CD: Placebo - Once More With Feeling

Conclusie
Wie puur kijkt naar de muzikale kwaliteiten van Once More With Feeling - Singles 1996-2004 zal al met een blik op de tracklist tevreden gesteld worden. Maar liefst negentien tracks van een prima band: wat wil je nog meer?

Wie deze cd echter luistert met vier studioalbums van Placebo in de kast, beseft dat de singles compilatie in feite zo overbodig is als de pest. Niet alleen omdat bijna alle nummers al op eerdere cd's waren terug te vinden, maar ook (en dat is misschien nog wel belangrijker) omdat de singles van Placebo niet uitgesproken beter of anders zijn dan niet-singles (in tegenstelling tot bijvoorbeeld 'Queen Greatest Hits'). Placebo is een band die het moet hebben van de perfecte live-optredens en de prima studioalbums. Albums die altijd een constante kwaliteitslijn hebben: zonder uitschieters naar boven of beneden. Het nut van een compilatie vol singles van een band die muzikaal gezien geen dieptepunten kent, ontgaat mij hierdoor een beetje.

Artiest: Placebo Titel: Once More With Feeling - Singles 1996-2004 Label: Elevator / EMI Releasedatum: 25-10-2004 Lengte: 67:23 Genre: Melancholische glamrock
1. 36 Degrees
2. Teenage Angst
3. Nancy Boy
4. Bruise Pristine
5. Pure Morning
6. You Don't Care About Us
7. Every You Every Me
8. Without You I'm Nothing (Feat. David Bowie)
9. Taste In Men
10. Slave To The Wage
11. Special K
12. Black-Eyed
13. The Bitter End
14. This Picture
15. Special Needs
16. English Summer Rain
17. Protège Moi
18. I Do
19. Twenty Years