Erasmus krijgt kans bij Zuid-Afrika

Kermit Erasmus krijgt volgende week de kans om zich in de kijker te spelen voor het Zuid-Afrikaans voetbalelftal. De spits van Excelsior heeft van zijn coach Alex Pastoor toestemming gekregen om met het Bafana Bafana van bondscoach Carlos Alberto Parreira op oefenstage naar Brazilië te gaan.

"Parreira is hier drie weken geleden geweest tijdens een reis door Europa om zijn internationals aan het werk te zien. Hij vroeg of hij Kermit twee weken mocht meenemen op de trip naar Brazilië," zei Pastoor over de huurling van Feyenoord tegen Voetbal International. "Eigenlijk hoef ik hem niet vrij te geven, want het viel buiten de internationale kalender, maar ik wil hem die kans niet ontnemen. Ik heb alleen het voorbehoud gemaakt dat hij terug zou keren als ik dun in mijn aanvallers zou komen te zitten."

"Inmiddels ben ik Guyon Fernandez kwijt door een blessure en is Mitchell Schet terug naar Feyenoord. We hebben daarom een compromis gesloten. Hij gaat de eerste week mee en komt de tweede terug. Daardoor mist hij twee wedstrijden voor ons,"
vervolgt de trainer van Excelsior. "Natuurlijk hoop ik dat hij meegaat naar het WK. Ik kan alleen zijn concurrentie slecht inschatten. Ik ken alleen Benni McCarthy. Maar hij heeft een goede kans. Ze vragen hem niet voor niets mee te gaan naar Brazilië."