Apple: 600.000 bestellingen voor iPhone 4

Apple heeft 600.000 voorbestellingen ontvangen voor zijn nieuwste iPhone op de eerste dag van de voorverkoop. Dat heeft het Amerikaanse technologieconcern dinsdag bekendgemaakt. Volgens analisten overtrof Apple hiermee vrijwel alle verwachtingen. Van het vorige model werden er tijdens de eerste drie voorverkoopdagen 1 miljoen verkocht.

Het nieuwste toestel, de iPhone 4, is vanaf 24 juni te koop in de Verenigde Staten en nog vier landen, maar kon vanaf dinsdag al online gereserveerd worden. Veel klanten konden het toestel volgens Apple niet bestellen omdat het bestelsysteem van AT&T overbelast was geraakt.

Apple-topman Steve Jobs onthulde de iPhone 4 vorige week. Volgens hem heeft het nieuwe toestel wel honderd nieuwe mogelijkheden. Zo heeft de telefoon kwalitatief hoogwaardige videomogelijkheden en een verbeterde camera. Het beeldscherm is even groot als dat van zijn voorgangers, maar heeft 326 pixels per inch, viermaal zo veel als de vorige versies. De iPhone kost met abonnement tussen de 199 en 299 dollar.