FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 oktober 2004

Donner: geen verbod op jongensbesnijdenis

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Donner van Justitie wil het besnijden van jongens niet verbieden; hij ziet geen reden om het strafbaar te stellen. VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali had aan Donner gevraagd of het strafbaar kon worden gesteld. De besnijdenis van meisjes is in ons land wel strafbaar.

Donner meent echter dat er een groot verschil is tussen jongens- en meisjesbesnijdenis. De besnijdenis van jongens gebeurt om religieuze, hygiŽnische of medische redenen. Het wordt niet gezien als het toebrengen van lichamelijk letsel en daarom wordt het niet als mishandeling beschouwd, aldus de minister.

Bij meisjesbesnijdenis is dit wel het geval. Die ingreep is vaak zwaarder en de gevolgen zijn groter. Meisjesbesnijdenis is een vorm van genitale verminking met ernstige gevolgen voor lichamelijk en psychisch functioneren, vooral op latere leeftijd, zo zegt Donner.

In Nederland is zelfs een kleine snee of een speldeprik in de clitoris strafbaar.

Straaljagers onderscheppen militair transportvliegtuig

Blinker, cyberbull en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Inwoners van de noordelijke provincies zijn vanochtend opgeschrikt door een knal in het luchtruim. Het bleek in de loop van de middag om twee F16-straaljagers te gaan die door de geluidsbarriŤre vlogen. Ze waren opgestegen vanaf vliegbasis Leeuwarden om een transportvliegtuig te identificeren en moesten snel vliegen om het vliegtuig te achterhalen.

De identiteit van het militaire transportvliegtuig was bij Defensie onbekend. De verkeersleiding van de Koninklijke Luchtmacht in Nieuw Milligen (Veluwe) kreeg geen contact met het vliegtuig. Pas nadat de straaljagers naast het toestel hadden gevlogen, konden ze de identiteit achterhalen en bleek dat er geen gevaar was. Het ging om een Amerikaans marinetoestel dat op weg was naar Noorwegen.

Film: The Notebook

Nee, The Notebook is geen cyberthriller over een zoekgeraakte laptop. The Notebook is een van de mooiste liefdesverhalen die sinds een hele lange tijd in de bioscoop is verschenen. De zeventienjarige Allie wordt verliefd op Noah. Er is alleen een groot probleem. Zij is rijk en hij is arm. Afgezaagd. Ja, behoorlijk. Maar het is zo mooi verteld en zo mooi in beeld gebracht. Dit is een van de mooiste films van dit jaar!

Sun


The Notebook draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Ook onthoofdingen in HaÔti

Icoon Buitenlands nieuwsHet Midden-Amerikaanse land HaÔti wordt geteisterd door een reeks onthoofdingen die vermoedelijk het werk zijn van aanhangers van de verdreven president Aristide.

Een voormalige soldaat, die in de HaÔtiaanse hoofdstad Port-au-Prince werd onthoofd, is het vijfde slachtoffer in korte tijd. Eerder werden vier politieagenten op dezelfde wijze vermoord. Volgelingen van ex-president Aristide, die aan het begin van dit jaar werd verdreven en op dit moment in Zuid-Afrika verblijft, worden verantwoordelijk gehouden voor de moorden. Sinds eind september zijn zeker veertien mensen omgekomen.

Man valt in slaap tijdens afrukken in winkel

Een Duitse man beleefde meer opwinding dan hij verwachtte toen hij in een rukhokje met een seksfilm in slaap was gevallen. De deur van de sekswinkel ging op slot terwijl hij daar lag. Toen hij eruit probeerde te komen dacht de politie dat hij een inbreker was.

"Hij had drank bij zich, en was naar binnen gegaan om zichzelf een pleziertje te laten beleven", zegt een woordvoerder van de Mannheimse politie. "Maar zo te zien stimuleerde de alcohol hem nog het meest. Hij viel in slaap".

Toen de 50-jarige wakker werd in de gesloten sekswinkel, probeerde hij er tevergeefs uit te komen. In plaats daarvan ging het alarm af dat de politie waarschuwde.

"De agenten dachten in de eerste instantie dat hij een inbreker was", aldus de woordvoerder. "Maar hij liet hen bewijsmateriaal zien waaruit bleek dat hij de waarheid sprak".

Damn!

Stel je eens voor...

Je brengt je vriendin naar het station. Je hebt over de toekomst lopen praten, over hoe je kinderen eruit zullen zien en hoe lief je voor de kinderen wilt zijn. Of het jongetjes of meisjes zullen worden, of misschien wel beide. Dan besef je dat je nog een heel leven voor je hebt, voordat dit alles gebeurd. Maar toch denk je er stiekem aan.

Anyway, het station is niet om de hoek, dus ik moet weer terug met de tram naar mijn huis. Eenmaal in de tram zit ik met D-Men luid in mijn oren. Alhoewel ik luister, kijk ik toch om mij heen wat er gebeurd. Ik zie een Turks koppel met twee kleine kinderen van ongeveer vier en een kinderwagen. Aan hun gesprek te horen, willen ze er alles aan doen om zo goed mogelijk te integreren. Ze spreken namelijk met elkaar Nederlands. Beter kan je het natuurlijk niet zien.

Het is tijd voor hun om uit te stappen... en dan gebeurt het. Kleine kinderen zijn meestal langzaam. Dat zie je voornamelijk bij de tram omdat de treden gewoon te hoog zijn voor die kinderen. Dus die twee kinderen stappen uit en opeens gaat de deur dicht. Het koppel kijkt om zich heen, roept even naar voren, maar er gebeurt niets.

Ik dacht toen na.. alsof ik tien minuten had om na te denken. "Wat moet ik doen? Moet ik gaan roepen? Ik kan die kinderen niet alleen laten..." Laat me maar even afwachten. En opeens begint de tram te rijden. "Shit! Je weet waar de noodrem zit en dit is duidelijk een noodgeval. Je kan twee kinderen van ongeveer vier jaar niet zo laat alleen buiten laten staan." Je blijft denken.. alsof je alle tijd van de wereld hebt. "Hoer! ik moet drukken... snel..!"

Maar ik deed niks. Stijf en verbaasd bleef ik in mijn stoel zitten. Terwijl ik veel dingen er tegen kon doen. Wat mankeerde mij? Waarom deed ik niks?

Achteraf denk je wel van "Damn! Ik had wat moeten doen!" maar toch deed ik niks.

Vandaar deze braindump. Ik wil iedereen laten denken. Dit mag niet gebeuren, en als je weet dat je er wat tegen kan doen, doe er dan ook wat tegen! Want ik weet zeker, dat als dit bij jou gebeurt, je het ook niet leuk gaat vinden.

Mensen, ik ga jullie voor twee weken verlaten. Let goed op jezelf en op anderen en geniet van je leven!

Pro Tour nu voltallig

Eeen tijdje geleden maakte de UCI bekend dat er twintig ploegen zouden worden toegelaten tot de Pro Tour. Saeco-Lampre, Bouygues Telecom en Team Stanga maken de lijst Pro Tour-ploegen nu compleet.

De Italiaanse ploegen Lampre en Saeco besloten een eind terug te fuseren om deelname aan het nieuwe wielergebeuren te verzekeren, en met succes dus. Team Stanga is de voorlopige naam van de nieuwbakken ploeg van de Italiaan Gianluigi Stanga. Ook La BoulangŤre kon met de nieuwe sponsor Bouygues Telecom een plaatsje veroveren bij de twintig.

Met deze selectie zijn er natuurlijk ook een hoop ploegen die met lege handen aan de kant blijven. Te verwachten was dat de Belgische ploegen Landbouwkrediet en MrBookmaker.com buiten de boot zouden vallen. Maar ook AG2R, Alessio - Bianchi en Kelme - Costa Blanca grijpen naast een ticket.

De selectie moet wel nog officieel gemaakt worden in november, maar niets wijst er op dat de UCI nog van idee zou veranderen. Frankrijk, Spanje en ItaliŽ zijn het best vertegenwoordigd met vier ploegen, BelgiŽ mag er twee afvaardigen.

De Pro Tour Teams:
Illes Balears (Mancebo, Mentsjov)
Euskaltel (Mayo, Zubeldia)
Liberty Seguros (Heras, Nozal)
Saunier Duval (Piepoli, Jeker)
Gerolsteiner (Rebellin, Hondo)
T-Mobile (Zabel, Vinokoerov, Ullrich)
Davitamon-Lotto (Van Petegem, McEwen)
Quick-Step (Boonen, Bettini)
CSC (Basso, Sastre)
US Postal (Armstrong, Hincapie)
Bouygues Telecom (Voeckler, Chavanel)
Cofidis (O'Grady, Moncoutiť)
Crťdit Agricole (Hushovd, Moreau)
fdjeux.com (McGee, Gilbert)
Fassa Bortolo (Petacchi, Flecha)
Liquigas (Garzelli, Di Luca)
Saeco-Lampre (Cunego, Simoni)
Team-Stanga
Rabobank (Boogerd, Freire)
Phonak (Hamilton, Sevilla)

"Hoop voor de Britse GP."

Sir Jackie Stewart is optimistisch over de kansen van Silverstone. Hij denkt dat Silverstone volgend jaar gewoon op de kalender staat. Tegen BBC Radio Five vertelde hij dat ze de goede kant op gaan.

Bernie Ecclestone, zoals wij laatst berichtten, heeft Silverstone van de voorlopige kalender afgelaten, omdat ze niet genoeg betaalde. Daarom konden ze geen contract aan de FIA overleggen. Jackie Stewart heeft toen al gezegd dat de BRDC, de British Racing Drivers’ Club, aan het onderhandelen was met een aantal partijen. Die onderhandelingen zijn bedoeld om het tekort van anderhalf miljoen pond weg te werken.

“Natuurlijk is deze Grand Prix belangrijk voor het land, de regering en de sport in z’n geheel. Maar we zijn zo ver gegaan als wij kunnen als kleine club.”, zei Stewart. “We hebben er alles aan gedaan om alles uit eigen zak te betalen, maar dat lukte niet. We zijn nu met andere partijen aan het praten over financiering om het tekort te betalen. Het zou gek zijn om te denken dat de regering voor ons het verschil betaalt, maar we zijn in gesprek met de goede mensen. Wij spelen quitte, in het beste geval.

De persvoorlichter vertelde op woensdag 5 oktober dat gesprekken tussen de bazen van de Formule 1 en de BRDC “in een vergevorderd stadium” waren. Er wordt een aankondiging verwacht voor de Grand Prix van Japan. Daar werd aan toegevoegd dat een pakket, opgesteld door de East Midlands Development Agency, de weg vrij kan maken voor een overeenkomst.

Een bron vlakbij de Britse minister van Sport, Richard Caborn, bevestigde dit: “Beide kanten zijn het er eigenlijk over eens dat de Grand Prix eigenlijk tť belangrijk is om laten vervallen. Hoewel er nog geen zekerheid is, vermoedt de minister dat er een aankondiging is voordat de Grand Prix van Japan begint.”

Caborn schijnt het meest bezorgd te zijn over de gevolgen die het verlies van Silverstone met zich mee zouden kunnen brengen. De plannen die ze nu hebben zouden dan enorme schade kunnen oplopen. Die plannen moeten van Silverstone een internationaal centrum voor alle motorsporten maken. De plannen bestaan onder andere uit het bouwen van een hypermoderne windtunnel, ťťn centrale plaats voor bedrijven die iets met de motorsport te maken hebben, en het aanpassen van het circuit.

Silverstone heeft van de 7.4 miljoen pond die Ecclestone wil, 5.9 miljoen pond bij elkaar. Eerst eiste Ecclestone een bedrag van 8.9 miljoen pond, maar, zoals hij zelf zegt, heeft hij dat al omlaag gedaan onder druk van Caborn. “Uiteindelijk was er een tekort van ongeveer drie miljoen pond, maar Richard Caborn vroeg me of ik niet een oogje dicht kon knijpen.”, zo vertelde Ecclestone BBC Radio Five op zaterdag. “Dus hebben we het verschil opgesplitst, ongeveer anderhalf miljoen pond voor ieder.”

De uitvoerend directeur van de BRDC, Alexander Hooton, vertelde afgelopen week dat, als ze zouden voldoen aan de eisen van Ecclestone, ze zichzelf in de problemen zou kunnen brengen. “We hebben geboden wat wij dachten te kunnen bieden, uitgaande van volle tribunes. We kunnen niet echt verder gaan dan dat; dan zouden we onszelf in de problemen brengen.”

Hij voegde daar aan toe dat hij persoonlijk het vermoeden had dat de race niet door zal gaan volgend jaar. Ecclestone voegde daar aan toe dat “de BRDC een contract hebben dat ze moeten tekenen. Verder moeten we alle teams overtuigen dat ze 18 races rijden. Dan zouden we de FIA wel kunnen overtuigen.”

Klik hier voor een audiogesprek van BBC Radio Five met Jackie Stewart. (Windows Mediaplayer ůf Realplayer nodig voor het luisteren.)

Tiger Woods komt naar de Nintendo DS

De populaire golfgame van EA gaat zijn debuut maken op de Nintendo DS. Op dit moment is EA Canada bezig om de game te ontwikkelen. Tiger Woods DS kent net als zijn console uitvoeringen ook een uitgebreide Create-a-Golfer mode.

Tiger Woods DS heeft vijf officiŽle golfbanen en een fantasie baan. Multiplayen kan met vier personen via de draadloze opties van de Nintendo DS.

Zoals je op de screenshot van IGN kan zien wordt het touchscreen gebruikt om je slagen te doen.

[Update] Knights of Honor verwijdert Daemontools dll-file

Nadat the Sims 2 ook al begon te klagen als je bepaalde programma's op je harde schijf had, gaat Knights of Honor nu een stukje verder. Het verwijdert namelijk het bestand deamon.dll van je harde schijf. Dit bestand is een onderdeel van de DAEMON Tools software, waarmee je bepaalde kopieerbeveiligingen kunt emuleren. Het spel gaat zelfs nog een stapje verder door te eisen dat het systeem "burning software clean" is. Is dit de volgende stap in het gevecht tegen warez? De vraag is natuurlijk ook of het wel legaal is om gebruikers te dwingen om bepaalde software te uninstallen.

Een gebruikerservaring:

"[...]
As I started the game the following pop up appeard "Conflict, please deactivate or uninstall BlindWrite/CopyToDVD Patin-Couffin driver". After I uninstalled Patin-Couffin 24 (I"m using BlindWrite 5.2.5.138) I had to unlock DAEMON.DLL otherwise the game won"t start. I unlocked it and was finally able to play the game. After reboot I got this error message "C: Windowsdaemon.dll error", after checking the directories daemon.dll was gone.
[...]"


UPDATE:
Engessa meldde ons via de submit dat ontwikkelaar Sunflower bekend heeft gemaakt dat er sprake van een bug is. Het bestand daemon.dll wordt namelijk niet verwijderd maar wordt hernoemd naar daemon.bak. Om de daemontools weer aan de gang te krijgen dien je het bestand daemon.bak (te vinden in de windowsdirectory) te hernoemen naar daemon.dll. De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen is om de volgende tekst exact te kopiŽren:
copy %windir%daemon.bak %windir%daemon.dll

Wanneer je deze tekst gekopieerd hebt dien je naar het startmenu te gaan, vervolgens op uitvoeren te klikken en tenslotte de zojuist gekopieerde tekst in het invoervenster te kopiŽren (op de rechtermuisknop in het invoervenster klikken en de optie 'plakken' aanklikken). Het bestand is nu hernoemd en de daemontools kunnen weer gebruikt worden. Iedere keer dat Knights of Honor gestart wordt zul je deze procedure weer moeten gebruiken om de daemontools te kunnen blijven gebruiken. Developer Sunflower heeft daarnaast aangekondigd dat de bug in de eerste patch opgelost zal worden. Wanneer deze uit wordt gebracht is nog niet bekend.

BAR met 960 PK in Japan

Het komend race-weekend zal Honda de BAR006 voorzien van een nieuwe evolutie van hun motor. Deze motor zou 960 PK moeten leveren en daarmee zou Honda in een klap de krachtigste motor in de Formule 1 hebben.

BAR heeft natuurlijk geen exacte cijfers vrijgegeven over de Honda RA004E maar deze zou 8 PK meer vermogen moeten leveren ten opzichte van de motor die men in China ter beschikking had. Verder zou de motor ook ruim boven de 19000 toeren per minuut draaien.

Honda verklaarde te verwachten dat, mits het motoren-reglement niet gewijzigd wordt, de motor voor 2005 gedurende het seizoen de magische grens van 1000 PK zal gaan overschrijden. Het is nu afwachten wat het antwoord van Ferrari en de andere motorenbouwers zal zijn.

Oostenrijks muntstuk van 31 kilo

De Oostenrijkse Munt heeft een geldstuk geslagen dat ruim eenendertig kilo weegt. De gouden munt, die een diameter van zevenendertig centimeter heeft, is een eerbetoon aan de Wiener Philharmoniker. Hoewel het goudstuk een officieel betaalmiddel is in Oostenrijk, wordt afgeraden hem te gebruiken voor de dagelijkse boodschappen. Hij heeft namelijk een waarde van ruim 330.000 euro. Totaal zijn er vijftien exemplaren van de munt geslagen.

Met het slaan van deze veelweger, hoopt de Munt het Guiness Book of Records te halen. Het is overigens niet de eerste keer dat dit ontwerp wordt geslagen. Tot op heden werden al ruim acht miljoen kleine versies van de 'Philharmoniker', zoals de munt liefkozend genoemd wordt, geslagen. De grote broer is geslagen ter ere van het vijftienjarig bestaan van het ontwerp.

Een Oostenrijks muntstuk van ruim 31 kilo
Op de munt staan muziekinstrumenten als eerbetoon aan de Wiener Philharmoniker

Liuzzi toch niet naar Ferrari

In tegenstelling tot wat gisteren door de Italiaanse media werd bericht, blijkt Vitantinio Liuzzi volgend jaar toch niet te gaan testen bij Ferrari

"Het is onjuiste informatie,Liuzzi is niet onder gebracht bij het team als testcoureur.", aldus Luca Colajanni, de persvoorlichter van het team. De kersverse F3000 coureur zal dus nog even geduld moeten hebben eer hij het asfalt in een Formule 1 bolide op kan.

Ubisoft gaat Cold Fear uitgeven

Ubisoft, uitgever van onder meer de Tom Clancy-spellen, Rayman en Prince of Persia: Sands of Time, gaat het spel Cold Fear uitgeven. Zoals onderstaande screens aangeven hebben we hier te maken met een aktie-horrorgame.

Volgens Alain Corre, 'managing director' van Ubisoft voor de regio EMEA (Europa, Midden Oosten en AziŽ), zal de game zich "in een dynamische omgeving afspelen op een stormachtige zee met intense gevechten, intelligente vijanden en met een groot aandeel van het onverwachte."De game wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Darkworks, onder meer verantwoordelijk voor de Alone in the Dark-serie dus wat dat betreft lijken de vooruitzichten goed. De titel staat gepland voor "maart 2005" en zal tegelijkertijd uitkomen op de PC, Xbox en PS2.

Man kleedt zich uit tijdens politieverhoor

Tijdens een verhoor door de politie heeft een 49-jarige Belg zich van zijn kleding ontdaan. Vervolgens liep de man naakt de straat op. Het verhoor vond plaats in een Leuvens cafť.

De man werd ondervraagd naar aanleiding van een beschuldiging van diefstal door een ondernemer. De ondernemer meende gezien te hebben dat de man 1 kilo vis en een pot saus in zijn broek verstopte en hield hem tegen aan de kassa. De man liep echt door en liep een cafť binnen. De politie vroeg de man om een fouillering toe te staan. Hierop kleedde de man zich uit. De man is meegenomen naar het politiebureau. Aldaar werd hij opgesloten om te ontnuchteren.

Bridgestone benadert Michelin-teams

De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft contact gezocht met alle Michelin-teams. Een drietal teams, Williams, Renault en Toyota, heeft volgens geruchten interesse om de overstap naar Bridgestone te maken.

Bridgestone wil graag een extra door een automerk gesteund team van banden voorzien volgend seizoen. De wintertests worden erg belangrijk voor de bandenfabrikanten. Als de nieuwe reglementswijzigingen worden geaccepteerd, zullen de banden in 2005 langer moeten meegaan dan nu het geval is.

Ferrari is momenteel het enige topteam dat op Bridgestone-banden rijdt. Komend winterseizoen zou dat voor Bridgestone problemen kunnen opleveren wat betreft de mogelijkheden om te testen. Vandaar dat de bandenfabrikant bij alle Michelin-teams de interesse heeft gepeild om over te stappen.

Nieuwe Killer 7 video online

Nadat gisteren al 30 screenshots online zijn verschenen, is er vandaag een filmpje online gekomen van deze cell-shaded first-person shooter.

Capcom heeft nog vrij weinig over deze game losgelaten. Jij bent een schizofrene huurmoordenaar die 7 persoonlijkheden heeft. Elk van deze persoonlijkheden heeft een speciale kracht en je moet per level met een van deze personages spelen, hierdoor zou de game steeds andere gameplay elementen kunnen hebben.

Klik hier om het filmpje te bekijkenWinnaars Speelgoed van het Jaar bekend

Vanmiddag zijn de winnaars bekendgemaakt van het Speelgoed van het Jaar 2004. De 31ste uitreiking was in een Olympisch jaar en vond daarom plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De muzikale begeleiding op de feestelijke dag was van de vrolijke Funfare en Lange Frans en Baas B, die voor de gelegenheid een speciale Speelgoedrap hadden gemaakt. De uitslag werd bekend gemaakt door Gemma Glitter.


Gemma maakt een winnaar bekend tesamen met een kleurplaatwedstrijd winnaresje

Speelgoed van het Jaar 2004 is geworden:

- in de categorie baby en peuter (0-4 jaar):
Little People Koninklijk Kasteel van Mattel
- in de categorie kleuter (4-6 jaar):
V-Smile van Vtech;
- in de categorie junior (6-8 jaar):
Furrealfriends Panda van Hasbro;
- in de categorie tiener (8-12 jaar):
Meccano Design auto van Nikko Europe;
- in de categorie 12+:
Sky Watcher van Nikko Europe.

Opvallend was dat het publiek vooral voorkeur gaf aan technisch speelgoed.


De Furrealfriends Panda viel erg in de smaak en bleek een terechte winnaar

Consumenten konden in alle categorieŽn hun stem uitbrengen, maar mochten niet meer dan ťťn artikel per leeftijdsgroep kiezen. Dit jaar overtrof het aantal stemmen via de site www.speelgoedvanhetjaar.nl opnieuw het aantal stemmen van vorig jaar. Er werd meer dan 100.000 maal gestemd. Er is opgeroepen tot stemmen via ansichtkaarten in de winkels, posters en RTV-spots. Ook was in winkels een in-store commercial te horen.

Schietpartij bij Almere-Buiten

capetonian had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij station Almere-Buiten is woensdagmidddag rond 15:30 uur een schietpartij geweest. Hierbij zouden geen slachtoffers zijn gevallen. De omgeving van het station is op dit moment nog steeds afgezet omdat de politie naar sporen zoekt.

Omstanders hoorden harde knallen op het station. De daders vluchtten na de schietpartij. In de omgeving wordt nog naar hun gezocht.

De submitter maakte de volgende foto rond 16:30 uur:


Nominaties MTV Europe Music Awards bekendgemaakt

Icoon Muziek nieuwsIn Rome zijn vandaag de nominaties voor de MTV Europe Music Awards bekendgemaakt. De R&B-groep Outkast is vijf keer genomineerd voor een award en heeft hiermee de meeste nominaties in de wacht gesleept. De awardshow zal op 18 november in het Tor Di Valle in Rome plaatsvinden.

Met vier nominaties is R&B-zanger Usher ook een grote kanshebber voor een MTV-award. Andere genomineerden zijn onder meer Anastacia, Beyonce, Black Eyed Peas, Britney Spears en de Beastie Boys. In de categorie 'Beste Nederlands/Belgische act' behoren The Sheer, TiŽsto, Kane, Soulwax en Novastar tot de kanshebbers.

Naast het uitreiken van de awards zullen een aantal artiesten zich van hun beste kant laten zien, zo zullen onder andere Usher, Eminem, Maroon 5, Franz Ferdinand, Beastie Boys en Nelly voor de muzikale ondersteuning zorgen. De show zal op 18 november live door de muziekzender worden uitgezonden.

Seizoen Erik Zabel voorbij

Erik Zabel komt dit seizoen niet meer in actie, de Duitser heeft zijn linker hielbeen gebroken.

De 34-jarige wielrenner van het T-Mobile Team liep de val thuis in Unna op, toen hij van een ladder viel, en is nu minimaal enkele weken uitgeschakeld. Onderzoek moet nog uitwijzen of hij geopereerd moet worden of dat de breuk met rust kan genezen.

Zabel werd afgelopen zondag bij het WK wielrennen tweede bij de wegwedstrijd, achter de Spanjaard Oscar Freire. Op de UCI-wereldranglijst staat Zabel eerste, en hij kan ook niet meer worden ingehaald.

Er staan nog twee wereldbekerwedstrijden op het programma, aankomende zondag Parijs-Tours en op 16 oktober de Ronde van Lombardije. In 1994 en 2003 was de Duitser de sterkste in Parijs-Tours.

Eerste waarschuwing voor AZ

Nadat eerder Sparta al een eerste officiele waarschuwing ontving, heeft nu AZ een berisping van de KNVB licentiecommissie ontvangen. De club overschreed de ingediende eigen begroting.

AZ is het echter niet eens met de visie van de licentiecommissie. De club zou de de overschrijding ter grootte van 375.000 euro volledig kunnen dekken met financiŽle meevallers. De KNVB ondersteunt dat verhaal echter niet. AZ tekent derhalve beroep aan tegen de sanctie.

Indien de sanctie blijft staan dan wordt AZ bij een volgend ingebreke blijven een puntenvermindering van drie punten opgelegd.

Het huidige licentiesysteem werd voor dit seizoen aangenomen. Het moet zijn waarde gaan bewijzen door de clubs gezond te houden.

Dallara al in 2005 terug in F1?

Ondanks alle pessimistische verhalen van de laatste tijd lijkt het erop dat de Formule 1 volgend seizoen een nieuw team rijker is. De Italiaanse chassisbouwer Dallara gaat mogelijk al volgend seizoen in plaats van 2006 al deelnemen en maakt dat dit GP-weekend bekend aldus Autosport.com.

Meer details zijn helaas alleen te bezichtigen op het betaalde gedeelte van Autosport.com, maar het is mogelijk dat Dallara in samenwerking met zijn Russische sponsor een goed bod uitgebracht heeft op het Jaguar F1 team. Dit kruist met eerdere geruchten dat Red Bull het Jaguar F1 team al gekocht zou hebben.

Dallara is onder andere bekend als ontwerper van de Lamborghini Miura en de vele overwinningen van zijn chassis in de Indy Racing League waar het van 1998 tot en met 2003 het constructeurs kampioenschap won. Tevens was de chassisbouwer zonder veel succes in de Formule 1 actief met Ford motoren van 1988 tot en met 1990, in samenwerking met Judd in 1991 en in zijn laatste jaar met Ferrari motoren in 1992. Er zou eerder sprake zijn van een terugkeer in samenwerking met Honda met Jos Verstappen als coureur, maar dit werd destijds stopgezet door het overlijden van Dr. Harvey Postlethwaite.

Meer informatie over de rijke historie van Dallara is hier te vinden.

Knie Bettini niet gekwetst

Zondag moest Paolo Bettini in het wereldkampioenschap opgeven, nadat hij met zijn knie tegen de auto van de ploegleider was gebotst. Na onderzoek blijkt zijn knie geen kwetsuur te hebben opgelopen.

Binnen Quick Step - Davitamon was men bezorgd dat Bettini niet zou kunnen starten in Parijs - Tours. Met slechts een paar punten achterstand in het wereldbekerklassement op Davide Rebellin, zou dat een grote teleurstelling zijn geweest. Men verwacht nu echter dat Bettini zondag gewoon kan rijden.

Bettini vertelde zelf: "Ik heb geluk gehad. Vanochtend (gisteren, red.) heb ik een paar uur getraind, zonder mijn knie te forceren. Nu kan ik een doorstart maken voor mijn doel van dit seizoen. Ik wil Rebellin inhalen en mijn derde Wereldbeker winnen."

FIFA boete voor KNVB

De KNVB heeft van de FIFA een boete van 6.400 euro opgelegd gekregen omdat ze zich niet aan de dopingrichtlijnen van de wereldvoetbalbond hebben gehouden. Ook Frankrijk en ItaliŽ werden bestraft.

Onlangs kreeg NAC-middelvelder Tamas PetŲ een schorsing van twintig duels, waarvan tien voorwaardelijk, omdat hij op 4 februari positief had getest op norandrosteron. Volgens de FIFA richtlijnen had PetŲ daarvoor een half jaar geschorst moeten worden.

Mocht de KNVB in de toekomst opnieuw in gebreke blijven, kunnen ze waarschijnlijk een aanzienlijk zwaardere straf tegemoet zien.

Vanderlei de Lima naar Eindhoven

Vanderlei de Lima zal op op zondag 10 oktober het startschot van de marathon van Eindhoven lossen. Tevens zal hij een clinic verzorgen en de prijzen uitreiken.

De organisatie van de Eindhovense marathon is er derhalve in geslaagd een publiekstrekker vast te leggen. Niet zijn redelijk goede tijd maakt hem een bekend sporter, de Braziliaan was op de Olympische marathon slachtoffer van de daden van Cornelius Horan, die hem in eerste positie van het parcours duwde. Uiteindelijk veroverde hij er nog wel het brons, maar de dwaze actie maakte hem wereldberoemd. Hij won tevens de Olymische eremedaille.

Vanderlei de Lima verkiest echter nog niet te lopen. Andere goede lopers zijn zondag wel aanwezig. Zo zullen onder andere de Kenianen Vincent Kipsos, Stephen Cheptot, Robert Cheruiyot en Willy Cheruiyot aan de start verschijnen.

Nieuwe naam Six Flags Holland bekend

Michel en DazyMe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe naam van het attractiepark Six Flags Holland is voor de officiŽle bekendmaking op 11 november uitgelekt. Het park gaat 'Walibi World' heten. Op de perssite van Six Flags Holland stond vanochtend een overzicht kaartje met de namen van alle parken. Het plaatje is inmiddels verwijderd.

De Six Flags parken in Europa, met uitzondering van Warner Bros Movieworld in Spanje, zijn begin dit jaar overgenomen door een Britse investeringsmaatschappij. Door deze overname mocht de nieuwe eigenaar de naam Six Flags, en de Looney Tunes niet meer gebruiken.

Het nieuwe logo is hier in groot formaat te zien.


De overgenomen parken in Europa.

Wereldwijd kinderpornonetwerk opgerold

In de strijd tegen kinderporno is deze week een wereldwijd kinderpornonetwerk opgerold. Hierbij zijn tot nu toe duizenden arrestaties verricht, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdag bekend. Ook in Nederland werden eerder arrestaties verricht.

Het netwerk opereerde vanuit Wit-Rusland, maar was ook actief in AustraliŽ, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en China. Tevens zijn in de Amerikaanse staat New Jersey arrestaties verricht. Onder de Amerikaanse arrestanten bevinden zich onder meer kinderpsychologen, leraren en een katholieke geestelijke.

Het netwerk werd opgerold door simpelweg de creditcard gegevens van de afnemers na te trekken.

Betalen met een 'rijstkorrel' in je arm

Zo'n 25 mensen in Nederland hadden gisteren de primeur. In de Baja Beach Club in Rotterdam kregen zij een minuscule chip in de bovenarm geÔnjecteerd, welke werkt als een chipknip. De 25 gaven zich vrijwillig op, in ruil voor gratis toegang tot de discotheek, een hoop korting aan de bar en exclusieve toegang tot een VIP-ruimte.

De zogenaamde 'Vip Chip' ziet eruit als een glazen rijstkorrel, en wordt direct onder de huid ingebracht. Wie de chip kwijt wil kan deze zelf verwijderen. Baja-woordvoerder Kjeld Piek: "Die kun je er net als een grote splinter zelf uithalen." Overvallers hebben volgens Piek niets aan de chip. Baja bewaart van elke chiphouder een foto in het archief.

De 25 proefpersonen werden geselecteerd uit een groep van 150 Baja-bezoekers die zich via de website voor het experiment hadden opgegeven. Nieuwe geÔnteresseerden kunnen de chip voor 1000 euro laten inplanten. Ze krijgen dan wel een tegoed van 1500 euro, te besteden in de Baja. Het systeem is in de VS uitgebreid getest, waar in verschillende clubs al gebruik wordt gemaakt van het betaalsysteem.

Tafeltennissers kansloos onderuit

De Nederlandse heren tafeltennisploeg kwam gister voor het eerst in actie onder playing-coach Danny Heister. De Nederlanders gingen voor EK kwalificatie kansloos onderuit tegen Duitsland (0-3).

De nederlaag was op zich niet onverwacht, maar kwam ongelukkig uit. Binnen de tefeltenniswereld zijn de messen geslepen. Het aanstellen van Danny Heister als bondscoach zou de positie en inhoud van het bondscoachschap ondermijnen volgens critici. De tafeltennisbond is echter armlastig en zocht een goedkope oplossing. Heister maakt er zelf een niet te groot punt van: "Trinko en ik zijn gewend zonder coach te spelen."

Coach Heister was niet ontevreden over het eerste optreden van 'zijn ploeg'. Trinko Keen verloor de eerste partij van Fejer-Konnerth in vijf games (11-8 8-11 9-11 12-10 8-11). Heister mocht vervolgens zelf aantreden tegen Timo Boll. Na een goed begin moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Duitser (11-5 9-11 9-11 5-11). Vervolgens ging ook het laatste enkelspel met Barry Wijers tegen Steger nog verloren (11-13 9-11 11-6 5-11).

Door de nederlaag staat Oranje nu op de vierde en laatste plek in de poule met een zege om drie nederlagen. Nederland speelt de resterende duels nog tegen Engeland en Rusland. Mocht Nederland zich alsnog bij de eerste drie scharen dan zal het zich kwalificeren voor het komend EK in Aarhus (Den). Indien Nederland vierde blijft dan wacht degradatie naar het tweede niveau. In dat geval zullen Keen en Heister zich waarschijnlijk terugtrekken uit het team.

"De Graafschap moet spelers dumpen"

Volgens voormalig hoofdsponsor Gerard Sanderink moeten bij De Graafschap spelers vertrekken. Zo zou er ruimte moeten komen voor een kwaliteitsimpuls.

Met zijn bedrijf Centric was Sanderink de afgelopen vijf seizoenen shirtsponsor van De Graafschap. In de kringen rond de club gaan stemmen op om Sanderink weer bij de club te betrekken. Wil dat gebeuren dan zal er heel wat in het beleid van de club moeten veranderen.

Hij heeft een duidelijke visie op de club: "Ten eerste moet de leiding van de club versterkt worden. Ze hebben namelijk geen goed verhaal bij De Graafschap. Ik zie geen bezieling en uitstraling en ze missen de ambitie. 'Ga er voor', denk ik, maar ze doen niets. Andere clubs hebben ook geen geld, maar die krijgen wel wat voor elkaar."

Maar ook over het spelersbeleid heeft hij zijn verhaal al klaar. Met de huidige spelersgroep gaat volgens Sanderink De Graafschap het niet redden in de eredivisie. Daarom moeten ze zes ŗ zeven spelers laten gaan, om drie goede nieuwe spelers te kunnen aantrekken.

Ook moet de spelersgroep geld inleveren volgens de ex-sponsor: "Met de overige spelers dient gesproken te worden. Ik vind dat zij geld in moeten leveren om de komst van nieuwe spelers mogelijk te maken. Want geloof mij: er komt niemand met een zak geld voorbij. Als ik kom, ga ik ook niet zo maar geld storten. De zaak moet eerst op orde worden gesteld."

Van den Ende-leerstoel aan UvA

Joop van den Ende schenkt de Universiteit van Amsterdam (UvA) een leerstoel 'cultureel ondernemen'. Dit maakte hij gisteravond bekend tijdens de uitreiking van de IJ-prijs 2004 in Amsterdam. De leerstoel moet per 1 september 2005 worden ingesteld aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. Van den Ende benadrukte dat cultuur een grote rol speelt binnen de Nederlandse economie, die verder versterkt moet worden met behulp van onderwijs en onderzoek.

De UvA houdt vooralsnog een slag om de arm, maar staat "welwillend en positief" tegenover het voorstel. Eerst zal echter bekeken moeten worden hoe het aanbod "wetenschappelijk kan worden ingevuld. Dat proces duurt minimaal een aantal maanden en de selectie van de kandidaat ook", aldus een woordvoerder van de Universiteit.

De kosten van de leerstoel bedragen ongeveer vijftigduizend euro. Van den Ende bekostigd dit met behulp van het prijzengeld van de IJ-prijs, 12.500 euro, en een bijdrage uit zijn eigen Van den Ende Foundation. Hij kreeg de prijs, die is ingesteld door de gemeente Amsterdam en accountant PriceWaterhouseCoopers, voor zijn bijdrage aan de economische ontwikkeling en promotie van Amsterdam.

Joop van den Ende
Joop van den Ende

KNVB protest tevergeefs

De KNVB heeft tevergeefs een beroep gedaan op de UEFA om het gemis van de 'verloren UEFA punten' door het afgelasten van het uitduel Maccabi Petach Tikva - SC Heerenveen te verzachten. De UEFA kon de KNVB niets bieden.

Doordat in IsraŽl een ambtenarenstaking de heenreis van Heerenveen onmogelijk maakte, kon het duel geen doorgang vinden. Daar de Israelische club eerder wegens verbouwing van het stadion het duel reeds had uitgesteld, besloot de Europese voetbalbond de ontmoeting vervolgens tot een enkel beslissend duel terug te brengen. De Nederlandse club kon zodoende geen 4 punten verdienen voor de UEFA coŽfficientenranglijst, op basis waarvan elk seizoen het aantal startbewijzen voor de diverse Europese toernooien wordt verstrekt. De KNVB protesteerde derhalve voor het Nederlands belang.

De UEFA erkent dat sprake is van overmacht, maar kon een verzoek 'om de punten met de Israelische tegenstander dan maar te delen' niet honereren. Zij verwees hierbij naar een oud arrest uit 2001 waarbij Glasgow Rangers om veiligheidsredenen besloot niet af te reizen naar Dagestan voor een ontmoeting met FC Anzhi Makhachkala. Destijds werd eveneens een beslissingsduel gespeeld. Dat duel werd vervolgens op neutraal terrein afgewerkt.

Proef met Marokkaanse docenten geslaagd

Icoon Binnenlands nieuwsHet pilot-project “Tweede Wereldoorlog in perspectief” van de gemeente Amsterdam, waarbij Marokkaanse leraren op Amsterdamse vmbo-scholen werden ingezet om jongeren les te geven over de Tweede Wereldoorlog is geslaagd, zo concludeert de gemeente in haar eindrapport. De leraren werden in april op enkele vmbo-scholen ingezet om vooral Marokkaanse jongeren te doceren over hedendaagse jodenhaat in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en de Midden-Oosten-problematiek.

Alhoewel Marokkaanse leerlingen nog steeds minder positief zijn over joden dan hun Nederlandse en Surinaamse medeleerlingen, is hierin een duidelijke verbetering merkbaar. Het percentage Marokkaanse scholieren dat joden even aardig vindt als andere volkeren is gestegen van 32 naar 50 procent. Onder Nederlandse en Surinaamse scholieren is dit bij zo’n driekwart het geval. Het percentage Marokkaanse leerlingen dat van mening is dat “de joden de wereld willen overheersen” is gedaald van 32 procent naar 11 procent.

Omgekeerd denken Nederlandse en Surinaamse leerlingen minder positief over moslims. Onder Marokkaanse leerlingen vindt 83 procent dat moslims even aardig zijn als andere volkeren, tegen 42 procent van de Nederlandse scholieren. Tweederde van de Surinamers vindt moslims net zo aardig. Uit het onderzoeksrapport blijkt verder van diepgeworteld antisemitisme onder de ondervraagde leerlingen nauwelijks sprake te zijn. Het zou hierbij slechts gaan om een klein aantal leerlingen van overwegend Marokkaanse afkomst.

Wethouder Onderwijs en Diversiteit, Ahmed Aboutaleb: “Deze resultaten laten zien dat voortzetting en uitbreiding van het project wenselijk is. Ook wil ik andere steden en stadsdelen attenderen op deze methodiek, zodat ze dit eventueel kunnen toepassen in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik in overleg met scholen om gezamenlijk een bezoek te brengen aan Auschwitz.

Standbeeld voor van Moorsel

Leontien van Moorsel krijgt een standbeeld in haar geboorteplaats Boekel. Op 16 oktober wordt er een abstract ontwerp onthuld van beeldend kunstenaar Paul Rooymans.

Van Moorsel heeft eerbetoon vooral te danken aan haar grootse prestaties bij het wielrennen. De 34-jarige van Moorsel grossiert in wereld- en olympische titels. Het hoogtepunt uit haar wielerloopbaan was tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Daar veroverden ze maar liefst drie gouden en 1 zilveren medaille.

Van Moorsel beŽindigde haar wielerloopbaan afgelopen zomer tijdens de Olympische spelen in Athene. Daar nam ze afscheid van het vrouwenwielrennen met een gouden plak op individuele tijdrit op de weg en een bronzen medaille op de baan bij de individuele achtervolging.

Verslaafd aan gamen?

Op Yahoo! News website is het verhaal te lezen van de 16-jarige Jaysen Perkins.
Hij vertelt dat hij het afgelopen jaar geleden heeft onder een game-verslaving. In zijn geval ging het om Socom II.

Jaysens therapeute Kim McDaniel verklaart in het bericht hoe het toch komt dat kinderen verslaafd kunnen raken aan gamen. "Een van de mythes is dat gamen wel steeds boeiender worden, maar niet verslavend werken. Deze vorm van technologie spreekt kinderen enorm aan."
Verder wijt McDaniel verslaving aan het "God-effect". "Je bent het centrum van het universum in de online Role Playing Games, wat natuurlijk erg aantrekkelijk is voor tieners."

Maar er is meer!

Merassa Orzack van Computer Addiction Services in Boston verklaart dat volwassen game verslaafden "andere problemen tonen" zoals depressies.

Liz Woolley wachtte niet op verdere studies en richtte de Online Gamers Anonymous op in 2002. Haar zoon Shawn pleegde zelfmoord in hetzelfde jaar. Hij was verslaafd aan EverQuest en werd behandeld voor zijn depressies. Op de website http://www.olganon.org zijn tips en trucs te vinden om game-verslaving tegen te gaan.

Slashdot Games waarschuwt dat de bronnen in het artikel voornamelijk komen van mensen die hun brood verdienen met het oplossen van deze problemen, dus klinkt het waarschijnlijk allemaal slechter dan het in het echt is.

EC voor toetredingsoverleg met Turkije

Wat betreft de Europese Commissie (EC) is Turkije klaar voor toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie (EU). De EC waarschuwt wel dat de besprekingen op ieder moment kunnen worden stopgezet indien de situatie van de mensenrechten of de democratie in Turkije negatief verandert. Volgens EU-voorzitter Prodi ''heeft een zelfverzekerd Europa niets van Turkije te vrezen.''

Op 17 december bepalen de EU-leiders definitief of de onderhandelingen doorgaan en wanneer ze beginnen. Een meerderheid is daar voorstander van, maar vooral Oostenrijk en Frankrijk zijn zeer kritisch. Evenwel wordt verwacht dat er medio 2005 een datum kan worden geprikt. Het zal daarna nog zeker 10 tot 15 jaar duren eer Turkije volwaardig EU-lid kan worden. Volgens EU-commissaris Verheugen van Uitbreiding komt er een 'permanente vrijwaringsclausule' voor Turkije. Dat betekent dat nog lange tijd na de toetreding Turkse werknemers kunnen worden geweerd uit de huidige EU-landen.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah GŁl noemde in een eerste reactie de beslissing historisch. ''De Europese Commissie heeft de aanbeveling gedaan die het moest doen'', aldus GŁl.

De Turkse premier Erdogan reageerde eveneens positief: ''Wij vertrouwen erop dat de positieve toonzetting van de commissie ook de politieke wil van de staats- en regeringsleiders van de EU weerspiegelt.''

Reacties Europees
Alle grote fracties van het Europees Parlement vinden dat onderhandelingen met Turkije niet automatisch mogen leiden tot lidmaatschap van de Europese Unie.

De christen-democraten waren uiterst sceptisch over het voorstel om met Turkije te gaan praten, maar de andere grote politieke stromingen reageerden positief.


Reacties Nederland
Vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Nederland juichen het EC-besluit toe. De onderhandelingen over een lidmaatschap vormen een zegen voor de integratie van Turken in Nederland, zo zeggen zei. ''De Turken horen er nu bij'', verklaarde voorzitter A. Tonca van de Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF).

Vice-voorzitter K. Akdemir van het Inspraak Orgaan Turken (IOT) zei: ''Het begin van de onderhandelingen zal een grootse bijdrage leveren aan de integratie. Veel oudere Turken zullen nog beter thuisvoelen in Nederland en zichzelf niet meer als deel van een minderheid beschouwen.'' Europa heeft Turkije ook nodig om uit te groeien tot een volwaardige multiculturele samenleving, zo meent het IOT.

VVD
De VVD is tevreden met het ''strenge, maar rechtvaardige'' rapport van de EC over de mate waarin Turkije voldoet aan voorwaarden voor toetreding tot de Unie. Wat de VVD betreft mogen de onderhandelingen over toetreding worden geopend, echter op voorwaarde dat er een apart besluit komt over het vrije personenverkeer tussen de unie en Turkije. Dat mag nimmer een automatisme worden.

D66
D66 kan zich vinden in het besluit van de commissie. De liberaal-democraten stellen dat het feit dat Turkije een islamitisch land is, geen reden is om het buiten de EU te houden. Wel is D66, net als de VVD overigens, tegen een automatisch lidmaatschap na afloop van de onderhandelingen.

CU/SGP
De ChristenUnie en de SGP vinden niet dat Turkije bij de EU hoort, dus vinden het geen goed besluit. Ze hadden liever een ander soort samenwerkingsverband gezien.

PvdA
PvdA–aanvoerder in het Europees Parlement Van den Berg zegt dat een Turks lidmaatschap op de langere termijn twee voordelen met zich meebrengt. ''Enerzijds zorgt het voor groei van de economie. Daarnaast zorgt Turks lidmaatschap voor meer veiligheid in de strijd tegen terrorisme''. Hij verwacht wel dat er nog een hoop geregeld moet worden voor de Turken definitief bij Europa zullen horen.

Geen basisplek Van der Vaart in Oranje

Rafael van der Vaart hoeft voorlopig niet te rekenen op een basisplaats bij het Nederlands elftal. Hij moet met Davids de strijd aangaan als linkshalf.

Zoals de afgelopen week uitgebreid in de pers kwam heeft Van der Vaart de laatste tijd een paar gesprekken gehad met bondscoach Marco van Basten. Daarin heeft Van Basten laten weten dat Van der Vaart zich op de plaats van linkshalf moet richten. De bondscoach wil de centrale plek op het middenveld verdedigender invullen.

Van der Vaart benadrukte zelf de sterke concurrentie: "Ik moet me dus richten op de positie van linkshalf. En daar staat nu ene Edgar Davids. Dus dat wordt nog even een moeilijk verhaal."

Hij blijft wel gretig: "We hebben over veel dingen gepraat. Over voetbal maar ook over privť zaken. Ik vond het heel nuttig. Het is altijd crescendo met me gegaan. Nu moet ik er even voor knokken. En dat ga ik ook doen. Ik ga keihard werken."

De laatste weken krijgt Van der Vaart al extra trainingen bij Ajax. Deze trainingen moeten de belastbaarheid van de Ajax-aanvoerder verbeteren. Hoewel Van der Vaart een goede basisconditie heeft, hoopt Van der Vaart met een groter loopvermogen van extra waarde te kunnen zijn.

Voetblessure voor Castelen

Romeo Castelen heeft woensdag de training van Oranje aan zich voorbij moeten laten aan. De buitenspeler heeft een kneuzing op zijn linkerwreef en bondscoach van Basten heeft hem rust voorgeschreven.

De speler van Feyenoord verwacht dat hij aankomende zaterdag gewoon kan spelen tegen MacedoniŽ. Castelen liep de blessure dinsdag op, tijdens de training. "Het is de bedoeling dat ik donderdag weer mee ga trainen. Ik wil de wedstrijd zaterdag natuurlijk niet missen," aldus Castelen.

Van Basten wilde geen enkel risico nemen, omdat hij met Castelen, Kuijt en Bobson slechts drie flankspelers tot zijn beschikking heeft. Robben en Van den Bergh moesten eerder wegens een blessure afhaken.

Wesley Sonck doodongelukkig

Wesley Sonck (26) is 'down' van zijn rol bij Ajax. De spits uitte in Belgische media vele van zijn frustraties.

Bovenal maken de Nederlandse pers en supporters hem moe. Over die laatste: "Op AZ zongen ze: 'Iedereen heeft een spits, behalve wij'." Ook de media kan hem niet bekoren: "We zijn maar Belgskes, op ons kunnen ze gemakkelijk schieten. De Nederlandse pers is daar onvoorstelbaar in."

Sonck zegt verder vertrouwen te missen. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic is hij nog steeds niet de onbetwist eerste spits. Ajax is zelfs op zoek naar versterking.

Al met al maakt het de Belg niet meer uit of hij speelt of niet. "Het interesseert me niet meer. Ik ben niet zo, maar zo maken ze me wel bij Ajax" Over zijn toekomst bij Ajax: "Ik weet het antwoord niet. Ik ben ongelukkig, maak je geen illusies. Ik koos voor Ajax, niet voor de centen. Als ik voor de centen had gekozen, was ik nu niet in Nederland."

Momenteel kan de Belg weer wat zelfvertrouwen tanken bij de selectie van het Belgisch elftal dat komend weekend tegen Spanje speelt. Sonck speelde tot op heden 31 competitieduels voor Ajax. Hij scoorde daarin tien keer.

CDA boos over 'demonisering Balkenende'

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen is woedend over wat hij ziet als demonisatie van de zieke CDA-premier Jan Peter Balkenende. Naar aanleiding van uitspraken van lokale PvdA-bestuurders sprak het Kamerlid gisteren tijdens een debat in het parlement PvdA-leider Wouter Bos aan.

Verhagen viel met name over uitspraken van twee lokale PvdA-bestuurders in het weekblad Vrij Nederland. "Deze regering moet zo snel mogelijk in het ravijn worden gestort", fulmineerde de Gelderse politicus Piet Bijl. Wat Bijl betreft mag 'de guillotine weer worden ingevoerd'. Het Tilburgse bestuurslid Paul Maas gaf in het artikel zijn leider Bos het advies 'dat andere pootje van Balkenende ook maar onderuit te halen'.

Volgens Verhagen schept de PvdA met dit soort uitspraken een 'klimaat van escalatie'. Zijn woordvoerder trok parallellen met de demonisering van Pim Fortuyn. "Je hebt het eerder gezien, met taarten gooien naar Fortuyn." Bos liet later via zijn woordvoerder weten dat hij 'hecht aan fatsoenlijk gedrag in de politiek en deze uitspraken nooit gedaan zou hebben'. Hij zal de betreffende bestuurders op hun uitspraken aanspreken.

Bebloed nephoofd Jan Peter Balkenende
Het kunstenaarscollectief 'Chaos in Motion' droeg tijdens de
vakbonddemonstratie van zaterdag een bebloed nephoofd van
premier Balkenende met zich mee.


[Upd]Handblessure bij Tanghe

Stefaan Tanghe heeft in het duel met RKC Waalwijk van afgelopen zondag een barstje in het middenhandsbeentje van zijn linkerhand opgelopen. De blessure bij de middenvelder van FC Utrecht kwam pas dinsdag aan het licht.

De Belg liet dinsdag dan toch maar wat foto's nemen van zijn hand. Vervolgens bleek er een barstje aanwezig te zijn. Zijn hand werd daarop gespalkt.

Tanghe is in voorbereiding met de Rode Duivels voor de WK-kwalificatieinterland tegen Spanje. Hij hoopt gewoon te kunnen spelen.

Goed nieuws is er van een ander front. Doelman Joost Terol is vrijwel hersteld van zijn spierblessure. Hij liep deze op in het thuisduel met DjurgŚrdens IF op 16 september. Hij keepte maandag een halve wedstrijd voor Jong Utrecht. De conditie van Dave van den Bergh is onveranderd.

Update:
Stefaan Tanghe doet niet mee aan de interland van BelgiŽ komend weekend in en tegen Spanje. Zijn blessure maakt spelen onmogelijk. Bondscoach Aimť Anthuenis zal geen vervanger oproepen.

Voorzitter Valencia opgestapt

Voorzitter Jaime Orti is opgestapt als voorzitter van de Spaanse club Valencia CF.

Orti stapte dinsdag uit eigen beweging op, na drie jaar en 3 maanden, bij de Spaanse landskampioen. Onder het bewind van Orti won Valencia twee maal de landstitel, de UEFA Cup en de Europese Supercup. Inmiddels is Juan Bautista Soler als benoemd als zijn opvolger.

In de laatste twaalf jaar heeft de Spaanse club al vijf voorzitters versleten.

Nieuwe WRC4-screenshots

Er zijn weer nieuwe screenshots vrijgegeven van het in opdracht van Sony ontwikkelde World Rally Championship 4. Ook deel 4 maakt gebruik van de vele voordelen van de officiŽle WRC-licentie, zoals alle echte coureurs, de beroemde rally-parcoursen en de nagebootste rallywagens. Dit betekent dat het bijvoorbeeld mogelijk is om op de nieuwe circuits van Mexico, Japan en ItaliŽ (SardiniŽ ) te rijden. Het maximale aantal spelers dat offline tegelijkertijd kan racen is twee en in onlinemodus kan met zijn achten geraced worden.


Het grafische detail van WRC4 is een van de zaken die het meest in het oog springen en veelzeggend vonden we dan ook het volgende shot van een deel van een van de circuits. De fractals die op de berg geprojecteerd zijn geven een idee van hoeveel rekenkracht er gevraagd wordt van de PS2.

De game zal hier op 5 november uitkomen.

Nederland stijgt op FIFA ranglijst

Het Nederlandse elftal boekt weer progressie op de ranglijst van de wereldvoetbalbond, de FIFA. Door de winst op TsjechiŽ, schoof het dat land voorbij. Oranje is nu weer vijfde.

BraziliŽ blijft onveranderd leiden. Nummer twee Frankrijk zag het gat met ArgentiniŽ echter flink slinken. In de top boekte alleen Portugal opvallende terreinwinst. Het steeg drie plaatsen naar plek acht. Het deed dat voornamelijk ten koste van Mexico, dat twee plekken inleverde. Ook Duitsland moest terrein prijsgeven. De Duitsers spelen weinig interlands, mede daar ze als organisator van komend WK geen kwalificatieduels hoeven te spelen. Regerend Europees kampioen Griekenland ziet haar status niet terug op de FIFA ranglijst. Het land staat zestiende.

Wereldranglijst 4 oktober 2004


1BraziliŽ845 (0)
2Frankrijk799 (0)
3ArgentiniŽ778(1)
4Spanje774(-1)
5Nederland755(1)
6TsjechiŽ751(-1)
7Engeland739(0)
8Portugal735(3)
8ItaliŽ735(1)
10Mexico 734(-2)
11Verenigde Staten717(-1)
12Turkije711(1)
13Duitsland706(-2)
14Ierland705(2)
15Denemarken704(0)
16Griekenland703(-2)
17Uruguay702(2)
18Nigeria701(2)
19Japan699(-1)
20Iran698(1)
26RoemeniŽ664(6)
35BelgiŽ635(-6)
45Finland585(8)
92MacedoniŽ492(-4)
123ArmeniŽ386(-4)
147Andorra290(1)
148Suriname289(-2)
165Nederlandse Antillen216(1)

Kamer wil enkelband voor pedofielen

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Een meerderheid in de Tweede Kamer is van mening dat pedoseksuelen die terugkeren in de maatschappij een enkelband om moeten. Op deze manier kunnen ze dag en nacht gevolgd worden via de satelliet. Het idee is afkomstig van Joost Eerdmans van de LPF, hij wil hiermee voorkomen dat pedoseksuelen weer de fout in gaan.

De enkelband is in Groot-BrittanniŽ en de Amerikaanse staat Florida al enige tijd in gebruik. Wanneer de pedofiel zich op verboden terrein begeeft, zoals een school, gaat er in de meldkamer van de politie een alarmbel af. Eerdmans wil de kosten beperkt houden. "Per dag bedragen de kosten ongeveer negentig euro. Iemand in een cel stoppen is twee keer zo duur", aldus Eerdmans.

Rumsfeld: 'Opmerking Irak verkeerd begrepen'

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws"Voor zover ik weet heb ik geen sterk, hard bewijs gezien dat Irak en Al Qa'ida met elkaar linkt." Met die opmerking baarde de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld gisteren opzien. De vermeende band was een van de redenen voor George Bush de oorlog tegen Irak te beginnen. Vice-president Dick Cheney sprak in januari nog over een 'overweldigend bewijs' voor connecties tussen Osama bin Laden en Saddam Hoessein.

Door middel van een schriftelijke verklaring van het Pentagon liet Rumsfeld later op de dag echter haastig weten dat hij 'helaas verkeerd begrepen was'. "Ik heb sinds september 2002 erkend dat er banden bestaan tussen Al Qa'ida en Irak", verklaarde Rumsfeld. Hij noemt de oud-directeur van de CIA George Tenet als bron voor die bewering. Ook Cheney heeft steeds naar de CIA gewezen voor de onderbouwing van zijn beweringen.

Tenet beweerde in een interne notitie uit september 2002 dat hij over 'geloofwaardige informatie' en 'zeer betrouwbare rapportages' beschikte, die wezen op samenwerking tussen Irak en Al Qa'ida. In dezelfde notitie zou echter ook staan dat deze informatie 'betwijfeld werd door andere bronnen, van derde landen komt die niet betrouwbaar zijn of niet kon worden nagetrokken'.

Donald Rumsfeld
Donald Rumsfeld: 'Helaas verkeerd begrepen'

Een miljoen .eu-domeinen verwacht

De beoogd uitgever van .eu-internetdomeinen Eurid verwacht ťťn miljoen .eu-adressen te zullen uitgeven zodra het Europese top level-domein beschikbaar komt. Volgens Eurid-baas Marc van Wesemael zal voor het einde van de maand nog een contract met de Europese Commissie worden getekend die de handel in de domeinen mogelijk moet gaan maken vanaf de zomer van 2005.

Van Wesemael moet ook nog langs de Icann, de wereldoverkoepelende organisatie voor de uitgifte van internetdomeinen. Als alles rond is verwacht hij dat in het begin vooral domeinnamen 'voor de zekerheid' zullen worden vastgelegd, tegen kapers.

Opnieuw Nederlander bij Estland

Jelle Goes zal de taak van interim-bondscoach van Estland op zich nemen. Hij dient het land langs de belangrijke WK-kwalificatieduels tegen Letland (13 oktober) en Rusland (17 november) te loodsen.

Na het plotselinge vertrek van Arno Pijpers ontstond er een vacature voor de uiterst belangrijke periode in de WK kwalificatiestrijd met de beladen duels tegen Letland en Rusland. Met de 34-jarige Goes kan de Estse bond weer even verder. Goes leidde tot op heden Jong Estland. Zijn taken daar zullen nu worden waargenomen door Ivo Lehtmets.

Estland staat in groep 3 achter Slowakije en Portugal voorlopig op een derde plaats. Het won tweemaal en verloor een duel. Letland en Rusland volgen op de voet. Liechtenstein en Luxemburg completteren de lijst van tegenstanders in groep 3.


Arno Pijpers (r) met zijn opvolger Jelle Goes (l)

Sato ook volgend seizoen bij BAR

Waar de soap rond Jenson Button nog voortduurt, is vandaag duidelijk geworden dat Takuma Sato volgend jaar wederom voor BAR rijdt. Ondanks aanhoudende geruchten dat dit jaar wel eens het laatste van Taku-san kon zijn houdt BAR hem aan zijn in 2003 ondertekende 3-jaar contract.

Sato die dankzij zijn wilde rijstijl in het vorige en begin van dit seizoen wat steekjes liet vallen en daarmee het krediet bij zijn team verspeeld leek te hebben is dus alsnog in de gratie gevallen bij het team. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit ook te maken heeft met de huidige contractproblemen met Jenson Button en een keus van het team om dat tot een van de coureurs te beperken. Tevens kan het helpen dat Sato in het verleden backing van Honda had, hoewel Honda eerder dit jaar aangaf het niet als noodzakelijk te zien dat Sato bij BAR bleef.

Klant opgesloten om tekort van 2 cent

Icoon Binnenlands nieuwsDe 35-jarige Robert Eussen uit Hoensbroek is vrijdagavond opgesloten geweest in een Esso-tankstation in Nuth. Hij had voor 5,03 euro getankt en dit bedrag op de toonbank gelegd. De pompbediende vertelde hem dat hij 5,05 euro moest betalen. Toen Eussen hierover zijn verbazing uitsprak sloot de bediende met een druk op de knop de deuren van het benzinepompstation.

De Esso-medewerker zou de deur pas weer opendoen wanneer de Hoensbroeker de twee cent zou hebben betaald. Eussen dacht nog even dat het om een programma met een verborgen camera ging, maar toen na een kwartier niets in die richting wees, belde hij de politie. Die zorgde ervoor dat de automobilist zijn weg weer kon vervolgen. Een dag later heeft hij de twee cent alsnog betaald.

Eussen zei niet op de hoogte te zijn geweest van het afronden van bedragen. Hij had het geld gepast meegenomen en zijn portemonnee in de auto laten liggen. Dat hij weigerde die twee cent te betalen kwam door de manier waarop hij werd behandeld, zo vertelde hij verder.

De bedrijfsleider van het tankstation vindt dat de pompbediende de regels wel erg strak hanteerde. "Maar hij heeft wel correct gehandeld. Als iemand niet betaalt, worden de deuren meteen afgesloten".

Meer dan een miljoen Halo 2 pre-orders

Halo 2 is hot. Erg hot. Het begint erop te lijken alsof elke Xbox-bezitter Halo 2 gaat kopen en ze allemaal zeker willen zijn van een exemplaar, want Microsoft heeft bekend gemaakt dat er intussen al meer dan een miljoen pre-orders staan voor de game. Hiermee is Halo 2 de game die de meeste pre-orders allertijden kent.
"[...]
"We have the blockbuster of blockbuster titles launching this year, it's hard to see a downside."
[...]"


Aldus Andrew Jenkins, Xbox product manager.

Halo 2 verschijnt op 9 november in de VS en op 11 november in Europa en is exclusief voor de Xbox.

Haarlem Basketbal Week afgelast

De 21e editie van de Haarlem Basketbal Week gaat dit jaar niet door.

De HBB kan dit jaar de begroting niet rondkrijgen en de gemeente Haarlem bleek niet in staat te zijn om garant te staan voor het toernooi.

De voorzitter van de HBB, Piet Wals, is bang dat de 20e editie van twee jaar geleden wel eens de laatste kon zijn geweest. De Haarlem Basketbal Week zou eind dit jaar, van 25 tot 30 december, plaatsvinden.

'Nedved kwaad op Sneijder'

Pavel Nedved heeft in een interview gezegd het niet te begrijpen hoe Nederlanders met hem omgaan. De wedstrijd van zijn club Juventus met Ajax voor de Champions League vormt aanleiding, een actie van Wesley Sneijder in het bijzonder.

De Tsjech was woedend na het duel. De Ajacied zou hem uit de wedstrijd hebben geschopt. Het Ajax publiek stond vervolgens juichend op de tribune. Een hoop onbegrip leeft bij Nedved: "Haten jullie ons ofzo? Tegen Ajax werd ik gewoon de wedstrijd uitgeschopt door Sneijder en stond het publiek te juichen. Dat kan ik echt niet begrijpen."

Sneijder kan zich opmaken voor een zware return als het aan een boze Nedved ligt. Alhoewel hij zijn woorden nadien alweer wat heeft afgezwakt. "Tussen zeggen en doen ligt een wereld van verschil. Natuurlijk was ik kwaad, hij raakte me precies op mijn geblesseerde knie. En het was wťl een rode kaart. Maar ik weet ook dat ik dan eerder kwaad moet zijn op de scheidsrechter dan op Sneijder. Bovendien ben ik absoluut geen speler die het recht in eigen hand neemt."

De Italianen beschikken nog over andere geroutineerde krachten, waarvan Sneijder in de return te lijden zou kunnen hebben.

Leisure Suit Larry verboden in Australië

De Australische instantie die videogames keurt en voorziet van een leeftijdskeurmerk is doorgeslagen. Vorige week besloten ze een half jaar na de release het gewelddadige spel Manhunt alsnog te verbieden, nu is het de beurt aan Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude.

De Office of Film and Literature Classification (OFLC) weigerde het spel een classificatie toe te kennen vanwege de seksuele thema's, en daarmee is het niet toegestaan het spel te verkopen of verhuren in AustraliŽ. Ook importeren is verboden.

In Leisure Suit Larry moet de speler Larry Lovage helpen een vriendinnetje te vinden. Volgens de OFLC "Larry attempts to woo and have sex with or play sexualised games with a series of female characters" en verder bevat het spel "obscured and/or implied sexual activity and obscured and partial nudity involving stylised, animated characters."

Publisher Vivendi Universal Games heeft nog geen commentaar gegeven op de beslissing.


Voor de liefhebbers zijn op Gamer's Hell een nieuwe trailer en een Duitstalige demo te vinden.

Rodney 'Back to School' Dangerfield overleden

Nood-kloon had ons via de nieuws-submit te melden:

Acteur Rodney Dangerfield is dinsdag op 82-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. De komiek met de bolle ogen was vooral bekend van humoristische films als Caddyshack (1980) en Back to School (1986). Anderen kennen hem wellicht van zijn enige serieuze rol; als sadistische vader in Oliver Stone's Natural Born Killers (1994). Behalve als acteur timmerde Dangerfield aan de weg als stand-up comedian.

Dangerfield wordt geroemd als ontdekker van sterren als Jerry Seinfeld, Jim Carrey, Roseanne en Tim 'Home Improvement' Allen. Hij zou tevens de eerste entertainer zijn geweest met een eigen website, online sinds 1995. Dangerfield lag sinds eind augustus in het ziekenhuis na een hartklepoperatie.

Rodney Dangerfield
Rodney Dangerfield (1921 - 2004)

Gerrard onder het mes

Aanvoerder Steven Gerrard van Liverpool zal zeker twee maanden niet kunnen voetballen.

De 24-jarige Engelse international moet woensdag een operatie aan zijn voet ondergaan, een blessure die hij opliep op 20 september tijdens de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Manchester United.

Liverpool heeft het volste vertrouwen in een goede afloop van de operatie en hoopt dat Gerrard over twee maanden weer kan spelen. Vanwege zijn blessure zal Gerrard wel de WK-kwalificatiewedstrijden van Engeland tegen Wales (9 oktober) en Azerbeidzjan (13 oktober) moeten missen.

Jacht op DDoS-aanvallers regeringssites

Een computerbeveiligingsbedrijf maakt op verzoek van de Nederlandse politie jacht op de computerkrakers die middels een DDoS-attack onder meer de websites overheid.nl en regering.nl onbereikbaar hebben gemaakt. De hackers, die zichzelf de 'hacking-crew 0x1fe' noemen, opereerden waarschijnlijk vanuit een chatkanaal van de website 0x1fe.org. De eigenaren van die site hebben alle gegevens van bezoekers van de internetpagina aan het computerbeveiligingsbedrijf afgestaan.

De site is inmiddels voorlopig off-line gehaald. Op de internetsite stonden programmatjes om internetverkeer te ontregelen. De beheerders ontkennen elke betrokkenheid bij de DDoS-attack. Ze vermoeden wel dat de daders hun kennis van 0x1fe.org hebben gehaald en dat hun naam is misbruikt.

Systeembeheerders proberen de regeringssites weer on-line te krijgen, maar dat is nog steeds niet gelukt, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst vanochtend. In de loop van de dag worden de laatst mogelijke aanpassingen doorgevoerd en een woordvoerder van de RVD hoopt dat de sites dan weer bereikbaar zijn.

De hackers lieten eerder tegenover FOK! weten dat dit ''hun manier'' is om te protesteren tegen het beleid van het kabinet: ''Mensen zien het allemaal maar aan, wij doen er tenminste wat aan. Zo'n staking boeit het kabinet niets, dit zal hen echt wakker schudden. Het kabinet verneukt het voor ons, dus wij voor hen''. De actie zou tot zaterdag moeten duren.

Op Radio 538 belde dj Barry Paf gisteren met een hacker. Deze 16-jarige zei dat er zo'n 5 mensen bij betrokken zijn en beaamde dat het tegen het regeringsbeleid gericht was. Zijn moeder zou veel pensioen moeten inleveren, zo zei de 16-jarige. Verder was een vriend van hem boos over het schrappen van het pc-privť-project.

-
Linkje naar het radio-interview

Half-Life 2 alleen op DVD in Engeland

Een van de medewerkers van het Half-Life2.net forum weet te melden dat volgens game.net de retail versie van Half-Life 2 alleen op DVD zal uitkomen in Engeland. Over de rest van Europa is nog niks bekend, maar het zal zeer waarschijnlijk zijn dat men voor heel Europa dezelfde lijn aanhoudt. De meeste publishers zien Europa namelijk als ťťn regio. Mensen zonder DVD-rom speler zullen dus ůf een dvd speler moeten kopen ůf de game via steam aanschaffen.

Lycos leegt per ongeluk duizenden mailboxen

Icoon Digital nieuwsPer ongeluk zijn enkele duizenden mailboxen van de internetdienst Lycos geleegd. Dit gebeurde door een menselijke fout tijdens normale opschoningswerkzaamheden die periodiek worden gedaan. Normaal gesproken worden dan alleen accounts gedelete die niet worden gebruikt. Volgens Lycos ging er vrijdag iets fout waardoor een aantal mailboxen per ongeluk geleegd werd.

Lycos Nederland telt 'vele honderdduizenden' gratis gebruikers. Die hebben toegang tot de maildienst, de Tripod-homepagedienst en de andere diensten. Vermoedelijk is van 'enkele duizenden' gratis accounts de mailbox verwijderd.

Ondertussen is Lycos bezig om de verwijderde gegevens terug te halen. De kans dat dat lukt acht John Van Vroenhoven van Lycos Nederland niet zo groot omdat alleen de gegevens van premium-gebruikers worden gebackupt.

Lycos heeft inmiddels verklaard dat mocht het terugzetten niet lukken, dat dan de gebruikers een 'passende compensatie' tegemoet kunnen zien. Deze zal bestaan uit het gratis versturen van honderd sms-berichten via de website of een jaar lang een gratis premium-account.

De betreffende Lycos-accounts waarbij de mailbox is gewist worden nog door het bedrijf van de compensatieregeling op de hoogte gesteld. "De persoon die de fout maakte, is inmiddels ontslagen", aldus Van Vroenhoven.

Leonardo II naar Zweden

Leonardo II loopt op dit moment stage bij de Zweedse club Djurgardens, de club die in de eerste ronde van de UEFA cup nog werd uitgeschakeld door FC Utrecht.

De Braziliaanse aanvaller zit sinds afgelopen zomer zonder club, nadat zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd. Afgelopen seizoen werd hij al door de Rotterdammers verhuurd aan ADO Den Haag, maar ook daar kon hij geen potten breken. En concrete belangstelling van andere voetbalclubs was er ook niet.

Debat Cheney en Edwards fel maar onbeslist

Icoon US verkiezingen 2Het vice-presidentiŽle debat tussen de Republikein Dick Cheney en de Democraat John Edwards is vannacht uitgelopen op een stevige woordenstrijd. Uit de eerste peilingen blijkt geen duidelijke winnaar. Verschillende commentatoren meenden dat het debat duidelijker en directer was dan de strijd tussen de twee presidentskandidaten, vorige week.

"De mensen vonden Edwards enorm overtuigend", zei Mary Beth Cahill, campagneleider van Kerry. "Het was een geweldig debat, en ik vind dat de vice-president heeft gewonnen", zei Ken Mehlman, Bush' campagneleider. Irak was het belangrijkste onderwerp in de strijd tussen de beide running mates. Ook binnenlandse kwesties als het homohuwelijk, belastingen en Edwards' verleden als schadeadvocaat kwamen aan de orde.

Cheney richtte in de vlijmscherpe discussie keer op keer de pijlen op de Democratische presidentskandidaat John Kerry. De beste opmerking van de avond plaatste hij na de bewering dat Edwards en Kerry in de senaat tegen een extra uitgave van 87 miljard hadden gestemd onder druk van de anti-oorlogsretoriek van de Democraat Howard Dean. Cheney: "Als je al niet tegen Howard Dean bent opgewassen, hoe kun je dan Al Qa’ida weerstaan?" De onberekenbaarheid van Kerry had de vice-president even daarvoor getypeerd door te stellen: "Dan kun je in een debat van negentig minuten (met de president) wel heel erg stoer doen, het verdonkeremaant niet je staat van dienst van dertig jaar."

Dick Cheney en John Edwards
Dick Cheney (links) en John Edwards kruisten in Ohio de degens

Edwards liet zich echter niet uit het veld slaan. Hij stelde herhaaldelijk vast dat het een zootje is in Irak en hield voor dat Cheney en Bush Amerika onder valse voorwendselen in een oorlog hadden gestort. Edwards scoorde punten met een opmerking over de multinational Halliburton, een bedrijf waarvan Cheney bestuursvoorzitter was. Edwards herinnerde eraan dat het bedrijf werkte voor dubieuze regimes als die van LibiŽ en Iran. Cheney stelde vervolgens de veelvuldige afwezigheid van Edwards in de senaat aan de orde door de senator van North Carolina 'mr. Afwezig' te noemen. Edwards stelde vervolgens het stemgedrag van Cheney aan de orde, door erop te wijzen dat de vice-president in het verleden tegen een tafeltje-dek-je programma voor ouderen stemde, tegen een herdenkingsdag voor Martin Luther King en tegen een resolutie die vroeg om de vrijlating in Zuid-Afrika van Nelson Mandela.

De geringe politieke ervarenheid van Edwards -hij diende slechts ťťn termijn als senator- deed Cheney een opmerking plaatsen over de waarde van de woorden van de Democraat. "Uw retoriek zou een stuk geloofwaardiger zijn als er een staat van dienst is die dit ondersteunt. En die is er niet", aldus de vice-president. Edwards pareerde adrem. "Een ding dat duidelijk is, is dat een lange C.V. niet gelijk staat aan een goed beoordelingsvermogen." Aanstaande vrijdag staat het volgende debat tussen George Bush en John Kerry op het programma. De verkiezingen zijn op 2 november.

Vrijspraak na uitrusten in bushokje

De rechtbank in Sittard heeft gisteren de boete die een 20-jarige man uit Stein opgelegd kreeg, ongedaan gemaakt. Tegen de man was proces-verbaal opgemaakt omdat hij 's avonds in een bushokje zat. Iets wat de politie blijkbaar reden genoeg vond om hem te bekeuren.

Op 19 augustus zat Daan L. samen met een vriend in een bushokje buiten Stein. De twee waren 's avonds op weg naar Urmond en besloten even uit te rusten op het bankje in het hokje. Op dat moment passeerden twee agenten die de jongens op de bon slingerden. "Ik zat gewoon rustig in het bushokje, ik veroorzaakte geen overlast", aldus L. "Ik rustte gewoon even uit. Ik vind het dieptriest dat ik hiervoor bekeurd word." Hij liet het er dan ook niet bij zitten en stapte naar de rechter.

Aangezien het proces-verbaal onderschrijft dat L. alleen maar in het hokje zat, geen overlast veroorzaakte en ook geen alcohol dronk, eiste de officier van justitie vrijspraak. De rechter ging in deze eis mee en vernietigde de boete.

Aangiftes tegen AZ-speler Van Galen

AZ-speler Barry van Galen is afgelopen zondagavond betrokken geweest bij een vechtpartij op de kermis van Assendelft. Tegen de profvoetballer zijn drie aangiften gedaan wegens mishandeling. Twee 27-jarige vrouwen uit Assendelft en Krommenie en een 26-jarige man uit Wormerveer zeggen door de voetballer en diens zwager te zijn geschopt en geslagen.

Geen van de slachtoffers heeft overigens ernstig letsel opgelopen. De 34-jarige zwager van Van Galen werd zondagavond aangehouden en na verhoor maandagmiddag naar huis gestuurd. Van Galen moet nog gehoord worden.

Zuid-Afrika jaagt op F1-race

Zuid-Afrika hoopt binnen een paar jaar weer een Formule 1-race te mogen organiseren. Daarvoor zou een nieuw circuit moeten worden aangelegd bij het vliegveld van Kaapstad.

In 1993 werd er voor het laatst een Formule 1-race verreden in Zuid-Afrika, Alain Prost won de race op Kyalami circuit. De Grand Prix verdween uit Zuid-Afrika nadat het circuit organisatorische problemen kende. Nadien zijn er nog wel verschillende toenaderingen geweest, maar de contacten werden nooit meer concreet.

Nu de Formule 1 de laatste jaren bezig is steeds meer races buiten Europa te houden, toont Zuid-Afrika ook weer belangstelling. Er zijn al verschillende gesprekken geweest tussen Formula One Management en Omega Consortium, het samenwerkingsverband dat de race wil organiseren.

Davida Gant, voorlichter van het Omega Consortium, vertelde dat er genoeg steun is: "Iedereen waar we mee hebben gepraat ziet de economische voordelen in, zoals verhoogd toerisme, meer banen, ontwikkeling van technieken en industriŽle vooruitgang. Er is vrijwel unaniem overeenstemming dat we er alles aan moeten doen om onze aanvraag te laten slagen."

De organisatie is positief over de kansen om de Formule 1 naar Zuid-Afrika te halen. De deadline voor hun plannen is voorlopig verlegd van september naar november. Het is nog onbekend per wanneer het nieuwe circuit klaar zou kunnen zijn en per wanneer de Grand Prix van Zuid-Afrika op de kalender zou kunnen komen.

Niet gamen, stemmen!

MTV en een aantal gamepublishers hebben samen een videoclip ontwikkeld waarmee ze proberen jonge Amerikanen te stimuleren toch vooral hun stem uit te gaan brengen bij de presidentsverkiezingen in november.

In de 2 minuut 46 durende clip, "Stand and Choose" zijn meer dan vijftig gamepersonages te zien, waaronder Lara Croft, Tony Hawk, Psymon (uit SSX Tricky), Nick Kang (uit True Crime), Raiden (uit Mortal Kombat) en SpongeBob, zij rappen teksten als "You've got to stand and choose" op een hiphop-melodietje.

"De populariteit van video games is ongekend," zegt Dave Sirulnick, hoofd van MTV News. "Het is een erg belangrijk onderdeel van het leven van jonge mensen. Daarom is het voor ons logisch om dit te doen."

Het is de eerste keer dat gamecharacters (ook wel "intellectual properties" genoemd) gebruikt worden om het stemgedrag in een presidentiŽle verkiezing te bevorderen.

"Het past perfect," zei Douglas Lowenstein, hoofd van de Entertainment Software Association. "'Stand and Choose' is een creatieve, onpartijdige manier om de generatie die MTV en games wil te bereiken."

De videoclip is geschreven en geproduceerd door Ross Robinson, die eerder samenwerkte met Limp Bizkit, Korn en the Cure. Het refrein gaat als volgt: "Come on and stand / Choose / Everybody / Anybody stand / Choose / Anybody / Come on."

Er zijn in de Verenigde Staten meer dan 20 miljoen stemgerechtigde jongeren. Zij zouden een grote invloed kunnen hebben op de uitslag van de verkiezingen, maar de meesten komen niet opdagen. In 1972, toen Nixon McGovern versloeg, was het opkomstpercentage nog 49.6 procent, in 2000 nog maar 26.7 procent.

Meer over Nintendo DS functies

Het is voor de meesten al bekend waarschijnlijk, maar de Nintendo DS heeft een sleepmode. In deze stand zal de Nintendo DS minder stroom verbruiken terwijl hij wel aanstaat en je elk moment weer verder kan gamen.

De slaapstand van de Nintendo DS wordt simpelweg geactiveerd door het dichtklappen van het systeem. Hiermee schakelt de DS de twee schermen en het geluid uit terwijl de game op pauze gaat.

Iets wat nog niet iedereen weet is het start-up menu van de Nintendo DS. Als je de DS aanzet krijg je een keuzemenu waaruit je kan kiezen wat je wilt gaan doen. De keuzes kunnen van alles zijn; speel een GBA game, speel een NDS game of start Picto-Chat. Wat er uiteindelijk allemaal mogelijk is wordt waarschijnlijk donderdag bekend als Nintendo de uiteindelijke Nintendo DS press-kits toont aan de (Amerikaanse) pers.

'Drie races kunnen nog afvallen'

Volgende week zal de Formule 1-kalender voor volgend seizoen worden vastgesteld. Drie circuits zouden nog moeten vrezen voor het geschrapt worden van hun Grand Prix.

Met de nieuwe Grand Prix van Turkije zijn er 19 mogelijke races die volgend seizoen verreden kunnen worden. Ecclestone ziet dat wel zitten, maar de teams weigeren meer dan 17 races te rijden. Tenzij Ecclestone de teams meer gaat betalen.

Volgens de geruchten zijn voorlopig Imola, Silverstone en Magny Cours op een misschien-lijst gezet. Contracten zijn nog niet met deze circuits gesloten en deze circuits moeten nog een deelnamebedrag betalen.

Twee van deze drie circuits zouden nog moeten afvallen in de komende maanden. Ecclestone hoopt echter dat met Silverstone er genoeg druk is voor de teams om 18 races te rijden. Silverstone is de thuisrace voor vier teams en heeft voor deze teams ook minder kosten, omdat het dichterbij is. Van een extra race, gaan de meeste opbrengsten naar het bedrijf van Ecclestone. De teams kunnen zich slechts verheugen op hogere tv-inkomsten.

Onduidelijkheid over blessure Clijsters

De Belgische toptennisster Kim Clijsters heeft nog geen duidelijkheid over de precieze aard van haar nieuwe blessure.

Clijsters` verloofde Lieyton Hewitt heeft dat gezegd in Tokyo, waar hij op dit moment zelf een toernooi speelt.

Clijsters liep de blessure afgelopen week op bij het WTA-toernooi in Hasselt, wat haar eerst toernooi was sinds maanden. Ze was net hersteld van een blessure aan haar pols.

"We weten nog niet wat er nu precies aan de hand is," aldus Hewitt. "Dus we weten ook niet hoe lang het gaat duren en wat de oorzaak is,” aldus de tennisser die in februari met Clijsters gaat trouwen.

'I would die for you' wordt 'Feel the magic'

De Nintendo DS game van Sonic Team die in het begin werd aangekondigd als 'Project Rub' en later bekend werd als 'I would die for you' komt naar de Westerse wereld als 'Feel the magic XY-XX'.

In Feel the magic is het de bedoeling dat jij de aandacht krijgt van een dame. Dit doe je door een aantal bizarre mini-games te spelen, waaronder:

Wash the girl: Je liefje is vies geworden en heeft allemaal vuil over zich heen gekregen. Het is nu de bedoeling dat je via het touchscreen alle vuiligheid weghaalt.

Blow the candles: Hier is het de bedoeling dat je een aantal kaarsen uitblaast. Je blaast richting de microfoon van de DS en deze registreert hoelang er wind langs gaat en bepaalt hiermee de kracht waarmee je blaast.

Scorpions: Oh nee! Het meisje is bedekt met schorpioenen en je moet ze er allemaal afhalen. Let echter wel op dat je ALLEEN de schorpioenen pakt, en niet het meisje aanraakt. Dat vind ze nog niet tof. Deze minigame speel je met de stylus en het touchscherm.

In de uiteindelijke versie zitten ongeveer 30 challenges waarmee je het hart van je dierbare moet veroveren. De gehele game zal bestuurbaar zijn met het touchscherm en de microfoon. De vierpuntsdruktoets en de andere knoppen worden niet gebruikt.

Feel the magic XY-XX moet in de USA een launchtitel worden wat betekent dat ie de 21e november in de winkels ligt.Screens en concept arts van Knights of the Old Republic 2

In het vervolg op Knights of the Old Republic speel je wederom een grote held die de wereld moet redden van de ondergang en kwade overheersing. De Jedi-orde is omvergeworpen door de Sith en jij bent enige overlevende. De Sith zit nog steeds achter je aan en jij bent de laatste hoop.


Star Wars: Knights of the Old Republic 2 moet in februari volgend jaar in de winkel liggen.

Tokkies nu ook per uur te huur

Feestje? Huur dan een Tokkie! Want voor 1775,00 euro (ex. btw) komt de beruchte familie opdraven om een uur lang de gasten te entertainen.

Net zoals alle andere BN'ers gaat de meest a-sociale familie van Nederland 'schnabbelen'. Dat betekent dat ze straks 'optreden' in discotheken, tijdens evenementen of op een bedrijfsfeest. Een gesprek aanknopen of een foto maken mag.

Het management waar je de Tokkies kunt boeken is Jan Vis Agency uit Den Bosch. Jan-Dirk Vis: 'We hebben al drie boekingen en we verwachten er de komende maand nog minstens veertig bij. Wat het publiek kan verwachten? Minimaal twee gezinsleden, waaronder pa of ma en een kind.'

De Tokkies krijgen overigens beveiliging mee tijdens hun optreden. Pa Tokkie vindt deze nieuwe ontwikkeling een 'fantastische uitdaging.'

Tokkien
Verras je familie, huur een Tokkie!

Van Inkel doet aangifte tegen stichting

De 'Stichting Sport voor Iedereen' waaraan een aantal bekende Nederlanders hun medewerking verleenden is waarschijnlijk misbruikt voor oplichtingspraktijken door voorzitter Rob Mutsemaker uit Almere. Veronica-diskjockey Jeroen van Inkel en zijn vrouw Sandra, ex-tennisprofs Richard Krajicek en Michiel Schapers alsmede oud-volleyballer Ron Zwerver hebben inmiddels aangifte gedaan van verduistering.

Michiel Schapers, die korte tijd vice-voorzitter was bij de stichting, schat dat 100.000 tot 150.000 euro is verdwenen. Ook dj Jeroen van Inkel vermoedt dat vele tienduizenden euro's zijn verduisterd door de stichtingsvoorzitter. Mutsemaker blijkt al jaren bekend te staan bij de politie om diens desastreuze financiŽle historie.

Doel van de stichting was om geld te vergaren om bijstandskinderen kosteloos te laten sporten. Van Inkel raakte betrokken bij de inmiddels failliete stichting, doordat zijn kinderen naar dezelfde school in Almere gaan als die van de inmiddels als hoofdverdachte omschreven voorzitter. Michiel Schapers beschrijft Mutsemaker nu als een ''pathologische leugenaar, die in een fantasiewereld leeft.''

De 'Stichting Sport voor Iedereen' heeft nooit ťťn cent besteed aan sport voor arme kinderen. De sociale dienst had bijstandsgezinnen aangeschreven dat via de stichting kinderen gratis konden sporten. Maar die gezinnen hebben nu allemaal deurwaarders achter zich aan, omdat de stichting nooit de rekeningen heeft betaald.

Mutsemaker lijkt inmiddels vrolijk verder te knoeien. Via zijn bedrijfje 'F en R Entertainmentgroup' had hij voor afgelopen zaterdag een dinerconcert georganiseerd in Almere-Haven met publiekstrekker Rene Froger. Duizenden kaarten waren verkocht, maar het concert is afgeblazen, tot woede van Froger.

De hoofdpersoon in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar.


Krajicek, Van Inkel, en de vermeende oplichter (archieffoto)

FIFA: Minder voetbalwedstrijden

De Wereldvoetbalbond, de FIFA, wil dat de voetbalkalender minder wedstrijden gaat tellen.

Die beperking is volgens hen nodig om de voetballers te beschermen tegen overbelasting en een burn-out. De FIFA wil dat het al gestalte krijgt voor het begin van het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland. Daar is echter wel de medewerking voor nodig van alle betrokken partijen, waaronder de confederaties, de nationale bonden en de clubs.

Voorzitter Sepp Blatter zei erg blij te zijn met de eensgezindheid binnen de Commissie Strategische Studies. Deze commissie vergaderde dinsdag ruim acht uur over de toekomst van het voetbal. Naast het steeds voller wordende speelschema werd er ook aandacht geschonken aan de internationale competities, de ontwikkelingsprogramma's, de arbitrage en de betekenis van voetbal in de maatschappij. Woensdag zullen er al een aantal beslissingen daarover worden genomen .

Massu kansloos ten onder in Lyon

Nicolas Massu is in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Franse Lyon uitgeschakeld.

De als eerste geplaatste Chileen verloor van de Argentijn Agustin Callen in twee sets, setstanden waren 3-6 en 4-6. Sinds het winnen van de Olympische titel in Athene kende de Chileen nog maar weinig geluk. Zijn hoogst haalbare sindsdien was het behalen van de kwartfinale van het ATP-toernooi op het Italiaanse Palermo.

Victoria: 'Beckham kan niet dansen'

Op het veld mag David Beckham een begaafde trap in de voeten hebben, maar als het gaat om dansen, dan bezit de 'celebrity-sportsman' twee linker voeten, aldus z'n vrouw Victoria.

Victoria deed deze uitspraak in een interview met het Spaanse magazine Gala, toen haar werd gevraagd of haar kinderen haar muzikale kwaliteiten hadden geŽrfd. Daarop antwoordde zij dat "beide jongens van muziek houden en ook gevoel hebben voor ritme, maar indien zij op zouden groeien tot voetballers, dan toch echt de eersten zouden zijn die voetbal en ritmegevoel zouden delen. Ik heb namelijk nog nooit een voetballer ontmoet die ook kan dansen. Ook David niet. Hij zou nog beter presteren in de keuken dan op de dansvloer"

Verder gaf ze aan dat David goed voor haar zorgde, nu ze in verwachting is van haar derde kindje. Ook gaf ze aan dat dit -als het aan hun beiden ligt- nog niet de laatste kind zal worden. Ze willen graag vijf kinderen met elkaar krijgen. Met gevoel voor understatement: "I am like a rabbit."

Verder was ze vol lof over het leven in Madrid. Ze noemde het leven in Spanje meer tolerant en positief dan verwacht.

World Cyber Games vandaag van start

Vandaag beginnen in San Francisco de finales van de World Cyber Games. De deelnemers hebben zich door middel van lokale selectierondes weten te plaatsen. Vandaag is de officiŽle openingsceremonie, de wedstrijden vinden plaats vanaf morgen tot en met zondag. Dit is de vierde keer dat de World Cyber Games georganiseerd worden, en voor het eerst dat het niet in een Aziatisch land gehouden wordt.

In het jaar 2000 werd de zogenaamde WCG Challenge gehouden in Zuid-Korea. Hieraan deden deelnemers uit 17 landen mee. Gespeelde games: Quake III: Arena, FIFA 2000, Age of Empires II, StarCraft: Broodwar. Daarna besloot de organisatie er een jaarlijks terugkerend event van te maken. In 2001 werd de eerste officiŽle World Cyber Games finale gehouden met 430 deelnemers uit 37 landen. In 2002 groeide het aantal deelnemers tot 462, ze kwamen uit 45 verschillende landen. In 2003 stuurden 55 landen hun 562 deelnemers naar de finale. Deze eerste drie finales werden in diverse plaatsen in Korea gehouden.

Dit jaar worden deelnemers uit 60 landen verwacht. Zij zullen strijden in de volgende games:
Counter-Strike: Condition Zero
FIFA Soccer 2004
Need For Speed: Underground
StarCraft: BroodWar
Unreal Tournament 2004
WarCraft III: Frozen Throne
Halo
Project Gotham Racing 2
Pangya

Voor Nederland komen de volgende spelers uit (echte naam + nick):
StarCraft: Brood War
Erwin Bakker iDTwisted
Rob Verspui ToT)StrafE(
Victor Goossens [pG]LiquidNazgul
Rick Koevoets tuig

WarCraft III: Frozen Throne
Manuel Schenkhuizen [4K]Grubby
Arvid Fekken Myth
Jos Buyvoets Lynx)Zerter

FIFA Soccer 2004
Marco Jongerius OmniRocket_nl
Vian Schouten forZeRiker

Unreal Tournament 2004
Laurens Pluymakers fnatic_Lauke
Martijn Nuijens fnaticroach
Frank Aartman fnaticR0X

Project Gotham Racing 2
Arthur van Kan KingTuur
Max Haverkamp Begemann Prooff

Halo
Greg Twum Gizmo_nl

Team Counter-Strike: Condition Zero
Teamnaam MySod
Luc Verkuil MasterMe
Roy Gerritsen r0y_nl
Maikel ter Borgh CrimsoN_nl
Danny Degenkamp dann
Clint Jansen ex0r

Er is ook ťťn Belgische deelnemer, Octaaf Fieremans (MaDjuh_be) gaat het in Unreal Tournament 2004 opnemen tegen de besten van de rest van de wereld.

Door de strenge visa-regels die de Verenigde Staten hanteren zijn veel deelnemers uit landen als China en Taiwan er niet in geslaagd op tijd een geldig visum te regelen. Hierdoor zijn dit soort landen relatief zwak vertegenwoordigd.

Alle resultaten van voorgaande jaren, de officiŽle wedstrijdregels en de wedstrijdschema's zijn terug te vinden op de website van de World Cyber Games.

Moordenaar Lennon voorlopig nog niet vrij

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Mark Chapman, de moordenaar van de Beatles-legende John Lennon, komt na 24 jaar van z'n levenslange celstraf te hebben uitgezeten voorlopig nog niet vrij. Chapman had een verzoek daartoe ingediend, maar de commissie die daar over beslist besloot het verzoek niet in te willigen.

Vorige week nog verscheen het bericht in de media dat Yoko Ono, de weduwe van Lennon, naar aanleiding van Chapmans gratieverzoek werkelijk publiekelijk smeekte om de moordenaar van haar man achter de tralies te houden. Zij ziet de man nog steeds als een gevaar voor haarzelf, haar zoon Sean en stiefzoon Julian.

Op 8 oktober 1980 stond de wereld even stil, toen het nieuws bekend werd dat John Lennon in Manhattan, New York, voor de deur van het appartementencomplex waar hij woonde werd vermoord. Niet veel later werd Beatles-'fan' Chapman aangehouden als verdachte. Hij bekende en werd het jaar daarop veroordeeld tot levenslang.

John Lennon, Mark Chapman
Links John Lennon, rechts z'n moordenaar Mark Chapman

Kranten zien oplage opnieuw dalen

Alleen Het Parool, het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad hadden in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere oplage dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van HOI Instituut voor Media Auditing. De overige landelijke kranten zagen hun oplage opnieuw afbrokkelen.

Hieronder de lijst (vorig jaar - dit jaar):
Het Parool (85.902 - 86.227)
Nederlands Dagblad (33.787 - 34.549)
Reformatorisch Dagblad (58.401 - 59.349)
De Telegraaf (756.488 - 738.251)
De Volkskrant (319.704 - 304.897)
Algemeen Dagblad (298.875 - 291.157)
NRC Handelsblad (261.156 - 255.989)
Trouw (115.989 - 105.089)
Het Financieele Dagblad (55.155 - 54.342)

De gratis dagbladen Metro en Sp!ts moesten ook omlaag in oplage. Sp!ts van 372.680 naar 369.992 en Metro van 320.233 naar 313.742 exemplaren. Al maakte Sp!ts vandaag bekend dat vanaf deze maand de oplage te verhogen naar meer dan 400.000 exemplaren per dag.

Italiaanse rechter verklaart seks op wc legaal

De Italiaanse rechter Luciano Storaci heeft dinsdag geoordeeld dat bij het bedrijven van de liefde op een openbaar toilet de wetten voor fatsoen in beginsel niet worden overtreden. Vereiste is wel dat de deur van de wc op slot is. De rechter deed deze opmerkelijke uitspraak nadat een Zwitsers stelletje door een bareigenaar in de stad Como voor de rechter was gesleept wegens obscene activiteiten in de man zijn zaak.

Nadat de man de twee op het toilet in zijn zaak had betrapt, besloot hij naar de rechter te stappen. De aanklager had forse straffen geŽist: tegen de Zwitserse man zes maanden cel en tegen de vrouw vijf maanden.

De rechter zag echter af van de geŽiste celstraffen. Wel veroordeelde hij de Zwitser tot het betalen van een boete van 200 euro wegens het vernielen van het slot op de wc. Dit deed hij nadat de barman hem met de broek op de knieŽn had betrapt.

[update] Eerdmans is (bijna) 'klaar' met de LPF

Kamerlid Joost Eerdmans heeft het gehad met de LPF. De jongste ontwikkelingen, waarin de fractie eerst uit elkaar leek te spatten om vervolgens toch te besluiten gezamenlijk verder te gaan, hebben de politicus doen besluiten zijn fractiegenoten de rug toe te keren. De poging van Mat Herben om Kamerfractie en partij aan elkaar te lijmen noemt Eerdmans een verloren strijd.

"De LPF is kapot, ik ben daar klaar mee", reageerde Eerdmans vanmiddag na afloop van het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. Eerder vandaag was in zijn fractie besloten dat Gerard van As Herben zal opvolgen als fractievoorzitter. De rol had Van As tijdens het vragenuur al op zich genomen.

De verwachting is dat Eerdmans zich zal aansluiten bij het afvallige VVD-Kamerlid Geert Wilders. De LPF'er wilde vanmiddag echter nog geen duidelijkheid verschaffen over zijn politieke toekomst. "Ik sluit niets uit. Er zijn een aantal grote spelers op de rechterflank. Daar ga ik mij op beramen."

Joost Eerdmans
Joost Eerdmans heeft het (toch nog niet) gehad met de LPF

Update 0:38 uur
Ook Joost Eerdmans blijft vooralsnog deel uitmaken van de LPF-fractie. Opportunistische overwegingen lijken daarbij een belangrijke rol te hebben gespeeld. "Als lid van een fractie van acht mensen krijg je in de Kamer vijftien minuten spreektijd. Als eenling een minuut", reageerde Eerdmans vanavond in Den Haag Vandaag,

Volgens Eerdmans gaat elk lid van de huidige fractie vanaf de kerstdagen op zoek naar nieuw politiek onderdak. Als mogelijke politieke partners voor de toekomst noemt hij de lokale politici Pastors en SŲrensen van Leefbaar Rotterdam en ex-VVD'er Geert Wilders. Die laatste wilde voor de camera's niet ingaan op een mogelijke samenwerking met Eerdmans. "Ik voer de onderhandelingen met eventuele partners liever achter de schermen", aldus Wilders.

-
Precies een jaar geleden had FOK! een interview met Joost Eerdmans. Naar aanleiding van dit interview ging Eerdmans in het politieke forum van FOK! met users in discussie.
Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.