GTR2

De racebanen en auto’s zien er behoorlijk mooi uit. Geen overdreven bling-bling, of reflecties in elk glazen oppervlak, maar wel mooie omgevingen met strakke auto’s die er net zo uitzien als in het echt (inclusief grilles en reclamestickers), en zelfs op de allerhoogste settings een stabiele framerate. De graphics zijn dus precies gemaakt waar ze voor dienen: mooie auto’s en omgevingen op je beeldscherm toveren, maar voorkomen dat er te makkelijk framedrops plaatsvinden. Bijzonder is wel de toevoeging van regen, waardoor het circuit daadwerkelijk anders voelt onder je banden en je de regensporen ziet opdrogen door de auto’s die voor je rijden.

Ook de geluiden zijn geweldig. Tijdens het laden van circuits hoor je Italiaans gebrabbel en racejargon, de geluiden van de auto’s zelf kloppen helemaal, en de muziek is vaak opzwepend en drijft je naar het puntje van je stoel. De tussenfilmpjes die je ziet als je bijvoorbeeld een championship wint of een custom cup unlockt zijn ook erg high-tech en geven je echt een drive om verder te gaan en nog beter te worden.

<\/center>

Het bedienen van de wagen is, zoals eerder gezegd, zo moeilijk in te stellen als je zelf wilt. De knoppen die standaard ingesteld staan zijn even wennen, maar werken uiteindelijk bijzonder goed en passen gewoon goed bij het spel: een beetje apart, maar na wat oefening wil je eigenlijk niet anders. Moeilijker is wel dat je met je toetsenbord niet echt sterkte van het indrukken kan bepalen, waardoor je waarschijnlijk iets minder goed kan racen dan als je een racestuur met pedalen zou gebruiken. Deze had ik helaas niet tot mijn beschikking, maar gezien de complete staat van het spel zou het me verbazen als dit niet ondersteund werd.

Wat me bij mijn laatste punt brengt: het spel voelt gewoon compleet. Alles is mooi afgewerkt, menu’s zijn nooit saai, zelfs het laden van een circuit is interessant. Er is over het laad-systeem nagedacht, zodat je tijdens het oefenen van die ene bocht niet telkens moet wachten tot het hele circuit opnieuw ingeladen is, maar binnen twee seconden weer klaarstaat voor de bocht om het nog een keer te proberen. Ook de vele auto’s die tot je beschikking staan, de prachtige circuits die bijzonder goed gedocumenteerd zijn: dit spel is een pareltje.



<\/center>