Dunga: "Tempo lag te laag in eerste helft"

Brazilië heeft vanavond een krappe zege op Noord-Korea geboekt. De ploeg van bondscoach Dunga had het lastig tegen een verdedigende tegenstander. Het werd uiteindelijk 2-1.

"In de eerste helft speelden we niet goed. Het baltempo lag veel te laag. In de tweede helft deden we dat een stuk beter", vertelt bondscoach Dunga na afloop. "Na rust speelden we sneller en kregen we meer kansen."

"De eerste wedstrijd is altijd een van de moeilijkste. Ik en de spelers hadden natuurlijk ook graag meer doelpunten gezien en er geen tegen gekregen. Als je het aan Julio Cesar vraagt dan zal hij niet blij zijn."

"Als je een team treft dat ook aanvalt, dan komen er ruimtes. Het is daarom moeilijk om te spelen tegen een elftal dat alleen maar verdedigt. Je moet de bal snel verplaatsen om ruimte te krijgen. Noord-Korea verdedigde in de eerste helft perfect."

Vooral over Robinho was Dunga erg tevreden. Meteen trekt hij ook een lange neus naar de critici. "Robinho was goed. Hij weet goed om te gaan met wedstrijden als deze. Hij heeft het verschil gemaakt. En dan waren er vooraf mensen die hem niet eens in de Seleçao wilden..."