Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 9

Jeffrey

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Dorus de Vries en Ferrie Bodde wisten afgelopen weekend met Swansea City te winnen van Peterborough. Bodde startte voor het eerst sinds 18 maanden in de basis en was meteen nadrukkelijk aanwezig. Hij gaf een voorzet op zijn teamgenoot Kuqi die omver werd geduwd door een tegenstander waardoor Swansea een penalty kreeg. Het goede optreden van Bodde werd echter verstoord door een nieuwe blessure, zodat de oud ADO-speler na iets meer dan een half uur spelen weer naar de kant moest. Patrick van Aanholt wist met zijn club Newcastle United wederom te winnen. Bij Watford werd het 1-2 voor Newcastle. Newcastle blijft zo op het kampioenschap afstevenen. Op woensdag werd West Bromwich Albion door Reading na verlenging uitgeschakeld in de FA Cup. WBA, waar Gianni Zuiverloon de hele wedstrijd speelde, verloor na 120 minuten met 2-3. In de competitie blijft het wel goed gaan. Zaterdag werd er thuis met 3-1 van Derby County gewonnen, maar nu kwamen zowel Zuiverloon als Andwele Slory niet in actie.

AC Monza heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Italiaanse ploeg won de uitwedstrijd bij Alessandria, de nummer acht, met 1-2. Sander Westerveld stond in de basis, terwijl Stefano en Chedric Seedorf de gehele wedstrijd op de bank bleven. Monza stijgt door deze winst naar de elfde plaats. Het verschil met hekkensluiter Paganese is gegroeid naar negen punten.


In maart beginnen de Scandinavische competities weer en daarom spelen diverse clubs in de voorbereiding oefenwedstrijden tegen elkaar. Zo stonden Brøndby IF en Malmö FF tegenover elkaar. Malmö FF won de wedstrijd nipt met 2-3. Aan de kant van Brøndby IF kreeg Remco van der Schaaf een rode kaart. Bij Malmö FF speelde Rick Kruys niet mee.

Edson Braafheid heeft met zijn ploeg Celtic verloren van de grote rivaal Glasgow Rangers. De wedstrijd eindigde in 1-0 en dankzij dit verlies is het gat tussen de twee clubs nu tien punten, terwijl de Rangers een wedstrijd minder gespeeld hebben.

KSV Roeselare heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Woensdag speelde men thuis gelijk tegen RC Genk. Bij Roeselare vielen Anduele Pryor en Sergio Hellings vlak voor tijd in. Germinal Beerschot speelde met Sherjill MacDonald gelijk tegen AA Gent. MacDonald gaf een schitterende assist op zijn collegaspits Dawid Janczyk. De eindstand was uiteindelijk 1-1. Zondagavond kwam Roeselare weer in actie. Ditmaal stond het tegenover koploper Anderlecht. Roeselare verloor nipt met 1-2 en bezet hierdoor nog altijd de laatste positie. Bij Roeselare begon Sergio Hellings in de basis. Hij werd in de 74ste minuut naar de kant gehaald voor een andere Nederlander, Samir El Gaaouiri.

Koploper Red Bull Salzburg heeft wederom gewonnen. Tegen Rapid Wien werd het 1-0 dankzij een goal van Afolabi. Hierdoor zakte Rapid Wien terug naar de derde stek en kon Austria Wien oprukken naar de tweede positie. Bij Red Bull Salzburg speelde Barry Opdam de gehele wedstrijd mee. Robin Nelisse moest de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken.

In Israel werd afgelopen weekend speelronde 24 afgewerkt. Hapoel Tel Aviv won hier met 2-4 van Maccabi Tel Aviv. Hapoel bezet momenteel de tweede plaats in de competitie op geruime achterstond van Maccabi Haifa. Nederlander Daniël de Ridder begon op de bank maar mocht in de 57ste minuut voor Al Lala invallen. Hij kwam overigens niet tot scoren.