Pienaar: "Wij zijn een team in ontwikkeling"

Zuid-Afrika is het WK vorige week vrijdag goed begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Mexico. Spelverdeler Steven Pienaar heeft echter gemengde gevoelens overgehouden aan de openingswedstrijd.

Zuid-Afrika kwam op voorsprong en zag Mexico even later gelijkmaken. Het gastland kreeg nog een goede kans op de 2-1, maar zag deze stranden op de paal. "In de wedstrijd tegen Mexico hadden we in de tweede helft meer kansen dan zijn. Mexico is een team dat het iedere ploeg moeilijk kan maken. Ik ben daarom trots op de manier waarop we gespeeld hebben", zegt de speler van Everton tegenover Kickoff.com.

Pienaar kijkt nog even terug naar de eerste wedstrijd van het WK. "De dag zelf was erg emotioneel. Op weg naar het stadion zagen we mensen aan de kant van de weg dansen en zingen. Het was heel onwerkelijk."

De onervaren Zuid-Afrikanen hadden veel zenuwen voor en tijdens de wedstrijd. "We begonnen de wedstrijd nerveus. Dat is eigenlijk wel normaal voor zo'n wedstrijd. Daarnaast is Mexico ook een erg goed team. Wij hadden tien spelers die voor het eerst in actie kwamen op een WK."

Vanavond neemt Zuid-Afrika het op tegen Uruguay. "Ook al zijn wij een team in ontwikkeling, toch wil ik het WK winnen. Daar kijk ik naar uit. We zijn hier om te genieten van het moment en deze geweldige kans."