Hardware: Nintendo Wi-Fi Connector

Nintendo Wi-Fi Connection

Nintendo is nooit echt serieus in de online gaming wereld gestapt. Je kon wel beperkt online met de Cube, maar dat is te verwaarlozen. Met de Nintendo DS en de bijbehorende Nintendo Wi-Fi Connection (NWFC) moet daar verandering in komen.

Je kan op drie manieren verbinding maken met de NWFC: via je draadloze thuisnetwerk, via openbare accesspoints en via de Nintendo Wi-Fi USB Connector. De laatste bespreken we in dit artikel.

Wat krijg je?

Als je de Connector koopt krijg je naast het stickje ook een USB-verlengkabel, een cd met installatiegegevens en een handleiding. De handleiding en de cd spreken voor zich, de USB-kabel is echter bedoeld om je verbindingssterkte te verbeteren. Als je bijvoorbeeld alleen maar USB-poorten aan de achterkant van je PC hebt en deze staat in een kast kan er volgens Nintendo storing komen. Met de kabel leg je de stick dan naar voren.

De werking?

Als eerste moet je de cd in je PC gooien om aan de hand daarvan de stick te installeren. Simpelweg de stick in je USB-poorten prikken is dus niet de bedoeling. De installatie is op zich een eitje, zodra je \'m start gaat alles automatisch. Het enige probleem was dat de installatie twee keer moest, want de eerste keer kreeg ik een error. Maar goed, na de tweede keer was alles goed geïnstalleerd en had mijn PC een mooi Registration Tool. Met deze tool kun je verschillende DS\'en (maximaal vijf) toegang geven tot NWFC. Als je een hekel hebt aan je buurman kun je zijn DS dus blokkeren.

Woei, ik heb mezelf nu toegang gegeven en ga via de DS verbinding maken met de stick. *Searching...* Ah, kijk, de DS en de stick hebben elkaar gevonden. Nu de connection test. Helaas gaat het hier fout. Error. Hmm, kan de server niet vinden. Dit probleem had ik met Xbox Live ook, mijn PC staat namelijk in een studentenflat met bijbehorend studentennetwerk. Hierdoor moet je een beetje aankloten met de instellingen en dan lukt het uiteindelijk wel zoals iedereen die ik gePwned heb op Xbox Live al wel weet.

Na het veranderen van wat instellingen probeer ik het weer, helaas lukt het ook nu niet. En de derde keer en vierde keer en vijfde keer ook niet. Probleem ligt bij het feit dat ik eigenlijk handmatig instellingen op de DS zou moeten invullen, maar dit dus niet mogelijk is met de Wi-Fi Connector. Deze is gemaakt om alles automatisch te doen, maar dat mag dan weer niet van ons netwerk. LAST!

Dan maar bij mijn ouders proberen. Die maken gewoon verbinding via Demon en dat zou dan wel moeten werken? Na de installatie (ook hier in twee keer omdat de eerste keer niet goed ging) probeer ik verbinding te maken en ditmaal lukt het wel. Na een paar potjes Mario Kart in en om het huis kan ik ook meteen vertellen dat als de stick eindelijk werkt de signaalsterkte prima in orde is:

LocatieSignaalsterkte
Werkkamer (PC staat hier)Drie streepjes
Zolder (verdieping hoger)Twee streepjes
Huiskamer (begane grond)Twee streepjes
Achtertuin Twee streepjes

Hoewel er enkel op de werkkamer zelf drie streepjes gehaald wordt is de signaalsterkte overal beter dan één streepje. Op het grasveld achter het huis valt de verbinding weg, dat is pak \'m beet zo\'n 30 meter verder waarschijnlijk. Tenzij je dus in een gigantisch huis woont zou je overal in je eigen huis verbinding moeten hebben.