Matavz optimistisch

Olga Kroeders

Tim Matavz startte met zijn Slovenië goed op het WK. "Het is een hele mooie belevenis", zegt Matavz op de officiële website van FC Groningen, waar hij onder contract staat.

"We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste van alles. Het was niet een hele goede wedstrijd tegen Algerije, maar je ziet dat vaker met de eerste wedstrijden die landen spelen in zo'n poulefase. De stemming en media in Slovenië zijn positief. Het is een historisch toernooi omdat het onze eerste deelname is", zegt Matavz vol trots.

"Het is een hele mooie belevenis om bij die eerste WK-wedstrijd aanwezig te zijn geweest. Ook al zat ik op de bank. We hebben een goed resultaat bereikt en kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Als we die winnen dan zijn we al zeker van de volgende ronde omdat zij eerder hebben gelijkgespeeld tegen Engeland", is de Groningen-speler hoopvol op de volgende ronde.

Matavz over zijn kansen: "Hoe ver wij kunnen komen op dit toernooi? Ik hoop natuurlijk zover mogelijk. Als wij deze poule overleven dan kan het alle kanten op. In de play-offs was Rusland de favoriet en die hebben wij ook al uitgeschakeld. Duitsland speelde al echt goed, hoewel ze tegen Australië speelden. Maar mijn favoriet blijft Spanje."