OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot

Een delegatie van justitie en politie op Aruba gaat in de Peruaanse hoofdstad Lima praten met Joran van der Sloot. Dit moet licht werpen op de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005, waarvan Van der Sloot ook verdacht wordt.

De autoriteiten in Peru hebben aangegeven dat ze medewerking geven aan het gesprek, meldt het OM op Aruba woensdag in een persbericht. Van der Sloot gaf tijdens een van zijn verhoren met de Peruaanse politie aan dat hij met de Arubaanse politie wil praten om helderheid te brengen in de zaak-Holloway. Van der Sloot zei onlangs tegen de Peruaanse politie dat hij weet waar het stoffelijk overschot van Holloway zich op Aruba bevindt.

Het Arubaanse OM vindt dat de voortgang van de strafzaak tegen de 22-jarige Van der Sloot in Peru prioriteit moet krijgen. Hij staat in Lima terecht voor de moord op en beroving van de 21-jarige Stephany Flores. Van der Sloot heeft het misdrijf bekend.

Het OM op Aruba heeft 'de uitdrukkelijke wens' om alsnog de waarheid te achterhalen in de zaak van Natalee Holloway, aldus procureur-generaal Robert Pietersz. De FBI filmde Van der Sloot vorige maand op Aruba en betaalde hem 25 duizend dollar in een poging informatie los te krijgen. Hij werd niet gearresteerd en vertrok met het geld naar Peru.

OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot
OM Aruba naar Peru voor gesprek met Van der Sloot (Foto: Novum)