Child of Light

Eens in de zoveel tijd komt er zo'n bijzondere en magische game uit dat je weer wordt herinnerd aan de liefde die we allemaal voor deze hobby hebben. Denk maar eens aan titels als Chrono Trigger, Super Mario Galaxy en Shadow of the Colossus. We kunnen sinds kort ook Child of Light toevoegen aan die lijst.

Child of Light is een turn-based rpg waarbij je door de wereld reist als in een 2D-platformgame. Die omschrijving alleen al trok mijn aandacht omdat het mijn twee favoriete genres combineert. Toen de beelden uit de eerste teaser-trailer op mijn scherm verschenen wist ik direct dat dit iets heel bijzonders zou worden. Ubisoft maakt voor Child of Light namelijk gebruik van de prachtige Ubi Art-engine, die we kennen uit Rayman Legends

Om het totaalplaatje compleet te maken is ook de muziek in de game van enorm hoge kwaliteit. Het tempo verhoogt op spannende momenten en geeft een heerlijke rustige melodie als je gewoon aan het rondlopen bent. Het is één van die zeldzame games waarbij de muziek daadwerkelijk bijdraagt aan de ervaring en je zit te wachten op de optie voor custom soundtracks.

 

Child of Light begint heel droevig, er wordt verteld over de dood van de koningin en het feit dat prinses Aurora door haar vader alleen wordt opgevoed. Als zij ook nog eens sterft zit je direct met een brok in je keel en dat is nog maar het introfilmpje... Na de intro blijkt dat Aurora ergens anders ontwaakt en neem jij de controle over.

Na een stukje lopen ontvang je een zwaard en kom je de eerste vijanden tegen. De game is hiermee echt begonnen en zo ook jouw avontuur, op weg naar een uitweg uit deze vreemde wereld. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doorstaan. Je wordt geholpen door Igniculus, een vliegend wezen dat vijanden tijdelijk kan verdoven, health en mana kan verzamelen en je simpelweg gewoon bijstaat als vriend.

Door het gebruik van twee persones heeft Ubisoft ons de mogelijkheid gegevens om de game met twee spelers tegelijk te spelen. Omdat ik zo in het sprookje zat ben ik eigenlijk vergeten dit te testen. Na afloop van de game was ik zo onder de indruk van de game dat ik het voorlopig ook niet snel nogmaals zal spelen. Gevoelsmatig mag deze game van mij in het rijtje waar Chrono Trigger, Earthbound en Final Fantasy IX ook in staan. 

 

Tot nu niets dan lof dus, maar is er dan werkelijk niets negatiefs te vertellen? Op zich niet echt. De dialogen worden soms een beetje cheesy wat afbreuk doet aan het feit dat alle tekst rijmt. Ook is de game niet heel lang, een uur of tien is voor het gros van de gamers genoeg ben ik bang. Uiteindelijk is dat zoeken naar aftrekpunten, en dat weiger ik. De game krijgt dus een tien zoals je vast al hebt gezien.

Het totaalplaatje is bij Child of Light bovendien zoveel meer dan de som der delen dat ik haast niet kan geloven dat het een game van Ubisoft is. Na al het uitmelken van Assassin's Creed en het structureel zwijgen over Rainbow Six is dit een welkome diamant. Is vrees dat het geen gigantische verkoopcijfers zal behalen, maar ik gun het Ubi van harte. Hiervoor verdienen ze het zeker!

Conclusie
Child of Light is de mooiste en meest bijzondere next-gen-game die je momenteel kunt spelen. Het grote voordeel is dat ook gamers die de overstap nog niet gemaakt hebben er ook van kunnen genieten. Iedereen met een pc, PlayStation 3, 4, Xbox 360, One of Wii U is het zichzelf verplicht om deze game te spelen.

Doe jezelf een groot plezier en geef die twee tientjes uit. Laat zien dat je een echte gamer bent en originele, magische en bijzondere games waardeert. We hebben dit soort games nodig tussen al het geweld.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Mooiste game van deze én vorige generatie - Deluxe Edition exclusief voor PlayStation 10
+ Soundtrack is magisch en sfeerbepalend  
   

Gespeeld op Wii U, ook beschikbaar voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en pc

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.