Fry: "Schumacher nooit afschrijven"

Mercedes Grand Prix-baas Nick Fry vindt dat Michael Schumacher nooit afgeschreven mag worden. De Duitser lag na de Grand Prix van Canada onder vuur om zijn afstoppende acties ten opzichte van andere rijders. Daarnaast eindigde de zevenvoudig wereldkampioen buiten de punten na in de laatste ronden drie plaatsen verloren te hebben.

Mercedes had in Montreal moeite met de temperatuur, waardoor het de banden niet optimaal kon gebruiken. Hierdoor wisten beide rijders zich slechts als tiende en dertiende te kwalificeren. In de race ging het beter voor de renstal, maar een aanvaring van Schumacher met Robert Kubica zorgde er voor dat hij door een lekke band eerder naar binnen moest om de zachte banden te halen. Deze waren aan het eind van de race op, waardoor Sébastien Buemi, Vitantonio Liuzzi en Adrian Sutil hem nog konden passeren.

"Tot aan de lekke band, reed hij in een goede positie. Daarna zat hij op een afwijkend schema en had hij niet de wapens om zich te kunnen verdedigen," zei Fry die het voor zijn pupil opnam.

De analysten waren na de race minder te spreken over de zevenvoudig wereldkampioen en diens acties. "Zijn slechtste weekend sinds zijn comeback," zei Martin Brundle. Ook het Duitse Bild was kritisch op Schumi: "zijn zwartste ronde van het seizoen."

Fry is hierdoor verrast. "Het team is juist tevreden met zijn prestaties. We zien geen grote verschillen met Nico Rosberg, alleen heeft de een wat meer geluk dan de ander. Schumacher blijft zich verbeteren en komt er echt nog wel bovenop."