Dode gevonden na brand en explosie Dordrecht

In het pand in Dordrecht waar woensdagmiddag na een explosie brand woedde, is rond 19.00 uur een dode persoon aangetroffen. De politie weet nog niet wie om wie het gaat en verricht uitgebreid onderzoek.

Bij de ontploffing en brand in het appartementencomplex raakten zeker zes woningen zwaar beschadigd en vielen achttien gewonden, van wie er acht naar een ziekenhuis zijn gebracht. De politie heeft de 38-jarige zoon van de hoofdbewoner in Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie. Het Openbaar Ministerie verwacht nog meer aanhoudingen. De hoofdbewoner van de ontruimde woning is niet aangetroffen. Mogelijk is hij het slachtoffer.

De ontploffing vond rond 12.15 uur plaats tijdens een ontruiming. Of er een verband is tussen de explosies en de ontruiming is onduidelijk. De politie tast nog in het duister. Geruchten dat er voorafgaand aan de ontruiming was gedreigd, worden meegenomen in het onderzoek.

De explosie gebeurde in een complex van drie etages op de hoek van de Prinses Julianaweg en Prinses Marijkestraat in de wijk Krispijn. Na de brand werden woningen in een straal van honderd meter rondom de brand ontruimd. De meeste mensen kunnen terug, de anderen krijgen vervangende woonruimte aangeboden.

Een van de gewonden is er slecht aan toe. Twee anderen raakten niet ernstig gewond en nog eens vijf liepen lichte verwondingen op. De overige tien konden ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen. Onder gewonden is een agent, een deurwaarder, een medewerker van de corporatie en van een verhuisbedrijf, die bij de uitzetting waren betrokken.