Zaak Bavaria-babes dient op 22 juni

Barbara Castelein is vanmorgen, samen met de andere Bavaria-babes, door de politie van Johannesburg van haar bed gelicht. Dit liet de Amsterdamse middels een sms'je aan het AD weten.

"We worden nu van ons bed gelicht en opgepakt. Waarschijnlijk vandaag nog voor de rechter," is in het bewuste bericht te lezen.

De Nederlandse ambassade in Pretoria is inmiddels ook op de hoogte. "Wij kennen de inhoud van het smsje ook, maar krijgen haar niet te pakken. Van de toedracht weten we nog niets. Dat onderzoeken we nu," liet woordvoerder Christoph Prommersberger weten. De Bavariababes zijn maandag ook al opgepakt, alleen toen door de beveiliging van de FIFA.

Update @ 11:38 uur:

De Bavaria-babes hebben inmiddels hun woede richting het biermerk geuit. "Wij zijn wel een beetje gebruikt door Bavaria," liet Cindy van Diernen, één van de babes, aan De Telegraaf weten. "Bavaria verdient nu miljoenen door deze geslaagde actie, maar ze zijn echt te ver gegaan door deze Zuid-Afrikaanse meiden – die haast niks betaald krijgen – te laten liegen."

Daarnaast is het voor de bierbrouwer uit Lieshout niet de eerste keer, dat ze met de FIFA in de clinch liggen. Vier jaar geleden ging het tussen beide partijen ook al mis. Inzet was destijds de Leeuwenhose, wat een combinatie van een leeuwenpak en een Duitse lederhose was. Ook toen werd het product een groot succes, maar zorgde het voor onbegrip bij de wereldvoetbalbond.

Update @ 15:10 uur:

Barbara Castelein en Mirte Nieuwpoort, de Bavaria-babes die vanochtend werden aagehouden, zijn op borgtocht vrijgelaten. Daarnaast zijn ze hun paspoort in elk geval tot 22 juni, de dag waarop de zaak dient, kwijt en zijn ze vrij om te gaan en te staan waar ze willen.

De aanklacht van de rechtbank was in elk geval duidelijk; het ontplooien van commerciële activiteiten in een voetbalstadion, het zogenaamde 'ambush marketing'.