FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 september 2006

RTS-FPS Savage nu gratis verkrijgbaar

S2 games heeft hun game Savage nu gratis beschikbaar gesteld. Zij hebben besloten om het origineel vrij te geven nu het vervolg er aan komt, Savage 2: A tortured soul.

Screenshot van Savage 2

De originele Savage titel bevat een unike mix tussen FPS en RTS. Één speler bekijkt het veld van boven vanuit een RTS standpunt, terwijl de rest van de spelers de afzonderlijke units besturen vanuit een FPS oogpunt.
De savage retail versie is te vinden bij S2 Games en 3D Gamers en de installer is 351 MB groot.

God Hand showt zijn krachten in reclamespotje

God Hand is een nieuwe game geproduceerd door de maker van Viewtiful Joe en begeleid door de man achter Resident Evil. In deze game, waar dus hoge verwachtingen voor zijn, kruipt de speler in de huid van Gene. Gene is de enige man op aarde met de kracht van de Goden in zijn handen en met zijn bovennatuurlijke krachten zal Gene zich moeten beschermen tegen demonen en ander gespuis die afkomen op de kracht in zijn handen.

Het spel zal in februari 2007 verschijnen voor de PlayStation 2. De Japanners kunnen de game echter al wat eerder verwachten en daarom is er voor hen alvast een reclamespot verschenen. Deze typisch Japanse en technisch zeer hoogstaande spot kun je hier bekijken.



Wii shooting beelden

Er zijn nieuwe screens verschenen van een nieuwe Wii shooter die veel weg heeft van de NES klassieker Duck Hunt. De titel van het spel is niet bekend, en het zal waarschijnlijk een onderdeel zijn van Wii sports. Het spel is verlopig "Wii shooting" gedoopt.

In plaats van eenden zullen de spelers op magisch-zwevende schietschijven schieten. Een ander groot verschil is dat dit spel met meerdere spelers tegelijk kan worden gespeeld.

De footage is hier te vinden.

Battalion Wars II scans

Er zijn een aantal scans van Battalion Wars 2 voor de Wii opgedoken uit het Engelse magazine Nintendo UK. De scans geven een indruk van de besturing van het spel met de speciale Wii-controllers.

In het spel zijn Commandant Pierce en Kolonel Windsor van de Anglo Isles erin geluisd. Ze dachten dat het Solar Empire een vernietigend superwapen in ontwikkeling had, en voerden een preventieve aanval uit op de Coral-eilanden. De wereld is wederom in oorlog. Het spel bevat veel nieuwe gevechtseenheden om de strijd mee aan te gaan en bied een online multiplayer.








Man uit Uden aangehouden met lijk in auto

Icoon OpmerkelijkEen 52-jarige man uit Uden is op een parkeerplaats langs de A1 tussen Osnabrück en Bremen aangehouden door de Duitse politie. Het bleek dat de man rondreed met het lijk van zijn 46-jarige echtgenote, die al sinds 1 juli van dit jaar vermist werd.

Hoe de vrouw om het leven is gekomen is vooralsnog onduidelijk. Het Nederlands Forensisch Instituut zal onderzoek doen naar de doodsoorzaak. Ook is niet bekend waarom de man met het lijk van zijn vrouw door Duitsland reed en wat zijn bestemming was. De man zal worden overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten.

De Udense vrouw werd sinds 1 juli vermist. Het stel lag op dat moment in scheiding. De man deed een week nadat zijn vrouw was verdwenen, aangifte van vermissing bij de politie. Justitie in Den Bosch sprak begin augustus al het vermoeden uit dat de vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf. De man werd toen ook verhoord, maar was geen verdachte.

Met dank aan kamstra (herschreven!), edje34 en De-Specialist voor de submit.

Nederland gaat onderzoek Holloway leiden

Icoon JustitieNederland gaat het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway leiden en stelt daarvoor politiemensen beschikbaar aan Aruba. Dat heeft minister van Binnenlandse zaken Johan Remkes vrijdag op Aruba gezegd.

Hij komt tegemoet aan een verzoek van de Arubaanse minister van Justitie, Rudy Croes. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Remkes gaf aan dat het KLPD de volledige leiding over het opsporingsonderzoek krijgt.

Verder krijgen de Nederlandse politiemensen volledige opsporingsbevoegdheid en mogen zij gebruikmaken van wapens en technische opsporingsmiddelen. De agenten krijgen eveneens toegang tot alle informatie over de zaak. "Dat zijn de voorwaarden waarop we onze medewerking wilden verlenen en de Arubaanse minister van Justitie heeft per brief bevestigd dat aan onze condities zal worden voldaan", zei Remkes."Wat mij betreft kan het team aan de slag".

Het team kan volgens de minister "binnen afzienbare tijd" beginnen. "In ieder geval binnen een paar weken". Hoeveel Nederlandse politiemensen naar Aruba gaan, is nog niet bekend. De kosten zijn voor Nederland. Remkes gaat ervan uit dat het onderzoek "eerder binnen weken is afgerond dan binnen een periode van maanden". Het team wordt volgens hem speciaal samengesteld uit deskundigen die daarvoor vereist zijn.

Aruba zit al meer dan een jaar in zijn maag met de zaak-Holloway. Het 18-jarige Amerikaanse meisje verdween na een avondje stappen op 30 mei 2005 met drie jongens de nacht in. Ze werd daarna nooit meer teruggevonden.

Speel met Kurt Rogiers in De Sims 2

Elke Sims-fan bouwt graag bestaande mensen na om ze vervolgens naar jouw pijpen te laten dansen in De Sims 2. Electronic Arts heeft het de fans van Kurt Rogiers nu nog makkelijker gemaakt door een sim van hem te bouwen die je vervolgens in De Sims 2 kunt importeren.

Kürt Rogiers, de BNN-er bekend uit Costa en Cash Cab, won de Belgische Sims Award 2003 voor SIMpathiekste acteur. Naast Rogiers werd er ook van het Belgische model Julie Taton een digitale versie gemaakt omdat zij bij de zelfde awardshow de titel voor SIMpathiekste model won.

Je kunt beide sims hier downloaden.



Drie miljard voor overlast hoosbuien

Icoon WeerOm de grootste overlast van ernstige regenval aan te pakken is de komende jaren drie miljard euro nodig. Een miljard gaat naar uitbreiding van het rioolstelsel en aanpassing van de openbare ruimte, zodat water beter weg kan lopen. Dat staat in een rapport dat onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft laten opstellen.

Een woordvoerster van de VNG bevestigde vrijdag berichtgeving van die strekking in het NOS Journaal. Verder zou nog eens een miljard moeten worden gestoken in verlaging van het grondwaterpeil en hetzelfde bedrag in het tegengaan van overstroming van sloten en rivieren.

De extra investering, bovenop de reguliere vervanging van verouderd riool, is bedoeld om de ernstigste overlast te verhelpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om stortbuien die schade veroorzaken door ondergelopen winkels. Om de capaciteit van het rioolstelsel zodanig te verhogen dat er nooit meer een straat blank zou komen te staan, is nog veel meer geld nodig. Maar daarvoor kiest de VNG niet, omdat dit zou betekenen dat de rioolrechten vijfmaal zo hoog zouden kunnen worden.

Wie opdraait voor de extra investering en waar die wordt ingezet, is nog niet duidelijk. Gemeentes zijn bezig een inventarisatie te maken van de grootste waterplassen, 70 procent is daar al mee klaar. Het is de bedoeling dat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat het rapport meeneemt in een plan voor waterbeheer dat eind dit jaar klaar moet zijn.

Riool overstroomd

Gentherapie effectief tegen huidkanker

Icoon MedischAmerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd om gentherapie te gebruiken om huidkanker te bestrijden. In het wetenschappelijk tijdschrijft Science beschrijven ze een techniek om T-cellen (witte bloedcellen) met een virus genetisch aan te passen en vervolgens terug te plaatsen. De manipulatie zorgt ervoor dat de cellen de kankercellen kunnen herkennen en zodoende aan kunnen pakken.

In een test op zeventien personen werden deze cellen twee maanden na de behandeling nog steeds aangetroffen. Voor twee patiënten was de behandeling succesvol, één van hen is nu, een jaar na behandeling, volledig kankervrij verklaard. Alhoewel deze techniek veelbelovend is, werden 'slechts' twee van de zeventien personen genezen verklaard. Voordat de gentherapie op grote schaal toegepast kan worden, is verder onderzoek noodzakelijk.

Schema
Het principe schematisch weergegeven



Met dank aan Taaie-Neuskoek voor de vertaling en submit.

Voetbal: Ajax mogelijk toch in Champions League

Ajax kan mogelijk via de achterdeur toch nog deelnemen aan de Champions League. Dat meldden Portugese media vrijdag, nadat duidelijk werd dat wereldvoetbalbond FIFA mogelijk Portugal voor onbepaalde tijd zou uitsluiten van internationaal voetbal.

FIFA overweegt die sanctie op te leggen, omdat de Portugese voetbalbond (nog) niet heeft kunnen voorkomen dat de club Gil Vicente naar de burgerrechter is gestapt. De Portugese formatie is door de bond uit de hoogste divisie gezet, omdat het vorig seizoen een niet speelgerechtigde voetballer heeft opgesteld.

Volgens Portugese media zouden - indien de FIFA inderdaad die zware sanctie uitspreekt - Porto, Sporting Lissabon en Benfica worden uitgesloten van deelname aan de Champions League. De overgebleven plekken zullen in dat geval worden opgevuld door Chievo, Osasuna en Ajax. "Dit is allemaal zeer voorbarig", reageerde Ajax-directeur Maarten Fontein. "We hebben nog geen enkel officieel bericht ontvangen."

Eerder dreigde FIFA ook met zware straffen voor de Italiaanse voetbalbond indien Juventus zijn degradatie naar de Serie B voor de burgerrechter zou aanvechten. Onder die druk besloot 'Juve' de civiele zaak af te blazen. Het is niet duidelijk wanneer Gil Vicente voor de rechter verschijnt.

Stam en Huntelaar

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

'Bommenleggers hadden WK als doelwit'

Icoon TerrorismePogingen eind juli om aanslagen met bomkoffers te plegen in twee Duitse treinen waren eigenlijk tijdens het afgelopen WK voetbal gepland. Twee jonge Libanese mannen die zijn opgepakt in verband met de zaak, hebben dat verklaard. Dat meldt de Duitse krant Westdeutsche Allgemeine Zeitung zaterdag op gezag van veiligheidsbronnen.

De bomkoffers werden op 31 juli gevonden in twee regionale treinen bij Koblenz en Dortmund en waren alleen door een constructiefout niet ontploft. Twee mannen werden weken later in Duitsland opgepakt aan de hand van video-opnames. Ze zouden tegenover de politie hebben verklaard dat ze het gezien de mogelijke gevolgen uiteindelijk te riskant vonden om toe te slaan tijdens het drukbezochte WK.

In totaal zitten vier personen vast in verband met de zaak. Volgens WAZ behoren ze tot een ''nieuwe generatie terroristen'' die voor een korte periode in cellen opereren.

De twee verdachten die in Libanon vastzitten en daar door Libanese en Duitse agenten worden verhoord, zullen niet aan Duitsland worden uitgeleverd. Dat meldde de website van het weekblad Focus vrijdag. ''Ze zijn Libanese staatsburgers en moeten hier (Libanon) worden berecht en bestraft'', citeerde Focus de Libanese minister van Justitie Said Mirza. De Libanese autoriteiten denken dat de verdachten banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 5

Er werd vanavond een compleet programma gespeeld in de Jupiler League. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen vijfde speelronde

thuisuit uitslag
Go Ahead EaglesFC Omniworld2-1
MVVHFC Haarlem0-0
FC VolendamAGOVV Apeldoorn1-0
FC EmmenDe Graafschap0-3
Fortune SittardFC Dordrecht0-4
FC ZwolleRBC Roosendaal1-2
VVV-VenloCambuur Leeuwarden3-2
Helmond SportFC Den Bosch3-3
Stormvogels/TelstarBV Veendam1-1
TOP OssFC Eindhoven0-0

Stand na 5 speelronden

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.FC Dordrecht51313-3
2.RBC Roosendaal51113-5
3.FC Den Bosch51112-5
4.FC Volendam5119-4
5.Go Ahead Eagles5108-5
6.VVV-Venlo587-6
7.De Graafschap5711-8
8.BV Veendam575-4
9.Telstar/Stormvogels578-10
10.MVV567-3
11.Haarlem569-6
12.FC Onmiworld568-12
13.FC Zwolle556-4
14.FC Emmen558-12
15.AGOVV5411-12
16.Fortuna Sittard543-10
17.FC Eindhoven535-11
17.Helmond Sport535-11
19.Cambuur523-10
20.TOP Oss524-14

Programma vrijdag 15 september

thuisuit
Cambuur LeeuwardenDe Graafschap
FC EmmenGo Ahead Eagles
FC Den BoschMVV
FC DordrechtFC Eindhoven
FC OmniworldAGOVV
FC ZwolleFC Volendam
Fortuna SittardVVV-Venlo
Helmond SportBV Veendam
RBC RoosendaalHaarlem
Stormvogels/TelstarTOP Oss

Gerets in beeld bij Hannover 96

Eric Gerets is in beeld als opvolger van Peter Neururer bij Hannover 96. De club uit de Bundesliga staat achttiende in de Bundesliga, en heeft sinds 18 maart van dit jaar geen wedstrijd meer weten te winnen.

De taken van de ontslagen Neurter worden nu waargenomen door de voormalig assistent van de coach. Naast de naam van Gerets, die momenteel trainer is van het Turkse Galatasaray, circuleren ook de namen van Michael Laudrup en Christian Gross als nieuwe coach.

US open: Sluiter onderuit tegen Haas

Icoon TennisHet is Raemon Sluiter niet gelukt om zich te plaatsen voor de derde ronde op de US Open. De Rotterdammer ging met 4-6, 2-6 en 3-6 onderuit tegen de als veertiende geplaatste Duitser Tommy Haas.

In de eerste set werd er over en weer gebroken. Sluiter wist twee keer door de opslag van Haas te breken, de Duitser brak de Nederlander drie keer, en dat laatste was genoeg voor winst van de eerste set. In de tweede en derde set kon Sluiter de Duitser niet meer bijhouden. In beide sets brak Haas Sluiter vroeg, waardoor voor Sluiter de US Open voorbij zijn.

In de derde ronde moet Haas het nu opnemen tegen de Amerikaan Robby Ginepri, die zijn landgenoot Paul Goldstein in drie sets versloeg.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

US Open: Sluiter onderuit tegen Haas

Het is Raemon Sluiter niet gelukt om zich te plaatsen voor de derde ronde op de US Open. De Rotterdammer ging met 4-6, 2-6 en 3-6 onderuit tegen de als veertiende geplaatste Duitser Tommy Haas.

In de eerste set werd er over en weer gebroken. Sluiter wist twee keer door de opslag van Haas te breken, de Duitser brak de Nederlander drie keer, en dat laatste was genoeg voor winst van de eerste set. In de tweede en derde set kon Sluiter de Duitser niet meer bijhouden. In beide sets brak Haas Sluiter vroeg, waardoor voor Sluiter de US Open voorbij zijn.

In de derde ronde moet Haas het nu opnemen tegen de Amerikaan Robby Ginepri, die zijn landgenoot Paul Goldstein in drie sets versloeg.

UEFA wil agressieve spelers aanpakken

Vanaf nu zullen voetballers, die zich tijdens een wedstrijd 'agressief' gedragen, met een gele kaart worden bestraft. De Europese voetbalbond UEFA heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Afgelopen woensdag werden de nieuwe richtlijnen door de scheidsrechterscommissie voorgelegd aan de UEFA, tijdens een bijeenkomst in het Zwitserse Nyon. De nieuwe richtlijnen moeten vooral een einde maken aan het belagen van en protesteren bij de scheidsrechter. De arbiters hebben de opdracht gekregen om geel te trekken als spelers naar hen toe rennen of naar hen gebaren. Daarnaast zal ook het vragen om een kaart voor de tegenstander worden bestraft met geel.

Chardon aan kop in Aken

IJsbrand Chardon gaat na dag twee van de vierspan-competitie op de Wereldruiterspelen aan de leiding. De Nederlander won vrijdag de marathon. Donderdag eindigde hij al als tweede op de dressuur.

De Nederlander bleef tijdens de marathon Felix Marie Brasseur (België) en Stefan Klay (Zwitserland) voor. In het algemeen klassement staat Chardon ook voor de Belg met een verschil van slechts één strafpunt.
Er deden overigens nog meer Nederlanders mee aan deze wedstrijd. Koos de Ronde behaalde een achtste plaats. Theo Timmerman deed het wat slechter met een tiende stek. In het klassement staan de heren op een respectievelijk twaalfde en zestiende plaats. In het landenklassement staat de Nederlandse ploeg op een verdienstelijke tweede plaats.

Totti 'tijdelijk' international af

Francesco Totti zal zich tot 2007 niet meer beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Italië. De Italiaan, die tijdens het WK in Duitsland nog speelde, zal na die tijd weer terugkeren bij de Azzuri.

"Ik ben inmiddels alweer volledig fit, maar ik neem simpelweg een iets langere pauze", zegt Totti. "Bondscoach Donadoni respecteert die beslissing." Door deze keuze zal de aanvaller de belangrijke wedstrijden tegen Frankrijk, Oekraïne en Georgië aan zich voorbij laten gaan.

Vanaf 28 maart 2007 zal Totti zich weer beschikbaar stellen voor de Italiaanse ploeg. Zijn land moet het dan namelijk opnemen tegen Schotland. Het is echter nog maar de vraag of de bondscoach van Italië, Roberto Donadoni, hem dan op zal roepen.

Rechters in zaak Mink K. van zaak gehaald

De wrakingskamer van de rechtbank in Rotterdam heeft de rechters die de moordzaak tegen 'topcrimineel' Mink K. behandelen, van de zaak gehaald. Dinsdag had de advocaat van K., Adèle van der Plas, hier al op aangedrongen.

Van der Plas en K. twijfelden ernstig aan de onpartijdigheid van de rechters die het proces voerden. De verdachte en zijn raadsvrouw vielen vooral over de uitlating van de rechtbank dat de belastende verklaringen van twee getuigen tot dusver door niemand zijn weersproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 44-jarige K. ervan dat hij de moord op drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993 heeft beraamd en laten uitvoeren. Van der Heiden (47) vond de dood toen een aan de voordeur van zijn woning in Alkmaar bevestigde bom ontplofte.

Advocate Van der Plas, die de succesvolle wraking vrijdag bevestigde, vond het standpunt van de rechtbank over de twee getuigenverklaringen "een regelrechte aanwijzing van vooringenomenheid" en wilde daarom dat andere rechters de zaak zouden overnemen. Zij meent dat zij uitvoerig uiteen heeft gezet dat de twee getuigen wel degelijk worden tegengesproken door onderzoeksresultaten en andere verklaringen.

De twee getuigen zijn personen uit het criminele milieu die hebben verklaard dat Mink K. rechtstreeks betrokken is bij de aanslag op Van der Heiden. Volgens Van der Plas gaat het om twee notoire leugenaars en fantasten. Hun verklaringen acht zij daarom van nul en generlei waarde.

Ook andere getuigen hebben getwijfeld aan het waarheidsgehalte van de belastende uitlatingen van de beide 'kroongetuigen'. Dit is voor het Openbaar Ministerie aanleiding geweest een ander onderzoek in te stellen naar hun betrouwbaarheid. De resultaten van dit onderzoek zijn nog niet bekend.

'Topcrimineel' Mink K.
'Topcrimineel' Mink K.

Jamie Oliver is invloedrijkste Britse kok

Jamie OliverDe Britse televisiekok Jamie Oliver is verkozen tot de invloedrijkste kok in zijn land. Oliver staat bovenaan de ranglijst van koks in het tijdschrift Good Food.

Oliver voert de laatste jaren campagne voor gezondere maaltijden op school. Hij geeft kansarme jongeren een kans in zijn keten van Fifteen-restaurants en verschijnt verder geregeld in televisieseries.

De vijfduizend mensen die stemden voor de lijst, kozen Delia Smith ('Keukengeheimen') als tweede en de schrijver van culinaire gidsen Egon Ronay staat derde. Televisiekok Gordon Ramsay, houder van zeven Michelin-sterren voor verschillende restaurants, moet het doen met een vierde plaats.

Wat is Dit: Opgave 43 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Grote zoektocht politie naar vermiste jongen

Icoon BinnenlandsDe politie heeft vandaag in de omgeving van het Noord-Limburgse Castenray een grote zoekactie gehouden naar een vermiste jongen van twaalf jaar. De verstandelijk gehandicapte jongen uit Hoogeveen was deze week met zijn groepsgenootjes en begeleiders op vakantie in een kampeerboerderij in Castenray, maar bleek vanmorgen spoorloos. De jongen werd uiteindelijk nabij Venray gevonden. Hij is ongedeerd.

De vermissing werd vanochtend om 8.30 uur ontdekt. De groepsleiding waarschuwde toen de ouders en schakelde de politie in. De politie ging er direct vanuit dat de jongen was weggelopen. De jongen zou in verwarde toestand hebben verkeerd voordat hij verdween.

Bij de zoekactie waren politie en begeleiders betrokken. Motoragenten, een speurhond en helikopter ondersteunden de zoektocht. Er werd gezocht in het bosgebied en de maïsvelden tussen Horst en Castenray.

Bericht is om 19.50 uur geactualiseerd.

Screens LEGO Star Wars II op de PSP

Ook de PSP zal het spel LEGO Star Wars II tot haar beschikbare games krijgen. Het spel zal een vervolg zijn op het succesvolle Lego Star Wars en zal zich deze keer afspelen tijdens de oorspronkelijke Star Wars-trilogie.

Het spel is ook te spelen op de PS2, Xbox, Xbox360, Gamecube, PC, GBA en de Nintendo DS. Maar voor jullie hebben wij dit keer een drietal screens van de PSP-versie.




'Gedwongen heropvoeding probleemjongeren'

Icoon BinnenlandsHet kabinet wil het wettelijk mogelijk maken probleemjongeren te dwingen deel te nemen aan intensieve scholing en heropvoeding. De ministerraad heeft hiertoe vrijdag besloten op voorstel van staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken.

Het trekt 10 miljoen euro uit om te investeren in dit soort trajecten. Het is de bedoeling dat jongeren tijdens het traject lange dagen doorbrengen en weinig tijd overhouden voor onaangepast gedrag. Het gaat om jongeren die voortijdig de school hebben verlaten, niet werken, geen uitkering hebben en dreigen af te glijden.

Vorige maand bleek uit onderzoek van Bureau Berenschot dat er een groep is van 12.000 tot 14.000 ongemotiveerde jongeren die min of meer ongrijpbaar zijn. Volgens het onderzoek was het juridisch niet haalbaar hen te dwingen deel te nemen aan heropvoeding in een kazerneachtige omgeving.

Het kabinet legt zich hier niet bij neer en werkt aan een wettelijke regeling om dat wel mogelijk te maken. Dat is in het belang van de jongeren zelf. "Het gaat om jongeren die kunnen afglijden als ze niet echt worden gestimuleerd, die een gevaar kunnen worden voor zichzelf of hun omgeving. Het kabinet sluit de ogen er niet voor", aldus premier Jan Peter Balkenende na afloop van de vergadering van de ministerraad.

Volgens de minister-president wil het kabinet niet alleen "drang" uitoefenen, maar ook "dwang". Het gaat erom of voor dat laatste een "juridisch kader kan worden gevonden". Dat is ingewikkeld, omdat de betrokkenen feitelijk nog niets strafbaars gedaan hebben.

Ook op andere manieren probeert het kabinet een stok achter de deur te hebben om probleemjongeren in het gareel te krijgen. Het wil de leerplicht uitbreiden, zodat straks jongeren tot achttien jaar verplicht zijn onderwijs te volgen tot zij een diploma hebben op minimaal mbo 2-niveau. Nu is de leerplicht tot zestien jaar.

Voor jongeren van achttien tot 23 komt er een leer-werkplicht. Die moet gemeenten de bevoegdheid geven werkloze jongeren tot 23 jaar met onvoldoende scholing aan te pakken. Nu al kunnen die gemeenten jongeren die bijstand aanvragen naar school sturen om hen meer kans op werk te bieden.

Jongeren die het criminele pad al op zijn, moeten met hulp van de rechter worden gedwongen tot intensieve scholing en heropvoeding. Ook als voorwaardelijke straf zouden jonge boefjes naar zo'n traject kunnen worden gestuurd.

Audi roept 36.000 A8-auto's terug wegens airbag

Icoon AlgemeenVolkswagen-dochter Audi roept wereldwijd 36.000 wagens van het type A8 terug naar de garage wegens mogelijke problemen met de airbag aan de bestuurderskant. Dat heeft de luxe autofabrikant vandaag bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder bleek uit testen dat sommige airbags niet helemaal openden tijdens een botsing. Het gaat om auto's die zijn gebouwd tussen oktober 2002 en maart 2004. Het is niet duidelijk hoeveel de terugroepactie gaat kosten.

Honderdjarige monteur krijgt dagje vrij

Icoon OpmerkelijkEen hoogbejaarde Brit die nog altijd werkzaam is als monteur, heeft van zijn werkgever een dag vrij gekregen om zijn honderdste verjaardag te vieren. Hij was eigenlijk van plan op zijn verjaardag na werktijd een pintje te pakken in de plaatselijke kroeg. 'Buster' Martin werkt nog altijd, omdat hij anders "de ongelukkigste lamstraal zou zijn die je ooit bent tegengekomen".

De weduwenaar met zeventien kinderen en ongeveer zeventig kleinkinderen en achterkleinkinderen, bij wie hij de tel is kwijtgeraakt, ging op zijn 97e met pensioen als marktkoopman. Na drie maanden hield hij de rust van zijn oude dag weer voor gezien en zocht een nieuwe baan. Een loodgietersbedrijf in Zuid-Londen huurde hem in om het wagenpark te onderhouden. "Verveling is moordend", aldus Martin.

Briljant filmpje!?!

Rare jongens, die Aziaten… Ze weten soms de meest bizarre flash-filmpjes in elkaar te knutselen. Als je er dan naar kijkt, kun je maar één ding denken: WTF!

Dit filmpje is vast briljant, heeft vast een goede boodschap en een diepere betekenis. Enige wat ik zie en hoor is een raar filmpje met een irritant kutdeuntje die mij hoofdpijn geeft.

Daarom lieve mede-fok!kers, wat wil de maker van dit filmpje mij vertellen??

Nanostray 2 aangekondigd

Developer Shin'en heeft vandaag het vervolg op het DS-spel Nanostray aangekondigd. Nanostray 2 zal net als zijn voorganger een oldskool top down shooter worden. Met een klein vliegtuigje volgeladen met wapens vlieg je door verscheidene levels heen en knal je allerlei objecten kapot. Er gaan geruchten dat je dit keer meer kunt met het touchscreen van de Nintendo DS dan alleen wapens selecteren.

Van een releasedatum is nog niet gesproken.



Jong Oranje wint van Leverkusen

Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen gewonnen. Het elftal van bondcoach Foppe de Haan zette de Duitse ploeg met 3-1 aan de kant.

Gevierde man aan de zijde van Oranje onder 21 was Haris Medunjanin met twee doelpunten. De aan Sparta Rotterdam verhuurde speler van AZ schoot een vrije trap direct binnen. Het andere doelpunt werd opgezet door Ryan Donk. De kersverse speler van AZ leverde een prachtige pass af bij Medunjanin, zodat deze kon scoren.

Jong Oranje kwam na 30 seconden spelen al op voorsprong door een eigen doelpunt van Igor Bendovskyi. Carsten Ramelow, aanvoerder van Bayer Leverkusen, zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd getrokken.

Vanwege de vele afzeggingen die het elftal van De Haan kende was het niet mogelijk om met een sterke formatie het veld te betreden. Medunjanin, de matchwinner van deze wedstrijd, kreeg ook later pas een uitnodiging voor deze oefenwedstrijd. Ook de Duitse ploeg kon maar op halve kracht spelen, omdat er maar liefst vijf spelers uit het tweede elftal in de basis stonden.

Ferrari-coureurs 2007 na Monza bekend

De perswoordvoerder van Ferrari heeft vanmorgen aangekondigd dat het team zijn rijdersduo voor 2007 na de Italiaanse Grand Prix bekend zal maken. De grote onzekerheid is de keuze van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Verwacht wordt dat Schumacher wanneer hij dit jaar de titel haalt zal stoppen met zijn Formule 1 carrière. Met twaalf punten achterstand op leider Fernando Alonso is het echter de vraag of het de Duitser zal lukken voor de achtste keer wereldkampioen te worden. Wanneer Schumacher zal stoppen lijkt iedereen het er wel over eens dat Kimi Räikkönen zijn opvolger zal worden. De Fin heeft nog geen contract voor 2007 en is een van de weinige beschikbare rijders die door Ferrari als mogelijk opvolger van Schumacher worden gezien.

Rio de Janeiro kandidaat voor OS 2016

Rio de Janeiro heeft zich beschikbaar gesteld voor het organiseren van de Olympische Spelen in 2016. Het olympisch comité van Brazilië liet dit vrijdag weten.

Rio probeerde in het verleden ook al de Spelen van 2004 en 2012 naar de stad te halen, maar hierin slaagde men niet. De stad zal voor deze editie van de Olympische Spelen de strijd aan moeten gaan met Tokio. De Japanners hebben hun hoofdstad namelijk naar voren geschoven als kandidaat. In 2009 maakt het internationaal olympisch comité (IOC) bekend waar de Spelen van 2016 zullen worden gehouden.

Pedopartij klaagt over gebrek aan aandacht

Icoon PolitiekDe Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) heeft vandaag hun programma gepresenteerd. Bij de presentatie beklaagden ze zich vooral over het gebrek aan aandacht en interesse van andere politieke partijen en media. Partijsecretaris Norbert de Jonge stelde dat de hetze tegen de 'Pedopartij' moet stoppen. Ook baalt het bestuur er van, dat er in de media alleen óver de PNVD wordt gesproken en niet mét de partij.

De PNVD, die banden heeft met de belangenvereniging voor pedofielen, Martijn, wil af van het verbod op seks met minderjarigen. Ook wil zij dat het bezit van kinderporno niet langer strafbaar is. Bovendien zouden jongeren vanaf hun zestiende jaar in pornoproducties moeten kunnen verschijnen.

In de politiek geldt dat een partij zich pas verkiesbaar kan stellen als er eerst 570 handtekeningen verzameld zijn. Deze moeten begin oktober op een gemeentehuis persoonlijk worden gezet. De PNVD zegt inmiddels honderd toezeggingen te hebben. Ze gaan de komende weken de straat op om mensen aan te spreken. De reacties zijn niet alleen maar negatief: "We hebben veel discussies met mensen op straat, dus blijkbaar is het wel mogelijk", aldus De Jonge.

De politie hield buiten het perscentrum Nieuwspoort, waar in een andere zaal tegelijk premier Jan Peter Balkenende zijn wekelijkse persconferentie hield, een oogje in het zeil. Volgens een politiewoordvoerder gebeurde dat uit voorzorg "wegens de maatschappelijke weerstand". Er deden zich geen incidenten voor.

Klik hier voor een interview dat gehouden werd met Marthijn Uittenbogaard, bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Trulli: "Volgend jaar gaan we voor de titel"

Toyota-coureur Jarno Trulli denkt dat hij volgend jaar zou moeten kunnen meedoen om het wereldkampioenschap. Momenteel staat Trulli tiende in de stand om de wereldtitel.

De Italiaan heeft dit seizoen veel problemen gehad met de techniek. In het begin van het seizoen waren er problemen met de banden en de afgelopen races waren er veel motorproblemen bij Toyota. Trulli staat sinds zijn verlenging eind juli nog tot 2009 onder contract bij de Japanse autofabrikant.

"Dit jaar hebben we niet de auto om races mee te winnen, maar dat is slechts een kwestie van meer ervaring opdoen. Toyota heeft enorm veel potentie. Vanaf 2007 zouden we in alle races een hoofdrol moeten kunnen spelen en mijn uiteindelijke doel is natuurlijk het winnen van het kampioenschap. ik ben ervan overtuigd dat ik dat kan", aldus Trulli

Vuelta: Valverde wint, Brajkovic leidt

Alejandro Valverde is er in geslaagd om de zevende etappe van de Vuelta op zijn naam te schrijven. In de rit, die een finish bergop kende, was hij Aleksandr Vinokoeror net te slim af.

Janez Brajkovic kwam 0.07 seconden achter Valverde binnen. Hiermee veroverde hij de leiderstrui die de laatste dagen om de schouders van Danilo Di Luca hing. De Italiaan kon niet met de beste renners mee naar boven en kwam pas op 1.57 van de winnaar binnen. Denis Menchov, kopman van Rabobank, kon weer niet bij blijven. Net als in de eerste bergrit moest hij al in een vroeg stadium lossen. Zijn ploeggenoot Michael Boogerd deed het beter door als twaalfde over de finish te rijden.

De favorieten deden in het begin van de etappe niet veel. Hierdoor konden drie renners ontsnappen: de Belg Staf Scheirlinckx, de Hongaar Laszlo Bodrogi en de Zwitser David Loosli. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van twaalf minuten. Laatstgenoemde renner was degene met de langste adem. Aan het begin van de laatste klim van de dag, op achttien kilometer van de eindstreep, reed hij weg uit de kopgroep. Op twee kilometer van de meet werd hij echter voorbij gereden door Vinokoerov en Brajkovic. De Kazach trok daarna alleen door, maar werd vlak voor de finish voorbijgestreefd door Valverde. Dit leverde de Spanjaard tevens de etappezege op.

Uitslag zevende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Alejandro Valverde (Spa)4.01,05
2Carlos Sastre (Spa)+ 0,04
3Gómez Marchante (Spa)+ 0,06
4Janez Brajkovic (Slo)+ 0,07
5Manuel Beltrán (Spa)z.t
6Aleksandr Vinokoerov (Kaz)+ 0,12
7Luis Pér. Rodríguez (Spa)+ 0,16
8Andrej Kasjetsjkin (Kaz)z.t
9Stijn Devolder (Bel)+ 0,23
10Ruggero Marzoli (Ita)+ 0,29

Stand na de zevende etappe:

PlaatsNaamTijd
1Janez Brajkovic (Slo)26.48,27
2Alejandro Valverde (Spa)+ 0,05
3Carlos Sastre (Spa)+ 0,10
4Gómez Marchante (Spa)+ 0,22
5Andrej Kasjetsjkin (Kaz)+ 0,23
6Manuel Beltrán (Spa)+ 0,51
7Ruggero Marzoli (Ita)+ 1,17
8Bernhard Kohl (Oos)+ 1,37
9Danilo Di Luca (Ita)+ 1,47
10Iban Mayo (Spa)+ 2,27

Pinautomaten onvoldoende beveiligd

Icoon MisdaadOok de extra beveiliging die op pinautomaten is ingebouwd is alweer gekraakt. Er zijn sinds juni al enige honderden aangiftes hiervan binnengekomen. Aan het begin van dit jaar is het grootste gedeelte van de pinautomaten uitgerust met opzetstukjes, die moesten voorkomen dat criminelen de magneetstrip op pinpassen konden kopiëren.

"Na de invoering van de voorzetmondjes begin dit jaar was het kraken tot vrijwel nul teruggebracht, maar in juni en juli ging het weer mis", aldus Gijs Boudewijn, hoofd betalingen van de NVB. "Er is een nieuwe generatie 'skimmers' opgestaan. Criminelen ontwikkelen maatwerk voor een bepaald type geldautomaat".

In verschillende plaatsen wisten criminelen deze zomer toch weer toe te slaan. Zij manipuleerden ook de nieuwe automaten zo dat na het pinnen de magneetstrip eenvoudig kon worden gekopieerd. Met minicamera's, of in sommige gevallen door gewoon ouderwets over de schouder mee te turen, werd de pincode vervolgens achterhaald.

Nieuwe passen zullen voorzien worden van een chip, waardoor het kraken ervan bemoeilijkt zal worden. Gedupeerden krijgen overigens hun geld terug.




Met dank aan hipy voor de submit.

Man opgepakt na woede om bekeuring van iemand anders

Icoon Domme criminelen Een 51-jarige man uit Nijmegen is donderdag aangehouden omdat hij een agent uitschold en probeerde te schoppen. De man ging door het lint omdat hij het niet eens was met een bekeuring, die hij niet eens zelf had gekregen. De man zag een agent een 15-jarig meisje bekeuren, waar hij kwaad om werd.

Het meisje kreeg een bekeuring omdat ze op een snorfiets reed, terwijl dat pas mag vanaf een leeftijd van 16 jaar. De 51-jarige man fietste toevallig langs, en besloot de agent eens goed uit te schelden. De agent schreef snel de bekeuring uit, en ging de man achterna.

Toen de Nijmegenaar tot stoppen werd gemaand, reed hij tegen de benen van de agent aan. Bovendien probeerde hij de agent een knietje te geven en probeerde hij de politiemotor van de agent om te duwen. Hij werd daarop in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau.

Tientallen doden bij vliegtuigongeluk Iran

Icoon Ramp Bij een vliegtuigongeval op de luchthaven van Mashhad in Iran zijn vrijdag tientallen doden gevallen. Een Tupolev-154 van Iran Airtour gleed bij de landing van de baan om daarna in brand te vliegen. Vermoedelijk werd dit veroorzaakt door een klapband. Volgens de Iraanse staatstelevisie zouden tussen de 70 en de 80 van de 147 inzittenden van het toestel zijn omgekomen.

In Iran komen relatief vaak vliegtuigongevallen voor. Dit wordt mede veroorzaakt door de slechte staat van de toestellen. Volgens Iran zijn de toestellen moeilijk te onderhouden door de sancties van de Verenigde Staten, waardoor Iran geen Amerikaanse of Europese vliegtuigen en vliegtuigonderdelen kan kopen.


Het toestel gleed van de landingsbaan en vloog in brand

Zuid-Afrikanen zonder stroom door jager

Icoon Opmerkelijk Een enthousiaste jager heeft er vrijdagochtend voor gezorgd dat duizenden Zuid-Afrikanen zonder stroom zijn komen te zitten. De jager schoot op een vogel die op een elektriciteitskabel zat, wat de kabel niet overleefde. Over het lot van de vogel is niets bekend.

Door de defecte stroomkabel kwam het oosten van de provincie Free State zonder stroom te zitten. In het getroffen gebied liggen ook twee steden.

Het elektriciteitsbedrijf in de regio is begonnen met de reparaties, die vrijdagmiddag klaar zouden moeten zijn. Ondertussen heeft een woordvoerster van het bedrijf de Zuid-Afrikanen opgeroepen niet meer op vogels op stroomkabels te schieten. "Het is duur, tijdrovend en veel werk, en dan heb ik het nog niet eens over het ongemak voor de particulieren en de industrie in de omgeving."

Slanke PSP in maart in Japan

Playstation Magazine meldt in het nieuwste nummer dat de nieuwe PSP vanaf maart 2007 verkrijgbaar zal zijn.
In plaats van een kleine harde schijf zal de nieuwe PSP een 8 GB flashchip bevatten. De handheld zal dunner en lichter zijn, met ingebouwde camera.

Deze jongen gaat afslanken...

Sony zelf heeft nog geen officiële bevestiging gegeven over de nieuwe PSP, maar hebben wel bekend gemaakt dat de GPS-ontvanger en de PSP-camera op 7 december in de Japanse winkels zullen verschijnen. De GPS ontvanger zal voor 6000 yen (36 euro) over de toonbank gaan, en de PSP-camera zal ongeveer 5000 yen (30 euro) gaan kosten.

Hier met die links!

Eigenlijk was ik al bezig met een stukje over Frank Willems die PvdA-er Henk Kool op internet een teringfascist heeft genoemd en daar nu de prijs voor betaald, maar na een kort rondje internet blijkt die Frank Willems een milieu-activist en dat soort figuren moet je toch gewoon verre houden van politici. Voor je het weet heeft Ruud de Wild er weer een trauma bij. Die Frank Willems noemde hem trouwens een fascist omdat er in Den Haag alleen gedemonstreerd mag worden als vooraf toestemming is verkregen. Hoe ver van het padje af ben je dan? Wat heb je als 'normale' burger nou liever? Dat iedere zot met een mening kan gaan lopen demonstreren met alle overlast van dien, of dat het gepeupel een beetje in toom gehouden wordt? Ik weet het wel. En dan het woord fascist. Favoriet bij al die bevolkingsgroepen waarvan je blij bent dat ze af en toe door de ME in elkaar gerost worden. Fascisten heb je hier helemaal niet, want om een fascistische maatschappij in stand te houden moet je heel veel werk verrichten, en daar zijn die kneuzen (oeps!) in de tweede kamer veel te lui voor.

Nee. Vandaag richten we de aandacht eens op ons eigen forum en dan vooral de tijdelijke onderdelen. Het tijdelijke 40+forum is helaas al weer opgeheven. Hoewel ik zelf de 40 nog niet bereikt heb, voelde ik me daar om de een of andere reden als een vis in het water. Een beetje keuvelen over plekken en dingen die ooit hebben bestaan, maar al lang zijn verdwenen. Wat ouwehoeren over al die nieuwerwetsigheden. Licht mijmeren over voorbije tijden. Kortom, een plekje waar in het verleden achtergebleven zeikerds zoals ik hun hart kunnen ophalen. Nou ja, konden, want het forum is weer weg en dan zit je weer in je eentje op de bank met je herinneringen.

Maar inmiddels is al weer een tijdje het pornoforum in de lucht. Dat het 40+ forum weg is, is dan wel klote, maar ze hadden het wat mij betreft met niets beters kunnen vervangen. Persoonlijk ben ik al sinds het ontstaan van de videorecorder een enorme fan van porno, hoewel ik hierbij moet vermelden dat zeker niet iedere vorm mijn goedkeuring kan wegdragen en homoseksuele mannen zich verre van porno moeten houden, of in ieder geval verre van mijn DVD speler. Nee doe mij een bakje mooie vrouwen die op eender welke manier wat persoonlijk genot ondervinden, en dit ook uiten, en dat 40+ forum is zo vergeten.

Helaas moet ik hier alleen melden dat ik het nieuwe forum een beetje saai vind. Je zou toch denken dat met een internet dat voor 80% bestaat uit seks en aan seks gerelateerde onderwerpen, het een spetterende pornofeest zou moeten zijn in dat forum met enorme hoeveelheden linkjes naar zwaar heftige filmpjes, foto's, spelletjes, tekeningen en verhalen. Het enige wat ik tot op heden ben tegengekomen zijn linkjes die al bestonden toen ik met mijn 486 de eerste voorzichtige stapjes zette op het WWW: Belle die uitgewoond wordt door Het Beest, Caroline (inmiddels moeder van 6 kinderen) op de Sybian, wat gecensureerd Japans tekenwerk, Extreme Close Ups van Gapende Open Wonden en 3D foto's die ik vier jaar terug al in mijn inbox vond. Ik chargeer een beetje, want als je zoekt, vind je heus wel wat leuks, maar je moet wel goed zoeken!

Het grote manco van dat forum is natuurlijk dat er veel te veel luie lurkers zitten. Slechts een handjevol users plaatst nieuwe links en probeert er iets van te maken, de rest lurkt, of zit te zeiken zonder er iets aan te doen, zoals ik.

Dus doe uw weblogger (en de rest van pornominnend Nederland) eens een plezier en flikker alle sekslinks die jullie in je favorieten hebben staan in het tijdelijke forum, want voor je het weet is het forum opgeheven en moeten we zelf weer op zoek…

Kluivert en Kromkamp werken eerste training af

Onder toeziend oog van honderden supporters heeft Patrick Kluivert zijn eerste training bij PSV afgewerkt. De aanvaller trainde echter wel apart van de groep met assistent-coach Tonny Bruins Slot.

De aanhangers van de Eindhovenaren reageerden zonder verzet op de entree van de ex-international. Op weg naar het trainingsveld kreeg de spits geen applaus, maar werd hij ook niet uitgefloten. Jan Kromkamp werkte vandaag ook zijn eerste training als PSV-er af. Hij trainde wel gewoon met de groep mee.

PAL-releaselijst van SEGA

SEGA heeft de september-update gepubliceerd met releasedates van een flink aantal games. Ook zitten in dit lijstje de lanceerdata van de budgetgames die binnenkort uitkomen.

September

1-9-2006 Virtua Tennis: World Tour Platinum* (PSP)
1-9-2006 Virtua Pro Football (PS2)
15-9-2006 Yakuza (PS2)
15-9-2006 OutRun 2: Coast to Coast* (PSP, PS2)
15-9-2006 Sonic Riders* (PS2, NGC)
15-9-2006 Shadow the Hedgehog* (PS2, NGC)
15-9-2006 Spartan: Total Warrior* (NGC)

November

17-11-2006 Sonic the Hedgehog (PS3, Xbox 360)
17-11-2006 Full Auto 2: Battlelines (PS3)
XX-11-2006 Football Manager 2007 (Xbox 360)
XX-11-2006 Phantasy Star Universe (PS2, Xbox 360)
XX-11-2006 Football Manager Portable 2007 (PSP)
XX-11-2006 SEGA Mega Drive Collection PS2, (PSP)
XX-11-2006 Sonic Rivals (PSP)

Later of Nog niet bepaald

Winter 06/07 World Snooker Championship 2007 (Xbox 360, PSP, PS3, PS2)
Februai 2007 Charlotte's Web (GBA, NDS)
Voorjaar 2007 Virtua Tennis 3 (Xbox 360, PS3)
Voorjaar 2007 SEGA Rally (Xbox 360, PS3)
Voorjaar 2007 Virtua Fighter 5 (PS3)
Voorjaar 2007 Sonic and the Secret Rings (Wii)
Wii Launch Super Monkey Ball: Banana Blitz (Wii)
2007 The Club - Working Title (Xbox 360, PS3)
2007 Golden Axe (Xbox 360, PS3)

games met een * zijn budget games

Withmarsh tevreden over testdagen

De algemeen directeur van het team van McLaren Mercedes, Martin Withmarsh, vindt dat zijn team goed gewerkt heeft tijdens de testsessie afgelopen dagen op het circuit van Monza.

Gary Paffett en Pedro de la Rosa reden allebei twee dagen voor het team. "Pedro en Gary hebben aan de Michelin-banden en de afstelling van de auto gewerkt. We hebben ook gewerkt aan het aërodynamische pakket voor deze race. De motor van Paffett hield er aan het einde van de middag mee op, maar deze motor had ook al het einde van zijn levensduur bereikt. De monteurs hebben geweldig werk geleverd door de motor snel te vervangen. Hierdoor konden we snel de baan weer op. We hebben positieve resultaten geboekt en we hebben nu een beter idee van wat we volgende week kunnen verwachten tijdens de Italiaanse Grand Prix," aldus Withmarsh.

Hezbollah-aanstekers te koop in Brussel

In nachtwinkels in Brussel worden aanstekers verkocht met het embleem van de militante sjiitische Libanese Hezbollah-beweging. Opmerkelijk is dat het embleem pas zichtbaar wordt als een sticker wordt verwijderd van de Britse voetballer Paul Scholes.

De aansteker toont na het verwijderen van de foto van Scholes een vuist die naar de hemel zwaait en die een kalasjnikov vasthoudt met een inscriptie in het Arabisch. Dat is het embleem van Hezbollah. Volgens de Belgische krant La Dernière Heure ''is één ding zeker: op een zeker moment heeft de verkoop van deze aanstekers geld opgeleverd voor het terrorisme.'' Er is nog geen gerechtelijk onderzoek naar de aanstekerverkoop geopend.



Ajax in CL ten koste van Portugese clubs ?

De Portugese voetbalwereld is in rep en roer. Deze week kreeg de Portugese voetbalbond FPF van de FIFA te horen dat de voetbalclubs Gil Vicente en Leixões moeten stoppen met hun gang naar de burgerrechter. Als zij dit wel doorzetten heeft dit gevolgen voor zowel de nationale ploeg als de in Europa spelende clubs.

Gil Vicente werd aan het eind van afgelopen seizoen teruggezet door de Portugese voetbalbond, omdat ze de niet speelgerechtigde Angolees Mateus vorig seizoen vier competitiewedstrijden mee lieten spelen in de competitie. De club wil nu via de burgerrechter deze degradatie ongedaan maken.

Leixões is naar de rechter gestapt omdat ze vinden, dat in plaats van Belenenses, zij de plek van Gil Vicente in de hoogste klasse moeten innemen. Belenenses degradeerde vorig seizoen, terwijl Leixões als nummer vier net niet wist te promoveren.

Gilberto Madail, voorzitter van de Portugese voetbalbond, heeft gisteren gesproken met de FIFA. De preses vreest nu dat zowel de nationale ploeg als de Portugese clubs worden verbannen uit internationale competities. In dat geval zouden FC Porto, Sporting Lissabon en Benfica hun deelname aan de Champions League verliezen. Portugese media zeggen dat in dat geval Chievo, Osasuna en Ajax in aanmerking komen om de drie clubs in de Champions League te vervangen.

Blokken (Vrijdagmiddagspel 3)

En om de vrijdagmiddagspelletjes af te sluiten, een spelletje waarvoor je en enige kennis moet hebben en handig moet zijn met tetrisblokjes.

Fanatieke televisiekijkers onder jullie kennen de Belgische quizshow Blokken waarschijnlijk wel, nu dit is de online variant, het begint makkelijk, maar dat blijft het niet lang.

En het is heel simpel te spelen, je krijgt een onderwerp, dan kun je kiezen hoeveel blokjes je inzet (hoe minder blokjes hoe makkelijker de vraag) en als je de vraag correct beantwoord kun je die blokjes in het tetris gedeelte inzetten.

Deschamps snapt beslissing Juventus niet

Didier Deschamps snapt de clubleiding van zijn club Juventus niet. Gisteren besloot de Italiaanse voetbalclub om af te zien van een gang naar de burgerrechter en zich daardoor neer te leggen bij degradatie naar de Serie B.

"Als ik eerlijk ben, begrijp ik het niet", aldus de Fransman. "Ik wacht op de redenen van dit besluit. Het enige dat ik kan zeggen dat ik ga proberen mijn team klaar te maken voor 9 september." De kans is wel aanwezig dat de straf van vijftien minpunten door een schikking met de bond wordt teruggebracht naar negen.

Volgend weekend gaat de Italiaanse competitie, als laatste grote Europese competitie, van start.

[Column] De voorbereiding

Het nieuwe seizoen is begonnen, de transfertermijn is gesloten. Mooie redenen voor de columnisten Da_Sandman en Bjoro om weer in de pen te klimmen. In zijn laatste column vroeg Da_Sandman of Bjoro wel eens ging kijken bij zo'n wedstrijd van de profs tegen de amateurs. Hier zijn antwoord !
En natuurlijk zijn vraag aan Da_Sandman !

Als je in de buurt van de bollenstreek woont, zit het wel snor met het niveau van het amateurvoetbal. Vandaar ook dat de diverse profclubs in de voorbereiding een sparringpartner in die contreien zoeken en je dus als voetballiefhebber de diverse BVO’s vroeg aan het werk kunt zien. Dat was vroeger ook al zo.
Als klein mannetje werd ik dan, samen met mijn broertje, door mijn vader meegenomen naar wedstrijden van Ajax, Feyenoord, Haarlem, Telstar en ga zo maar door. Gewapend met een pen, een reservepen (je zal maar net bij Ruud Gullit staan en je pen doet het niet meer) en mijn handtekeningenboekje. Als de scheidsrechter dan floot voor rust of einde wedstrijd, rende je het veld in en wachtte je geduldig totdat de sterren hun handtekening in jouw boekje wilde zetten. Meestal nam mijn vader ook zijn fototoestel mee, dus als ik nu terug kijk in mijn plakboeken, sta ik daar met onder andere Bennie Wijnstekers, Willem van Hanegem, Piet Schrijvers en Johan Cruijff. Eén van de mooiste foto’s vind ik toch wel die samen met Jesper Olsen, hij was een geniale linksbuiten en een dik betaalde prof en ik was bijna 13 maar wel een kop groter.

Ook ging ik bijna ieder jaar logeren bij mijn neef. Hij woonde in Den Helder en daar had je 2 dagen lang het Maritiem Toernooi. Frank Berghuis, die prachtig speelde als linksbuiten bij VVV en toen we “Hé Pico” riepen toen de bal aan de andere kant van het veld was, keek hij om! Die kon bij ons niet meer stuk natuurlijk. We zagen een pijlsnelle, kopsterke jonge aanvaller debuteren bij FC Utrecht, die echt DE spits van het Nederlands Elftal zou worden volgens ons. Als aanvaller heeft Henk Fraser Oranje nooit gehaald, maar toch.

We werden vanzelf ouder en na een paar jaar bleef het handtekeningenboekje thuis, daar waren we echt te groot voor geworden. We waren inmiddels op een leeftijd dat we zelf geregeld in de kroeg kwamen en dat je net zo oud was als de jongste speler op het veld.
Toch was het Maritiem Toernooi voor mij wel een goede reden om mijn neef op te zoeken en weer eens een biertje met hem te drinken. Het begon ons steeds meer op te vallen dat we rond die dagen tijdens het stappen steeds meer voetballers in de stad signaleerde.

Op een gegeven moment kreeg ik een belletje van mijn neef, hij kon niet meer samen met mij kijken. Op de vraag of zijn vriendin misschien de vakantie verkeerd had geboekt, antwoordde hij: “Nee, ik ben geselecteerd voor de Helderse selectie.” Gratis toegang verzachtte mijn leed.
Hij speelde tegen Roda JC en tegen Telstar en trots als een pauw stond ik langs de lijn toen hij inviel. Een jaar later was hij er weer bij tegen PSV dat met een veredeld tweede elftal was gekomen. Omdat de Helderse Selectie deze wedstrijd won, wilde PSV revanche en kwam een paar maanden later met sterren als Vanenburg, van Breukelen, Van Tiggelen en natuurlijk Jozef Chovanec. Een jaar later kwam Ajax op visite, de grote droom van mijn neef kwam in vervulling, spelen tegen Ajax. Zijn droom werd een soort van jongensboek toen hij Marcio Santos in de lucht aftroefde en met een rake kopbal het doel trof.

In de voorbereiding van het seizoen erop was Feyenoord aan de beurt, prachtig weer, heel veel mensen op de been, man wat was ik jaloers.
Dat verdween meteen toen één of andere Rotterdamse speler een tegenstander een gebroken kaak sloeg en het vervolg uitmondde in ‘de Helderse Affaire’. Ik was er wel bij.
Inmiddels is mijn neef gestopt met voetballen op het hoogste niveau en laat ik het Maritiem Toernooi steeds vaker voor wat het is.

Deze voorbereiding ben ik weer eens met mijn vader de bollenstreek in gegaan. Twee oud club-genoten van ons spelen bij Rijnsburge Boys en die hadden een ‘op het laatst ingelaste’ oefenwedstrijd tegen Porto. Ik zonder pennen, mijn vader zonder camera maar toch was het de moeite waard. Rijnsburg maakte het de oud-Champions League-winnaar knap lastig en wist de schade te beperken van 2-5. Een dag later stond in de krant dat Co Adriaanse stopte bij de Portugese kampioen. Dus de vraag of ik tijdens de voorbereiding nog een profclub aan het werk heb gezien, kan ik volmondig met ‘Ja’ beantwoorden. Ik kan er zelfs ‘bij de afscheidswedstrijd van Co Adriaanse’ aan toevoegen.

Welke club gaat van welke aankoop de minste spijt krijgen volgens jou, Da_Sandman ?

Wookie in the kitchen

Tijd voor een muziekje en wel een heeeeeeeeeeeel erg irritant muziekje, een ontzettend irritant muziekje wat bij eenmaal horen de rest van de dag niet uit je hoofd verdwijnt, dus wees blij dat ik het niet vanmorgen heb gepost.

Het is een schaamteloze rip off van een of ander liedje van Aqua (of iets wat er op lijkt), maar soms zijn dat soort dingen niet erg, en wees getroost, dit liedje is niet alleen bloed irritant, maar ook erg vrolijk, dus ideaal om je de laatste moeilijke uren op de Vrijdag door te helpen.

Volume op 10 zodat je collega/klasgenoten/familieleden/buren ook mee kunnen genieten.

Marokkaanse terreurgroep compleet opgerold

TerrorismeIn Marokko hebben de veiligheidsdiensten een terreurnetwerk opgerold dat van plan was aanslagen in het Noord-Afrikaanse land te plegen. In totaal zijn 56 arrestaties verricht, zo liet het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken vandaag weten.

Onder de verdachten zijn vier vrouwen. Twee van hen zijn de echtgenotes van twee piloten van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc. Verder bevinden zich onder de verdachten vijf voormalige soldaten die deskundig zijn op het gebied van explosieven. De politie heeft verder explosieven, laboratoriumbenodigdheden en propagandamateriaal in beslag genomen.

De leider van de nu opgerolde groep Jammaat Ansar El Mehdi is volgens het Marokkaanse ministerie een oud-gevangene. Hij rekruteerde radicale moslims en trainde hen explosieven te gebruiken. De man zou een gewelddadige jihad hebben willen voeren vanuit de regio's Nador en Ouezzane. Om de activiteiten te kunnen bekostigen waren overvallen op banken en geldtransporten gepland.

"Charisteas is geen typische Ajacied"

Gisteren verraste Feyenoord vriend en vijand door Angelos Charisteas van Ajax aan te trekken. Het grootste deel van de aanhang van de Rotterdammers ziet de komst van de centrumspits zeker niet als versterking.

"Charisteas is 5e spits bij onze aartsrivaal, ik dacht dat we niet aan paniekaankopen zouden doen!", aldus klare taal van een supporter

"Na het vertrek van Dirk Kuijt hebben we eerst een aantal spelers uit de topcategorie gecheckt", zei Erwin Koeman over de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe spits. "De namen van Carew, Cruz en Pizarro zijn daarvan naar buiten gekomen. De ene wilde bij zijn club blijven, een ander wilde Champions League spelen en bij nummer drie was de vraagprijs te hoog. De spoeling wordt dan dunner en als Nederlandse club moet je eerlijk zijn en je blik richten op de beste spelers die passen in je budget."

Daarnaast sprak Koeman ook over het Ajax verleden van de Griek "Hij is geen typische Ajax-speler. Hij is destijds naar Ajax gekomen omdat Ronald Koeman er trainer was. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld en toen ging Ronald weg. Als Charisteas dat had geweten, dan was hij nooit gekomen. Zo moet je het zien."

Kort geding KNVB tegen energiebedrijven

De KNVB wil de aangekondigde actie, om woensdag bij de voetbalinterland Nederland-Wit Rusland de stroom te onderbreken, laten verbieden en heeft daartoe een kort geding aangespannen tegen het Landelijk Medezeggenschapsplatform Energiedistributiebedrijven (LME). Dat had de voetbalbond schriftelijk op de hoogte gebracht van de actie. Indien de stroomvoorziening in het Philips Stadion inderdaad wordt onderbroken, meent de voetbalbond grote schade te zullen lijden. ''Onevenredig groot'', aldus KNVB-directeur Henk Kesler.

De Europese voetbalunie UEFA zal de KNVB verantwoordelijk stellen voor het staken of niet spelen van de wedstrijd tegen Wit-Rusland. De UEFA kan het duel verloren verklaren. Het Nederlands elftal riskeert bovendien punten in mindering te krijgen naast andere disciplinaire maatregelen als geldboetes en eventueel uitsluiting van de eindronden van het EK. Verder lijdt de KNVB financiële verliezen uit televisierechten en recettes.

Het LME wil de stroomvoorziening tijdens de wedstrijd staken uit onvrede met de aanstaande splitsing van de energiebedrijven in een netwerk- en een leveringsbedrijf. Eind oktober wordt de splitsingswet in de Eerste Kamer besproken.

EnergieNed noemt de voorgenomen stroomonderbreking ''buiten de orde''. De brancheorganisatie van energiebedrijven roept het LME op af te zien van de actie. ''Gelet op het maatschappelijk belang van een ongestoorde energievoorziening geeft het geen pas onderbreking van de stroomvoorziening als pressiemiddel in te zetten in politieke discussies of andere conflicten'', aldus EnergieNed.

Oxxio
Oxxio wil het PSV-stadion woensdag tijdens de voetbalinterland met aggregaten van noodstroom voorzien als de werknemers inderdaad de actie doorzetten. Dat heeft het energiebedrijf vrijdag per brief aan de KNVB laten weten.

''We treffen nu technische voorbereiding hiervoor'', zei commercieel directeur Joop Heijenrath vrijdag. ''We willen dat de wedstrijd doorgaat, we hoeven er geen slaatje uit te slaan.'' De KNVB heeft nog niet gereageerd op het aanbod.

Burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven noemt de voorgenomen actie ''maatschappelijk onacceptabel''. Sakkers vindt het protest met het oog op de openbare orde en veiligheid onverantwoord. Hij heeft vrijdagochtend meteen overleg gehad met de top van energieleverancier en netwerkbeheerder Essent en gaat ervan uit dat de actie niet doorgaat. PSV heeft laten weten dat het stroom eist van energieleverancier Essent. De club zal zich mogelijk bij het kort geding van de KNVB aansluiten.

Vier kleuren (Vrijdagmiddagspel 2)

Met een beetje vertraging, de server heeft schijnbaar de hik, presenteren we Vrijdagmiddagspel nummer 2, in tegenstelling tot het eerste spelletje van vandaag gaat het in dit spelletje er wat rustiger aan toe en zijn vooral de denkers onder ons gevraagd.

Computer speelt een melodietje op een vierkleurig toetsenbord en jij moet het melodietje naspelen, het spelletje is niet het nieuwste van het nieuwste, maar ik vind het nog altijd een uitdaging om te spelen.

Brit getatoeëerd met spelfouten

De Brit Martin Nolan zat maar liefst zeven uur doodstil om een gebed, een ode aan zijn moeder Breda, op zijn rug te laten tatoeëren. Nadat hij heel trots het resultaat liet zien aan een goede vriend was hij niet meer zo blij. De vriend ontdekte namelijk gelijk twee spelfouten. Het woord strength werd strenght en het woord wisdom werd nisdom.

De man die Nolan tatoeëerde, geeft echter Nolan de schuld. Nolan zou zelf niet goed hebben nagekeken of er spelfouten in de tekst zaten.

Nolan die 200 pond betaalde voor het kunstwerk, heeft geen geld om een laserbehandeling te ondergaan waarin de spelfouten ongedaan kunnen worden gemaakt. Hij baalt behoorlijk, want hij zit voor de rest van zijn leven opgezadeld met het mislukte kunstwerk.



God give me the strenght
to accept the things
I cannot change, the courage
to change the things that
I can and the nisdom to
know the difference


Met dank aan DJMO voor vertalen en de submit.

Palestijnen krijgen 400 miljoen euro toegezegd

Een donorconferentie voor de Palestijnse gebieden heeft vrijdag in Stockholm toezeggingen opgeleverd van circa vierhonderd miljoen euro. De minister van Internationale Samenwerking van het gastland Zweden, Carin Jämtin, toonde zich opgetogen over ''het fantastische resultaat''. Het gaat vooral om hulp aan de afgegrendelde Gazastrook.

De conferentie volgde op een internationale bijeenkomst donderdag waar donors in hetzelfde Stockholm geld verzamelden voor de wederopbouw van Libanon dat door Israëlische bombardementen is verwoest. Dat leverde meer dan verwacht, ruim 800 miljoen euro, aan toezeggingen op. De donors uit heel de wereld zamelden in Stockholm zo in twee dagen tijd 1,2 miljard euro in om een deel van de schade te herstellen van de Israëlische aanvallen en de bezettingspolitiek in de regio. De conferenties waren georganiseerd door Zweden, De Verenigde Naties, Noorwegen en Spanje.

270 euro
Brussel meldde vrijdag dat elke bejaarde en arme Palestijn sinds vrijdag eenmalig 270 euro krijgt betaald van de Europese Commissie. Het bedrag is onderdeel van de uitgebreide Europese steun aan het Palestijnse volk. Brussel besloot hiertoe na de recente crisis met Israël.

Europa heeft dit jaar tot dusver 413 gezondheidscentra en 22 ziekenhuizen gesteund met salarissen en medicijnen. Verder is ruim 1,5 miljoen liter brandstof afgeleverd bij elektriciteits- en waterzuiveringsinstallaties.

De Europese Commissie heeft het budget voor de Palestijnen verhoogd tot 330 miljoen euro voor dit jaar.

Griekenland houdt VS uit WK finale

Griekenland heeft ten koste van de Verenigde Staten de finale van het WK basketbal bereikt. De Grieken versloegen de NBA-sterren met 101-95.

Bij rust was de stand 45-41 in het voordeel van de Grieken. In de tweede helft liep Griekenland flink uit en na driekwart wedstrijd was de stand 77-56. De Amerikanen kwamen nog wel met een slotoffensief maar kwamen uiteindelijk zes punten tekort. Topscorer bij de Grieken was Spanoulis met 21 punten. De Amerikanen, die sinds 1994 geen WK meer wonnen, kunnen nu nog maximaal brons winnen.

De verrassende overwinning zorgde in Griekenland voor een groot feest. In Athene gingen duizenden fans de straat op en claxonneerden de bestuurders van voortuigen onophoudelijk. De Griekse minister-president Karamanlis gaf een verklaring af: "Deze historische overwinning vervult alle Grieken in de hele wereld met trots. Griekenland kan alles als het gelooft in zichzelf."

Wijzigingen in de FP-crew (augustus)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hierbij de veranderingen van augustus.

We namen afgelopen maand afscheid van nieuwsposter Maisnon en reviewer Silmarwen (die wel aanblijft als weblogger). Beiden bedankt voor jullie werkzaamheden!

Maar gelukkig ook weer versterking: Sj0rSz (parttime sportnieuwsposter), Vector_SLD (nieuwsposter) en Natalie (parttime FP-moderator). Welkom (terug) allen!

Hoofd-/Eindredactie en PR
Vorige maand maakten we bekend dat pluisje en alpeko (tot dan respectievelijk Eindredactie Reviews en Eindredactie Columns) stopten. Inmiddels is voor pluisje een vervanger gevonden in de persoon van getikte_rik. Voor alpeko wordt momenteel nog een vervanger gezocht.

Tevens kent de Frontpage sinds vorige maand een eigen Public Relations-persoon, te weten Vagere_Hein. Hij was hiervoor werkzaam als Eindredacteur op FOK!games. Het Hoofd-/Eindredactie- en PR-team van de FOK!frontpage ziet er nu als volgt uit:

- Hoofdredacteur Frontpage: Seborik
- Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
- Eindredactie Reviews: getikte_rik en gr8w8
- Eindredactie Columns: (nog niet bekend)
- Coördinatie Moderaties: Ferdo
- Public Relations Frontpage: Vagere_Hein

Ouderwetse agressie op Aggression screenshots

Aggression is in eerste instantie een wat misleidende naam. De volledige titel verklaart wat meer, Aggression: Europe 1914. De game is een ambitieuze oorlogssimulatie (beetje in de trend van Total War, op de screens afgaand) van de Russische Developer Lesta Studios. Het spel begint met de stand van zaken als in 1914 (begin Eerste Wereldoorlog). Van daar is het aan de speler als hoofd van een der grote naties om te bepalen hoe het verder gaat. De einddatum is dan ook niet 1918, maar kan doorlopen tot 1950. Dit brengt wat nieuwe technieken als atoomwapens en raketten mee. Daarnaast is het ook mogelijk om op diplomatiek niveau wat te veranderen. Wat als de Japanners opeens de Duitsers gingen steunen? Wat als de Russische Revolutie faalde? De mogelijkheden lijken eindeloos. Of dat ook zo is, kunnen we pas beslissen in het tweede kwartaal van 2007.



Bolkestein haalt fel uit naar islamitische scholen

Oud VVD-leider Frits Bolkestein heeft gisteren felle kritiek geleverd op het islamitische onderwijs in Nederland. Het erelid van de VVD deed dat op een symposium ter gelegenheid van het vertrek van Ayaan Hirsi Ali uit de Tweede Kamer.

Volgens Bolkestein straalt het islamitische onderwijs een ''bedompte achterlijkheid'' uit. Het moslimonderwijs biedt geen plaats aan homo's, Joden of aan de evolutietheorie, zo zei hij. ''Het is logisch dat leerlingen zich later misdragen.''

Het liefst zou Bolkestein - van 1990 tot 1998 VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer - zien dat er een fikse aanpassing van artikel 23 uit de Grondwet komt. Dat wetsartikel regelt het vrije recht op onderwijs.

Ten slotte zei hij dat de oorlog tegen het islamitisch fundamentalisme alleen te winnen is mét moslims als medestrijders: ''Daarom is de oorlog in Irak ook zo dom.''

Met dank aan POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Nieuwe naam voor Bully

Ontwikkelaar Rockstar heeft tegen website Eurogamer gezegd dat hun controversiële game Bully een nieuwe naam krijgt. Voortaan zal het spel onder de naam Canis Canem Edit bekend staan. Dit is Latijn voor hond eet hond.

Rockstar heeft niet gezegd waarom de naam is veranderd. Maar vermoedelijk komt het door alle ophef die het spel heeft veroorzaakt. Pesten speelt in het spel namelijk een grote rol, en diverse politici en maatschappelijke organisaties hebben op voorhand veel kritiek op de game geuit.

Ondanks de naamsverandering verschijnt Bully…eeuhhh… Canis Canem Edit nog steeds in oktober op de PS2. Hieronder alvast wat screenshots.




Gallas en Cole ruilen ook

Chelsea heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt toch Ashley Cole aan weten te trekken. De club van José Mourinho wilde de Engelsman al langer bij Arsenal losweken.

The Blues leggen zo'n zeven miljoen euro neer voor de linksback. Daarnaast zal ook Frans international William Gallas de overstap maken van Chelsea naar Arsenal. Gallas had al eerder aangegeven te willen vertrekken bij de kampioen.

Gunners-coach Arsène Wenger wilde Cole eerst niet laten gaan, tenzij de stadsrivaal diep in de buidel zou tasten. Nu is Arsenal dus toch gecapituleerd en neemt het genoegen met Gallas en bijbehorende transfersom.

Monteiro blijft vrijwel zeker bij Midland

Het is zo goed als zeker dat het rijdersduo van Midland F1 in 2007 hetzelfde zal blijven. Tiago Monteiro heeft gezegd dat hij ook volgend seizoen weer voor Midland aan de start zal verschijnen. Tevens zei de Portugees dat een mogelijke overname door het Nederlandse Spyker en Michiel Mol hier geen invloed op zal hebben.

"Mijn management heeft het bijna rond. Het is vrijwel zeker, dat ik hier in 2007 ook zal racen." Volgens Monteiro is continuïteit de belangrijkste reden waarom hij voor MF1 Racing heeft gekozen. Daarnaast heeft ook het feit dat teamgenoot Albers waarschijnlijk blijft, meegespeeld in zijn keuze.

Onlangs werd ook al bekend dat Christijan Albers in 2007 vrijwel zeker voor Midland zal racen. De plannen van de Nederlandse coureur zullen op 8 oktober bekend worden gemaakt.

BlogMusik

Via BlogMusik kan je gratis on-demand naar je favoriete muziek luisteren.

Je moet eerst zoeken naar een nummer om ze te kunnen luisteren en je moet registreren om playlists aan te maken, maar ik moet zeggen het werkt echt goed. Het is zelfs mogelijk om met een beperkte verbinding (getest bij 15 kb/s) zonder problemen naar muziek te luisteren.

Het blijft natuurlijk de vraag of het 100% legaal is en of het dus ook blijft bestaan.

Met dank aan MMaverick voor de submit

Gamers hebben vaker lucide dromen

Eindelijk weer eens goed nieuws over games in een tijd waarin er weinig anders in de pers gebeurt dan dat games en gamers zwart worden gemaakt. Mensen die veel games spelen hebben namelijk veel meer lucide dromen. Dit zijn dromen waarbij de persoon zich ervan bewust is dat hij/zij droomt. Dit bleek na onderzoek bij 377 Canadese studenten. Ook hebben gamers vaak meer controle over hun dromen, ze kunnen hun dromen beïnvloeden tijdens het slapen.

Het onderzoek werd verricht door Jayne Gackenbach en in juni van dit jaar gepubliceerd in het tijdschrift Dreaming. Volgens Gackenbach is de reden voor dit effect dat gamers veel tijd doorbrengen in een virtuele wereld en dus al een beetje het verschil leren herkennen tussen realiteit en fantasie, ook in dromen.

Lucide dromen ontstaan als de persoon in kwestie zich plots realiseert dat hij droomt. Meestal schiet je hierdoor wakker, maar met oefening zou je erin moeten kunnen slagen in lucide toestand te blijven en zelfs leren om de droom te manipuleren. Op deze manier zou je ook in staat moeten kunnen zijn nachtmerries tegen te gaan.

De reden dat eenzelfde onderzoek in 1998 niet hetzelfde resultaat opleverde komt volgens Gackenback doordat games tegenwoordig bijna allemaal 3D zijn en kinderen eerder beginnen met gamen en vaak ook meer gamen.

Nederlandse werkloosheid laagste van hele EU

EconomieNederland heeft opnieuw de laagste werkloosheid van alle 25 EU-landen. Het cijfer voor juli kwam uit op 3,9 procent. In de Europese Unie is gemiddeld 8 procent werkloos, meldde het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag.

In de voorgaande maanden zat Nederland ook al in deze bijzondere positie. Polen heeft de hoogste werkloosheid van de EU: 15 procent van de beroepsbevolking is hier ongewild zonder baan.

Ook de jeugdwerkloosheid is in Nederland het laagste in de hele Europese Unie: slechts 6,6 procent tegen 17,2 procent in de hele EU.

Trezeguet niet tegen Italië

David Trezeguet zal niet kunnen spelen tegen Italië. De aanvaller van Juventus kampt met een spierblessure. Inmiddels heeft hij het trainingkamp van de Franse nationale ploeg verlaten.

Aankomende woensdag ontmoeten de twee landen, die in de WK-finale stonden, elkaar voor een EK-kwalificatieduel in Parijs. Door de blessure zal Trezeguet morgenavond ook niet mee kunnen spelen tegen Georgië.

Far Cry and Madden demo's te downloaden

Goed nieuws voor al die Xbox 360 bezitters die er niet vies van zijn om een potje American Football te kijken, de demo van Madden '07 is nu te downloaden van Xbox Live. De demo is 715 MB zwaar. Ook is de demo van Far Cry Instincts Predator beschikbaar gekomen. Het gaat hier om een multiplayer demo met één map en vijf speelmodes. Deze demo is 345 MB.

Beide demo's zijn voor alle Xbox Live gebruikers te downloaden, alleen voor Far Cry zul je wel een Gold abonnement nodig hebben om te kunnen spelen. Dit omdat de game online is.

KNVB wil verbod op licht-uit actie

De KNVB wil dat de rechter verbiedt dat energiewerknemers aankomende woensdag het licht in het Philips-stadion uitdoen bij de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland. De Nederlandse voetbalbond vreest onevenredig grote schade, zoals uitsluiting van het Europees kampioenschap van 2008.

De werknemers willen met de actie protesteren tegen het plan om de energiebedrijven te splitsen. Ze vrezen dat buitenlanders de stroommarkt zo kunnen overnemen en Nederland er niets meer over te zeggen heeft. In oktober zal de Eerste Kamer over de wet belissen.

Minister Wijn vindt de actie ongepast. Hij heeft gezegd dat de werknemers op deze manier hun gelijk proberen te halen over de rug van de voetbalminnende televisiekijker.

Ball, Väyrynen blijven bij PSV

Mika Väyrynen blijft voorlopig bij PSV. De Finse middenvelder zou door het Spaanse Celta de Vigo gehuurd worden, maar vlak voor de deadline gisteravond ketste de overgang af. Celta de Vigo kwam op het allerlaatste moment met aanvullende wensen.

De Eindhovenaren waren al wel akkoord over de verhuur van de speler en ook de Fin zelf had aangegeven dat hij graag naar Spanje wilde vertrekken.

Ook Michael Ball blijft vooralsnog in Eindhoven. Blackburn Rovers was in de markt voor de verdediger, maar de clubs wisten er gisteravond niet uit te komen.

Geen verbod op kruisigingsact Madonna

Icoon Muziek De beruchte kruisigingsact van Madonna mag gewoon uitgevoerd worden in Nederland. Minister Donner van Justitie vindt het omstreden onderdeel van Madonna's Confessions-tournee niet eens een reden om de concerten extra in de gaten te houden. Dat blijkt vrijdag uit een brief van de minister naar de SGP-jongeren. De jongerenafdeling van die partij liet eerder weten een verbod op de scène te willen.

Tijdens het nummer 'Live to Tell' hangt Madonna aan een kruis met een doornenkroon op haar hoofd. Dit is al bij veel verschillende christelijke groeperingen in het verkeerde keelgat geschoten. Naast de SGP-jongeren klaagde ook de organisatie 'Schreeuw om Leven' in Nederland. Die organisatie zal zelfs een wake bij de ArenA organiseren op de dagen van de concerten.

Donner gaf in zijn brief aan wel te begrijpen dat de act zo veel weerzin opwekt. "Het is begrijpelijk dat christenen zich gekwetst voelen door de kruisigingsact die door Madonna wordt opgevoerd. Dit blijkt ook uit de verontwaardigde reacties in bijna alle landen waar zij in het kader van haar tournee optreedt. Het is een verwerpelijke methode om aandacht te trekken ten koste van de diepste gevoelens van veel mensen", aldus Donner.

De SGP-jongeren hebben laten weten het niet eens te zijn met de beslissing van de minister. Na afloop van het concert zullen ze aangifte tegen Madonna doen wegens godslastering. "De SGP-jongeren betreuren het dat de vrijheid van meningsuiting zo heilig is verklaard, dat het beledigen van de Zoon van God binnen die vrijheid past. Van een kabinet dat waarden en normen hoog in het vaandel heeft staan hadden de SGP-jongeren meer verwacht."

De tour van Madonna leidde overigens ook in het buitenland tot diverse protesten. Zo hield de Duitse justitie de concerten extra scherp in de gaten, om uiteindelijk niet tot vervolging over te gaan. Voor Madonna's geplande optredens in Rusland werd een andere lokatie gezocht, omdat de act niet bij de orthodoxe heiligdommen rondom het Rode Plein zou passen.


Godslastering of entertainment?

'Bondskanselier Merkel machtiger dan Rice'

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft meer macht dan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice. Merkel heeft Rice verstoten van de toppositie in de lijst met machtigste vrouwen ter wereld. Dat blijkt althans uit de lijst die het Amerikaanse zakenblad Forbes gisteren voor de derde keer heeft gepubliceerd.

Rice genoot in de voorgaande twee jaar de meeste macht, terwijl Merkel toen nog helemaal niet in de opsomming voorkwam. Dit jaar moet ze het doen met een tweede plaats, gevolgd door de Chinese vice-premier Wu Yi. De rest van de top tien bestaat uit vrouwen in de Amerikaanse zakenwereld.

Nederland heeft in de top 100 ook een inbreng. Op plaats 38 prijkt de Nederlandse Eurocommissaris Neelie Kroes, die volgens Forbes haar carrière wijdt aan "het op eigen houtje aanpakken van Microsoft".

Forbes heeft eerder al erkend dat de ranglijst arbitrair is. De samenstellers hanteren een scorekaart om politici, zakenvrouwen, adel en andere invloedrijke vrouwen met elkaar te kunnen vergelijken.

Condoleezza Rice en Angela Merkel
Condoleezza Rice (links) en Angela Merkel

Google moet informatie aan Brazilië overdragen

Logo GoogleGoogle heeft van de Braziliaanse autoriteiten twee weken de tijd gekregen om informatie te overhandigen over gebruikers die websites bezoeken waar illegale activiteiten worden gepromoot. Als de zoekmachine niet tijdig aan de eisen voldoet, krijgt het bedrijf elke dag een boete opgelegd van 23.000 dollar.

Volgens een rechtbank in Sao Paulo heeft Google tot dusver onvoldoende gedaan om onderzoekers te helpen met het opsporen van criminelen die gebruik maken van Google. De Braziliaanse overheid wil dat het Amerikaanse internetbedrijf de gegevens afdraagt om zo geweld, racisme, pornografie en kindermisbruik tegen te gaan.

De zaak spitst zich vooral toe op Orkut, een Google-dienst die mensen in staat stelt contacten aan te gaan en netwerken te onderhouden. Op websites van sommige Orkut-gebruikers wordt geweld verheerlijkt door bendes en neonazi's en is kinderporno te vinden, aldus de autoriteiten. Google beloofde in mei deze sites uit de lucht te halen en gebruikersinformatie aan de autoriteiten over te dragen. Deze informatie is opgeslagen in servers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

De Amerikaanse overheid heeft ook van Google informatie over het internetbezoek van zijn gebruikers geëist voor een onderzoek naar internetporno. Google wilde hier niet aan meewerken omdat dit de privacy van zijn klanten zou schenden. Een rechtbank droeg Google uiteindelijk op 50.000 webadressen te noemen, veel minder adressen dan waar de autoriteiten op hadden gehoopt.

De Jong mee naar Luxemburg

Nigel de Jong zal toch deel uitmaken van de selectie van het Nederlands elftal, dat vandaag zal afreizen naar Luxemburg voor het EK-kwalificatieduel morgen.

De gehele week kampte de middenvelder van HSV met liesklachten, maar hij lijkt voldoende hersteld te zijn.

Aankomende woensdag speelt Oranje in Eindhoven tegen Wit-Rusland. Bondscoach Marco van Basten kan dan weer over Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst beschikken, die voor de wedstrijd tegen Luxemburg geschorst zijn. De kans is ook aanwezig dat Wesley Sneijder en Arjen Robben, die beiden nog licht geblesseerd zijn, dan weer terugkeren in de selectie.

Overleg over problemen met nieuw paspoort

Icoon BinnenlandsDe Nederlandse Vereniging van Burgerzaken overlegt vrijdag op het ministerie van Binnenlandse Zaken over de problemen met het nieuwe paspoort. De afgelopen dagen waren er veel klachten, vooral over de strenge eisen die aan de pasfoto's worden gesteld. Hoeveel klachten zijn binnengekomen kon een woordvoerster van het ministerie niet zeggen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitgifte van de identiteitsbewijzen. Gisteren heeft het ministerie gemeenten opnieuw uitleg gegeven over hoe ze kunnen omgaan met problemen.

Vooral een baby goed op de foto te krijgen is vaak moeilijk. De meeste kinderen staan echter bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. In dat geval komen ze niet op de chip te staan en hoeft de babyfoto niet volledig aan alle wettelijke eisen te voldoen, zo heeft het ministerie aan de gemeenten laten weten. Als het ook na vele pogingen nog niet lukt om een foto te maken waarop de baby zijn mondje dicht heeft, dan mag een foto met open mond geaccepteerd worden.

De problemen met het nieuwe paspoort komen voor het ministerie niet onverwacht, aldus een woordvoerster. Bij de introductie van het biometrische paspoort in andere Europese landen speelden vergelijkbare problemen. De woordvoerster houdt het dan ook op een "gewenningsperiode".

Minister Atzo Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing nam afgelopen maandag het eerste elektronische paspoort in ontvangst. Het biometrisch paspoort vervangt het oude paspoort en moet fraude met het identiteitsbewijs tegengaan. Alle nieuwe elektronische paspoorten en identiteitsbewijzen zijn voortaan voorzien van een chip. Op die chip staan een foto in kleur en verscheidene persoonsgegevens, zoals naam, geslacht, nationaliteit en sofinummer. Op de pasfoto mogen mensen niet lachen en zij moeten de mond gesloten houden.

TGS Line-up Square-Enix

Over een kleine drie weken wordt de Tokyo Game Show gehouden, de Japanse tegenhanger van de E3. Square-Enix zal op deze show aanwezig zijn en het volgende tonen:

Video
- Fabula Nova Crystallis - Final Fantasy XIII (PS3)
- Fabula Nova Crystallis - Final Fantasy Versus XIII (PS3)
- Final Fantasy V Advance (GBA)
- Final Fantasy VI Advance (GBA)
- Compilation of Final Fantasy VII: Crisis Core FF VII (PSP)

Speelbaar:
- Dragon Quest Monsters Joker (NDS)
- Seiken Densetsu 4 (PS2)
- Chocobo to Mahou no Ehon (NDS)
- Final Fantasy III (NDS)
- Final Fantasy XI (PS2/Xbox 360)
- Project Sylpheed (Xbox 360)

Purple & Brown

Vrijdag is de dag bij uitstek om melige dingen te doen, ik weet uit ervaring dat op een goeie vrijdag er zo goed als niets uit je handen komt, zeg maar het als de kat van huis is principe.

En mocht het met de meligheid nog niet lukken, geen probleem ook daar hebben wij een oplossing voor, mag ik u voorstellen aan Purple & Brown, mischien kennen jullie ze van de pauzefilmpjes op Nickelodeon (daar ken ik tenminste van), en op YouTube zijn een heleboel filmpjes van deze melige kleifiguren te vinden, nu ben ik vrij simpel en lach vrij snel, maar bij veel van deze filmpjes kun je mij dus echt van de grond schrapen.

Geen Xbox 360 tekorten tijdens de feestdagen

Nu Sony problemen heeft met het productieproces van de PlayStation 3 door een tekort aan Blu-Ray drives komt Chris Lewis, baas van Microsoft Europa, met de gewaagde uitspraak dat er nergens tekorten zullen zijn tijdens de kerst. Tijdens de launch vorig jaar en in de maanden die erop volgden heeft Microsoft continu problemen gehad met de levering en productie van de Xbox 360.

Nu we bijna een jaar verder zijn zegt Chris Lewis er alle vertrouwen in te hebben de concurrentie aan te kunnen gaan met de PlayStation 3 dit jaar. De voorsprong van elf maanden die Microsoft heeft op Sony moet genoeg zijn denkt Lewis.

"I'm very confident that we have the production capacity to suit our ambitions. And there will be no stock shortages anywhere in the region over this Christmas period, I can assure you of that."

Verschil tussen de launches zal er wel zijn, waar Microsoft de Xbox heeft laten vallen na de launch van de 360, wil Sony de komende tijd ook nog de PlayStation 2 sterk in de markt houden. Vandaar ook de verlaagde prijs en de nieuwe kleurtjes voor de console.

Op de vraag wat Lewis te zeggen had tegen Sony nu ze komen met een wereldwijde launch had hij het volgende te zeggen: "Well, I should say I wish them well. And I do; this is a tough business and I think they're taking on a tough challenge there in terms of the launch ambitions they're talking about, so we'll see how that manifests itself over time. But right now we're not deviating from the path we're on and we certainly won't be distracted."



PS3 zonder HDMI kabel

In november komt Sony met haar nieuwste console, de PlayStation 3. Deze zou in twee versies in de winkels moeten komen te liggen, eentje voor €499 met een 20GB harde schijf en een versie van €599 met een 60GB harde schijf, WLAN en een HDMI uitgang. Via deze uitgang kun je High Definition beelden versturen naar je HD-TV.

Nu lijkt het erop dat Sony geen HDMI-kabel mee zal leveren met de duurdere versie van de PS3. Dit geldt welliswaar momenteel nog alleen voor de Verenigde Staten, maar het is onwaarschijnlijk dat Sony twee verschillende versies op de markt brengt. Nu heb je in principe de kabel niet nodig voor HD-gaming, gewoon een component-kabel werkt al prima, deze ondersteunt alleen geen DRM. Dit is copyrightbeschermende informatie, deze zorgt dat er geen illegale kopieën kunnen worden gemaakt.

Zelf een HDMI-kabel kopen lijkt dus de oplossing, dit zal je zo'n €20-€30 gaan kosten.

Draai hem dan ook de linkerwang toe

Vroeger riep je gewoon heel hard boe, floot je ze uit of liep je weg en vroeg je verontwaardigd je entreegeld terug. Tegenwoordig gaat dat anders.

Lange Frans kreeg in maart een ijsblokje tegen het hoofd en stormde direct het publiek in om een paar klappen uit te delen. Op het dancefeest Sensation Black was het begin juli ook feest toen een bezoeker het podium op sprong tijdens het optreden van Bob Gee en spontaan even een paar flinke tikken uitdeelde (en trouwens ook inkasseerde).

Laatste slachtoffer in deze reeks is de leadzanger Brendon Urie van de Amerikaanse band Panic! at the Disco. Afgelopen vrijdag kreeg hij op het Reading festival tijdens zijn 'opening song' een fles water tegen zijn hoofd. Hij ging daardoor gestrekt, maar nadat ie na zeven minuten weer was bijgekomen zette hij het concert gewoon voort met de woorden "You can't take me out. Lets see how well you guys do with my left side."

Kijk, dat is de reactie van een held. Daar kan Lange Frans nog wat van leren.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Verkeersovertreding kost Haagse ruim 4000 euro

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige vrouw uit Den Haag heeft een zeer kostbare verkeersovertreding begaan. De vrouw sloeg met haar auto linksaf op een plaats waar dat niet was toegestaan. Agenten die bezig waren met een verkeerscontrole zagen dat en hielden haar aan.

De vrouw gaf in eerste instantie een valse naam op. Toen ze na wat aandrang haar echte naam vertelde, bleek dat ze nog 41 boetes open had staan. In totaal stond de dame voor 3913,15 euro bij de politie in het krijt. Met de nieuwe bekeuringen erbij, werd dat 4103,15 euro.

Vrienden van de vrouw hebben op het politiebureau alle boetes voor haar betaald. Daarna kon de vrouw weer vertrekken.

Xbox Live groot succes; 50 miljoen downloads

Microsoft heeft wat feitjes bekend gemaakt over het succes van Xbox Live. Zo wist het bedrijf te melden dat er inmiddels meer dan vijftig miljoen downloads zijn geweest via het systeem, dat is een verdubbeling in een kwestie van maanden. Het totaal aantal gespeelde Live-uren is inmiddels de twee miljard voorbij sinds de release in 2002. Er zijn ook twee miljard Microsoft Points verkocht inmiddels, dat is voor bijna 25 miljoen euro aan Points. Het aantal gedownloade arcade games is inmiddels de 8 miljoen voorbij en het aantal verzonden berichten ligt inmiddels op 1,3 miljoen per dag.

Disgaea komt naar de PSP

Disgaea is naast Final Fantasy Tactics een van de meest bekende en beste strategische RPG’s. Het spel verscheen enkele jaren geleden op de PS2 en nu heeft ontwikkelaar Nippon Ichi officieel bevestigd dat er een PSP-versie van Disgaea zal komen. Dit is goed nieuw aangezien Disgaea een titel is waar je met gemak honderden uren in kunt steken en dus uitermate geschikt is voor mensen die veel onderweg zijn.

Disgaea op de handheld van Sony zal geen geheel nieuw spel zijn, maar een aangepaste versie van het PS2-spel. Zo zal Disgaea PSP nieuwe karakters en scenario’s bevatten.

Het spel zal komende November in Japan verschijnen. Over een westerse release is nog niks bekend gemaakt. Al lijkt deze nog onzeker te zijn aangezien Nippon Ichi US op hun site de cryptische oproep aan fans van het heeft gedaan om van zich te laten horen.

Voor mensen die niet zolang willen wachten, in de V.S. is reeds Disgaea 2: Cursed Memories op de PS2 verschenen.



Tactische gevechten Ahoy!

Crewwisselingen Augustus

En ook afgelopen maand waren er verschillende wisselingen in de crew. Hieronder een overzicht.

We moesten afscheid nemen van Falco en TimmyASd. Daarnaast kwam een oudgediende weer terug in de sportcrew, Dubbeldrank, oud SA sport. Dubbeldrank gaat meedenken over de toekomst van FOK!sport, waar we druk mee bezig zijn. Daarnaast komt Light weer terug als devver van FOK!sport. Samen met dennistd en Hammer20 vormt hij nu het devteam.

Falco en TimmyASD, heel erg bedankt voor jullie inzet, en Dubbeldrank en Light, veel succes en plezier.

Nintendo DS krijgt FFXIII game?

Er was eerder al bekend dat er meerdere games rondom Final Fantasy XIII zouden uitkomen. Tot voor kort waren echter alleen FFXIII en Final Fantasy versus XIII (beide PS3) en Final Fantasy Agito (GSM) aangekondigd.

Vandaag kunnen we echter melden dat in de nieuwste EGM geruchtenrubriek staat dat de Nintendo DS ook een FFXIII game krijgt en wel in de vorm van een tactische RPG (vergelijkbaar met Final Fantasy Tactics). De game noemen we dan ook voor het gemak Final Fantasy XIII Tactics.


Screenshot van FFXIII op de PS3

FFXIII Tactics moet in de herfst van 2006 officieel aangekondigd worden door Square-Enix.

Beelden Yakuza 2

Het eerste deel ligt nog niet in de Europese winkels of SEGA heeft deel twee al aangekondigd. Vandaag hebben we voor jullie het eerste materiaal van deze game gebaseerd op de Japanse maffia:

De hoofdpersoon in Yakuza 2 is Kazuma Kiryu en het vechtsysteem zal uitgebreid worden. Aan de game werken onder andere Masayoshi Kikuchi (Jet Set Radio Future, Panzer Dragoon 2) en Toshihiro Nagoshi (Yakuza, F-Zero GX, Super Monkey Ball-Serie) mee.

Patch voor Saints Row

De game is nog maar amper gereleased -officieel kun je de game in Europa op dit moment net aanschaffen- of er is alweer een patch onderweg. Amerikaanse gamers ontdekten namelijk een aantal bugs in de single- en multiplayer versie van de game en Volition wil deze gaan herstellen.

"We are working hard on a Live product update for Saints Row. It will fix various problems found after release, in both single- and multiplayer" aldus het bedrijf. "At this time, we have no ETA on when the update will be available. We want it to be available soon, but we also want to make sure it addresses as many issues as possible."

Het is dus nog bekijken wanneer de patch uit komt en om wat voor bugs het hier gaat heeft het bedrijf ook niet gezegd. Waarschijnlijk moet je ze maar zelf tegenkomen voor je het door hebt.

[update]Xbox 360 versie Assassin's Creed bevestigd

In de nieuwe uitgave van EGM (Electronic Gaming Monthly) wordt een Xbox 360 versie van Ubisofts middeleeuwse game Assassin's Creed bevestigd. Al maanden gingen er geruchten dat de game niet PlayStation 3 exclusive zou zijn en eveneens naar PC en Xbox 360 zou komen, en na de bevestiging van een PC-versie vorige week is nu ook de Xbox 360 versie officieel.

Naast het feit dat de game ook naar PC en Xbox 360 komt is er nog niks bekend over eventuele verschillen in release datum of inhoud van de verschillende versies. Vraagtekens blijven er ook wat betreft de vraag waarom Ubisoft niet direct de 360 en PC versies aankondigde maar maandenlang enkel de PlayStation 3 officieel had staan.


Screenshot van de PlayStation 3 versie

[update]
Op IGN vinden we een releasedatum voor de Xbox 360 versie. De Xbox 360 versie zal tegelijkertijd verschijnen met de PlayStation 3 versie in het eerste kwartaal van 2007. Tevens heeft IGN twee exclusieve screenshots van de Xbox 360 versie van de game.




Geen brainbreaker

Dat suffe Koekje dat iedere dag de brainbreakers doet is op vakantie. We zullen dus tot hij terug is geen brainbreakers hebben. Maar om je niet helemaal teleur te stellen tot zijn terugkomst zullen we iedere dag één of meer suffe flashspelletjes neerzetten om je dag toch op een goede manier te beginnen.

Vandaag in "Eigenlijk is een brainbreaker leuker"

Leuk : Stop the press game
Leuker : Peugeot 107
Leukst :Klik op het nieuwe balletje

Getting Up en Oblivion gaan met VMA naar huis

Vannacht werden in New York de jaarlijkse MTV Video Music Awards uitgereikt, naast de vele pop, rock en rap prijzen werden ook de games niet vergeten. Er werden prijzen uitgereikt in twee categorieën: Best Score en Best Soundtrack.
Marc Ecko's Getting Up ging ervandoor met de prijs voor beste soundtrack, de game werd daarmee beter bevonden dan Burnout Revenge, Driver: Parallel Lines, Fight Night Round 3 en NBA 2K6.
De awards voor Best Score werd uitgereikt aan Elder Scrolls IV: Oblivion, de game versloeg hiermee Electroplankton, Dreamfall: The Longest Journey, Ghost Recon: Advanced Warfighter en Hitman: Blood Money



US Open: Agassi naar derde ronde

Het afscheidsfeestje van Andre Agassi is wederom met zeker nog één partij verlengd. Op de US Open, het laatste toernooi van zijn 21-jarige loopbaan, was de Amerikaan met 6-4, 6-4, 3-6, 5-7 en 7-5 te sterk voor Marcos Baghdatis.

Agassi, de laatste jaren gehinderd door een rugblessure, kon de tweede ronde van zijn afscheidstoernooi alleen spelen door een cortisoneninjectie. In het Arthur Ashe Stadium nam hij een voorsprong van twee sets en 4-0. Maar Baghdatis zette op dat moment een tegenoffensief in. Hij pakte de derde en de vierde set, maar verloor uiteindelijk toch de wedstrijd omdat hij kramp in zijn armen en benen kreeg.

PSV huurt Braziliaanse aanvaller Tardelli

Kort voor het sluiten van de markt heeft PSV nog een versterking binnen. De Eindhovenaren huren de 21-jarige Braziliaanse aanvaller Diego Tardelli voor één seizoen van São Paulo, met vervolgens een optie tot koop.

Vorig jaar zomer speelde Tardelli op het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de 20, dat in ons land werd gehouden. Het laatste jaar werd hij verhuurd aan Real Betis in Spanje en het Braziliaanse São Caetano.

Sharapova, Henin probleemloos verder op US Open

Zonder al teveel problemen hebben Maria Sharapova en Justine Henin-Hardenne zich geplaatst voor de derde ronde bij de US Open.

De als derde geplaatste Sharapova liet geen spaan heel van haar tegenstandster Emilie Loit en won met 6-0 en 6-1. Justine Henin had in haar wedstrijd tegen de Amerikaanse Vania King twee games meer nodig, de Belgische won met 6-1 en 6-2.

Ook Elena Dementieva haalde de volgende ronde. De als vierde geplaatste Russische waws met 6-4 en 6-0 te sterk voor de Finse Emma Laine.

Energiebedrijven zetten Oranje in het donker

Icoon Nederlands ElftalWerknemers van de vier grote energiebedrijven willen woensdag het licht uitdoen voor de interland Nederland-Wit Rusland. De actie is een protest tegen het kabinetsbesluit om de energiebedrijven te splitsen. De ondernemingsraden van de bedrijven zeggen dat de lichtmasten in het PSV-stadion in Eindhoven alleen aangaan als minister Wijn de splitsingswet van tafel haalt.

De ondernemingsraden van Delta, Eneco, Essent en Nuon roepen ook hun directies op om de wet tegen te houden. Volgens de wet worden de bedrijven gesplitst in een publiek deel, dat de netwerken beheert en een commercieel deel dat de stroom verhandelt. Het voorstel is al aangenomen door de Tweede Kamer en komt eind oktober in de Eerste Kamer aan de orde.

"De rechter moet maar uitspraak doen, maar de actie is in onze ogen beheersbaar en overzichtelijk", zegt een woordvoerder van de actievoerders.

Minder flitspalen langs de weg

Icoon PolitieJustitie gaat het aantal flitspalen langs de Nederlandse wegen terugbrengen. Flitspalen op plaatsen waar ze geen bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden verwijderd, maakte verkeersofficier Koos Spee vrijdag bekend.

Spee stelt dat automobilisten zich steeds beter aan de maximumsnelheid houden. Bovendien daalt het aantal verkeersslachtoffers, bleek deze week uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Verkeerscontroles vormen daarvoor volgens Spee een belangrijke verklaring.

In Nederland staan naar schatting 1700 flitspalen langs de wegen. In Noord-Brabant maakt het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie een begin met de beperking. Daar worden 88 flitspalen van de provincie overgenomen, 25 palen worden verwijderd. In de rest van Nederland worden op korte termijn afspraken gemaakt, verwacht Spee.

DVD: Gilmore Girls - Seizoen 5



Soms lijkt het alsof je jaren moet wachten tot een bepaalde film of serie op dvd te verkrijgen is. Bij de Gilmore Girls duurde het dan ook behoorlijk lang voordat het eerste seizoen in de winkels verscheen. Op 16 november vorig jaar was de eerste release te koop en nu, nog geen jaar later, zijn we alweer aanbeland bij het vijfde seizoen. Een seizoen waarin duidelijk wordt dat niet alleen Lorelei en Rory veranderd zijn, maar ook de serie zelf. Een blik op het vijfde seizoen van The Gilmore Girls en de release op dvd.

Paardensport: Wereldtitel voor springruiters

Icoon SportDe Nederlandse springruiters Piet Raymakers, Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder hebben bij de Wereldruiterspelen in Aken goud gewonnen in de landenwedstrijd. De Verenigde Staten werden tweede, Duitsland derde.

Voor Nederland begon de wedstrijd slecht. Piet Raijmakers scoorde achttien strafpunten. Omdat het slechtste resultaat van de dag mag worden weggestreept, was dat niet rampzalig, maar de rest kon zich geen grote fouten meer permitteren. Zo geschiedde. Jeroen Dubbeldam bleef foutloos en Albert Zoer maakte slechts één springfout. Als laatste kwam Gerco Schröder in actie. Ook hij bleef foutloos.

Het is de eerste keer dat Nederland de wereldtitel wint. Na de overwinning vlogen de ruiters elkaar dolgelukkig om de nek. "Dit is gewoon abnormaal", juichte Dubbeldam. "We voelden de vorm van de paarden. En het was goed dat ik na Piet een nulrondje neerzette. Dat sterkte de andere twee." Schröder vulde hem aan: "Samen hebben we er super voor gevochten. En het geluk was deze keer aan onze zijde."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!
Met dank aan rena voor de submit.

Nederlander doodgevroren in Alpen

Icoon AlgemeenEen 46-jarige Nederlander is woensdag doodgevroren in de Alpen. Dat heeft de plaatselijke politie donderdag gezegd. De man en een wandelvriend daalden aan Italiaanse kant de 4.048 meter hoge berg Piz Bernina af, toen ze werden overvallen door mist en een sneeuwstorm.

De mannen, van wie de identiteit verder niet bekend is gemaakt, moesten de nacht op de berg doorbrengen zonder beschutting in het slechte weer. De 46-jarige man overleed terwijl zijn vriend na een tocht van uren door het slechte weer een nabijgelegen berghut bereikte. Een reddingshelikopter vond hem donderdag toen het weer was opgeklaard op een hoogte van 3800 meter.

De vriend is met bevriezingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de woordvoerder was hij zo zwak dat hij amper kon bewegen. Het Zwitsere persbureau ATS meldde dat dit het 27e slachtoffer is deze zomer.

Website verzamelt blote billen voor Bush

Een tegenstander van de Amerikaanse president George W. Bush is een website gestart waarop mensen een foto van hun achterwerk kunnen uploaden. Op moment van schrijven van dit bericht staat de teller op bijna 300 billen. De bedenker van kissmyassgeorge.com, die zichzelf Paul noemt, zegt dat wanneer er 1000 achterwerken zijn geüpload, hij deze op een ingelijste poster naar de president zal versturen.

Met de website wil de maker zijn onvrede over George Bush kenbaar maken. Volgens hem manipuleren Bush en zijn medewerkers de media en is Bush een gevaarlijk man. 'Paul' denkt dat zijn website meer impact heeft dan een protest op straat.

kissmyassgeorge.com

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.