NES Remix 2

NES Remix was een paar maanden geleden een zeer aangename verrassing van Nintendo. De game werd positief ontvangen op o.a. FOK!games en Nintendo heeft daarom besloten al vrij snel met een tweede deel te komen. Dit keer is het minder verrassend, maar zeker niet minder tof!

De opzet van NES Remix 2 is hetzelfde als het eerste deel: je pakt wat klassieke games uit het NES-tijdperk, pakt daar een onderdeel uit en maakt er een minigame van. Om het geheel interessanter te maken stop je er een vleugje van een andere klassieker bij, of verander je het originele spel een beetje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Boo-spoken uit de Mario-games die het Kirby lastig maken de boom te verslaan, of de pillen van Dr. Mario die tijdens het spelen van kleur veranderen.

In totaal zijn er twaalf klassieke games, dit keer met onder andere Metroid, Punch-Out!, Kid Icarus en Mario's Lost Levels. Elke game heeft meerdere minigame-uitdagingen, plus een algemene lading remix-uitdagingen. In totaal zijn er zo'n 160 minigames waar je behoorlijk wat tijd in moet steken wil je ze allemaal behalen. 

  

Uiteraard zijn er ook vernieuwingen in Remix 2. Zo is er Super Luigi Bros., wat een gespiegelde Super Mario Bros. is. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar de eerste Goomba had mij bij de eerste poging toch wel te pakken... Pijnlijk. De veranderde speelrichting is sowieso een breinbreker, want het gaat 180 graden tegen je gevoel in en is daarmee een echte uitdaging. Het enige dat niet gespiegeld is zijn de warpzones, het zou tof geweest zijn als de pijp naar wereld 4 stiekem de pijp naar wereld 2 was geweest.

Ook nieuw in Remix 2 is de Championship Mode waarin drie Mario-games (Bros., Bros. 3 en Dr.) achter elkaar gespeeld moeten worden en je simpelweg een zo hoog mogelijke score moet halen binnen de gestelde tijd. Hierbij moet je bijvoorbeeld zo snel mogelijk munten verzamelen zodat je in Dr. meer tijd over hebt om de punten binnen te harken. De scores kun je na afloop delen op MiiVerse waardoor je kunt zien hoe goed (of slecht) je bent in vergelijking met, bijvoorbeeld, je vrienden.

Conclusie
NES Remix 2 is exact wat de eerste NES Remix was: een aantal bekende NES-klassiekers in de mix. Het concept is nog net zo tof, alleen is het minder verrassend en komt het vervolg misschien wat te snel. Door de toevoegingen van de Championship Mode, Super Luigi Bros., en natuurlijk de lagere prijs, is het echter weer de moeite waard om de game aan te schaffen.

Nintendo moet het concept overigens zeker uitbreiden, zo zijn er nog genoeg NES-klassiekers van third party-developers (Mega Man, Castlevania, Final Fantasy) die gebruikt kunnen worden en heeft Nintendo natuurlijk veel meer consoles die aan de beurt kunnen komen. Een GameBoy Remix voor 3DS bijvoorbeeld, of de meest logische volgende stap: SNES Remix