PlayStation is 25 geworden

Het was op 3 december 1994 dat Sony de eerste PlayStation uitbracht in Japan. Wie meetelt weet dat dit 25 jaar geleden is, tijd voor een feestje dus. De console was meteen een ongekend succes voor Sony. In de eerste week werden honderdduizend stuks verkocht en uiteindelijk ging de console meer dan honderd miljoen keer over de toonbank.

Dit kunstje werd later nog eens herhaald met PlayStation 2 en nu weer met PlayStation 4. PlayStation onderscheidde zich regelmatig door features door te voeren die voor veel mensen aantrekkelijk waren. Zo was PlayStation 2 ook een dvd-speler, terwijl PlayStation 3 juist een erg goedkope Blu-Ray-speler was.

Niet alleen door hardware wist PlayStation zich te onderscheiden. Denk aan series als Spyro the Dragon, Crash Bandicoot, Gran Turismo en nog zoveel meer. Ook third-parties voelden zich thuis op PlayStation met klassiekers als Resident Evil en Final Fantasy VII. Sony is in Software blijven investeren, waardoor we nu kunnen genieten van games als The Last of Us, Horizon: Zero Dawn, Spider-Man, God of War en wederom nog zo veel meer.

Het waren 25 mooie jaren en er volgen ongetwijfeld nog 25 betere jaren. Gefeliciteerd PlayStation!