[WRC] Raikkonen: "Finishen belangrijkste"

Jorn (existenz)

Kimi Raikkonen zal ook tijdens de tweede WRC-rally van het seizoen dezelfde strategie blijven volgens als tijdens de eerste rally. De Fin beleefde geen makkelijk debuut in het WRC tijdens de rally van Zweden. Hij werd hierbij 29e en heeft nog niet op gravel kunnen testen vanwege problemen met zijn rug. Hierdoor heeft hij nog weinig ervaring met de ondergrond in Mexico waar de tweede rally plaatsvindt.

Raikkonen is er echter van overtuigd dat zijn aanpak uit de eerste rally nog steeds de beste is en wil vooral finishen: "Gravel is de ondergrond die iedereen associeert met rally. Het is echt compleet wat anders dan waar ik op reed in de Formule 1. In de Formule 1 betekent glijden een probleem, hier doe je het elke dag. We hebben veel geleerd in Zweden en dat zal ons zeker helpen in Mexico. Maar eigenlijk begin ik weer opnieuw."

"Mijn aanpak zal dan ook hetzelfde zijn. Ik wil langzaam snelheid opbouwen naar een comfortabele snelheid en daarmee finishen. Langzaam worden we steeds sneller, dat was al te merken in Zweden, en dat willen weer voortzetten in Mexico."