank. Dit heeft de Duitse centrale bank donderdagavond laten weten.

Alle overige bestuursleden hadden Sarrazin vorige week gezamenlijk voor ontslag voorgedragen bij president Christian Wulff. Onder Duitse juristen is omstreden of die procedure zonder precedent juridisch helemaal kan. Het staatshoofd had nog geen beslissing genomen over de voordracht tot ontslag, die nu formeel wordt ingetrokken. Sarrazin stopt "in goed overleg" aan het eind van de maand als bestuurslid, aldus de verklaring van de Bondsbank.

Sarrazin is omstreden wegens zijn boek "Duitsland schaft zich af" waarin hij kritiek spuit op de gebrekkige integratie van buitenlanders. Ook zou Duitsland door de massale immigratie gemiddeld dommer worden.

'Duitse Wilders' stapt op bij Bondsbank
'Duitse Wilders' stapt op bij Bondsbank (Foto: ANP)

Zware aardbeving treft rampgebied Chili

Een aardbeving met een kracht van 6,1 heeft donderdag een gebied in Chili getroffen dat in februari ook al werd getroffen door een beving. De nieuwe aardbeving veroorzaakte paniek, maar er vielen geen gewonden en er werd vooralsnog geen schade gemeld.

De beving vond plaats in de regio's Maule, BioBio en Araucani. Het epicentrum van de beving lag volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS 35 kilometer ten zuiden van de regionale hoofdstad Concepcion.

Onderzoek naar misbruik België mag doorgaan

Een onderzoek naar het seksueel misbruik in de Belgische katholieke kerk mag toch doorgaan, ondanks een uitspraak van de rechter dat de invallen bij het aartsbisdom onwettig waren. Dat heeft de Belgische regering donderdag gezegd.

De Belgische aartsbisschop Andre-Joseph Leonard was blij met de uitspraak van de rechter. Hij zei echter ook elk onderzoek naar misbruik dat de juridische regels respecteert te steunen.

Tijdens de invallen op 24 juni van dit jaar namen de autoriteiten honderden dossiers in beslag. Bovendien brak de politie een crypte in de Sint Rumbold kathedraal in Mechelen open. Het hof meende dat de invallen excessief waren.

Rabobank haalt Australiër Matthews

De Australiër Michael Matthews is de zevende nieuwe wielrenner die volgend seizoen bij de Rabobankploeg rijdt. Matthews, die eind september pas twintig wordt, tekende een contract voor twee seizoenen. Hij komt over van Team Jayco Skins, een Australische procontinental-ploeg. Matthews rijdt momenteel de Tour de l'Avenir.

Matthews is een allrounder die dit jaar tweede werd in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Ook bij de Australische kampioenschappen voor beloften deed hij het goed. Zowel op de tijdrit als de wegwedstrijd werd hij derde. Erik Breukink zag het talent van Matthews in koersen waar ook de Rabonk Continental-ploeg aan meedeed. "Hij heeft een goede tijdrit, gaat goed omhoog en heeft rappe benen aan de finish. Hij geldt als een toptalent."

Rabobank legde eerder al Luis Léon Sanchez, Matti Breschel, Maarten Wynants, Theo Bos en de talenten Coen Vermeltfoort en Tom-Jelte Slagter uit de eigen Continental-ploeg vast. Allemaal tekenden ze voor twee seizoenen.

Huta Galung naar laatste acht in Alphen

Jesse Huta Galung is vandaag doorgedrongen tot de kwartfinales van het challengertoernooi in Alphen aan de Rijn. De Nederlander had twee sets nodig om de Australiër Rameez Junaid met 7-6 (5) en 6-3 van zich af te schudden.

Eerder vandaag wist Thomas Schoorel ook al door te dringen tot de laatste acht. Igor Sijsling redde het niet. Hij verloor van de Duitser Bastian Knittel. Bij de vrouwen wisten Arantxa Rus en Angelique van der Meet de kwartfinales te bereiken.

Mourinho weigert hoop op nieuwe spits op te geven

José Mourinho geeft de hoop op een nieuwe spits nog niet op. Hoewel de transferperiode reeds achter de rug is blijft de Portugese oefenmeester bij de clubleiding van Real Madrid aankloppen.

In januari ziet Mourinho graag een nieuwe aanvaller komen. De trainer vindt dat hij met Karim Benzema en Gonzalo Higuaín te weinig mogelijkheden heeft en inmiddels is een wensenlijst opgesteld, meldt AS. "Coaches zijn nooit tevreden. Wij willen altijd meer en ik zal dan ook vragen om versterkingen", zegt de Portugees in het Spaanse medium.

"Hier in Madrid wil ik een nieuwe spits, omdat die er met Higuaín en Benzema niet genoeg zijn. Met een extra spits kan ik bij een blessure van Benzema of Higuaín naar de bank kijken en daar zie ik dan oplossingen zitten."

De Koninklijke ondernam ook deze zomer diverse pogingen, maar ving bot bij Emmanuel Adebayor en Didier Drogba. In januari wil Mourinho wederom voor Adebayor gaan, maar ook Ola Toivonen, Amauri, Romelu Lukaku en Mario Gomez kunnen op zijn interesse rekenen.

Portugese bond zet Queiroz op straat

Carlos Queiroz is Portugees bondscoach af. De voetbalbond van het Zuid-Europese land zette de 57-jarige coach vandaag vanwege tegenvallende resultaten op straat. Dat Quieroz, die sinds 2008 in dienst was, momenteel een schorsing van zes maanden uitzit omdat hij voor het WK dopingcontroleurs het werk onmogelijk maakte, hielp zijn zaak niet.

De positie van Quieroz lag zwaar onder vuur na een matige start van de kwalificatie voor het EK. Portugal begon vorige week vrijdag met een 4-4 gelijkspel tegen Cyprus in eigen huis. Daarna volgde een 0-1 uitnederlaag tegen Noorwegen.

Ook op het WK gooide Portugal geen hoge ogen. In de achtste finale werd de ploeg door de latere wereldkampioen Spanje uitgeschakeld. Onder Quieroz' bewind speelde Portugal 26 wedstrijden. Vijftien keer won het land, drie duels werden verloren en acht keer was er een remise.

FOK!poll: Welke Jupiler League-club?

FOK!sport besteedt elke week erg veel aandacht aan de gebeurtenissen rondom de ploegen van de Eredivisie. De clubs uit de Jupiler League komen tot op heden nog maar sporadisch aan bod, maar daar willen we met jullie hulp verandering in aan gaan brengen.

Daarom hebben we op FOK!sport een poll geplaatst, waarop jij kan aangeven over welke club je meer nieuws zou willen lezen. Aan de hand daarvan gaan we bekijken hoe we meer aandacht aan de Jupiler League kunnen geven en welke clubs jullie voorkeur genieten.

Je kan er natuurlijk ook zelf voor zorgen dat nieuws uit de Jupiler League op FOK!sport komt! Stuur een sollicitatie in en misschien ben jij wel de persoon, die wij zoeken.

'Bestrijden glad spoor kan beter'

Het bestrijden van gladheid op het spoor door gevallen bladeren kan beter. Dat stelt promovendus Oscar Arias-Cuevas van de TU Delft na onderzoek. Volgens de onderzoeker is het strooien van zand een goed middel om de grip van treinen te vergroten, maar is de grootte van de zanddeeltjes die nu worden gebruikt niet optimaal.

Ook zou moeten worden gekeken naar de hoeveelheid zand die nodig is om te strooien. Daarnaast wordt het zand momenteel vanuit een tank op locomotieven tussen de wielen de de rails gestrooid, maar zou het systeem kunnen worden uitgebreid naar de wagons.

De afgelopen jaren kampte Nederland in de herfst geregeld met gladde sporen door bladeren op de rails. Door de gladde sporen komen treinen moeilijker tot stilstand, wat kan leiden tot een verstoorde treinenloop en onveilige situaties. Bovendien treedt er bij het remmen schade aan wielen op. De zogenoemde vierkante treinwielen moeten vervolgens worden gerepareerd, wat weer kan leiden tot extra vertragingen.

De promovendus onderzocht ook andere methoden om de gladde sporen te bestrijden en stelt daarover dat een combinatie van maatregelen in sommige gevallen wel eens de beste strategie kan zijn. Zo kan worden gedacht aan zandstrooien samen met een systeem dat ervoor zorgt dat de wielkracht tijdens het versnellen zodanig wordt aangepast dat de wielen niet slippen.

Arias-Cuevas, die woensdag promoveerde op zijn onderzoek, heeft overigens niet in detail gekeken naar de kosten van de verschillende maatregelen. Volgens de promovendus moet hier nog wel naar worden gekeken bij een toekomstige keuze voor de ene of de andere maatregel.

Vrouw komt om bij stierenren Spanje

Een vrouw is donderdag bij een stierenren in het Spaanse dorpje Arganda del Rey om het leven gekomen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. De 48-jarige vrouw overleed nadat een stier haar in het hoofd geraakt had. Het is het vijfde dodelijke slachtoffer dit jaar van de stierenrennen in Spanje.

Woensdag overleed ook al een 72-jarige man in het La Llosa, in het oosten van Spanje, nadat hij door een stier op de hoorns was genomen.

Stierenvechten en de stierenrennen, die er vaak aan vooraf gaan, staan volop in de belangstelling nadat de noordoostelijke regio Catalonië een verbod uitvaardigde op stierenvechten. Het was de tweede regio die de sport in de ban deed, nadat de Canarische Eilanden in 1991 al een verbod instelden.

UPC sluit per ongeluk hele flat af

Bewoners van de flat Florijn in Amsterdam Zuidoost zitten door een foutje van UPC al enkele weken zonder televisie en internetverbinding. De provider wilde de diensten van enkele wanbetalers afsluiten, maar sloot daarbij de hele flat per ongeluk af.

De tientallen gedupeerde inwoners dreigen naar de rechter te stappen. Bianca, een bewoner van de flat, vertelt aan AT5 dat haar hele familie de hele dag zit te puzzelen, te lezen of films aan het kijken. UPC heeft in een reactie laten weten dat het om een foutje gaat en heeft zijn excuses aangeboden. De bewoners zullen nog enkele dagen zonder verbinding zitten voordat alles weer in orde is. 

[Vuelta] Cavendish een blij man

Mark Cavendish was vandaag de snelste in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje. Na afloop van de rit was de Brit een blij man.

"Mijn teamgenoot Goss trok zo hard door, dat ik blij was dat ik de bocht kon houden. Toen ik achterom keek, zag ik dat we een gat met de rest hadden geslagen. Ik wilde eigenlijk dat Goss als eerste over de streep kwam, want hij had zo'n goed werk verricht. Maar de anderen kwamen te dichtbij. Vervolgens was het voor mij eenvoudig om de klus te klaren," aldus de renner van Team Columbia.

Rechtbankmedewerkers overstuur na overlijden man

Een bezoeker van het kantongerecht in Apeldoorn is donderdagochtend op straat voor het gerechtsgebouw overleden. Bedrijfshulpverleners van het kantongerecht hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet baten. De medewerkers waren zeer geschokt door de gebeurtenis, meldt de rechtbank in Zutphen, waarvan het gerecht in Apeldoorn een nevenlocatie is.

De man kreeg een hartstilstand, zegt een rechtbankwoordvoerder. Het slachtoffer was opgeroepen voor een zitting bij de kantonrechter over een arbeidscontract. De zitting kon vanzelfsprekend niet doorgaan. In de loop van de dag zijn de geplande zittingen en andere werkzaamheden weer opgepakt.

Wilders: nog veel knopen doorhakken

Er moeten nog flink wat knopen worden doorgehakt voordat VVD, PVV en CDA het eens zijn over de vorming van een rechts kabinet. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders donderdag gezegd tegen de NOS.

Volgens Wilders is het niet zo dat de drie partijen er al praktisch uit zijn, zei hij na afloop van zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Hij heeft er wel vertrouwen in dat het uiteindelijk zal lukken om overeenstemming te bereiken.

Ook CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wees erop dat het nog geen gelopen race is. "Wij moeten nog onderhandelingen voeren. Maar ik heb de overtuiging dat we eruit kunnen komen", zei hij voorafgaand aan zijn gesprek met de informateur.

Tjeenk Willink sprak donderdag opnieuw met Wilders, Verhagen en VVD-leider Mark Rutte. Onderwerp van gesprek waren de 'voorwaarden die vervuld moeten zijn' om een stabiel kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV te vormen.

PSV weken zonder Manolev

PSV moet het enkele weken stellen zonder Stanislav Manolev. De Bulgaarse rechtsback heeft vorige week vrijdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland een scheurtje in een pees van zijn linkerlies opgelopen. De medische staf van PSV kwam donderdag tot die diagnose na een MRI-scan.

Volgens PSV is Manolev "enkele weken" uitgeschakeld. De aanvallend ingestelde rechtsback mist in ieder geval de competitiewedstrijd zaterdag tegen NEC en de Europa League-confrontatie volgende week met Sampdoria. De Bulgaar keerde maandag terug in Eindhoven en ontbrak daardoor dinsdag tijdens de interland tegen Montenegro.

De 24-jarige Bulgaar is een vaste kracht in het elftal van trainer Fred Rutten.

PSV weken zonder Manolev
PSV weken zonder Manolev (Foto: ANP)

VDL en FC Eindhoven breken hoofdsponsorcontract open

Hoofdsponsor VDL blijft de komende drie jaar aan FC Eindhoven verbonden. Het contract met de blauw-witten is verlengd tot medio 2013. De vorige overeenkomst met VDL liep aan het eind van dit seizoen af.

Voorzitter Huub Schalkwijk zegt hierover: "We zijn erg blij en trots dat VDL zich langer aan ons wil binden. Om onze ambities kracht bij te zetten, is deze verlenging erg belangrijk. Het straalt het vertrouwen uit wat VDL in ons heeft en is natuurlijk ook essentieel voor de continuïteit. VDL is ons ook in de afgelopen moeilijke jaren altijd trouw gebleven. We zijn ze daar zeer erkentelijk voor en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking de komende jaren.”

Wachtwoord leden van LLiNK op straat

Omroep LLiNK heeft een brief aan zijn leden verstuurd waarin de gang van zaken met betrekking tot het stoppen van de omroep wordt uitgelegd. In de brief worden ook de gegevens van het account op de site vermeld, inclusief wachtwoord.

LLiNK neemt het dus niet zo nauw met de veiligheid van gegevens van zijn leden. Het zou bijvoorbeeld mis kunnen gaan als een lid verhuisd is en het nieuwe adres niet heeft doorgegeven. Maar ook valt uit dit voorval te concluderen dat de wachtwoorden niet versleuteld zijn opgeslagen en het een fluitje van een cent zal zijn om de wachtwoorden te bemachtigen voor een hacker.

Dus mocht je slachtoffer zijn van de slordigheid van LLiNK, dan ben je dus gewaarschuwd.

De beruchte brief met het wachtwoord onderaan. Klik voor groter.

Luiten beste Nederlander KLM Open

Joost Luiten is na de eerste dag van de KLM Open de beste Nederlander. De golfer uit Bleiswijk had 65 slagen nodig, vijf minder dan het baangemiddelde. Die score was goed voor een gedeelde vierde plaats. De Belg Nicolas Colsaerts leidt de dans na achttien holes. Hij ging rond in 62 slagen.

De amateur Rowin Caron is op de gedeelde zeventiende plaats verrassend de tweede Nederlander. Hij had 67 slagen nodig. Tim Sluiter, Jurrian van der Vaart en Daan Huizing staan op par. Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen stelden teleur. Beide profs hadden drie slagen meer dan het baangemiddelde nodig en staan gedeeld 124e.

Boutahar naar Real Zaragoza

Saïd Boutahar gaat op avontuur in Spanje. De aanvallende middenvelder gaat aan de slag bij Real Zaragoza.

De Spanjaarden maken vanavond via de officiële website melding van de komst van Boutahar. De Marokkaanse Nederlander maakt het seizoen af in La Romareda. Boutahar was transfervrij, nadat zijn contract bij Willem II deze zomer was afgelopen.

Vorig seizoen gaf hij al aan te willen vertrekken bij Willem II. Ondanks de interesse van diverse clubs, kwam het in de transferperiode niet tot een definitief akkoord. Door zijn transfervrije status was Boutahar echter vrij om te gaan en staan waar hij wil.

De technicus stond vier seizoenen onder contract in Tilburg. Voordat hij naar Tilburg kwam speelde Boutahar in het shirt van Feyenoord, Excelsior, RKC Waalwijk en NEC. Boutahar is de negende versterking van Zaragoza deze jaargang.

Ziekenhuis zoekt vermiste borsttumor

Een Zuid-Afrikaanse vrouw zit nog wel een poosje in de rats of ze nu kanker heeft of niet. Twee weken geleden heeft men een tumor uit haar borst verwijderd, waarna deze zou worden onderzocht of de tumor goed- of kwaadaardig was. Er is echter een klein probleempje: het 1 Military Hospital in Thaba Tshwane kan het gezwel nergens vinden.

Enkele weken geleden voelde Tharina Fick ineens een knobbeltje in haar borst. Een dokter voerde een paar testjes bij de vrouw uit en vermoedde dat het wel eens borstkanker zou kunnen zijn. De vrouw werd doorverwezen naar het ziekenhuis voor een paar onderzoeken en een biopsie. De chirurg vertelde haar echter dat hij geen risico wilde nemen en liever de hele tumor zou verwijderen, hetgeen vorige week geschiedde.

De volgende dag stortte een groep medicijnstudenten zich op de tumor om deze te onderzoeken. Deze week kreeg Fick een verontrustend telefoontje. Terwijl ze op het ergste was voorbereid, vertelde de chirurg haar dat hij het gezwel was kwijtgeraakt. Het personeel heeft zelfs alle vuilnisbakken overhoop gehaald, maar de tumor bleek gevlogen.

"Het ergste was nog dat haar werd verteld ervanuit te gaan dat ze inderdaad kanker heeft", laat een familielid weten. "Ze moest maar een oncoloog opscharrelen die mag beslissen of een chemokuur noodzakelijk is. Het probleem is namelijk dat het hele gezwel is verwijderd, maar er geen enkel stukje over is om een kweekje te maken." Het ziekenhuis heeft laten weten de zaak te zullen onderzoeken en doet verder geen mededelingen.

Bultrug vast in boeien voor Schotse kust

De Schotse Natuurlijke Erfgoedraad zet een reddingsoperatie op touw om een bultrug te redden die donderdag voor een afgelegen Schots eiland vast is komen te zitten in boeien, meldde de krant The Shetland Times. Ruwe weersomstandigheden maken het moeilijk om de twaalf meter lange walvis te redden.

Amerikaanse onderzoekers zijn opgeroepen om samen met de raad en andere dierendeskundigen een mogelijkheid te bedenken om het dier te helpen.

Af en toe, zo één à twee keer per jaar, worden voor de kust van de Schotse Shetland-eilanden bultruggen gezien. Kenmerkend voor de diersoort is de vorkvormige staartvin, die tijdens het duiken boven het water uitsteekt.

Toeristen zijn bedreiging voor Sixtijnse Kapel

De directeur van de Vaticaanse Musea heeft donderdag gewaarschuwd dat stof, zweet en koolstofdioxide die door toeristen de Sixtijnse Kapel in worden gebracht een groot gevaar zijn voor de kostbare kunstwerken in de kapel.

De directeur, Antonio Paolucci, zei dat er onderzoek moet worden gedaan naar middelen om de temperatuur en de vochtigheidsgraad in de kapel te kunnen beheersen om zo de kunstwerken, van onder andere Michelangelo, te beschermen.

Per dag bezoeken ongeveer vijftien- tot twintigduizend mensen de kapel. Dat komt neer op meer dan vier miljoen bezoekers per jaar.

Dubbele aanrijding bij achtervolging in Amsterdam

De politie heeft donderdagochtend in Amsterdam-West een man op een gestolen motor aangereden. De motorrijder is gewond afgevoerd. De achtervolgende politieauto botste vervolgens tegen een auto. Twee mannen in die auto raakten lichtgewond. De politieagenten raakten niet gewond bij de botsingen, meldt de politie.

De 33-jarige motorrijder viel op toen hij bij het tankstation aan de Ookmeerweg in Osdorp een helm opzette die niet aan de eisen voldeed. Toen een van de agenten hem daarop aansprak, sprong hij op de motor en ging hij ervandoor in de richting van de Baden Powellweg.

De politie ontdekte via het kenteken dat de motor gestolen was en zette met zwaailicht en sirene de achtervolging in. De motorrijder werd van achteren geraakt toen hij plotseling hard remde om rechtsaf te slaan op het Ecuplein. Na de aanrijding reed de politieauto tegen een tegenligger.

De motorrijder was nog aanspreekbaar toen hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij formeel aangehouden voor diefstal van de motor en het negeren van stoptekens. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie zelf betrokken is, wordt het onderzoek verricht door een ander politiekorps.

Man en honden komen om bij brand Heerenveen

Een nog onbekende man is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een brand in een woning in Heerenveen. Mogelijk gaat het om de 63-jarige bewoner van het pand. Ook twee honden kwamen om bij de brand, meldt de politie.

Het vuur brak omstreeks 16.00 uur door nog onbekende oorzaak uit in de woning aan de Van Dekemalaan. Buurtbewoners hadden nog geprobeerd de woning binnen te gaan omdat ze vermoedden dat er nog iemand in de woning was. Hevige rookontwikkeling en de hitte hield ze echter tegen.

Ook de brandweer heeft nog een poging gedaan naar binnen te gaan, maar moest die staken omdat het te gevaarlijk was. Nadat het vuur grotendeels geblust was, troffen brandweermannen het levenloze lichaam van het slachtoffer aan. Identificatie moet uitwijzen of het slachtoffer inderdaad de 63-jarige bewoner is.

Door de brand liep een naastgelegen woning veel rook- en waterschade op en ontstond een gat in het dak van dit pand. De bewoners van deze woning worden elders opgevangen.

Vader Robben: "Blessure niet carrièrebedreigend"

Hans Robben, vader van Arjen Robben, heeft vandaag tegengesproken dat de blessure van zijn zoon carrièrebedreigend zou zijn. Dit werd eerder deze week gemeld door diverse media, omdat er een gat van vijf centimeter in zijn hamstring zou zitten.

"Ik kan dat bericht ontkrachten. Ik heb het nagevraagd bij Bayern en zij hebben niets daarover naar buiten gebracht," zegt Robben senior op de site van ELF Voetbal. "Het is een vervelende situatie, vooral voor Arjen. Als de verhalen zo doorgaan, wordt er over drie weken gezegd dat hij een gebroken been had voordat hij aan het WK begon."

ELF wist verder te melden dat de basis van de blessure van Robben zijn blessure niet bij Oranje ligt, maar bij zijn club Bayern München. De Duitse club zou de buitenspeler met een injectie de Champions League-finale laten spelen, waarna de substantie zijn spierweefsel zou hebben aangetast.

Beroep Evra afgewezen

De beroepscommissie van de Franse voetbalbond heeft de schorsing van international Patrice Evra voor vijf duels bekrachtigd.

De 29-jarige verdediger van Manchester United was een van de vier spelers die na het rampzalige WK in Zuid-Afrika werd gestraft wegens muiterij tegen de toenmalige bondscoach Raymond Domenech.

Evra, ex-aanvoerder van de Haantjes, was de enige speler die in beroep ging tegen zijn schorsing. Nicolas Anelka (achttien duels), Franck Ribéry (drie) en Jeremy Toulalan (een) accepteerden hun straf. Anelka heeft inmiddels bedankt voor de nationale ploeg.

Beroep Evra afgewezen
Beroep Evra afgewezen (Foto: ANP)

McEwen naar Pegasus Sport Team

Robbie McEwen maakt in 2011 de overstap van Katusha naar Pegasus Sport Team. De Australische wielerploeg hoopt volgend jaar een ProTour-licentie te krijgen en wil daarom enkele aansprekende namen aantrekken. De ploeg wordt geleidt door een oude vriend van McEwen; Chris White.

"Ik ken Chris al twintig jaar en ben ook bekend met de huidige staf en renners," zei McEwen over de ploeg die nu nog als Fly v Australia door het leven gaat. "De ploeg heeft in Noord-Amerika indrukwekkend gepresteerd over de afgelopen twee jaar en met hun komst naar Europa in 2011, kon de timing niet beter zijn."

"Ik heb besloten deze overstap te maken, omdat ik veel respect heb voor Chris White en zijn visie. Ik weet dat de renners die ze aantrekken erg sterk zijn, waardoor we een sterk en competitief team zullen hebben. Ik kijk enorm uit naar volgend jaar, mijn zeventiende als professional."

Weer Jamaicaanse atleet geschorst wegens doping

De Jamaicaanse atlete Bobby-Gae Wilkins is voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van doping. De atletiekbond van Jamaica maakte dit bekend.

Bij het WK indoor in Doha werd de atlete betrapt. Ze won in Doha brons met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Waarschijnlijk moet haar ploeg die plak nu inleveren.

Wilkins is de zesde atleet uit Jamaica die dit jaar is betrapt op het gebruik van doping.

Satanic

Het verhaal van de Titanic is wereldberoemd en met alle dingen die we nu weten is er weinig raadselachtig meer aan. Maar toch vormt het verhaal inspiratie voor allerlei dingen.

Behalve de beroemde film is er ook een strip over gemaakt. Alleen gaat het daar toch wat anders aan toe, iets met meer bloed en allerlei andere duistere gebeurtenissen.

Oh, en voor alle duidelijkheid niet geschikt voor op werk of voor kleine kindjes.

Met dank aan ParanoidEv voor de submit.

Katusha werkt aan cyclocrossploeg

Zoals het er nu naar uitziet zal er vanaf volgend seizoen een nieuwe team deelnemen aan het veldritseizoen. Het Russische Katusha gaat een selectie renners maken die vanaf volgend seizoen al wedstrijden meoten gaan rijden.

Sport.be meldt dat ze niet alleen bij het veldrijden actief gaan worden, ook zouden er plannen zijn om een team te laten meedoen bij het mountainbiken en eventueel een vrouwenteam. Teammanager Andrei Tchmil zal morgen zijn plannen met de ploeg verder toelichten. Sinds 2006 zijn de Russen al in het wielerpeloton mee. Toen heette de ploeg Tinkoff Credit Systems, sinds 2009 rijden ze onder de naam Team Katusha.

Zes ton hasj onderschept in Portugal

De Portugese politie heeft een grote lading hasj in beslag genomen. Twee Britten zijn gearresteerd, mogelijk behoren zij tot een internationale bende. Dat heeft de politie donderdag gezegd.

Rechercheurs van een speciale drugseenheid troffen in het weekeinde in het zuiden van Portugal zo'n zesduizend kilo hasj uit Marokko aan. De helft van de drugs was verstopt in een vrachtwagen, de andere helft werd elders gevonden.

Er werd al een jaar lang onderzoek gedaan naar een vermoedelijke Britse bende, die zijn basis in de Algarve zou hebben. Een internationaal onderzoek is nog gaande.

Matthijs van Nieuwkerk weigert bril

Matthijs van Nieuwkerk weigert zijn bril op te zetten als er tv-uitzendingen zijn. "Ik heb een bril. Dat klopt. Het is toch ijdelheid, hè. Een beetje wel. Die bril maakt me er ook niet jonger op. Ach, het is allemaal meidenpraat. Ik ontvang de gasten met bril en één minuut voor de uitzending stop ik hem snel in mijn binnenzak", zo vertelt de VARA-presentator.

Van Nieuwkerk: "Als ik door de stad fiets, moet ik hem wel op. Anders zie ik niet door welke straat ik fiets." Ook het voorlezen van de autocue gaat nog maar net: "Die letter van de autocue kan niet groter. En de dames kunnen ook niet sneller draaien. Dat is mijn meest gespannen relatie op dit moment. Met de autocue."

Afgelopen woensdag werd de presentator 50 jaar. "Ik begin me ontzettend oud te vinden, maar ik voel me eigenlijk fitter dan ooit. Er zijn nog geen fysieke zorgen en het werk gaat goed. Maar ik vind het wel oud. Vroeger vond ik iemand van 50 een oude lul", aldus Van Nieuwkerk.


DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk weigert bril op tv

Sterke stijging bierverkoop Zimbabwe

De verkoop van bier is het afgelopen jaar met vijftig procent toegenomen in Zimbabwe, een land dat dagelijks te kampen heeft met watertekorten en stroomstoringen en in een grote economische crisis verkeert. Daarnaast is er ook een toename van ziektes als gevolg van het drinken van illegale zelfgestookte alcoholische dranken, aldus het Onderzoekscentrum voor Chronische Armoede (CPRC).

"Je kunt niet verder plannen, niet verder dan enkele dagen, dus waarom niet een biertje nemen?" zegt Stanley Chida, eigenaar van twee discotheken in het centrum van Harare. Volgens het CPRC is de verleiding groot om een toevlucht te zoeken in alcohol.

Nadat de Zimbabwaanse regering begin 2009 de markt liberaliseerde en overstapte op de Amerikaanse dollar verschenen er nieuwe producten, waaronder alcoholische dranken, in de voorheen lege winkelschappen. De grootste brouwer in het land heroverde de markt, met een grote toename in de verkoop van dranken tot gevolg.

Deze nieuwe overdaad aan bier en andere dranken stelt de gewone Zimbabwaan voor een dilemma: alcohol kopen of 'schoenen voor de kinderen', aldus de econoom John Robertson. In Zimbabwe wordt meer geld besteed aan drank dan in het noordelijke buurland Zambia, een veel stabieler en economisch sterker land.

[Vuelta] Cavendish wint massasprint

Mark Cavendish heeft eindelijk zijn ritzege in de Ronde van Spanje te pakken. De Brit, die in de vorige drie massasprints telkens nipt werd afgetroefd, won donderdag de 172 kilometer lange twaalfde etappe van Andorra la Vella naar Lleida. De Spanjaard Igor Anton blijft het algemeen klassement aanvoeren met een voorsprong van 45 seconden op Vincenzo Nibali.

Cavendish had de ritzege voor een belangrijk deel te danken aan zijn ploeggenoot Matthew Goss. De Australiër van HTC-Columbia loodste zijn kopman geweldig door de laatste bocht en sloeg daarmee een gat met de andere snelle mannen. Tyler Farrar kwam nog wel dichtbij, maar ook hij kwam te laat om Cavendish van zijn eerste ritzege af te houden.

De etappe naar Lleida was na de bergrit van woensdag een halve snipperdag voor de klassementsrenners. Negen vluchters kregen de ruimte van het peloton. Toen de sprintersploegen de krachten bundelden, was het echter snel gedaan met de voorsprong. Op 23 kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen. Niemand deed daarna nog een serieuze poging om een massasprint te voorkomen.

Uitslag twaalfde etappe

# Renner Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 4.00,30
2 Tyler Farrar (VS) Garmin z.t.
3 Matthew Goss (Aus) HTC Columbia z.t.
4 Denis Galimshanov (Rus) Katusha z.t.
5 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t.
6 Óscar Freire (Spa) Rabobank z.t.
7 Allan Davis (Aus) Astana z.t.
8 Wouter Weylandt (Bel) Quick-Step z.t.

Algemeen klassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Igor Anton (Spa) Euskaltel 51.37.45
2 Vincenzo Nibali (Ita)
Liquigas +0.45
3 Xavier Tondo (Spa) Cervelo +1.04
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha +1.17
5 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia +1.29
6 Ruben Plaza (Spa)
Caisse d'Epargne +2,07
7 Rigoberto Uran (Col) Caisse d'Epargne +2,14
8 Nicholas Roche (Ier) AG2R - La Mondiale +2,30

Speel met je grappling hook in LittleBigPlanet 2

Er is een nieuwe trailer online gezet voor LittleBigPlanet 2 maar deze is er ook snel weer afgehaald. Gelukkig hebben andere oplettende mensen de trailer weten te downloaden en zelf weer upgeload waardoor ook wij nu kunnen genieten van de avonturen van Sackzan en zijn grappling hook.

LittleBigPlanet 2 komt 16 november uit in Amerika en voor Europa is helaas nog geen definitieve datum maar deze zal vast rondom de 16e liggen. Bekijk hieronder de trailer.

 

Demo EA MMA komt 28 september

EA gaat dit jaar de concurrentie aan met THQ en dit kan maar op een manier worden uitgevochten, in de ring. Beide bedrijven maken namelijk Mixed Martial-Arts spellen, waarvan THQ er al twee heeft uitgegeven, namelijk de UFC-serie. EA komt nu met EA MMA, en eind deze maand zal er een demo komen.

Op 28 september kan iedereen op de Xbox 360 en de PlayStation 3 de demo downloaden. In deze demo kun je met vier verschillende vechters spelen, namelijk de Nederlander Alistair Overeem tegen de oud WWE-er Bobby Lashley en Jason Miller versus Jake Shields. Ook zal de demo een tutorial bevatten en een overzichtje geven van de andere modes die in het volledige spel zullen zitten.

ea mma

[KLM Open] Belg Colsaerts pakt uit

Golfer Nicolas Colsaerts uit België heeft vandaag een bijzonder goede dag beleeft. Tijdens de KLM Open liet de 28-jarige golfer na zijn eerste ronde een score van 62 slagen noteren. Dit betekende een indrukwekkende acht onder par. Tijdens zijn rondje maakte de Belg ook acht keer een birdie. Halverwege het klassement gaat de belg aan de leiding met twee slagen minder dan de Brit Kenneth Ferrie.

"Ik had nog wel negen holes willen spelen. Ik zat in een heerlijke flow", aldus de man uit Brussel. Van de acht birdies die de Belg maakte waren er maar liefst zes van op de laatste negen banen. "Het voelt een beetje als thuis spelen, omdat deze baan erg lijkt op de Belgische golfbanen. Ik houd wel van bosbanen, je moet echt goed nadenken over hoe je de slag gaat maken."

De laatste Belg die het Dutch Open won was Flory van Donck in 1953. Hij is overigens recordhouder met vijf zeges.

Oudste aandeel ter wereld gevonden in Enkhuizen

In het Westfries Archief is een document gevonden dat voor zover bekend het oudste aandeel ter wereld is. Het VOC-aandeel werd op 9 september 1606 voor 150 gulden gekocht door Pieter Harmensz, een kamerbode van de burgemeesters van Enkhuizen. Een geschiedenisstudent vond het aandeel tijdens zijn scriptieonderzoek.

Het document is bijna drie weken ouder dan het vorige oudste aandeel. Dat wordt door Duitse beleggers voor een astronomisch bedrag te koop aangeboden. Hoe het bij hen in handen kwam is overigens onduidelijk. Tot 1980 was het nog in het stadsarchief van Amsterdam te vinden.

Het aandeel is donderdagmiddag in de Westerkerk in Enkhuizen gepresenteerd door de burgemeester, de directeur van het Westfries Archief en vinder Ruben Schalk. Het archief kondigde eerder deze week al aan met een 'spectaculaire vondst' naar buiten te komen.

De VOC was de eerste organisatie ter wereld die aandelen uitgaf. Onder meer uit het nu gevonden aandeel blijkt dat de VOC veel armer was dan werd gedacht en dat de bedrijfsvoering moeizaam verliep. Zo werd in de beginjaren geen dividend uitgekeerd. Pas na een opstand van de aandeelhouders in 1610 veranderde dat.

Ook hadden de aandeelhouders geen inspraak in de bedrijfsvoering. Tot nu toe werd gedacht dat dit wel zo was in de 'eerste moderne open onderneming'.

Het aandeel is vanaf vrijdag te zien op een speciale tentoonstelling in het Westfries Museum in Hoorn over de twee afdelingen van de VOC in Enkhuizen en Hoorn. Naast het oudste aandeel is er ook een grootboek te zien van de VOC-kamer in Enkhuizen. Dat stuk is geleend van het Nationaal Archief.

Alonso: "Nog één uitvalbeurt en het is over"

Coureur Fernando Alonso denkt dat als hij opnieuw een tegenvallend optreden neerzet zijn kansen op het kampioenschap definitief voorbij zijn. Momenteel staat de Spanjaard 41 punten achter op leider Lewis Hamilton na zijn uitval tijdens de Grand Prix van België.

"Natuurlijk worden de problemen steeds groter als je een slechte wedstrijd hebt naarmate het seizoen vordert", zei Alonso. "Dit weekend is niet onze laatste kans, maar we zullen hier of in Singapore echt iets goed moeten maken. Bij nog een uitvalbeurt kan ik het kampioenschap vaarwel zeggen."

Weduwe sms't Patrick Swayze nog steeds

De weduwe van Patrick Swayze heeft het er maar moeilijk mee dat haar man niet meer onder de levenden is. Lisa Niemi bestookt de acteur nog steeds met sms'jes. Swayze stierf bijna een jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

"Ik schrijf gewoon wat ik altijd schreef: ik hou van je. En daarna huil ik een beetje van binnen", doet Lisa uit de doeken in het Amerikaanse People. De weduwe vertelt dat ze altijd sms't naar Swayze's nummer voordat ze een vliegtuig instapt.

"De berichtjes komen niet terug. Dus of ze komen daarboven aan, of een wildvreemde denkt: hé, er houdt iemand van me", gaat Niemi verder. "Ik vind het hoe dan ook een win-winsituatie."

De 54-jarige Lisa voelt de aanwezigheid van haar echtgenoot nog steeds en leert naar eigen zeggen langzaam omgaan met het 'verschrikkelijke' verlies. "Hij wilde dat het goed met mij zou gaan, dat weet ik. En ik ben nu ook sterker. Het feit dat ik een aantal goede dagen heb gehad, geeft me de hoop dat ik er nog meer kan hebben."

Dinsdag is het precies een jaar geleden dat Patrick Swayze de strijd tegen kanker verloor. De acteur stierf op 57-jarige leeftijd. Hij speelde onder meer in de films Ghost en Dirty Dancing.

Weduwe sms't Patrick Swayze nog steeds (foto: Novum/AP)

Barcelona opnieuw populairste club ter wereld

FC Barcelona is de populairste club van de wereld evenals de voorgaande jaren. Bayern Müncen komt binnen in de top vijf. Over de hele wereld zou Barcelona zo'n 57,8 miljoen fans hebben. Dat meldt het Duitse onderzoeksbureau Sport+Markt.

Jaarlijks doet het bedrijf onderzoek naar de populariteit van voetbalclubs. De afgelopen jaren was Barcelona de absolute nummer één en dat is ook dit jaar het geval.

Aartsrivaal Real Madrid staat op een tweede plek in de populariteitslijst met zo'n 31,3 miljoen fans. Manchester United (30,6) en Chelsea (21,4) volgen op. Bayern München is een grote stijger dit jaar. De club van trainer Louis van Gaal is met 20,7 miljoen fans wereldwijd vijfde op de lijst.

Tottenham mist spits Defoe tegen Twente

Tottenham Hotspur moet het zes weken stellen zonder Jermain Defoe. De spits van de Londense club heeft aan de interland van Engeland tegen Zwitserland een flinke enkelblessure overgehouden. Defoe mist door de kwetsuur onder meer de thuiswedstrijd in de Champions League tegen FC Twente, eind deze maand.

Defoe, vorig seizoen goed voor achttien doelpunten, werd in de slotfase tegen Zwitserland met een brancard van het veld gedragen. Vier dagen daarvoor had de spits met een hattrick nog een groot aandeel gehad in de 4-0 overwinning op Bulgarije.

De ploeggenoot van Rafael van der Vaart mist behalve de ontmoeting met Twente ook de Champions League-wedstrijden tegen Werder Bremen en Internazionale. De interland van volgende maand tegen Montenegro gaat eveneens aan de neus van Defoe voorbij.

'Laat hackers patiëntdossier kraken'

De CG-Raad, de belangenorganisatie van gehandicapten en chronisch zieken, wil hackers inschakelen om het elektronisch patiëntendossier te kraken. De raad heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid donderdag hiervoor toestemming gevraagd.

De overheid wil het elektronische patiëntendossier invoeren om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Nu weten artsen bijvoorbeeld vaak niet welke medicijnen een patiënt zoal slikt. Als iemand tijdens een vakantie bij een andere arts terechtkomt, kan die het dossier van de patiënt niet raadplegen.

Omdat er veel twijfel is over de veiligheid van de elektronische dossiers ligt de invoering van het project al enige tijd stil. De CG-raad wil de impasse nu doorbreken. Als de hackers het systeem niet kunnen kraken, kan het vertrouwen in het elektronisch patiëntendossier weer groeien, hoopt de organisatie.

De CG-Raad is in principe voorstander van het elektronisch patiëntendossier, mits de veiligheid goed is geregeld. Ook zouden patiënten moeten kunnen bepalen wie hun gegevens mag bekijken.

'Laat hackers patiëntdossier kraken'
'Laat hackers patiëntdossier kraken' (Foto: ANP)

Dierenvrienden boos over vleesbikini Lady Gaga

Niet iedereen is gecharmeerd van de outfit waarin Lady Gaga op de cover van de Japanse Vogue poseert. Dierenrechtenorganisatie Peta vindt het niet gepast dat de 24-jarige zangeres vlees op haar lichaam draagt.

Voor het septembernummer van Vogue Hommes Japan draagt Gaga niets meer dan een bikini van rauw vlees. "Oh, het is Lady Gaga's beroep om vreemde dingen te doen. Dit is absoluut vreemd, want vlees wil je niet op je lichaam plakken", reageert de voorzitter van Peta tegenover New York Daily News.

In 2008 stond Tyra Banks ook al eens onder vuur omdat ze haar aspirant-modellen in America's Next Top Model met vlees liet bedekken tijdens een fotoshoot in een slachthuis. Peta verafschuwde het dat het doden van dieren met glamour in verband werd gebracht.

De Japanse Vogue met de omstreden foto van Gaga op de cover bevat tevens een interview met een zogenaamde vriend van de zangeres, Jo Calderone. Hij zegt een vriend van de zangeres te zijn, maar op de afgebeelde foto's lijkt het alsof Gaga zich heeft verkleed als man.

Lady Gaga op cover Japanse Vogue (foto: Novum)

Geen straf voor doden Rapper Rel

De 27-jarige man die eind vorig jaar de Amsterdamse rapper Rel doodschoot, krijgt daarvoor geen straf. De rechtbank in Groningen meent dat hij zich mocht verdedigen met een vuurwapen toen de rapper samen met drie vrienden zijn woning binnendrong. Jason B. is daarom ontslagen van alle rechtsvervolging.

De verdachte uit Hoogezand hoorde twee weken geleden nog een gevangenisstraf eisen van achttien jaar. Hij schoot eind vorig jaar in Hoogezand rapper Rel dood en raakte daarbij nog drie kennissen van de muzikant.

Geen straf voor doden Rapper Rel
Geen straf voor doden Rapper Rel (Foto: ANP)

Cel- en werkstraf voor MSN-aanrander

Een 23-jarige man uit Utrecht is donderdag veroordeeld tot 108 dagen cel en een werkstraf van 240 uur. De man heeft volgens de rechtbank in Den Haag zes meisjes tussen de 14 en 18 jaar via MSN benaderd en geprobeerd hen te dwingen seksuele handelingen met zichzelf te plegen. Bij twee lukte hem dat.

De Utrechter heeft ook pornografische afbeeldingen van een van deze meisjes verspreid. De man dwong zijn slachtoffers tot de handelingen door te dreigen persoonsgegevens en foto's van ze op sekssites te plaatsen. In drie gevallen deed hij dit daadwerkelijk. Ook dreigde hij met brandstichting en geweld tegen de meisjes en hun families.

De opgelegde straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie.

[Upd] Microfoon RTL Nieuws te koop op Marktplaats

Wie altijd al een microfoon van de commerciële zender RTL heeft willen hebben, kan nu zijn slag slaan op Marktplaats. Er is er een tegen elk aannemelijk bod te koop.

Volgens de verkoper heeft een 'licht dementerende' cameraman de microfoon vergeten mee te nemen. "Als u liever niet voor schut wilt lopen met die lelijke plopkap kan ik die tegen een kleine vergoeding voor u verwijderen", aldus de verkoper op Marktplaats.

Er is tot nog toe 1250 euro geboden voor de unieke microfoon.

Update 17:17

De advertentie blijkt een hoax te zijn. De adverteerder schrijft in de advertentie: "Ten eerste is het allebei waar. Een cameraman waarvan ik de naam niet zal noemen omdat het Hans is, heeft de microfoon bij mij in de satellietwagen laten liggen en ik heb hem voor de grap op Marktplaats gezet. Tegen iedereen die niet door had dat het om een grap gaat zou ik willen zeggen 'Doe geen moeite, humor kun je niet leren.'"

De adverteerder weet blijkbaar goed wat humor is.

De microfoon (Foto: Marktplaats)

'CDA maakt vrije val, PVV grootste partij'

Het CDA is na alle formatieperikelen en interne verdeeldheid gedaald naar vijftien zetels in de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate. Nog nooit in de 28 jaar dat de barometer bestaat, stonden de christendemocraten zo laag. Twee weken geleden stond het CDA nog op achttien zetels, wat toen ook al een historisch dieptepunt betekende. Het CDA heeft momenteel 21 zetels in de Tweede Kamer.

De PVV blijft stijgen en komt op 32 zetels uit, vier meer dan twee weken geleden. De partij van Geert Wilders wordt hiermee de grootste partij, omdat de VVD een zetel verliest en op 31 uitkomt. De PvdA verliest een zetel en houdt er 27 over.

GroenLinks en D66 winnen beide een zetel ten opzichte van twee weken geleden en komen uit op twaalf. De SP van Emile Roemer verliest twee zetels en belandt op twaalf.

Pozzato: "Gilbert topfavoriet voor WK'

Hij wordt zelf gezien als de voornaamste troef van het Italiaanse team en kandidaat voor de eindzege, maar Filippo Pozzato ziet iemand anders als absolute favoriet voor de eindzege tijdens het komende WK wielrennen in het Australische Geelong.

Volgens Pozzato zal de Belgische kopman Philippe Gilbert de belangrijkste kandidaat zijn om de wereldtitel op te eisen. "Gilbert is wat mij betreft het grote gevaar", aldus de Italiaan tegenover Belgische media. Gilbert kan tijdens de wegwedstrijd op 3 oktober in Geelong onder meer op de steun rekenen van vier ploegmaten van Omega Pharma-Lotto.

Het wil echter niet zeggen dat Pozzato zelf geen kansen ruikt op de eindzege: "Bij België is hij de absolute kopman. Dat is goed nieuws voor ons. Het betekent dat de Belgen bereid zullen zijn om hun deel van het werk te doen en de race te controleren. Tenminste, ze kunnen dat maar beter doen. Wij, Italianen, gaan niet al het werk opknappen."

'Brood definitief niet aan de slag bij NAC'

RKC-trainer Ruud Brood komt defintief niet naar NAC Breda. De onderhandelingen tussen RKC Waalwijk en de Bredase club zijn vastgelopen, meldt Omroep Brabant.

Volgens de leiding van NAC blijft het verschil tussen vraag en aanbod te groot. NAC en RKC onderhandelden al een tijdje over een overgang van Ruud Brood naar Breda. Hij moest de vertrokken coach Robert Maaskant opvolgen.

Midden augustus werd bekend dat trainer Robert Maaskant per direct vertrok naar de Poolse topclub Wisla Kraków. Sindsdien is men in Breda op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Schoorel door in Alphen, Sijsling uitgeschakeld

Tennisser Thomas Schoorel heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De als zevende geplaatste Nederlander had het lastig met de Duitser Dennis Bloemke, maar won toch: 4-6. 6-4, 6-1. Igor Sijsling redde het niet. Hij verloor in drie sets van Bastian Knittel: 6-2, 6-7 (8), 1-6.

Schoorel liep tegen Bloemke lang achter de feiten aan. Hij verloor de eerste set en stond een break achter in de tweede, toen de 20-jarige Amsterdammers opeens de geest kreeg. Hij werkte de break weg en liet zijn opponent in het vervolg van de wedstrijd kansloos. "In het begin was ik te gehaast. Daarna werd ik wat rustiger en kon ik de ballen beter spreiden", vond Schoorel.

Sijsling was dicht bij een plek bij de laatste acht, maar slaagde er niet in een matchpoint in de tweede set te verzilveren. Op het beslissende moment was hij ongelukkig, toen zijn Duitse tegenstander Knittel bij zijn return profiteerde van de netrand. Die klap kwam Sijsling niet meer te boven. "Ik had het niet meer. Na het setverlies was het op", zei de pechvogel.

Igor Sijsling (links) uitgeschakeld. - Bron: Novum/AP

'Halo: Reach is Halo 4, maar dat staat niet in de naam'

Omdat Halo: Reach bijna uitkomt, doet Microsoft, zelfs na het miljoenenbudget voor de reclamecampagne, nog een laatste zet om de aandacht van pers en publiek te bemachtigen. Halo: Reach is, verrassend genoeg, 'gewoon Halo 4, maar dat staat niet in de naam'.

Deze tekst, Halo: Reach is Halo 4 in all but name, komt uit het persbericht die meer informatie geeft over Bungie's laatste onder de vlag van Microsoft.

"Halo: Reach, developed exclusively for Xbox 360, is the blockbuster prequel to the franchise – truly Halo 4 in all but name. Halo is the biggest video game series in history and as a pop culture icon it’s been called the Star Wars for the joypad generation.”

Aanstaande dinsdag komt Halo 4... Halo: Reach uit voor de Xbox 360.

  

Debrecen-duo blijft geschorst

De Hongaarse kampioen VSC Debrecen, tegenstander van PSV in de groepsfase van de Europa League, kan ook dit seizoen nog niet beschikken over doelman Vukasin Poleksic en verdediger Norbert Meszaros.

De beroepscommissie van de UEFA wees donderdag het beroep af dat het duo had aangetekend tegen een langdurige schorsing wegens een poging tot sportieve fraude. Poleksic moet tot juni 2012 toekijken, Meszaros blijft tot december 2011 aan de kant.

Volgens de UEFA heeft het tweetal verzuimd om vorig jaar oktober voor de verloren wedstrijd tegen Fiorentina (3-4) melding te maken van een poging tot omkoping. De feitelijke manipulatie van het duel door beide spelers van Debrecen kon de UEFA niet bewijzen. Het duo kan de schorsing alleen nog bij het internationaal sporttribunaal CAS aanvechten.

Debrecen-duo blijft geschorst
Debrecen-duo blijft geschorst (Foto: ANP)

Predikant: mogelijk geen koranverbranding

Predikant Terry Jones ziet waarschijnlijk af van zijn voornemen zaterdag korans te verbranden, als het Witte Huis, het ministerie van Defensie of dat van Buitenlandse Zaken hem daarom vragen. Dat heeft hij donderdag tegen de krant USA Today gezegd.

Jones zei dat hij nog geen contact met het Witte Huis en de twee ministeries heeft gehad. "Als dat wel het geval zou zijn, zou ons dat beslist dwingen er nog eens goed over na te denken. Dat doen we nu. Ik denk dat een telefoontje van hen iets is dat wij niet kunnen negeren", zei Jones.

President Barack Obama zei donderdag dat het verbranden van de korans het terreurnetwerk al-Qaeda in de kaart zou spelen.

Predikant: mogelijk geen koranverbranding
Predikant: mogelijk geen koranverbranding (Foto: ANP)

Vervolg als L4D2 'waar mogelijk'

De directeur van Valve, Gabe Newell heeft PC Gamer verteld dat het bedrijf 'waar mogelijk' nog een snel vervolg produceert, net zoals met Left 4 Dead 2 gedaan is. Hij is er zelfs zeker van.

“I’m sure at some point we’re going to do it again,” zegt de ontwikkelaar. “The point is we learned something about that, which is… your point earlier was that we surprise our customers, and there’s a certain amount of entertainment value in that.”

Maar daar zit ook een keerzijde aan, zo geeft hij aan: "But then there’s also a certain amount of fear value in that, because the traditional surprise in the gaming industry is not ‘Oh, I’m surprised: something good happened!’ The traditional surprise is ‘Oh, I’m surprised: X-Fire just got bought again and went away.’ ‘Oh, I’m surprised because something horrible has happened to a franchise that I’ve been following since I was a little kid.’”

In navolging van de release van Left 4 Dead 1 (Xbox 360 en PC) in 2008, verraste Valve iedereen op de E3 van vorig jaar door ineens het tweede deel aan te kondigen. Terwijl het origineel maar acht maanden uit was.

Portal 3 eind 2011 dan?

[WK Judo] Grol: "Het was close"

Henk Grol wist vandaag tijdens het WK Judo in Tokyo niet de wereldtitel te pakken in de klasse tot honderd kilogram. Onze landgenoot moest zijn meerdere erkennen in de huidige nummer één van de wereld, Takamasa Anai.

Grol, die op weg naar de finale onder anderen de huidig Europees kampioen, Wereldkampioen en Olympisch kampioen versloeg, verloor de finale in het bomvolle Yoyogi sportcentrum op punten van Anai.

Na afloop reageerde een teleurgestelde Grol: "Het was close. Het had zo maar anders kunnen lopen. Ik kreeg uiteindelijk een straf meer. Dat was jammer. Hij gooide mij niet weg, maar hij heeft het tactisch goed gedaan."

Na afloop klaagde de Nederlander wel over vermoeidheid die hem uiteindelijk in de finale parten speelde: "Ik heb veel moeten geven in de halve finale."

Ibrahimovic begint vol ambitie bij Milan

Zlatan Ibrahimovic staat aan de vooravond van zijn debuut voor AC Milan. De 28-jarige Zweed kan zaterdagavond in het uitduel met Cesena zijn eerste minuten voor het elftal van Massimo Allegri maken.

Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij een succesvolle periode bij Milan tegemoetgaat. "Ik ben naar Milanello gekomen om vele prijzen te winnen", zegt de van Barcelona overgekomen spits.

Het hoofddoel voor komend seizoen is het winnen van de Champions League. "Een lastige opgave", zegt de lange spits. "Maar niet onmogelijk. Deze competitie wordt beslist op kleine details en geluk. Ik heb teams de beker zien winnen, waarvan ik het nooit gedacht had."

Naast Ibrahimovic kwam ook Robinho de zevenvoudige winnaar van de cup met de grote oren versterken. Aangezien Milan ook al over de balvirtuozen Ronaldinho en Alexander Pato beschikt, is er geen gebrek aan creatieve aanvallers. Volgens de Zweed verstoort dat de balans in het elftal niet. "De aanval is de beste verdediging. Dat is mijn filosofie. We moeten van onze eigen kracht uitgaan."

Milan startte het seizoen goed met een 4-0 overwinning op Lecce. In de Champions League is het één van de tegenstanders van Ajax. Op 28 september keert Ibrahimovic terug naar de ArenA, de plek waar hij drie seizoenen furore maakte. In de zomer van 2004 vertrok hij naar Juventus.

Apple lanceert eigen gamenetwerk

Apple heeft donderdag een eigen gamenetwerk gelanceerd. Game Center maakt het mogelijk om onder andere tegen andere gamers te spelen en scores te vergelijken. Het gamenetwerk werkt alleen op de iPhone 3GS, iPhone 4 en de derde generatie iPod Touch of nieuwere versies.

Game Center is niet het eerste gamenetwerk voor apparaten van Apple. Eerder bracht gamestudio Ngmoco het netwerk Plusplus op de markt. Waar Game Center een sociale ervaring biedt voor gamers, voegt Plusplus daar de mogelijkheid aan toe om via kleine betaling de spelervaring te verrijken met spelvoorwerpen. Ngmoco gaf in april aan zich geen zorgen te maken over de nieuwe concurrentie.

"We zagen deze stap van Apple aankomen", reageerde een vertegenwoordiger. "Wij zijn een andere richting ingeslagen. Plusplus en Game Center voorzien nu in verschillende behoeften."

Game Center wordt uitgebracht als onderdeel van een update voor het besturingssysteem op de draagbare apparaten van Apple. Verschillende spellen, waaronder Fieldrunners en Real Racing, ondersteunen de extra functies van Game Center.

apple

Nintendo registreert speciaal Mario-logo

Nintendo heeft speciaal voor het vijfentwintigjarig bestaan van de Super Mario-serie een logo ontworpen en geregistreerd, om aan de hele wereld duidelijk te maken hoe lang de serie al bestaat.

Wat er met het logo gedaan wordt, is nog niet duidelijk. Waar het logo op gebruikt gaat worden, is evenmin duidelijk. Er bestaat een mogelijkheid dat het om Super Mario All-Stars gaat. We gaan het vanzelf zien.

Toshack opgestapt als bondscoach Wales

John Toshack is opgestapt als bondscoach van Wales. Dat maakte de trainer donderdag zelf bekend op een persconferentie. Toshack had het nationale voetbalelftal zes jaar onder zijn hoede. Hij kon het land echter nooit plaatsen voor een EK of WK-eindronde.

Wales verloor afgelopen vrijdag met 1-0 van Montenegro in de kwalificatie voor het EK 2012. Na die wedstrijd lieten ondermeer ex-internationals Robbie Savage en Iwan Roberts zich negatief uit over Toshack. De voormalig trainer van Real Madrid, Besiktas en Sporting Clube de Portugal stond sinds 2004 onder contract bij de Welshe voetbalbond.

Marseille deed poging Drogba te halen

Olympique Marseille heeft bekend dat pogingen heeft gedaan om Didier Drogba naar de Ligue 1 te krijgen. De 32-jarige Drogba werd veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij zijn club Chelsea vanwege zijn leeftijd.

De Ivoriaan bleef echt op zijn plek al had hij naar L'OM gekund. De voorzitter van de Zuid-Franse club, Jean-Claude Dassier, bekende tegenover L'Équipe dat het een poging heeft gedaan om Drogba naar Marseille te halen. "We hebben zelfs geprobeerd Drogba te halen, maar dit was uiteindelijk niet mogelijk."

Dassier heeft echter goede hoop om in de volgende transferperiode een speler van dergelijke statuur te contracteren. "We zullen zien. We moeten nooit opgeven in het leven", aldus Dassier.

'Geen discriminatie bij hulp Pakistan'

Nederland werkt niet samen met Pakistaanse hulporganisaties die geen hulp geven aan niet-moslims. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) gezegd.

Verhagen vindt het 'onacceptabel' dat sommige organisaties weigeren niet-islamitische slachtoffers van de overstromingen in Pakistan te helpen, zoals christelijke hulporganisaties hebben gezegd. ChristenUnie en SGP vroegen daar donderdag tijdens een Kamerdebat opheldering over.

"Ik wil niet dat er wordt samengewerkt met organisaties die discrimineren", antwoordde Verhagen. Hij heeft op dit moment geen aanwijzingen dat dat het geval is. Als zulke aanwijzingen er wel komen, zal Verhagen de samenwerking stopzetten.

Verhagen zei verder dat het in Pakistan soms voorkomt dat christenen en moslims worden gescheiden bij het uitdelen van voedselrantsoenen. Dat heeft niet per se met discriminatie te maken, maar met de ramadan. "Zo wordt voorkomen dat niet-moslims meteen beginnen met eten, terwijl de moslims moeten wachten. Dat zou spanningen met zich mee kunnen brengen."

Rus en Van der Meet bereiken kwartfinale Alphen

Zowel Arantxa Rus als Angelique van der Meet hebben de kwartfinales bereikt van het ITF-tennistoernooi in Alhpen aan den Rijn. Rus had in de achtste finales totaal geen kind aan de Oekraïnse Nadiya Kichenok. Rus, als eerste geplaatst, won in twee sets; 6-1 en 6-1.

In de kwartfinale zal onze landgenote opnieuw een Oekraïnse treffen. Yuliya Beygelzimer is dan de tegenstander. Zij schakelde de als zesde geplaatste Irini-Carmelia Begu uit; 2-6, 7-6 en 7-5.

Van der Meet trof in de achtste finale de als vierde geplaatste Sarah Gronert en wist, na een valse start, de partij alsnog naar haar toe te trekken. Van der Meet, vorige week nog eindwinnares tijdens het ITF-toernooi van Middelburg, won met 1-6, 6-4 en 6-4. Zij tref in de kwartfinale de als vijfde geplaatste Julia Schruff. De Duitse won met 7-5 en 6-4 van Justine Ozga.

Werkstraf voor lekkende Brabantse agente

Een Brabantse agente is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden voor het lekken van politiegegevens. De vrouw speelde tussen november 2008 en maart vorig jaar tegen betaling informatie door over wietkwekerijen, zodat de eigenaren wisten dat ze in de gaten werden gehouden.

Het Openbaar Ministerie in Breda had zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk geëist, maar de 22-jarige Mücella Ö hoeft nu niet de cel in. Zij werd eerder al ontslagen door het politiekorps Midden en West Brabant. De vrouw heeft toegegeven informatie gelekt te hebben, maar verklaarde daartoe te zijn gedwongen.

De rechter geloofde daar niets van. Uit de tekst van sms'jes tussen haar en de ontvanger van de informatie zou niets blijken van afgepersing. Bovendien wordt ze volgens de rechter na het voltooien van haar politieopleiding in staat geacht dergelijke druk te kunnen weerstaan.

De rechtbank houdt bij de strafeis rekening met de jonge leeftijd en het blanco strafblad van de verdachte en de gevolgen voor haar van de zaak. Zo verloor ze haar baan en ondervindt ze psychische gevolgen.

MindJack ontloopt najaarsdrukte

Het in de toekomst door Square-Enix uitgegeven spel MindJack heeft zijn plek moeten verruilen van een najaarsrelease naar een voorjaarrelease, vanwege de verwachte drukke periode.

Dat heeft een woordvoerder van de uitgever gezegd tegen collegawebsite Siliconera. De reden daarachter is dat er anders te weinig aandacht voor het spel zou zijn en in het voorjaar van 2011 is daar wel ruimte voor.

In MindJack speel je met Jim de overheidsagent en moet je een grote corporatie moet onderzoeken op corruptie en machtsmisbruik. Je wordt hierbij geholpen door Rebecca die toevallig in het geheel terechtkomt. Al snel kom je erachter dat sommige bedrijven over lijken gaan in een bedrijfswereld vol corruptie en machtsmisbruik.

Excelsior wint Fair Play-prijs

Excelsior is door de KNVB benoemd tot sportiefste club in het profvoetbal. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zal de Rotterdamse club de trofee in ontvangst mogen nemen.

De KNVB heeft afgelopen seizoen alle clubs beoordeeld op spelopvatting, houding tegenover de scheidsrechter en het gedrag van het publiek. Excelsior kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Bij de Fair Play-prijs hoort tevens ook een geldbedrag van 10.000 euro. Dit bedrag meot worden besteed aan een sociaal, maatschappelijk project. Vorig seizoen werd Telstar benoemd tot sportiefste profclub van Nederland.

'Van Marwijk belde Van der Vaart over wissel'

Bondscoach Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart hebben telefonisch gesproken over de wissel van Van der Vaart en wat daar op volgde.

Van der Vaart was zwaar teleurgesteld afgelopen dinsdag toen hij werd gewisseld in het duel tegen Finland. Hij liet dit ook zichtbaar blijken. Hierover heeft de bondscoach met hem een telefonisch onderhoud gehad, meldt de Telegraaf.
 
In het telefoongesprek zou de speler van Tottenham Hotspur zijn excuses aangeboden hebben voor zijn gedrag. Van Marwijk heeft ze meteen aanvaard. De bondscoach toonde ook begrip voor de boze reactie van Van der Vaart, omdat hij als oud-voetballer zou weten wat er in een speler omgaat als je wordt gewisseld.

Dankzij de wissel tegen Finland is Van der Vaart samen met Dennis Bergkamp de meest gewisselde speler in de historie van het Nederlands interlandvoetbal. Hij werd maar liefst 31 keer in 85 wedstrijden gewisseld.

Handelstekort VK naar record

Het handelstekort (het meer importeren dan exporteren) is in het Verenigd Koninkrijk in juli gestegen naar een absoluut record van 8,7 miljard pond. Nog nooit eerder was het bedrag zo hoog, dit terwijl de Britten nog maar net uit een recessie kruipen.

Het maandelijkse handelstekort van de VS over juli daalde juist, van 49,8 miljard dollar naar 42,8 miljard dollar. De Amerikanen exporteerden 1,8 procent meer, terwijl de import 2,1 procent afnam, zo blijkt het donderdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.


Handelsbalans Verenigd Koninkrijk 2000 - juli 2010 (in miljarden ponden)

Ajax haalt transfervrije doelman Graafland

Ajax heeft Ronald Graafland aan de selectie toegevoegd. De 31-jarige doelman is de vervanger van Kenneth Vermeer, die zeker tot maart aan de kant staat met een afgescheurde achillespees. Graafland was transfervrij nadat zijn aflopende contract bij Vitesse deze zomer niet werd verlengd. Hij tekent in Amsterdam voor één seizoen.

Graafland begon zijn profcarrière bij Feyenoord, waar hij nooit doorbrak in het eerste elftal. In 2000 verhuisde de keeper naar Excelsior. Daar stond hij 85 keer onder de lat. De afgelopen twee seizoenen was Graafland bij Vitesse stand-in van eerste keus Piet Velthuizen. Bij Ajax moet hij met Jeroen Verhoeven uitvechten wie tweede keeper wordt achter de onbetwiste Maarten Stekelenburg.

Wilders officieel opgeroepen als verdachte

PVV-leider Geert Wilders is donderdag officieel opgeroepen voor de inhoudelijke behandeling van het strafproces tegen hem. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd.

De rechtbank in Amsterdam hervat het proces op 4 oktober. Daarna zijn er zittingsdagen op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober. Op 2 november, de sterfdag van de vermoorde Theo van Gogh, staat de uitspraak gepland.

Begin dit jaar was er al een regiezitting. Daarbij werd onder meer bepaald dat Wilders drie getuigen mocht oproepen. Die zijn deze zomer achter gesloten deuren gehoord.

Wilders wordt verdacht van groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Wilders beroept zich op de vrijheid van meningsuiting. Hij heeft eerder gezegd niet te rekenen op een eerlijk proces.

PC-versie Assassin's Creed: Brotherhood komt later

Assassin's Creed 2 verscheen afgelopen jaar en werd erg goed ontvangen door de pers en door gamers. Dit jaar komt Ubisoft met Assassin's Creed: Brotherhood waarin voor het eerst in de serie ook een multiplayer zal zitten. Over deze multiplayer is er goed nieuws, over de PC-versie iets minder goed nieuws.

Ubisoft heeft namelijk bekend gemaakt dat Assassin's Creed: Brotherhood voor de PC naar 2011 is verschoven. Dit zal voor velen geen verrassing zijn aangezien dit bij de vorige games ook het geval was. Wanneer de game precies zal verschijnen is onbekend. De versie voor de Playstation 3 en Xbox 360 ligt nog steeds vanaf 19 november in de winkels.

En dan het goede nieuws. Ubisoft heeft bekend gemaakt dat er vanaf 8 oktober een multiplayer bèta van start zal gaan. Deze is exclusief voor mensen die de Playstation 3 versie van de game al de pre-order hebben staan. In de bèta zullen spelers met negen verschillende karakters verstoppertje kunnen spelen in Rome en Castel Gandolfo.

Assassin's Creed: Brotherhood

Britney aangeklaagd voor seksuele intimidatie

Britney Spears wordt door haar voormalige bodyguard beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij uitte de beschuldigingen al eerder, maar is nu daadwerkelijk naar de rechter gestapt. Ook zegt de lijfwacht dat de zangeres haar kinderen mishandelt. Britneys ex-man Kevin Federline springt voor Spears in de bres.

Beveiliger Fernando Flores, die zes maanden in dienst was bij de popdiva, beweert emotionele schade te hebben opgelopen, omdat Spears zich geregeld aan hem opdrong. De zangeres zou de bodyguard onder meer naar haar slaapkamer hebben geroepen terwijl ze naakt was.

Flores zegt tevens dat Spears steken laat vallen in de opvoeding van haar twee zoons Jayden en Sean, nu 3 en 4 jaar oud. Ze zou zich onverantwoord gedragen in het bijzijn van de kinderen. Op een dag, zo beweert de kleerkast, leende de 28-jarige zangeres zijn riem om haar zoons mee te slaan.

Volgens Kevin Federline, met wie Britney de voogdij over hun kinderen deelt, is het verhaal over mishandeling grote onzin. Zijn advocaat laat weten dat zijn cliënt de opvoeding zeer serieus neemt en de aantijgingen van Flores in een eerder stadium al eens liet onderzoeken. De kinderbescherming constateerde geen mishandeling. "Hij is ervan overtuigd dat de beschuldigingen een financieel motief hebben", zegt de advocaat.

Het is niet de eerste keer dat Britney wordt aangeklaagd door een voormalige bodyguard. Kerry Vine verweet de zangeres vorig jaar nalatigheid tijdens zijn werkzaamheden, waardoor hij gewond raakte. Wat voor verwondingen dat waren, is niet bekend.

Herpes aangetroffen bij oesters Oosterschelde

In oesters uit de Oosterschelde is herpes gevonden. Het gaat om een variant van het virus die alleen schadelijk is voor oesters. Het ostreid herpesvirus is een van de oorzaken van een oesterziekte die tot grote sterfte onder oesters kan leiden, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Het is de eerste keer dat het herpesvirus in Nederlandse wateren is gevonden onder zogeheten Japanse oesters. Het is niet duidelijk hoelang het virus al aanwezig is in de Zeeuwse wateren, omdat jonge Japanse oesters nog nooit op het virus waren getest.

Sinds begin dit jaar wordt er in de hele Europese Unie gecontroleerd op herpes bij oesters. Afgelopen zomer zijn oesters in de Oosterschelde en in het Grevelingenmeer getest. De uitslag van het Grevelingenmeer komt volgende week binnen.

Oesters gelden als een afrodisiacum, maar voor de soa herpes genitalis hoeven oesterliefhebbers niet te vrezen. Oesterherpes heeft geen gevolgen voor mensen. De menselijke variant van herpes zorgt voor pijnlijke blaasjes in de schaamstreek of rond de mond. Een aanverwante soort van het herpesvirus leidt tot een koortslip.

In Frankrijk stierven in de zomer van 2008 erg veel jonge Japanse oesters. Er lijkt een verband met oesterherpes. De oesterziekte die daarmee te maken heeft kan leiden tot sterftecijfers van vijftien tot negentig procent onder oesters. Oesterherpes is ook in andere landen gevonden, maar daar had het minder grote gevolgen.

Kamer wil einde aan chipkaart-ellende

De Tweede Kamer wil dat er een einde komt aan alle problemen met de OV-chipkaart. Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) moet snel uitleggen hoe hij orde op zaken gaat stellen.

De Kamer wil uiterlijk dinsdag tekst en uitleg van Eurlings. Daarna volgt mogelijk een spoeddebat, dat GroenLinks en SP alvast hebben aangevraagd. "De problemen met de chipkaart moeten eindelijk eens de wereld uit", zegt GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent.

Volgens Van Gent 'regent het klachten' op de door haar partij opgerichte website ov-chipklacht.nl. Zo zouden de prijzen stiekem zijn verhoogd, zouden reizigers met klachten van het kastje naar de muur gestuurd worden en zouden ov-bedrijven te weinig doen om te voorkomen dat mensen vergeten uit te checken.

Ook over de OV-chipkaart voor studenten houden de klachten aan. Reizigersvereniging Rover en studentenvakbond LSVb meldden onlangs dat veel studenten een chipkaart hebben die niet werkt. Ze moeten dus een kaartje kopen en krijgen dat geld niet terug, terwijl dat volgens de regels wel zou moeten.

Zeilmeisje volgt alternatieve aardrijkskundeles

De 14-jarige solozeilster Laura Dekker heeft de afgelopen dagen het Canarische eiland Lanzarote verkend. "Ik heb vulkanen gezien, grotten, binnenmeren en prachtige uitzichten gehad vanaf de toppen van vulkanen en bergen. Kortom, ik heb mijn aardrijkskunde weer gedaan voor deze week", meldt ze op haar website.

Het bestuur van Lanzarote heeft haar vrijkaartjes gegeven voor alle mooie plekken op het eiland. Het zeilmeisje heeft al grotten verkend die zijn ontstaan door lavastromen. Ook heeft ze een bustocht over lavavelden gemaakt. Met 'heel wat lessen aardrijkskunde rijker' is ze teruggekeerd naar haar boot. Dekker zwerft op de Canarische Eilanden van eiland naar eiland totdat het orkaanseizoen voorbij is. Pas dan is het veilig om de Atlantische Oceaan over te steken. Ze zit er enorm naar uit te kijken 'om het volgende eiland met al haar geheimen te leren kennen'.

Nigeriaan met 25 kilo cocaïne gepakt in Frankfurt

Douaniers op de luchthaven van Frankfurt hebben 25 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in achthonderd flesjes deodorant, zei de douane donderdag. De straatwaarde van de cocaïne ligt rond de 1,25 miljoen euro.

Een 41-jarige Nigeriaan is opgepakt. Hij reisde vanuit Venezuela en trachtte de drugs in vijf koffers mee te smokkelen. Op het vliegveld lieten de drugshonden zich echter niet door de sterke deolucht afschrikken.

Jaarlijks wordt op de luchthaven van Frankfurt zo'n vierhonderd kilo cocaïne in beslag genomen.

Bekritiseerde Vettel wil blijven aanvallen

Sebastian Vettel wil ondanks de stevige kritiek van de afgelopen tijd niets aan zijn aanvallende rijgedrag veranderen. De Formule 1-rijder van Red Bull kwam op 27 augustus bij de grote prijs van België niet voor de eerste keer in opspraak, toen hij met een roekeloze aanvalspoging Jenson Button uit de race reed.

"Maar als een dergelijke mogelijkheid zich weer voordoet, zal ik niet aarzelen hetzelfde te doen", zei de 23-jarige Duitser. "Als ik blijf afwachten, mis ik misschien een mooie kans."

Tijdens de grote prijs van Turkije op 31 mei kwam Vettel ook al negatief in het nieuws. In de veertigste ronde knalde hij in een poging om de leider van de race Mark Webber in te halen op de achterkant van de bolide van de Australiër. Vettel viel uit, ploeggenoot Webber werd derde. Na afloop kibbelden de twee over de schuldvraag.

De kritiek die Vettel over zich heen kreeg, kan hij goed relativeren. "Over het algemeen kan het me niet schelen wat de mensen zeggen", vindt hij. "Als het goed gaat heb je opeens veel vrienden en als het fout gaat bekritiseren diezelfde mensen je opeens. Ik heb geleerd van de laatste twee races en kijk nu uit naar de Grand Prix van zondag." Komend weekeinde staat de Formule 1-race in het Italiaanse Monza op het programma.

Vettel staat momenteel met 151 punten derde in de WK-stand, op de voet gevolgd door regerend kampioen Button. De rivalen hebben echter een grote achterstand op Lewis Hamilton en ploeggenoot Webber. Toch hoopt Vettel voor eigen kansen te mogen blijven rijden. "Met het oog op het constructeursklassement is het te gevaarlijk om te kiezen. Ik geef de titel pas op als het statistisch gezien onmogelijk is."

Objecten scannen met Kinect komt later

Herinneren we ons de eerste trailer van Project Natal nog? Deze werd op de E3 in 2009 getoond en liet ons zien wat Natal allemaal kon. De naam is sindsdien veranderd naar Kinect en we zijn er achter gekomen dat niet alle functies, te zien in de trailer, direct bij launch beschikbaar zullen zijn. Zo is nu bekend geworden dat het inscannen van je eigen skate-board nog niet mogelijk zal zijn.

Microsofts Kudo Tsunoda heeft in een interview gezegd dat de games die bij de release uit zullen komen nog niet de mogelijkheid zullen hebben om eigen objecten in te scannen in de game. Wel verwacht hij dat er in de toekomst games zullen verschijnen waarin dit wel mogelijk zal zijn.

"Being able to digitise real-world objects and take them into the virtual world – we saw a little bit of that at E3 last year, but it’s not stuff that we have in any of the launch games right now, and I think we’re going to see a lot more games start using that as well as we go forward."

Kinect zal in november voor de Xbox 360 verschijnen. Hieronder de bewuste trailer waarin de functie werd getoond.

Bulgarije lokt trainer met premie

De Bulgaarse voetbalbond hoopt met een flinke premie een toptrainer te strikken als bondscoach. De nieuwe keuzeheer van het nationale elftal mag rekenen op een bonus van twee miljoen euro als kwalificatie voor het EK van 2012 wordt afgedwongen. Dat meldden Bulgaarse media donderdag.

Stanimir Stoilov stapte dinsdag op als bondscoach nadat Bulgarije in eigen stadion met 1-0 verloor van Montenegro. Eerder ging de ploeg al kansloos met 4-0 onderuit tegen Engeland. De Bulgaren staan dan ook puntloos onderaan in groep G van de EK-kwalificatie.

Voormalig Bulgaars international Ilian Iliev en de Turkse coach Fatih Terim zijn naar verluidt de voornaamste kandidaten voor de vacature.

Golfster vindt Playstation Move realistisch

Golfster Paula Creamer noemt de golfgame Tiger Woods PGA Tour 2011 een 'realistische ervaring' als de Playstation Move wordt gebruikt. De negenvoudig LPGA Tour-winnares is van mening dat het spel gamers iets kan leren over de keuzes die een golfer moet maken en vaardigheden die hij moet ontwikkelen voor het echte werk. Dit zegt Creamer in een promotievideo van uitgever Electronic Arts.

Door een software-update te downloaden, is het mogelijk om in de game gebruik te maken van de bewegingsgevoelige besturing van de Playstation Move. "Hoe harder je zwaait, hoe verder de bal komt", legt de golfster uit.

Playstation Move is het antwoord van Sony op de Nintendo Wii. Playstation Move registreert de bewegingen van spelers nauwkeuriger dan de Wii. De bewegingsgevoelige besturing vervangt andere controllers niet, ze blijven naast elkaar bestaan.

PGA tour

PES 2011 gaat Latijns-Amerikaans

De voetbalgame Pro Evolution Soccer 2011 krijgt beschikking over de Copa Santander Libertadores-competitie. Dat heeft uitgever Konami donderdag bekendgemaakt. Met deze Latijns-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Champions League als een van de wapens hopen ze dit najaar de strijd met grote rivaal Fifa 11 aan te kunnen.

Spelers krijgen in Pro Evolution Soccer 2011 de beschikking over alle veertig teams die in de Copa Libertadores spelen. Daarnaast moeten alle aspecten van het toernooi in de game naar voren komen. Zo is het commentaar van twee beroemde Braziliaanse sportcommentatoren toegevoegd aan het spel. Zij beschrijven de actie op het veld op kleurige wijze.

De Pro Evolution Soccer-serie verloor in de afgelopen drie jaar steeds meer fans aan concurrent Fifa. Konami gaf eerder aan fanatieke voetbalfans terug te willen winnen met verbeterde animaties, mooiere beelden en soepelere besturing. Fifa 11 hoopt met een speelbare keeper, unieke eigenschappen voor bepaalde spelers en een nieuwe manier van passen later dit jaar te scoren.

Pro Evolution Soccer 2011 moet 1 november op diverse spelcomputers en de pc uitkomen. Fifa 11 ligt een maand eerder in de winkels.

PES 11

[Special] Vandaag in 1970: Feyenoord wint de wereldbeker

Vandaag gaan we 40 jaar terug in de tijd, naar Rotterdam om precies te zijn. Op 9 september 1970 ontvangt Feyenoord in de Kuip Estudiantes in de strijd om de wereldbeker voor clubteams. Feyenoord won in mei van dat jaar de Europacup I en Estudiantes de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europacup I. Daarom mogen beide clubs strijden om de wereldbeker. De officiële strijd om de titel van beste clubteam ter wereld is in 1960 opgericht als strijd tussen de twee toonaangevende voetbalcontinenten van dat moment; Zuid-Amerika en Europa.

Todt: "Geen bewijs, dus geen straf"

Jean Todt, voorzitter van de FIA, heeft laten weten dat er niet genoeg bewijs was om de renstal van Ferrari te straffen wegens teamorders tijdens de Grand Prix van Duitsland. Todt voegt zich wel meteen bij de critici die denken dat Ferrari tegen de regels heeft gehandeld.

Zoals bij alle rechtzaken echter, had ook deze aanklacht bewijs nodig. Het team uit Italië ontkent echter alles, waardoor het World Motor Sport Council geen poot had om op te staan.

"Voordat je zegt dat ze schuldig zijn, zal je dat moeten bewijzen", zei Todt. "En als je de betrokkenen er naar vraagt, ontkennen ze dat het een teamorder was. Ik zou zeggen dat het wel degelijk een teamorder was. Je zou eigenlijk de WMSC moeten vragen waarom ze dat besluit hebben genomen. Ferrari is eerste en tweede geworden en die positie hebben ze behouden."

Jokertje dist jarige DWDD-presentator

Robert alias Jokertje van het informatieve programma Oh Oh Cherso heeft Matthijs van Nieuwkerk woensdagavond flink gedist in de uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Van Nieuwkerk vroeg meerdere malen aan Jokertje waarom hij Sterretje heet. Dit terwijl Van Nieuwkerk hem eerder in het interview wel Jokertje noemde.

"Waarom heet ik Jokertje? Ja, omdat ik geen Sterretje heet", antwoordde de sexy Jokertje bijdehand. De DWDD-presentator voelde zich zo gedist dat hij symbolisch zijn pen weggooide. Mogelijk begint de leeftijd van Van Nieuwkerk hem steeds meer parten te spelen, hij bereikte woensdag namelijk de respectabele leeftijd van 50 jaar.

De hele crew van Oh Oh Cherso zat woensdag in DWDD, mede door het enorme succes van het programma. Donderdagavond wordt de tweede aflevering uitgezonden om 21:35 uur op RTL 5.

Bezoek ook het forum voor het centrale Oh Oh Cherso-topic en het babe-topic van Bibi "Kabouter" Breijman.


Jokertje dist jarige Matthijs van Nieuwkerk (Fragment op 6:50 min)

[WK Judo] Grol verliest finale

Henk Grol heeft vandaag tijdens het WK Judo in Tokyo de zilveren medaille gewonnen. Onze landgenoot verloor in de finale om de wereldtitel de strijd van de Japanse publiekslieveling Takamasa Anai.

Grol wist in de klasse tot honderd kilogram zowel de huidig Europees kampioen, Wereldkampioen en Olympisch kampioen te verslaan. In de eindstrijd was Anai, nummer één van de wereld, echter te sterk voor Grol.

Grol, die een jaar vol blessureleed kende, eindigde eerder op de Olympische Spelen van Peking als derde. In 2008 werd hij Europees kampioen. Een jaar later won Grol een zilveren medaille tijdens het WK in Rotterdam en deze plak eiste hij ook op tijdens het EK in Tblisi. Dit jaar eindigde hij ook als tweede op het EK in Wenen.

Henk Grol verliest WK-finale - Bron: Novum/AP

Krkic krijgt rugnummer van Ibrahimovic en Cruijff

Bojan Krkic heeft bij Barcelona een nieuw rugnummer gekregen. Hij is de eerste jeugdspeler van FC Barcelona sinds Jordi Cruijff die rugnummer '9' zal gaan dragen.

Door het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar AC Milan is de door Barcelona zelf opgeleide spits de nieuwe nummer '9' van de Catalanen. Bojan, die pas twintig is geworden, begon dit seizoen met rugnummer '11', maar kreeg het voor elkaar om het spitsennummer te bemachtigen.

De laatste speler uit de eigen jeugd van de Catalenen die nummer '9' droeg, was Jordi Cruijff in het seizoen 1994/95. De toen eveneens twintigjarige zoon van coach Johan Cruijff had het seizoen ervoor gedebuteerd in de Primera División met twee treffers in drie duels.

Als spits maakte Jordi er negen in 28 competitieduels in het eerste jaar met de '9' op zijn rug. Bojan heeft er zonder het spitsennummer al 78 wedstrijden bij Barca op zitten en maakte daarin 20 doelpunten.

Fränk Schleck kopman Luxemburg tijdens WK

Fränk Schleck is benoemd tot kopman van de Luxemburgse ploeg die begin oktober in actie komt tijdens het WK wielrennen in het Australische Geelong.

Het Luxemburgse team bestaat verder uit Ben Gastauer en Laurent Didier. Andy Schleck, de jongere broer van Fränk, zal niet in actie komen. De nummer twee van de afgelopen Tour de France heeft zijn zinnen gezet op de najaarsklassiekers.

Dolfinarium zoekt oppas voor babydolfijnen

Het Dolfinarium in Harderwijk is met spoed op zoek naar oppassers voor de dolfijn die vorige maand is geboren en voor de dolfijnenbaby die nog wordt verwacht. Voor de populaire vacature wordt iemand gezocht met zwemdiploma's A en B en met oppaservaring.

Het gaat om tijdelijke functies voor oppassers die vooral 's avonds en in het weekeinde op de kleintjes moeten passen. Ervaring met dolfijnen is een pre, maar niet noodzakelijk. Wel is affiniteit met dieren vereist. Het Dolfinarium zoekt mensen tussen de 25 en 55 jaar, die 'jong van geest' zijn.

De mannetjesdolfijn die eind augustus werd geboren is Kai gedoopt. De naam werd gekozen uit duizenden suggesties. De bedenker van de naam is uitgenodigd om op kraamvisite te komen. Kai en moeder Nynke maken het goed. In oktober is dolfijn Naomi uitgerekend.

Man klaagt winkel aan na rukken op wc

Een man uit het Texaanse Houston die twee jaar geleden werd opgepakt wegens het rukken in een herentoilet van een winkelcentrum aldaar, klaagt nu zowel de First Colony Mall als het beveiligingsbedrijf aan. De 41-jarige rukker houdt namelijk bij hoog en laag vol dat hij slechts aan het plassen was.

De beste man werd op 23 augustus 2008 in de kraag gevat door beveiligingspersoneel van het winkelcentrum. Hij werd aangeklaagd wegens schennispleging, maar werd vorig jaar door de jury vrijgesproken. De man klaagt nu op zijn beurt de eigenaren van het winkelcentrum en het beveiligingsbedrijf aan. Volgens hem heeft nu last van emotionele en psychische problemen.

Volgens de aanklacht ging de man op die dag naar het winkelcentrum om een shirt te kopen. Voor het passen moest hij eerst nog even plassen, maar hij bleek een lastige zeikerd. "Hij ontdekte dat hij problemen had met plassen en schat dat hij zo'n vijf tot acht minuten bij de urinoir stond", leert de aanklacht ons.

Na het afslaan van zijn penis tegen de rand en het sluiten van zijn gulp, ging de man naar zijn auto om daar zijn creditcard op te halen. Hier werd hij benaderd door een beveiliger. Deze haalde de politie erbij die hem weldra in de boeien sloeg.

Zware weken voor Rijkaard bij Galatasaray

Frank Rijkaard staat onder zware druk bij Galatasaray. De oefenmeester kende een slechte start van het seizoen. Uit de eerste drie competitiewedstrijden in de Turkse competitie behaalde hij met zijn ploeg slechts drie punten.

Als klap op de vuurpijl werd Gala ook nog uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Vraag op straat naar de naam Frank Rijkaard en de Turkse voetbalfan begint te fronsen. De komende weken zal hij moeten presteren om in het zadel te blijven.

Rijkaard zelf wijt de slechte start aan een gebrek aan kwaliteit in zijn selectie, deels door blessures, schrijft Voetbal International. Met de komst van Zvedzjan Misimovic kan hij zich echter niet meer achter dat excuus verschuilen. De aanvallende middenvelder kwam op de laatste dag van de transferdeadline over van VfL Wolfsburg.

David Cage wil multiplatform

Begin dit jaar verscheen Heavy Rain voor de PlayStation 3 van developer Quantic Dream. Deze onorthodoxe game was een succes te noemen en nu heeft oprichter van Quantic Dream, David Cage, in een interview gezegd dat dit succes naar meer smaakt.

David Cage heeft gezegd dat Heavy Rain als exclusieve game voor de Playstation 3 goed heeft gewerkt maar wil nu kijken of ze hun markt kunnen verbreden.

"Now that we're established why are we limiting ourselves to one share of the market when we can reach more? There are pros and cons and it's not an easy decision."

Volgens Cage is het een moeilijk besluit om games voor meerdere platformen te ontwikkelen. Er zijn voordelen en nadelen die allemaal bekeken moeten worden. Ook wil hij Sony bedanken voor de support die Heavy Rain heeft gekregen. Niet veel andere publishers zouden dit hebben aangedurft.

Heavy Rain

Belg verkracht meisje (14) vier uur lang

Een 39-jarige Belg is opgepakt omdat hij op beestachtige wijze een 14-jarig meisje vier uur lang heeft verkracht, vastgebonden, mishandeld en geprobeerd te wurgen.

Het Franse slachtoffertje wandelde door een bos in het Zuid-Franse Argèles-Gazost, op deze manier kon zij een stuk afsnijden op weg van een vriendinnetje naar huis. Plotseling werd zij gegrepen door de Belg, die volgens Het Nieuwsblad als dakloze in het bos overnachtte.

Het meisje ging door een vier uur durende hel. De man verkrachtte haar en heeft haar geprobeerd te wurgen. Vervolgens bond hij haar met haar eigen kleren vast aan een boom en begon haar te slaan. Het meisje wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden en vluchtte naar huis.

Dankzij de beschrijving van de dader, die het meisje heeft gegeven, kon de politie de man maandag in hetzelfde bos oppakken. De Belg bekende meteen en verklaarde dat hij zijn sadomasochistische neigingen niet kon onderdrukken. Het bleek niet de eerste keer te zijn geweest dat de man in de fout ging. Jaren geleden heeft hij al eens een gevangenisstraf van negen jaar uitgezeten wegens verkrachting.

FIFA wil mogelijk verlenging afschaffen

Sepp Blatter overweegt de Golden Goal te herintroduceren in het voetbal. De Zwitser zegt dat op de website van de FIFA. De fel bekritiseerde Zwitser geeft zijn analyse op het toernooi in Zuid-Afrika.

"Ik heb echt hele mooie dingen gezien op het WK van 2010. Voetbal is een strategisch spel geworden, met teams die als een geheel opereren. Dat kan een indrukwekkend gezicht zijn. De dagen dat er simpelweg werd aangevallen en verdedigd zijn voorbij."

"Maar in de eerste paar groepswedstrijden zagen we enkele teams die de kleedkamer uitkwamen om gelijk te spelen en een nederlaag te voorkomen. Dat is een onderwerp dat ik wil aankaarten bij de komende bijeenkomst van het Voetbal en Technische comité."

"We moeten het vrije voetbal aanmoedigen, met ploegen die proberen te winnen. We gaan ook nader kijken naar het concept van de extra tijd. We zien vaak teams die daarin nog defensiever spelen dan in de negentig minuten daarvoor. Om dit te voorkomen zouden we direct naar een penaltyreeks kunnen, of de Golden Goal-regel herintroduceren. We zullen zien wat er uit de meeting met het comité komt."

Waarschuwing voor verkeershinder in najaar

Rijkswaterstaat waarschuwt dit najaar voor extra verkeershinder door werkzaamheden. Naast het herfstweer en de seizoensdrukte op de weg zorgen werkzaamheden op met name de A1, A2, A20 en A28 voor veel problemen. Rijkswaterstaat probeert het werk zoveel mogelijk in de nacht en weekeinden uit te voeren.

Dit jaar wordt nog meer dan voorgaande jaren aan de weg gewerkt, zegt Rijkswaterstaat. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden gaat het om ongeveer dertig spoedprojecten om filetrajecten aan te pakken.

De grootste problemen worden verwacht op de A1 tussen Amsterdam en knooppunt Eemnes, op de A28 tussen Zwolle en Meppel en tussen Utrecht en Amersfoort. In de weekeinden moet verkeer op de A2 tussen Everdingen en Deil en op de A20 bij Rotterdam het ontgelden.

De werkzaamheden moeten dit jaar driehonderd kilometer aan nieuwe rijstroken opleveren.

Inter biedt Sneijder sterk verbeterd contract aan

Internazionale wil Wesley Sneijder een sterk verbeterd contract laten ondertekenen. De Italiaanse grootmacht trok de middenvelder vorig seizoen aan en de Nederlander is sindsdien een sensatie gebleken in de Serie A, Champions League en op het WK in Zuid-Afrika.

Clubeigenaar Massimo Moratti ziet dat ook zo en wil Sneijder een verbintenis voorleggen die tot 2014 loopt, schrijft Tuttosport. Het jaarsalaris wordt in dat geval van vier miljoen euro naar zeven miljoen euro verhoogd, inclusief bonussen.

Diego Milito en Samuel Eto'o verlengden onlangs hun contract al in Milaan, maar Moratti ziet Sneijder als de belangrijkste speler van de ploeg, schrijft het dagblad. Daardoor wil de club er zo snel mogelijk werk van maken.

Verdachten fatale schietpartij Zoetermeer vrij

De drie mannen die zondagochtend werden aangehouden voor een fatale schietpartij bij een feest in Zoetermeer, zijn woensdag vrijgelaten. De drie blijken na onderzoek niets met de schietpartij van doen te hebben en worden niet meer als verdachte gezien. Bij de schietpartij kwam een 22-jarige Rotterdammer om.

De politie en de recherche zijn nog bezig met een grootschalig onderzoek. De verwachting is dat binnenkort nieuwe verdachten worden aangehouden.

De schietpartij vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats bij een partycentrum aan de Van der Hagenstraat waar op dat moment achthonderd feestgangers waren. De Rotterdammer werd getroffen. Of het schot gericht was of dat hij per ongeluk is geraakt is, net als de aanleiding van de schietpartij, nog niet bekend.

De politie heeft de gegevens genoteerd van de meest bezoekers van het feest. Er zijn al meerdere getuigen gesproken, maar de politie zoekt nog mensen die iets gezien hebben of meer weten over de zaak.

Bondscoach Capello na EK 2012 met pensioen

De Engelse bondscoach Fabio Capello zet na het EK van 2012 in Oekraïne en Polen een punt achter zijn trainerscarrière. De 64-jarige Italiaan beschouwt het eindtoernooi als zijn laatste kunstje. "Daarna wil ik genieten van mijn leven als gepensioneerde", zei Capello tegen Sky Sports.

"Ja, ik stop absoluut", antwoordde Capello resoluut op de vraag of het EK zijn laatste toernooi als trainer wordt. "We moeten ons natuurlijk eerst nog wel kwalificeren, maar daarna ben ik gewoon te oud."

Capello bleef gewoon in dienst van de Engelse voetbalbond na het teleurstellend verlopen WK in Zuid-Afrika, waar de Britten in de achtste finale werden uitgeschakeld door Duitsland. Na een doorgevoerde verjongingskuur hoopt Capello op het EK wel succesvol te zijn. Engeland begon alvast goed door de eerste twee kwalificatiewedstrijden te winnen.

Capello heeft als trainer een imposante lijst clubs op zijn cv staan. De Italiaan was als coach werkzaam bij AC Milan, Real Madrid, Juventus en AS Roma. Hij werd met al deze clubs landskampioen en won met Milan in 1994 de Champions League.

PES 2011 Wii-trailer

Konami heeft een nieuwe trailer van Pro Evolution Soccer 2011 vrijgegeven, waarin een aantal functies van de Wii-versie van het spel te zien te zijn.

Net zoals het in het vorige deel is het nu ook mogelijk om met een normale en de speciale Wii Remote-besuring de elf spelers over het veld te bewegen. Daarnaast zit onder andere de Champions League wederom in het spel en er wordt gesteld dat de online mode verbeterd is .

 

Agenten vaker thuis bedreigd

Agenten worden steeds vaker thuis bedreigd. Hun gezin heeft ook onder deze bedreigingen te lijden. Dat zei korpschef Bryan Rookhuijzen van de politie Limburg-Noord donderdag.

Waar het vroeger om zeer incidentele gevallen ging, ziet Rookhuijzen nu een nieuwe trend in de samenleving. "Dienders weten dat ze niet altijd tegenover lieverdjes staan in hun werk. Maar wat nu gebeurt is dat agenten in hun privé-omstandigheden bedreigd worden", zei de korpschef.

Dat heeft ertoe geleid dat enkele politiemensen thuis camerabewaking of persoonsbeveiliging kregen, of zelfs moesten onderduiken, aldus Rookhuijzen. "Het gaat weliswaar niet om tientallen incidenten, maar ik hoor dit steeds vaker van collega's. Hier wordt niet zomaar een grens overschreden, we zijn hiermee drie grenzen te ver."

Agenten vaker thuis bedreigd
Agenten vaker thuis bedreigd (Foto: ANP)

Ontvoerde Britse journalist vrij in Pakistan

Een Britse journalist die sinds maart door militanten in Noordwest-Pakistan gevangen werd gehouden is vrijgelaten. De Britse ambassade in Islamabad heeft dit donderdag meegedeeld.

Asad Qureshi werd gevangengenomen terwijl hij voor de televisiezender Channel 4 bezig was aan een documentaire over de militanten in het gebied. Op verzoek van Channel 4 hielden nieuwsmedia de ontvoering stil, om pogingen om hem vrij te krijgen niet te compliceren.

Qureshi werd ontvoerd in de tribale gebieden aan de grens met Pakistan. Grote delen hiervan worden beheerst door islamitische extremisten die niets van buitenstaanders moeten hebben. Qureshi reisde met twee voormalige medewerkers van de Pakistaanse inlichtingendiensten. Een, Khalid Khawaja, werd door de militanten geëxecuteerd. Het lot van de ander, Sultan Amir Tarar, is ongewis.

FIA gaat verbod op teamorders nader bekijken

Autosportfederatie FIA wil het verbod op de teamorders in de Formule 1 nader gaan bestuderen. Aanleiding hiervoor is dat Ferrari gisteren door de World Motor Sport Council geen extra straf opgelegd heeft gekregen naar aanleiding van de vermeende teamorders tijdens de Grand Prix van Duitsland waar Fernando Alonso won, voor Felipe Massa.

"De WMSC heeft aangegeven dat artikel 39.1 van het sportieve reglement (verbod op teamorders, red.) nader onder de loep moet worden genomen. Deze vraag wordt doorgespeeld aan de Sportieve Werkgroep," zo meldt de FIA.

Ferrari kwam niet helemaal weg zonder straf, want na de Grand Prix van Duitsland kreeg het Italiaanse team al een boete van 100.000 dollar opgelegd en daarnaast moet het de proceskosten gaan betalen.

De renstal uit Maranello is blij met het besluit van de WMSC. "Ferrari is ingelicht over de beslissing van de WMSC met het oog op de gebeurtenissen tijdens de Duitse Grand Prix. We willen graag onze waardering laten blijken voor het voorstel van de WMSC om naar aanleiding van onze discussie nog eens goed naar artikel 39.1 te kijken. Vanaf nu richt het team zich weer volledig op het racen zelf. We willen graag goed scoren tijdens de Grand Prix van Italië die komend weekend wordt verreden."

Geen nieuwe content voor FFXIII

Zoals eerder gemeld zal Final Fantasy XIII binnenkort in Japan ook op de Xbox360 te spelen zijn. Deze versie krijgt de naam ‘Ultimate Hits International Edition of Final Fantasy XIII’.  Een hele mond vol die suggereert dat deze versie verschilt van de versie die wij in het westen gespeeld hebben en dus meer content zal hebben.

Square heeft bevestigd dat dit niet het geval is. Beide versies van FFXIII zullen precies dezelfde levels hebben. Een woordvoerder van Square Enix:”There is no new episode content. Early reports may be confused by a pre-order item accompanying first editions of the release called Final Fantasy XIII: Corridor of Memory, a book of original stories set within Final Fantasy XIII.

Voor de Japanners zijn er wel wat meer verschillen in vergelijking met de Japanse PS3 versie. Zij gaan voor het eerst kennis maken met de Engelse voice-over en het nummer van Leona Lewis dat gebruikt wordt als theme song in de westerse versie. Wij missen alleen het boek, FFXIII: Corridor of Memory. We leren er wel mee leven.

[WK Judo] Vuijsters grijpt naast brons

Grim Vuijsters is er tijdens het WK Judo in Tokyo niet in geslaagd om het podium te halen in de klasse boven de honderd kilogram. Onze landgenoot verloor in de herkansing van de Egyptenaar Islam El Shababy.

Vuijsters was naar deze herkansing doorverwezen, nadat hij in de kwartfinales verrassend verloor van de Fransman Matthieu Batille. Ook in de herkansing wist Vuijsters niet te winnen. Hij verloor na één minuut en veertien seconden met een Ipon.

Na afloop wist Vuijsters de reden van zijn matige optreden in Tokyo. In de eerste ronde liep de Nederlander een nekblessure op, maar ondanks deze kwetsuur ging Vuijsters verder in het toernooi. "Ik was duizelig en had tintelingen", vertelde Vuijsters over zijn eerste partij. "De medische staf lapte me echter op, waardoor ik verder kon."

Tijdens de kwartfinale nam Vuijsters tegen de Fransman Batille nog wel een voorsprong, maar wist deze tot zijn eigen teleurstelling niet te behouden. "Om die partij ga ik vannacht nog wel een traantje laten. Ik stond met één been in de finale, maar liet me toch nog pakken door die Fransman", aldus de teleurgestelde Vuijsters.

Mocht de blessure niet snel overgaan, komt zijn deelname aan de Open Klasse die maandag gehouden wordt, in gevaar. "Als de blessure over is, doe ik zeker mee", besloot Vuijsters strijdvaardig.

Werkstraf geëist voor hacken universiteitssite

Tegen twee hackers is 240 en 150 uur werkstraf geëist. De 19-jarige man uit Enschede en de 21-jarige Eindhovenaar zouden de sites van de Universiteit Leiden en meerdere bedrijven hebben gekraakt en deze instellingen daarbij voor zo'n 180.000 euro hebben benadeeld.

Het OM wil dat de twee de Universiteit Leiden voor dertigduizend euro schadeloos stellen. Dat bedrag moest de universiteit uitgeven om het netwerk weer werkend te krijgen.

De Universiteit Leiden deed in 2008 aangifte van hacken, waarna de politie de twee mannen op het spoor kwam. Nadat hun computers waren ingenomen vond de politie informatie waaruit bleek dat het tweetal ook andere sites had gekraakt.

Naast de werkstraf en de terugbetaling eiste de officier van justitie in Den Haag woensdag ook drie maanden voorwaardelijk. De rechter doet 22 september uitspraak.

[WK Judo] Grol naar finale

Henk Grol heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap Judo in Japan. De Nederlander klopte na de Europees kampioen Elco van der Geest, de wereldkampioen Maxim Rakov in de halve finale door een juko ook de olympisch kampioen Tuvshinbayar Naidin.

In de finale in de klasse tot 100 kilogram neemt Grol het op tegen de Japanner Anai. Deze wedstrijd wordt later vandaag gehouden.

Dead or Alive Dimensions naar de 3DS

Op de afgelopen E3 is er een Dead or Alive-game aangekondigd voor de Nintendo 3DS. Het spel heeft nu de titel Dead or Alive Dimensions gekregen en de website van Famitsu heeft een aantal screenshots van het spel online gezet met een klein beetje informatie over het spel. Er is nog niks bekend over de gameplay.

De website noemt als karakters in ieder geval Kasumi, Hayate en Ayane en waarschijnlijk een onbekend karakter als we de plaatjes bekijken. Als vechtgebieden zijn in ieder geval een oud Kyoto genoemd en een bergachtig-gebied. De special features uit de serie zullen in het spel terugkomen en daarnaast zullen mensen die gestopt zijn met 3D fighting games dit helemaal geweldig vinden.

Veel meer informatie is er nog niet bekend maar bekijk hieronder alvast de screenshots

DOADOADOADOADOADOADOA

Huntelaar vroeg Mulder om advies

Klaas-Jan Huntelaar heeft voor zijn overgang naar Schalke 04 Youri Mulder geraadpleegd. Laatstgenoemde kent de club uit Gelsenkirchen als geen ander, omdat hij er als spits en trainer actief is geweest.

"Als er iets bij elkaar past, dan zijn het Huntelaar en Schalke, waar hij met hun voetbal de kansen gaat krijgen. Bovendien heeft hij gevoel voor de tradities in het voetbal. En als type past hij er ook. De mensen houden van spelers die hun eigen gang gaan, normaal doen en af en toe een hengel uitwerpen. Dat vinden ze mooi in Gelsenkirchen," zei Mulder.

Man vast met voet tussen trein en perron

In Breda is donderdagochtend een 47-jarige man zwaargewond geraakt nadat hij met zijn voet bekneld raakte tussen de trein en het perron. Het is onduidelijk of de trein reed of stilstond ten tijde van het ongeluk.

De man is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is niet aanspreekbaar. De betreffende trein richting Dordrecht is na het ongeluk doorgereden, maar is nu uit dienst gehaald voor onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Het treinverkeer op twee sporen is voor een half uur lamgelegd. Ondertussen rijden de treinen weer.

FIA: "Coureurs moeten zich op openbare weg gedragen"

Autosportfederatie FIA wil de regels voor de coureurs op de openbare weg verscherpen. Aanleiding hiervoor is het oppakken van Formule 1-coureur Lewis Hamilton in maart in Australië. De Brit maakte met een Mercedes een burnout op de openbare weg en werd hiervoor door de rechter veroordeeld tot het betalen van een boete.

"Deelnemers aan FIA-evenementen moeten zich gedragen als ambassadeurs van de sport en dienen zich voorbeeldig te gedragen op de openbare weg," zo luidt een verklaring van de FIA dat de regels zodanig aan wil passen dat als een coureur op de openbare weg een ongeval veroorzaakt hij zijn superlicentie kwijt zou kunnen raken.

Mannen betrapt bij bouwen bom in Dagestan

Drie mannen hebben woensdagavond in de Russische Kaukasusrepubliek Dagestan een medewerker en een gast van een hotel in Machatsjkala doodgeschoten, nadat ze waren betrapt bij het maken van een bom. Dat meldt het ministerie van binnenlandse zaken van de republiek.

De hotelmedewerker en de gast waren gaan kijken nadat in het hotel een explosie had geklonken. De mannen openden het vuur en gingen er vandoor. In hun hotelkamer vond de politie verscheidene bommen en zes handgranaten.

Dagestan, dat grenst aan Tsjetsjenië, wordt bijna dagelijks geplaagd door geweld.

Microsoft zwaait met banhamer voor inwoner uit Fort Gay

Microsoft zwaait af en toe wel eens rond met hun banhamer voor mensen met gamertags of beschrijvingen die beledigend kunnen zijn. Maar dat ze soms erg ver gaan is ook bekend. Josh Moore is zo'n geval waar Microsoft zonder pardon de hamer heeft gezwaaid omdat hij als plaatsnaam Fort Gay had gebruikt.

Moore kreeg een ban voor een paar dagen en als hij het woord terug in zijn profiel zou zetten zou hij geband worden en helemaal niet meer op Xbox Live mogen. Moore belde met de helpdesk en probeerde uit te leggen dat Fort Gay een echte plaatsnaam was van een klein dorpje van ongeveer 800 inwoners in West Virginia, Noord Amerika.

Maar de helpdesk-medewerkster wou er niks van weten en deed niet eens de moeite om te controleren of wat Moore aangaf wel correct was. Zelfs de burgemeester van Fort Gay kwam er aan te pas maar dat mocht niet baten want gay als woord was beledigend in elke context volgens de helpdesk-medewerkster.

Op een gegeven moment is degene die dit Xbox Live-beleid overziet, Stephen Toulouse, erbij geroepen en die gaf aan dat één van de medewerksters het woord gay als beledigend opvatte en daardoor niet van gedachte wou veranderen. Toulouse geeft toe dat er in dit geval een fout is gemaakt en dat dit ook recht gezet gaat worden.

Fort Gay
Yup, een stadje dat Gay heet...

[Update] Battlefield 1943 eindelijk uit voor de PC

[Origineel] Battlefield 1943 is eindelijk te koop in de online winkel van EA, het heeft even geduurd en ging niet helemaal vlekkenloos. Vorig jaar oktober was aangekondigd dat Battlefield 1943 die al uitgekomen was op XBLA en het PSN ook naar de PC zou gaan komen. In maart van dit jaar is nog gezegd dat het spel snel zou komen.

Op een gegeven moment werd er een releasedatum in begin juli gepland. Maar die datum kwam en er kwam maar geen spel. Mensen die het spel al in de bestelling hadden staan in de online-winkel van EA kregen de mogelijkheid hun geld terug te vragen want EA had blijkbaar nog geen idee wanneer het spel online zou gaan.

Maar, zonder grote aankondiging of andere poespas is het spel vandaag toch online gekomen en is beschikbaar voor €12,99 in de online-winkel van EA.

[Update] Blijkbaar kan je het spel al wel kopen, maar het spel nog niet downloaden en spelen. Het spel is officieel nog niet uit, en wanneer het wel uitkomt is nog niet bekend. Met dank aan rgras voor het melden na het zien van dit forumtopic

BF1943

Eindelijk ook voor de PC-gamers

McLaren moet vloer MP4-25 aanpassen

McLaren-Mercedes heeft voor de Formule 1 Grand Prix van Italië de vloer van de auto licht aan moeten passen. Hiermee kan het team de nieuwe tests van de autosportbond FIA doorstaan.

Deze set is opmerkelijk, omdat McLaren het eerste team was dat twijfelde aan de legaliteit van de Red Bull RB6 en de Ferrari F10. Deze bolides hebben voorvleugels die lager hangen dan die van de concurrentie. Dit zou door de constructie van de vloer komen die het mogelijk maakt dat de voorzijde op hogere snelheden iets voorover hangt.

Volgens de hoofdingenieur van McLaren Tim Goss is zijn team niet het enige dat aanpassingen door moet voeren. "De nieuwe tests zijn veeleisend. Voor de zekerheid hebben we minieme aanpassingen gedaan zodat we zeker binnen de grenzen blijven. Ik denk dat de meeste teams dat hebben gedaan."

Daarnaast heeft McLaren de bolide verbeterd. "Aerodynamisch zijn we erg efficiënt, dus we hebben goede kans om op de voorste startrij te komen en voor de overwinning te strijden. In Spa hadden we ons goede tempo mede te danken aan de karakteristieken van het circuit. Maar we hebben de auto ook doorontwikkeld, zodat we niet alleen op banen als Spa en Monza competitief zijn, maar hopelijk ook de races daarna."

Hiddink: "Als je wint is het een paradijs in Turkije"

Guus Hiddink kende een vliegende start als bondscoach van Turkije. Na twee wedstrijden staan de Turken op zes punten. Tegen Kazachstan (0-3) en België (3-2) werden prima zeges behaald. Naast het resultaat heeft Hiddink het naar zijn zin in Turkije.

"Het is hier niet meer zo exotisch als in vroegere tijden," verhaalt hij in het Algemeen Dagblad. "Turkije is een modern land en zeker als voetballand is het geprofessionaliseerd op Europees niveau. En dan bedoel ik niet op de kleine Europese landen."

"Turkije is een groot voetballand. Ik merk dat om de nationale ploeg heen. De staf is prima, de spelers accepteren de coaching als leergierige pupillen en van bestuur en management ervaar ik geen enkele bemoeizucht. Had ik ook niet verwacht trouwens," zegt Hiddink.

Hiddink heeft zijn speelwijze al uitgedokterd. "We vertrouwden op onze kwaliteiten in aanvallende zin," doelt hij op de eerste wedstrijden. "We hebben twee backs die gedoseerd maar zeer scherp de doellijn van de tegenstander zoeken, op het middenveld heb ik één controleur en twee aanvallende buitenste middenvelders. Daarvoor lopen, uiteraard, drie spitsen. Heerlijk om naar te kijken, mooi om te coachen en als je dan wint is het helemaal een paradijs in Turkije. De start was goed, het bevalt me hier wel."

Meer padden geholpen bij oversteken

Paddenwerkgroepen door heel het land hebben in maart en april bijna driehonderdduizend amfibieën de straat over geholpen. Dat zijn er vijftigduizend meer dan vorig jaar, meldt de stichting Ravon, die onderzoek doet naar reptielen, amfibieën en vissen.

Rond eind februari ontwaken padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap en trekken ze naar het water om zich voort te planten. Bij de kilometerslange tocht eindigen honderdduizenden amfibieën geplet onder de band van een auto. Honderden vrijwilligers zijn ieder jaar actief om zoveel mogelijk dieren veilig over de weg te helpen.

Dat gebeurt overigens niet door ze stuk voor stuk over de weg te helpen. Langs wegen wordt een plastic muurtje geplaatst met hier en daar een emmer in de grond. De padden zoeken een weg langs de muur en belanden zo uiteindelijk in de emmer. Eens in de zoveel tijd legen de vrijwilligers de emmers om de padden naar de overkant te brengen.

Van de ruim 87 duizend dieren waarvan het soort is bepaald, waren er 68.978 een gewone pad. In 3191 gevallen ging het om een bruine kikker en in 2933 gevallen om een kleine watersalamander. De zeldzame rugstreeppad werd veel vaker overgezet dan vorig jaar, namelijk 951 keer tegenover 37 keer vorig jaar. Ook andere zeldzame dieren werden vaker overgezet.

'Declaratiesysteem zorg lokt fraude uit'

Het declaratiesysteem van artsen is een bureaucratisch monster en lokt fraude uit. Daarom moet het op de schop, zegt directeur Jos Blank van IPSE Studies, een onderdeel van de TU Delft, donderdag in het Nederlands Dagblad. Hij komt met een alternatief.

In de zorg wordt sinds 2005 gewerkt met zogenoemde diagnosebehandelingscombinaties (DBC's). De bedoeling was dat artsen en ziekenhuizen niet meer een totaal verschillend tarief voor dezelfde behandeling rekenen. Daarom hebben de zorg en verzekeraars voor alle behandelingen een prijskaartje (een DBC) afgesproken.

Onder het mom van 'iedere patiënt is uniek' is het aantal DBC's de afgelopen jaren echter gegroeid tot dertigduizend. Dat lokt volgens Blank fraude uit omdat een ziekenhuis of arts meer betaald krijgt als hij bij de verzekering een iets duurdere DBC opvoert. Zoiets is nauwelijks te controleren. Artsen zouden zelf hun declaraties vaak niet eens begrijpen.

De helft van de ziekenhuizen experimenteert met een systeem waarin het aantal DBC's is beperkt tot vierduizend. Maar dat is volgens Blank nog steeds een 'absurd aantal'.

Dat voor behandelingen die vrijwel overeenkomen toch verschillende prijskaartjes worden vastgesteld klopt volgens Blank niet. Hij trekt een vergelijking met een bakker. "Die rekent toch ook geen hogere prijs voor een langzamere klant?"

Blank heeft een eenvoudiger systeem opgesteld. Aan de hand van maximaal vijftien vragen wordt de prijs bepaald. Zo is een van de vragen of een patiënt wel of niet een chirurgische ingreep, poliklinische behandeling of radiotherapiebehandeling heeft gehad.

De vereniging voor ziekenhuizen NVZ zegt in de krant vast te houden aan een versimpeling van het huidige systeem. Die is echter door de val van het kabinet op de lange baan gezet.

Hoogerland teleurgesteld over niet-selectie WK

Johnny Hoogerland is teleurgesteld dat hij van bondscoach Leo van Vliet niet mee mag naar het WK wielrennen in Australië. Gisteren werd bekend dat Van Vliet Koen de Kort, Laurens ten Dam en Steven Kruijswijk als laatste drie renners opgeroepen heeft voor het WK.

"Ik had er niet op gerekend, maar ben wel een beetje teleurgesteld," aldus Hoogerland op Omroep Zeeland. "Ik weet niet wat zijn afwegingen zijn, maar als je ziet hoe ik nu rijd ben ik toch niet minder dan bijvoorbeeld Koen de Kort? Ik denk dat ik er zeker iets had kunnen laten zien."

BP spreidt schuld voor olielek

Volgens oliemaatschappij BP is de olieramp in de Golf van Mexico en de ontploffing van het platform die daaraan voorafging te wijten aan BP zelf, aan andere bedrijven en aan een complexe reeks fouten. Dat staat in een verslag van 193 pagina's dat woensdag op de website van het bedrijf verscheen.

Onderzoekers zijn echter nog niet begonnen met het onderzoeken van een zeer belangrijk onderdeel: het apparaat dat de bron moest afsluiten op het moment dat er problemen zouden ontstaan, iets wat niet gebeurde.

Dat betekent dat het rapport van BP nog niet af is, maar wel een inkijkje geeft in de juridische strategie. Het bedrijf spreidt de schuld van de ramp tussen zichzelf, boorplatformeigenaar Transocean en aannemer Halliburton, nu het vanwege het lek honderden rechtszaken staat te wachten en mogelijk zelfs strafzaken. Ook de Amerikaanse regering doet onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

"Dit rapport is niet het mea culpa van BP", zegt Edward Markey, volksvertegenwoordiger van de Democraten in Massachusetts en zeer kritisch op BP. "Van hun eigen acht belangrijkste bevindingen nemen ze slechts expliciet de verantwoordelijkheid voor de helft van één. BP wil graag de schuld spreiden en zelf zoveel mogelijk buiten schot blijven."

Congresleden, deskundigen uit de branche en medewerkers die de explosie van het boorplatform overleefden, hebben de ingenieurs van BP ervan beschuldigd het allemaal niet zo nauw te nemen met de voorschriften om tijd en geld te besparen in een project dat 43 dagen en 20 miljoen dollar achterliep op schema op het moment van het ongeluk.

Transocean maakte korte metten met het rapport van BP door te stellen dat het een poging uit eigen belang is om de werkelijke oorzaak van de explosie te verdoezelen. "Voor zowel het ontwerp als de constructie heeft BP een aantal kostenbesparende beslissingen genomen die het risico verhoogden -in sommige gevallen zelfs behoorlijk", aldus Transocean.

Ook Greenpeace heeft kritiek geuit op het rapport van BP. De milieuorganisatie noemt het 'een armzalige poging om de schuld te spreiden' en stelt dat de enige manier om dergelijke 'onvermijdelijke' rampen in de toekomst te voorkomen, het verbieden van boren in diepwater is. Volgens de in Amsterdam gevestigde organisatie toont het rapport een 'verwoestende litanie van menselijke fouten, onbekwaamheid en technische mankementen'.

[US Open] Wozniacki naar halve finale

Caroline Wozniacki heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de US Open. De Deense won in twee sets van Dominika Cibulková in een door de wind geteisterde partij. Wozniacki treft in de halve eindstrijd Vera Zvonoreva.

Wozniacki ging het beste om met de omstandigheden, ondanks dat ook zij bij het serveren veel last had van de wind. Ze liet Cibulková het initiatief en die maakte net teveel fouten. Het werd 6-2 en 7-5 voor de als eerste geplaatste Wozniacki.

Ace Attorney Investigations 2 komt naar de TGS

In het Japanse blad Famitsu is een stuk over Ace Attorney Investigations 2 geschreven. Er is een scan van de bladzijde uit het Japanse tijdschrift maar die is van slechte kwaliteit waardoor niet te lezen is wat er allemaal geschreven is. Wel is er duidelijk dat er een nieuwe manier van spelen is en dat het woord "Schaken" daar onderdeel van is.

Waarschijnlijk zal er binnen enkele dagen veel meer bekend worden over het spel want uitgever Capcom brengt het spel ook naar de TGS waar het speelbaar is op de vloer. Of het spel ooit het licht zal zien in Europa is niet bekend. Bekijk hieronder de scan met de eerste plaatjes.

Ace
Belabberde scan maakt lezen onmogelijk

Gesink rijdt in 2011 zowel Tour als Vuelta

Robert Gesink zal komend seizoen zowel de Tour de France als de Vuelta à España rijden. De talentvolle rijder van de Rabobank reed dit jaar alleen de Tour de France, waar hij dit jaar knap zesde werd in het eindklassement.

"In 2011 wil ik de Tour en de Vuelta rijden," zei Gesink tegen De Telegraaf. "Misschien niet beide voor het klassement, maar dat moeten we zien als ik eraan bezig ben."

Dit jaar liet Gesink zowel de Vuelta als het komende wereldkampioenschap schieten om zich in Canada voor te bereiden op de Ronde van Lombardije. "Hier in Canada zal duidelijk worden hoe ik ervoor sta. Hopelijk kan ik een superslot aan het seizoen breien en goed de winter ingaan."

'Taliban aan winnende hand'

De Taliban zijn in Afghanistan aan de winnende hand en als de Amerikanen en hun bondgenoten over niet al te lange tijd afdruipen, zal er een 'volmaakt en sterk' islamitisch bestel worden gevestigd. Dat zegt Talibanleider Mullah Omar in een boodschap die woensdag op jihadistische websites is verschenen.

In de boodschap zegt Omar dat de strijders zijn geïnstrueerd burgers te ontzien, maar niet degenen die de regering van president Hamid Karzai of de door de Verenigde Staten geleide coalitie steunen. De Taliban hebben gedreigd stembureaus aan te vallen tijdens de aanstaande verkiezingen op 18 september, die volgens hen alleen westerse belangen dienen.

Omar is niet meer in het openbaar gezien sinds de Taliban eind 2001 uit de macht werden gedreven. Hij zit vermoedelijk in het buurland Pakistan ondergedoken. De regering van de toenmalige Amerikaanse president George Bush viel Afghanistan binnen omdat de Taliban weigerden Al-Qaidaleider Osama bin Laden uit te leveren, die achter de aanslagen van 11 september in New York en Washington zou zitten.

De Talibanleider richt zich in zijn boodschap ook tot het Amerikaanse volk. "U moet weten dat uw heersers u sinds het begin van de agressie tegen Afghanistan tot op de dag van vandaag voortdurend hebben voorgelogen. Ze hebben miljarden van uw belastinggeld en mensenlevens verspild."

Vierde raketaanval in Pakistan in 24 uur

Bij een vermoedelijk Amerikaanse raketaanval in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan zijn donderdag vijf mensen om het leven gekomen, zegt een Pakistaanse inlichtingenmedewerker. Het was de vierde aanval binnen 24 uur.

De aanval vond plaats bij een huis naast een niet meer in bedrijf zijnde luciferfabriek buiten Miran Shah, een stad in Noord-Waziristan. Bij de aanval kwamen vijf vermoedelijke extremisten om. In het gebied vonden woensdag al drie raketaanvallen plaats en minstens vier in de afgelopen week.

Chinese activist uit gevangenis

De Chinese activist Chen Guangcheng is donderdag vrijgelaten uit de gevangenis, heeft een familielid meegedeeld. Chen mag zijn dorp echter niet verlaten en hij heeft geen telefoon of e-mail tot zijn beschikking.

Chen werd onder politiebegeleiding van de gevangenis in Linyi naar zijn dorp gebracht, waar journalisten door agenten in burger werden tegengehouden.

De 39-jarige Chen komt op voor burgerrechten die in de Chinese grondwet zijn verankerd, maar waar de regering en politie zich weinig aan gelegen laten liggen. Hij werd vier jaar geleden gevangengezet.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een stel lafhartige afpersers.

Vijf mensen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot 3,5 jaar wegens het afpersen van een gezin dat een grote prijs in de loterij had gewonnen. Dat gezin kreeg een aantal dreigbrieven, en hun auto werd beschoten met een groot vuurwapen. De daders wilden een ton hebben, in ruil waarvoor ze het gezin dan verder met rust zouden laten.
 
Mooi dat dat tuig is opgepakt, opgesloten, berecht en veroordeeld. Ze hebben het plezier van het winnen van de loterij veranderd in een nachtmerrie. De rechter is alleen één ding vergeten:

Last Guardian aanwezig op TGS

Op de E3 in 2009 werd The Last Guardian voor het eerst getoond. Deze nieuwe game van Fumito Ueda, maker van Ico en Shadow of the Colossus, werd met veel gejuich ontvangen en veel gamers kunnen niet wachten om de game te spelen. Grote teleurstelling was het dat de game niet te zien was op de E3 en de Gamescom.

Gelukkig is er goed nieuws want we zullen snel meer horen over The Last Guardian. De game zal  namelijk door Fumito Ueda zelf gepresenteerd worden aan de pers op de Tokyo Game Show. Wat we precies te zien zullen krijgen is niet bekend maar dat de game aanwezig zal zijn is een feit.

Hou FOK!games in de gaten want wij zijn aanwezig op de Tokyo Game Show en natuurlijk zullen we The Last Guardian niet missen.

'Landmacht twee jaar niet volop inzetbaar'

De landmacht heeft twee jaar nodig om weer volledig inzetbaar te zijn. Door de missie in Afghanistan is veel materieel beschadigd. Daarnaast zijn sommige opleidingen door de missie verwaarloosd en zijn sommige eenheden versnipperd geraakt. Dat zegt luitenant-generaal en commandant van de landmacht Rob Bertholee donderdag in de Volkskrant.

Hij zegt tijd nodig te hebben om van zijn brigades weer 'volwaardige eenheden' te maken. Dat zou worden bemoeilijkt door geldtekort. Zo gebeurt het dat nieuwe soldaten hun schoenen op nalevering krijgen en zonder laarzen moeten beginnen. "Dan schaam ik mij als commandant echt kapot."

De landmacht ging in Afghanistan meestal met maximaal veertig man tegelijk op patrouille. Daar is veel in geoefend, maar de routine om met een bataljon van achthonderd man tegelijk het veld in te gaan is volgens Bertholee kwijtgeraakt.

De tekorten zijn volgens de commandant ontstaan doordat tijdens de missie veel munitie is verschoten en voertuigen zijn versleten. Ook de brandstofkosten en de kosten voor het onderhoud stijgen. "De nieuwste wapensystemen zijn zo geavanceerd dat de onderhoudsschema's op die van vliegtuigen gaan lijken."

Bezuinigen doet de landmacht door meer voertuigen stil te zetten en oefeningen af te zeggen. "We proberen het minimale overeind te houden: schietseries en de basisopleiding voor nieuwe militairen."

'Selectie aan de poort voor hbo's'

Bestuursvoorzitter van Hogeschool InHolland Geert Dales vindt dat hogescholen studenten moeten kunnen weigeren. Volgens hem kan een dergelijke selectie aan de poort miljarden euro's besparen. Dat zei Dales woensdag in het televisieprogramma EenVandaag.

Bijna een op de drie studenten die deze maand zijn begonnen aan een hbo-opleiding komt het eerste jaar niet door. "De meeste hogescholen kunnen makkelijk de studenten aanwijzen die het niet zullen redden", zegt Dales.

Het gaat hierbij volgens Dales om studenten die een taalachterstand hebben of andere vaardigheden missen. "Maar we mogen ze niet weigeren, terwijl wij van tevoren weten dat ze het nooit zullen redden."

Door studenten die niet afstuderen lopen hbo's handenvol geld mis, aangezien hogescholen geld krijgen per voltooide studie. InHolland kwam in juli in opspraak, nadat media meldden dat de onderwijsinstelling sjoemelde met korte afstudeerprojecten.

Studenten die al lang stonden ingeschreven zouden een diploma hebben gekregen zonder al het werk te hebben gedaan dat daar normaal voor nodig is om de subsidie voor afgestudeerde studenten niet mis te lopen. Ook andere hogescholen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan deze praktijken. De Inspectie van het Onderwijs heeft een onderzoek opgestart naar het verhaal.

Gnomen en trollen vechten voor eigen thuis

Blizzard heeft woensdag de laatste patch gelanceerd in aanloop naar de release van de derde speluitbreiding World of Warcraft: Cataclysm. Spelers kunnen tijdelijk bijdragen aan een serie missies. In de komende weken verandert de online wereld langzaam totdat uiteindelijk de draak Deathwing de spelwereld voor altijd verandert.

Leden van de Alliance-factie krijgen de taak om Gnomeregan, de stad van de gnomen, te bevrijden van de geïnfecteerde wezens die daar al sinds de begindagen van World of Warcraft rondlopen. Leden van de Horde moeten de eilandengroep Echo Isles overnemen van de voodoo praktiserende trollenstammen. Na de inname van de twee gebieden trekken de gnomen weg uit de dwergenstad Ironforge en de goede trollen uit de orcstad Orgrimmar. Daarnaast krijgen de twee rassen hun eigen startgebied waar nieuwe personages hun avonturen kunnen beginnen.

World of Warcraft: Cataclysm verschijnt dit najaar.

World of Warcraft: Catalcysm

'Onderzoek naar bedreiging werkster Nina Storms'

De Belgische justitie onderzoekt de intimidatie en bedreiging van een ex-huishoudster van Nina Storms. Ze zou zo'n vijf jaar geleden zijn bedreigd toen ze aankondigde een boek over haar voormalige werkgever te publiceren, schrijft De Telegraaf donderdag.

Het onderzoek richt zich volgens de krant ook op bedreiging van Mark Maes, de voormalige advocaat van de huishoudster. De huishoudster, Veronique van Haut, zou ook zijn geobserveerd. Verder zou zijn geprobeerd haar huis in brand te steken. Van Hout heeft volgens de krant begin dit jaar aangifte gedaan.

Storms zegt in de krant dat ze zelf eerder aangifte heeft gedaan. Haar voormalige huishoudster, Veronique van Haut, zou haar hebben gechanteerd met het boek. Storms, haar familie en vrienden zouden destijds regelmatig telefonisch zijn bedreigd en afgeperst. Ook werd haar hondje vermoord.

Storms zegt in de krant al geruime tijd geleden te zijn gehoord. Ze stelt dat ze niet als verdachte, maar als getuige wordt gezien.

In de zaak heeft de Nederlandse politie volgens de krant op verzoek van de Belgische justitie forensisch expert Cees Schaap, beveiliger Paul Stoppelman en ex-directeur van onderzoeksbureau 4iTrust Erik Kwant gehoord. Schaap bevestigt in de krant dat hij als verdachte is gehoord. Kwant zegt dat hij binnenkort als getuige wordt gehoord.

Nina Storms, voorheen bekend als Nina Brink, raakte onlangs in opspraak omdat ze beslag had laten leggen op het huis en de bankrekeningen van journalist Eric Smit. Dat beslag werd later ingetrokken. Smit schrijft regelmatig over Storms en is met haar in een juridische strijd verwikkeld.

In het boek 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady' schrijft Smit over de oprichtster van internetbedrijf World Online. Daarvoor schreef de onderzoeksjournalist al vaker over haar, onder meer in het tijdschrift Quote en dagblad De Pers. Storms verklaarde eerder dat haar leven al zes jaar wordt 'geterroriseerd' door de stukken van Smit.

[WK Judo] Grol in halve finale

Henk Grol is de volgende Nederlander die zich heeft geplaatst voor de halve finales tijdens het WK Judo. De Nederlander die uitkomt in de klasse tot 100 kilo won van Maxim Rakov uit Kazachstan, die vorig jaar nog te sterk was voor Grol op het WK.

Grol kwam geen moment in gevaar en kreeg al snel een yuko. Daarna volgde met een Waza-ari de volgende score en wist Grol het duel slim uit te judoën. Later vandaag zal Grol tegenover Tuvshinbayar Naidin uit Mongolië op de tatami verschijnen.

[WK Judo] Vuijsters laat zich verrassen

Het WK Judo in Tokyo dat vannacht begon is voor Grim Vuijsters niet goed begonnen. De Nederlander die uitkomt in de klasse boven de 100 kilogram won eerde vandaag zijn eerste twee gevechten en zag later zijn kansen op een gouden medaille verkeken.

De Brabander begon het toernooi met een zege op de Kazach Jerzjan Shinkejev. Daarna was Joerii Krakovetskii uit Kirgizië aan de beurt maar die kon ook geen tegenstand binnen en Vuijsters en kreeg een vol punt tegen (ippon). In de kwartfinale verloor Vuijsters van de Fransman Matthieu Baille. Vuijsters die een voorsprong had op de Fransman (Yuko) zag Baille een Waza-ari scoren en daarmee de kansen op een gouden medaille verdwijnen.

Later vandaag mag Vuijsters in de herkansingen proberen een bronzen medaille te behalen. 

Verdachten bloedbad Mexico opgepakt

De Mexicaanse autoriteiten hebben woensdag de aanhouding bekendgemaakt van zeven personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op 72 migranten in augustus.

Vier verdachten werden 3 september aangehouden na een vuurgevecht met Mexicaanse commando's, de drie anderen in de dagen daarna. Een achtste verdachte werd al eerder opgepakt. Volgens een regeringswoordvoerder behoren de verdachten tot de drugsbendes Zetas. Hij gaf verder geen bijzonderheden over hun identiteit of het onderzoek dat tot hun aanhouding heeft geleid.

De autoriteiten zeggen dat de migranten door drugssmokkelaars in de deelstaat Tamaulipas werden vermoord omdat ze niet voor hen wilden werken.

Laatste fractievoorzitters bij informateur

Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt donderdagochtend de laatste drie fractievoorzitters voor advies over de kabinetsformatie. André Rouvoet (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) komen vanaf 10 uur een voor een bij Tjeenk Willink langs.

De informateur sprak woensdag de overige zeven fractievoorzitters al. Tjeenk Willink wilde vooral van VVD, PVV en CDA horen of er een grote mate van zekerheid is dat zij er met zijn drieën uitkomen als ze opnieuw gaan onderhandelen over een regeer- en gedoogakkoord. Die besprekingen werden vorige week vrijdag gestaakt omdat PVV-leider Geert Wilders geen vertrouwen meer had in het CDA.

Na het opstappen van de belangrijkste dwarsligger in de CDA-fractie, Ab Klink, durfde Wilders de gesprekken over een rechts minderheidskabinet van VVD en CDA, dat de PVV zou gaan steunen, weer aan. Maar koningin Beatrix wilde via de informateur formeel horen wat de standpunten zijn. Tjeenk Willink zal mogelijk voor het weekend nog verslag uitbrengen aan het staatshoofd, waarna waarschijnlijk oud-informateur Ivo Opstelten terugkeert voor de laatste loodjes van de rechtse onderhandelingen.

Palin ook tegen plan koranverbranding

Sarah Palin, een prominent lid van de Republikeinse partij in de Verenigde Staten, heeft zich woensdag uitgesproken tegen het plan van een Amerikaanse predikant om zaterdag, 11 september, honderden korans te verbranden. Palin, voormalig kandidate voor het vice-presidentschap en nu een van de leiders van de conservatieve Tea Party-beweging, sprak van een "hardvochtige en onnodige provocatie".

De ex-gouverneur van de staat Alaska, die flirt met een presidentskandidatuur in 2012, schreef verder op haar facebookprofiel dat het verbranden van boeken "tegenstrijdig is met Amerikaanse idealen". Palin hoopt dat Terry Jones, de predikant van een kleine protestantse kerk in Florida die de 'Internationale Verbrand een Koran-dag' organiseert, alsnog afziet van zijn voornemen.

Palin ook tegen plan koranverbranding
Palin ook tegen plan koranverbranding (Foto: ANP)

'Verplaatsen moskee New York risicovol'

De initiatiefnemers voor de bouw van een islamitisch centrum in de buurt van Ground Zero in New York sluiten een verplaatsing van de locatie niet uit. Ze waarschuwen er wel voor dat een dergelijk besluit koren op de molen van extremisten zou zijn.

"De krantenkoppen in de moslimwereld zullen melden dat de islam wordt aangevallen", voorspelde Feisal Abdul Rauf, de imam achter de bouw van het complex, woensdag (lokale tijd) in een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN. Rauf vreest een gewelddadige reactie van radicaalislamitische bewegingen.

De geestelijke stelt dat de discussie over het honderd miljoen dollar (bijna 80 miljoen euro) kostende Cordoba House de samenleving verdeelt in twee groepen: gematigden en extremisten. Rauf zei dat hij niet had verwacht dat zijn bouwplan zoveel commotie zou veroorzaken.

'Verplaatsen moskee New York risicovol'
'Verplaatsen moskee New York risicovol' (Foto: ANP)

'Geen betere zorg door concurrentie'

Concurrentie tussen ziekenhuizen zorgt vooralsnog niet voor gezondere patiënten. Dat concluderen onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB). De uitkomsten van hun onderzoek zijn donderdag bekend geworden.

Volgens Michiel Bijlsma, Pierre Koning, Victoria Shestalova en Ali Aouragh leidt de vrije marktwerking in de gezondheidszorg tot "snellere diagnosestellingen en een strakkere operatieplanning". Op de kwaliteit van de zorg heeft het evenwel geen effect. De vier onderzoekers vermoeden dat ziekenhuizen bij het invoeren van concurrentie eerst zijn gaan kijken naar het terugbrengen van de kosten en het verbeteren van processen "die vaak makkelijker realiseerbaar zijn".

'Geen betere zorg door concurrentie'
'Geen betere zorg door concurrentie' (Foto: ANP)

'Studie levert Nederlander relatief weinig op'

In vergelijking met andere geïndustrialiseerde landen is een Nederlandse student slecht af. Dat concludeert Trouw uit een vergelijkend onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) en de Europese Unie.

Een studie is voor zowel de student als de overheid nergens duurder dan in Nederland. De onderzoekers rekenen niet alleen kosten zoals het collegeld mee, maar ook de inkomsten die de student misloopt doordat hij niet of minder werkt en de inkomstenbelasting die de overheid daardoor mist.

Als volgens die methode wordt gerekend, kost de studie van een mannelijke student voor de student en de overheid samen 127 duizend euro. Ook is Nederland naast het Verenigd Koninkrijk het enige land waar het collegegeld boven de twaalfhonderd euro ligt. Wel moet daarbij worden aangetekend dat studiefinanciering niet in alle landen gebruikelijk is.

In vergelijking met andere landen verdient een afgestudeerde student niet veel meer dan iemand met een lagere opleiding. Al met al loont betalen voor een studie wel. Ook zorgt een studie voor meer belastinginkomsten voor de overheid. Bezuinigen op onderwijs is volgens de Oeso verleidelijk, maar 'heel onverstandig', omdat het op de langere termijn voor minder belastinginkomsten zorgt.

[WK Judo] Verkerk al snel onderuit

Marhinde Verkerk is bij het WK judo in Tokyo al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse, die vorig jaar in Rotterdam de wereldtitel pakte, ging in de eerste ronde van de klasse tot 78 kilogram met een yuko onderuit tegen Celine Lebrun uit Frankrijk.

Lebrun voert in de klasse tot 78 kilogram de wereldranglijst aan. Daarnaast werd ze al vijfmaal Europes kampioene en pakte in 2001 de wereldtitel.

Argentijn Tévez twijfelt over interlandcarrière

De Argentijn Carlos Tévez twijfelt over het voortzetten van zijn internationale loopbaan. De aanvaller van Manchester City zegt dat voetbal zoveel van zijn lichaam vergt, dat hij niet weet of hij het WK van 2014 in Brazilië haalt. "Ik ben 26 jaar, maar voel mij moe en oud."

Argentinië kan waarschijnlijk nog wel over Tévez beschikken tijdens de Copa America van volgend jaar in eigen land. "Ik wil nog steeds erg graag, maar ik weet eerlijk niet of ik 2014 haal. Het wordt zwaar denk ik", gaf de spits toe. "Om bij de nationale selectie te zitten moet je honderd procent zijn. Het is puur een lichamelijke kwestie. Je kunt niet op zestig procent spelen voor je land."

Afgelopen dinsdag scoorde Tévez nog in de met 4-1 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje.

Over rozen

Ik ga verder met het voorlezen op het podium. Als ik klaar ben, ga ik nog wat te drinken halen bij de bar. Ze zit op een kruk met het ene been over het andere geslagen. Haar flesje cola staat op de toog. Ze drinkt eruit met een rietje. Ze moet haar rug buigen. Lurkend kijkt ze voor zich uit. Ik vind haar mooi en aandoenlijk en ik blijf even naar haar kijken en ik glimlach. Dan ziet ze mij. Ze lacht.

China ontvangt Birmese leider hartelijk

De Chinese president Hu Jintao heeft de leider van de Birmese junta woensdag onthaald met een rode loper. Het onderstreept de steun die China bereid is te geven aan het buurland dat zo rijk is aan hulpbronnen en waar Beijing grote investeringen heeft gedaan.

De Birmese generaal Than Shwe bracht een vijfdaags bezoek aan het land om die steun te consolideren met het oog op de eerste verkiezingen in twintig jaar die in november plaatsvinden. De junta noemt de verkiezingen een belangrijke stap in de overgang naar een burgerlijke regering na decennia van militaire overheersing, maar critici zijn van mening dat het een schijnvertoning is en dat de junta de macht niet zo gemakkelijk uit handen zal geven.

China is al sinds lange tijd de enige bron van diplomatieke en economische steun aan Birma. China negeert de internationale kritiek en lijkt de banden zelfs verder aan te trekken.

Volgens Navi Pillay, hoge VN-commissaris voor de mensenrechten, moet de internationale gemeenschap 'zeer alert' zijn om ervoor te zorgen dat de verkiezingen in Birma vrij en eerlijk verlopen. Pillay stelt dat degenen die kwetsbaar zijn voor uitsluiting, intimidatie en aanvallen, beschermd moeten worden, maar ze zei niet precies hoe.

Menezes stelt nieuwe doelen met gerenoveerd Brazilië

Bijna twee maanden na het WK ziet de Braziliaanse bondscoach Mano Menezes positieve ontwikkelingen bij de Seleçao.

Menezes volgde Dunga op na het WK en verblijft op dit moment met de Braziliaanse ploeg in Barcelona. "We wijzen er elke training op dat we het team renoveren. We hebben veel mogelijkheden binnen de ploeg. De concurrentie in de ploeg is belangrijk om de ploeg verder te helpen", zei de bondscoach op een persconferentie.

"We moeten nieuwe doelen stellen. Zowel op trainingen als in wedstrijden", vervolgt Menezes, die zijn ploeg dinsdagavond zag winnen van Barcelona B (3-0). De Braziliaanse keuzeheer verklaarde dat de trainingskampen en oefenwedstrijden een belangrijke rol spelen op weg naar de piekmomenten van de Goddelijke Kanaries.

Brazilië kijkt al uit naar de Copa America van volgend jaar en het WK over vier jaar in eigen land. "We zullen minder officiële interland spelen. Daarom is het belangrijk dat we de waarde inschatten van trainingen en oefenwedstrijden. We spelen mogelijk in oktober weer twee oefeninterland. Eén daarvan is al geregeld."

L. De Jong: "Stiekem denk ik weleens aan Oranje"

Luuk de Jong droomt van een plaats in het Nederlands elftal. De jonge spits van FC Twente ziet de concurrentie echter toenemen.

Bij Jong Oranje maken De Jong, Bas Dost en Ricky van Wolfswinkel een goede ontwikkeling door. Zij bepalen mogelijk wie in de toekomst de spitspositie invult bij het 'grote' Oranje. "Na Klaas-Jan Huntelaar is het een tijdje stil geweest, maar nu zie je toch weer talentvolle spitsen die komen bovendrijven", zegt De Jong tegen Voetbal International.

"Luc Castaignos van Feyenoord is nog wat jonger, maar komt er ook aan. Het zijn allemaal spitsen met specifieke kwaliteiten. Van Wolfswinkel heeft gevaarlijke loopacties, Dost is kopsterk en een goede kaatser en ik ben weer wat veelzijdiger", vervolgt de aanvaller van Twente, die in de Eredivisie op dreef is met vier doelpunten.

"Als iedereen zich blijft ontwikkelen zoals de laatste tijd, wordt het heel interessant om te zien wie de toekomstige spits wordt van Oranje. Stiekem denk je daar wel eens aan. Ricky ging vorige maand al mee naar Oekraïne. Maar ik voel me prima bij Jong Oranje. We kunnen ons via de play-offs plaatsen voor het EK in Denemarken."

De jongere broer van Ajacied Siem de Jong ziet het EK als mogelijk opstap. "Ook dat toernooi is een prima motivatie om keihard te blijven werken. Op zo'n EK speel je harde wedstrijden die goed zijn voor je ontwikkeling. Bovendien kun je je in de kijker spelen, want de hele internationale voetbalwereld zit daar op de tribune."

Rock Band 3 keyboard trailer

Kan je niet wachten tot je het keyboard van Rock Band 3 in handen hebt? In het onderstaande filmpje wordt duidelijk wat je nou met het ding kan en dat de pro mode best wel echt is. In deze trailer gaan ze dieper in op hoe het keyboard werkt.

Op easy en medium is het ongeveer gelijk aan de gitaar: Je drukt op een knop om de gekleurde noten op het scherm te raken. Pas op hard en expert wordt het interessanter. De noten op het scherm verschuiven nu ook, zodat je alle hoge en lage noten kan raken. Dit doen ze zo omdat het bijgeleverde keyboard natuurlijk veel minder toetsen heeft dan een normaal keyboard. In het filmpje benadrukken ze dat als je dus de pro mode speelt, je echt de stukken speelt zoals men die op een piano of keyboard zou spelen.


Feel the power of love.

Tot 3,5 jaar cel voor afpersen loterijwinnaars

Vijf mensen die vorig jaar werden opgepakt voor het afpersen van een gezin dat de loterij had gewonnen, zijn woensdag veroordeeld tot straffen tot 3,5 jaar cel. Ze stuurden het gezin uit Hellevoetsluis volgens de rechtbank in Rotterdam twee dreigbrieven en beschoten de nieuw aangeschafte auto van de familie met een groot kaliber vuurwapen.

De afpersers wilden het gezin uit Hellevoetsluis honderdduizend euro afhandig maken. Later verhoogden ze dit bedrag tot 110.000 euro. De afpersers kwamen op hun idee nadat de fortuinlijke mensen in de media bekend hadden gemaakt dat ze de jackpot van de Lotto hadden gewonnen. De loterijwinnaars konden daardoor miljoenen bijschrijven op hun bankrekening.

De rechtbank veroordeelde de initiatiefnemer en de organisator tot ieder 3,5 jaar cel. Drie uitvoerende krachten die bij een deel van de handelingen waren betrokken kregen lagere straffen. Twee werden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een moet van de rechter twee jaar de gevangenis in.

Een zesde verdachte werd vrijgesproken van de afpersing, maar werd wel veroordeeld voor twee drugsdelicten. Hiervoor moet deze verdachte voor een half jaar de cel in.

Torchlight 2 krijgt mod support in de multiplayer

Men maakte zich erg druk over de multiplayer in Torchlight 2, over het modden in de game werd minder gesproken. In de eerste Torchlight was er een aardige mod-community, mede door Runic Games die gratis mod-tools verspreidde. Op PAX heeft een Runic vertegenwoordiger bevestigd dat ze wederom gratis mod-tools zullen vrijgeven.

Maar door de multiplayer is er minder duidelijk over hoe mods dan werken. De vertegenwoordiger bevestigde dat spelers via het multiplayer netwerk mensen kunnen vinden die ook mods gebruiken en de XP die in die multiplayer-sessies wordt gehaald zal bij je character blijven. Zo blijft de vooruitgang persistent tussen alle multiplayer-sessies door, met of zonder mods.

Voor iedereen die bang is dat zijn of haar loot in gevaar is door dit hele multiplayer gebeuren, maak je geen zorgen. Loot die jij in jouw game ziet kan alleen jij zien, dus geen last van mensen die jouw game-sessie joinen en je loot inpikken.

Tien Europese computerpiraten opgepakt

Bij invallen in heel Europa zijn woensdag tien computerpiraten gearresteerd. Dat heeft de Belgische politie bekendgemaakt. Het gaat om mensen die illegale kopieën van films en televisieseries op internet zetten.

Vijf van de arrestaties werden in België verricht, waar een eenheid voor computermisdrijven een operatie leidde waar ook twaalf andere landen -waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden- aan deelnamen, zo zei politiewoordvoerster Tine Hollevoet. Bij de invallen werden 48 servers opgeheven waarmee illegaal materiaal werd verspreid.

In België worden de verdachten aangeklaagd voor lidmaatschap van een criminele organisatie, computerfraude, computerkraken en piraterij. "Ze zijn tussen de 25 en dertig jaar oud en wisten wat ze deden", zei onderzoeker Olivier Bogaert tegen The Associated Press. Hij zei dat hun doel niet het maximaliseren van de winst was. "Ze zijn van mening dat alles gratis zou moeten zijn."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.