Schenk: "Kramer moet terug naar basis"

Peterselieman

Volgens Ard Schenk doet Sven Kramer er goed aan om terug te gaan naar de basis. De Fries behaalde bij de Olympische Spelen in Vancouver één gouden medaille, terwijl er gerekend was op drie. Door allerlei fouten die voornamelijk buiten zijn schuld liggen, heeft Kramer zich volgens Schenk ernstig tekort gedaan.

"Als ik bijvoorbeeld naar de ploegachtervolging kijk, dan moet ik vaststellen dat de voorbereiding te gebrekkig is geweest en de uitvoering te lichtvaardig is opgenomen. Illustratief daarvoor was de ruzie na afloop tussen Jac Orie en Gerard Kemkers, die elkaar na de uitschakeling voor de finale eens even goed de waarheid zeiden. Op dat moment stond de verantwoordelijke bondscoach (Wopke de Vegt, red.) met een mobieltje aan zijn oor. Of moest hij sms'en? Dat zegt veel over zijn rol in het proces," met Schenk in zijn column op de website van Essent.

De olympisch kampioen van Saporro (1972) is van mening dat Kramer nu de juiste weg in zal slaan. "Ik weet niet of hij door kan en wil met Kemkers, maar als dat gebeurt, dan is het wel in een aangepaste vorm. Elke houdbaarheid van een coach heeft zijn datum. Sven heeft de komende vier jaar nieuwe spirit nodig, nieuwe motivatie. Hij moet niet al te veel mensen meer om zich heen verzamelen. Gewoon terug naar de basis."