Georgie Welcome, goaltjesdief van Honduras

 Georgie Welcome is een voetballer die deze maand zal  deelnemen aan het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.  Hij zal op dit mondiale eindtoernooi voor de doelpunten moeten  zorgen voor zijn vaderland Honduras.

Naam: Georgie Welcome
Leeftijd: 25 jaar
Positie: Aanvaller
Huidige club: Motagua (Honduras)

Welcome zag op 9 maart 1985 het levenslicht in de Hondurese eiland Roatán. Met een lengte van zestig kilometer en een breedte van acht kilometer is dit het grootste eiland van Honduras. De inmiddels 25-jarige Welcome begon zijn voetballoopbaan op het eiland. De aanvaller stond vier jaar onder contract bij het Hondurese Arsenal. Bij deze ploeg kwam Welcome tot 22 wedstrijden, waarin hij achttien maal het doel wist te vinden.

In zijn laatste seizoen bij Arsenal werd hij ook opgemerkt bij de Hondurese voetbalbond. Welcome werd in 2008 viermaal opgeroepen voor het Hondurese elftal onder 23 jaar. In vier interlands kwam hij eenmaal tot scoren. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi wist Welcome in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Staten het winnende doelpunt te scoren.

Ook verruilde hij eind 2008 van club. Sinds het seizoen 2008/09 komt de Hondurees uit voor Motagua, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen wist te worden. Tot nu toe kwam Welcome 64 maal uit voor Motagua, waarin hij 23 doelpunten voor zijn rekening nam.

Na 2008 werd Welcome ook opgeroepen voor de hoofdmacht van Honduras. In de vriendschappelijke wedstrijden tegen Belize, Letland en Wit-Rusland wist hij tot score te komen. In totaal kwam Welcome, voordat het wereldkampioenschap begon, tot veertien interlands voor Honduras.

Op het komende WK zal Welcome, samen met de in Europa bekende Wilson Palacios (Tottenham Hotspur) en David Suazo (Genoa), voor de doelpuntenproductie moeten zorgen bij Honduras. Het land is in Poule H ingedeeld, samen met Chili, Zwitserland en Europees kampioen Spanje.