Epsilon: "Beslissing van FIA laat bekend"

Peterselieman

Epsilon Euskadi-baas Joan Villadelprat vindt dat de FIA haar beslissing over het dertiende team voor 2011 erg laat bekend maakt. De Spanjaard denkt dat het een race tegen de klok zal worden om volgend jaar op tijd klaar te zijn voor de eerste Grand Prix.

De FIA bekijkt momenteel de documenten die de kandidaatteams ingeleverd hebben. Epsilon is een van hen en zal volgens Villadelprat tot eind augustus moeten wachten voordat er duidelijkheid is. Dit is voor de Spanjaard te laat, omdat er nu al begonnen moet worden met de nieuwe auto en voor enkele teams die dit doen kan dit leiden tot een grote verliespost.

Villadelprat is in onderhandeling met partijen die zijn voorstel willen ondersteunen. Hij verwacht binnen twee weken daar meer over te kunnen zeggen. "Eén ding is zeker: ons programma is niet op één jaar gebaseerd. Het budget dat ik vereis moet minimaal twee jaar omvatten, 2011 en 2012. Ik herhaal, dat is een minimum. Een team kan niet jaar bij jaar leven," zei de Spanjaard die een bedrag van 100 miljoen euro als startpunt noemde. De 40 miljoen van Virgin noemt hij onrealistisch omdat je met dat bedrag slechts veldvulling zult blijven.