[Unicef Open] Sijsling had moeite met wind

Igor Sijsling klaagde na zijn verliespartij tegen Sergiy Stakhovsky op het Unicef Open over de wind op het centre court. "Je moet door de wind heen serveren en dat is lastig. De timing is moeilijk en je moet je inhouden en compacter slaan. Ik heb veel respect voor mijn tegenstander, want hem lukte het wel," verklaarde de 22-jarige tennisser zijn 6-2 en 7-6 (4) nederlaag.

Sijsling had op voorhand al het gevoel dat het een lastige partij ging worden tegen de 24-jarige Oekraïner. "Ik weet dat ik goed kan spelen, maar toch werd het lastig." De nummer 159 van de wereld begon zijn partij net als in de eerste ronde. "Ik speelde vooral vanaf de baseline en af en toe service-volley. Zo speelde ik ook tegen Thiemo de Bakker. Het was vervelend dat ik vroeg gebroken werd."

De Amsterdammer had geen spijt dat hij niet het vliegtuig naar Wimbledon heeft gepakt om daar mee te doen aan de kwalificaties. "Ik ging hier voor een wildcard." Een stap naar de echte top is volgens Sijsling een kwestie van tijd. "Ik denk dat ik mee kan doen, maar ik moet een niveau hoger om tegen de toppers te kunnen spelen. De drive is er altijd wel."